Tuesday 1 July 2008

Ελληνικό Δημόσιο: Εκβιαστές... Παιδεραστές... Κλέφτες... "δουλεύουν"... ανενόχλητοι


Η Συντεχνία Εξασφαλίζει την Ατιμωρησία
Της Ελένης Δελβινιώτη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Η ατιμωρησία ισχύει για τους δημόσιους υπαλλήλους με τρόπο σκανδαλώδη, αφού τα υπηρεσιακά συμβούλια φροντίζουν όσοι παρανομούν να πέφτουν στα μαλακά.

Οι αποφάσεις τους είναι τόσο προκλητικά επιεικείς που αρκετές φορές ο υπάλληλος πειθαρχικά αθωώνεται και ποινικά καταδικάζεται, αφού τα δικαστήρια σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν διστάζουν και ρίχνουν «καμπάνες».

Αναφέρουμε κάποιες ιστορίες που πραγματικά βγάζουν ...μάτι τόσο που προκάλεσαν μέσα στο 2007 την παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος έχει κάνει ένσταση και έχει παραπέμψει όλες τις παρακάτω υποθέσεις σε Δευτεροβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια.

* Η περίπτωση του εκπαιδευτικού που ήταν μπλεγμένος σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας μέσω Ιντερνετ είναι γνωστή, αφού με το θέμα ασχολήθηκε και η Δικαιοσύνη. Ο εγκαλούμενος εκπαιδευτικός μαζί με άλλα 15 άτομα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας διακινούσαν από κοινού στο Ιντερνετ εικόνες παιδικής πορνογραφίας και μάλιστα κρατούσε εν γνώσει του αυτές τις εικόνες στον υπολογιστή του από τον Μάιο του 2004 μέχρι τον Οκτώβριο του 2005. Ο εκπαιδευτικός είπε ότι διατηρούσε αυτές τις εικόνες για να τις δείξει στη συνέχεια στον Εισαγγελέα και να καταρτίσει με αυτές ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας... Θέλετε να μάθετε την ποινή που του επέβαλε η υπηρεσία του; Προσωρινή παύση 4,5 μηνών με στέρηση αποδοχών...

* Τεχνικός επιθεωρητής του υπουργείου Απασχόλησης έλεγξε επιχείρηση για την υγεία και ασφάλιση των εργαζομένων και μάλιστα επέβαλε και διοικητικές κυρώσεις. Στη συνέχεια όμως χρησιμοποίησε την ιδιότητά του και ζήτησε από την επιχείρηση να στείλει εργατοτεχνίτες σε οικοδομή συγγενούς του για οικοδομικοτεχνικές εργασίες. Η ποινή της υπηρεσίας του ήταν 6 μήνες προσωρινή παύση και στέρηση αποδοχών.

* Προϊστάμενος οικονομικού τμήματος σε υποκατάστημα του ΙΚΑ έλειπε αδικαιολόγητα (χωρίς άδεια) από την υπηρεσία της στις 22 Δεκεμβρίου 2006 στη μία το μεσημέρι. Και σαν μην έφτανε αυτό δεν είχε φυλάξει τα χρήματα του κεντρικού ταμείου, δεν είχε κλειδώσει την πόρτα κι επιπροσθέτως το χρηματοκιβώτιο ήταν ανοικτό. Ναι, έγινε αυτό που δεν θα 'πρεπε να γίνει εκείνη ακριβώς τη στιγμή: ληστεία... Ο διοικητής του ΙΚΑ τα θεώρησε όλα αυτά εντελώς φυσικά και δεν επέβαλε καμιά ποινή στην υπάλληλο.

* Εκπαιδευτικός στην Κέρκυρα συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα για διάθεση και κατοχή ναρκωτικών. Η υπηρεσία της απλώς της επέβαλε την ποινή της προσωρινής εξάμηνης παύσης με στέρηση αποδοχών για ...αναξιοπρεπή και ανάξια διαγωγή υπαλλήλου εκτός υπηρεσίας...

* Ταμίας και διαχειριστής του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων εκταμίευσε και ιδιοποιήθηκε 186.000 ευρώ σε μετρητά για δήθεν απόδοση της παρακαταθήκης σε ανύπαρκτο πρόσωπο που αρνιόταν ότι τα εισέπραξε. Η ποινή από την υπηρεσία του ήταν έξι μήνες παύση με στέρηση των αποδοχών του. Αν το εξετάσει κανείς, συμφέρει...

