Wednesday 9 July 2008

Siemens... Οι πέτρες εμπλέκονται στις μίζες;




Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ


«Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί ο Γιώργος να αποχωρήσει οικειοθελώς δήθεν για να διευκολύνει το κόμμα» μου λέει μέλος του παπανδρεϊκού ιερατείου, αναφερόμενος σε εικασίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι ορισμένοι πρωτοκλασάτοι, όπως η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Μ.Χρυσοχοΐδης , ο κ. Π.Ευθυμίου, και ο κ. Κ.Σκανδαλίδης, εμφανίζονται ως «ανησυχούντες» για το μέλλον της παράταξης και δήθεν έτοιμοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

«Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας» προσθέτει.

Πράγματι είναι! Μου λένε ότι και οι φερόμενοι ως «ανησυχούντες» διαβεβαιώνουν πως δεν έχουν καμία τέτοιου είδους «φθινοπωρινή ανησυχία». Απλώς ετοιμάζονται για τις διακοπές τους. Πράκτοράς μου στο «βαθύ ΠαΣοΚ» υποστηρίζει την ερμηνεία ότι το «σενάριο αλλαγής ηγεσίας» εξυφαίνεται από την ίδια την ηγεσία! Υποτίθεται ότι θέλουν να στήσουν εκ νέου το σκιάχτρο του «εσωτερικού εχθρού», να ενοχοποιήσουν εκ των προτέρων κάθε φωνή διαφοροποίησης και να διευκολύνουν έτσι τα σχέδια για την «επανίδρυση» του Σεπτεμβρίου.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στο ΠαΣοΚ χάνουν τον καιρό τους με τέτοιες «θεωρίες συνωμοσίας». Από την άλλη όμως κάποιοι δεν το αποκλείουν, αφού εκτός από τους πολλούς γραφικούς και μικρόνοες η ηγεσία του κόμματος έχει την τύχη να διακονείται και από έναν-δύο δαιμόνιους συνεργάτες.

Ποια όμως μπορεί να είναι τα σχέδια για την επανίδρυση του Σεπτεμβρίου; «Μπορεί ο Παπανδρέου να αιφνιδιάσει με μια πρόταση για την επανίδρυση της παράταξης και την αλλαγή ονόματος του ΠαΣοΚ η οποία θα τεθεί σε δημοψήφισμα για μέλη και φίλους» μου λέει ο πράκτοράς μου. Και προσθέτει με νόημα ότι ο κ. Ι.Ραγκούσης προχωρεί συστηματικά στην πανελλαδική ανασύνταξη των δικτύων τα οποία στήριξαν τον κ. Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη του Νοεμβρίου 2007.

Το περασμένο Σάββατο το βράδυ ο κ. Κ.Σημίτης παρέθεσε γεύμα στον κήπο του εξοχικού του στο Κορακοχώρι σε περίπου 100 συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του ΟΠΕΚ που έλαβαν χώρα το τριήμερο. Κάποια στιγμή ο γιατρός (και κεντρικό στέλεχος του «Ρεύματος») κ. Ι.Δατσέρης πλησίασε τον μπουφέ και επέλεγε μερίδες από εκλεκτά τυριά. Κοντά του βρίσκονταν ο κ. Σημίτης και ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης. «Πρόεδρε,το “Ρεύμα” θέλει πρωτεΐνες για να δυναμώσει» είπε ο κ. Χριστοδουλάκης στον κ. Σημίτη. Η συνέχεια της συνομιλίας είναι απόρρητη...

Εκτός από την επιχειρηματικότητα με βάση το μοντέλο Siemens, υπάρχει και η «Πράσινη Επιχειρηματικότητα». Πρόκειται για ημερίδα που διοργανώνει σήμερα στο αμφιθέατρο «Γ.Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών ο υφυπουργός κ. Π.Δούκας. Εκτός από τις ομιλίες της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και των κκ. Δ.Σιούφα , Χρ.Φώλια και Θ.Ρουσόπουλου , μαθαίνω ότι θα παραστεί και ο κ. Κ.Παπούλιας. Εικάζω ότι η ημερίδα είναι λίαν απαραίτητη, διότι οι κυβερνητικοί χρειάζονται ο καθένας μια ολιγόλεπτη ψευδαίσθηση απόδρασης από τα σκάνδαλα.

Εκτός από τα σκάνδαλα υπάρχει και η γαλλική προεδρία της ΕΕ και στο πλαίσιο αυτό ο γάλλος πρέσβης κ. Κριστόφ Φαρνό παρουσίασε χθες στο αμφιθέατρο «Γ.Κρανιδιώτης» τις (καθόλου ευρηματικές) προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τον Νικολά Σαρκοζί. Οι παριστάμενοι έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να μην κοιμηθούν στις καρέκλες, κάτι που προφανώς παρακίνησε την κυρία Μπακογιάννη να παρατηρήσει ότι «η γαλλική προεδρία δεν θα είναι εύκολη».

Καμία σοβαρή ξένη χώρα δεν έχει ενδιαφερθεί να μελετήσει τίποτε ελληνικό που να δημιουργήθηκε μετά Χριστόν.
Την παράδοση έσπασαν τελικά οι Ρώσοι, που, όπως έγραψα προ καιρού, θέλουν να μελετήσουν την τεχνογνωσία των ΚΕΠ και να την εφαρμόσουν στη Ρωσία.
Έφθασε λοιπόν χθες στην Αθήνα η πρώτη αντιπροσωπεία της Ρωσικής κυβέρνησης και έγιναν μάλιστα οι σχετικές συνομιλίες με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Χρ.Ζώη.

Σας αφήνω με ένα κουίζ για τον σύγχρονο κομμουνισμό:
Ποια βουλευτίνα του ΚΚΕ έλαβε δώρο πλυντήριο από τη Siemens;

Περιμένω ομαδική επιστολή διάψευσης, αφού ως γνωστόν δεν είναι και πολλές...


Hey... Βήμα, τι θα πει "οι φερόμενοι ως ανυσηχούντες";.

Την απολογία σας στην Αρχή Προστασίας γράφετε;

Καινούργια δουλειά βρήκατε; Τώρα θα κυνηγάτε το πλυντήριο;

Βήμα μην κάνεις άλλες πλάκες με τις μίζες και ξεκαθάρισε τη θέση σου!!!

Τι είδους πλυντήριο ήταν;

Ρούχων ή πιάτων;

Καλό μας ΒΗΜΑ, μη ξεχάσεις