* Εκπαιδευτικός συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή, διακεκριμένη κλοπή, εκβίαση... Η ποινή του, εκτός από την ποινική δίωξη, ήταν έξι μήνες προσωρινή παύση.

* Εφοριακός διατηρούσε νυχτερινό μαγαζί, εκβίαζε επιχειρηματίες και ήταν επίσημα κατά 50% ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου. Ταυτόχρονα η σύζυγός του με τον αδελφό του είχαν μεγάλο λογιστικό γραφείο από το οποίο αποκόμιζαν πολλά κέρδη χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του υπαλλήλου (εφοριακός) και τη συγγένειά τους με αυτόν. Είναι απίστευτο, αλλά η υπηρεσία του, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, δεν του επέβαλε καμιά ποινή...

* Εφοριακός (προϊσταμένη σε ΔΟΥ) «κανόνισε» ώστε να επιστραφεί με τη μέθοδο των εικονικών ενδοκοινοτικών παραδόσεων ως επιστροφή του ΦΠΑ ποσόν 38 εκατ. δραχμών σε επιχείρηση. Η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι υπότροπος, καθώς έχει παραπεμφθεί και άλλες φορές για το ίδιο πειθαρχικό παράπτωμα σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιστροφής ΦΠΑ. Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών έκρινε ότι δεν έπρεπε να τιμωρηθεί η συγκεκριμένη υπάλληλος και δεν της επιβλήθηκε καμιά ποινή. Σημαντική λεπτομέρεια: το Εφετείο Θεσσαλονίκης έχει καταδικάσει τη συγκεκριμένη υπάλληλο με ποινή κάθειρξης έξι ετών...

* Υπάλληλος, φύλακας στις φυλακές Κορυδαλλού, το 'σκασε από τη βάρδια που είχε (ωράριο 7 το απόγευμα με 1 μετά τα μεσάνυχτα). Κατά την απουσία του οι κρατούμενοι της πτέρυγας συνεπλάκησαν και τραυματίστηκε ένας κρατούμενος. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης του επέβαλε την ποινή της έγγραφης επίπληξης.

* Εκπαιδευτικός στα ΤΕΕ είχε μετατρέψει σε χαρτοπαικτική λέσχη το εργαστήριο της Σχολής. Στην πράσινη τσόχα καθόταν ο ίδιος με τους μαθητές της Α' τάξης του ηλεκτρολογικού τομέα, καπνίζοντας αρειμανίως. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές δύο μηνών. Ελπίζουμε τουλάχιστον να είχε κερδίσει στην πόκα...

* Εκπαιδευτικός (διευθυντής ΤΕΕ και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής) υπεξαίρεσε ποσόν 25 εκατ. δραχμών με το οποίο είχε επιχορηγηθεί το ΤΕΕ από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, 4 εκατ. δραχμές ποσό που αποτελούσε δωρεά στο ΤΕΕ, και πλαστογράφησε τουλάχιστον 15 συμφωνητικά με επαγγελματίες για προμήθεια υλικών και διάφορες εργασίες στο ΤΕΕ, από τους οποίους οι τέσσερις δηλώνουν ότι ποτέ δεν υπέγραψαν τέτοια συμφωνητικά. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν προσωρινή παύση πέντε μηνών με στέρηση των αποδοχών του.

Το Info Press εύχεται σε όλους τους κομματικούς αρχηγούς αλλά κυρίως στους κ.κ. Καραμανλή και Παπανδρέου να τους χαίρεστε!!!

Αν τους δώσετε και κάποιο ειδικό βραβείο θα σας "χειροκροτήσουμε" ανάλογα!!!

Τους ιδιαίτερους "χαιρετισμούς" μας στην ΑΔΕΔΥ!!!

Στο Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στην Αρχή Προστασίας, στέλνουμε την "αγάπη" μας για την "προστασία" που παρέχουν στα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ της Ελληνικής κοινωνίας!!!

Διαβάστε επίσης την ΈΚΘΕΣΗ του 2007 του Γενικού Επιθεωρητή της Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή, όπως και την εκ παραδρομής Έκθεση για τον υπάλληλο που είχε παραπεμφθεί για 38 πλαστές άδειες οδήγησης.

No comments: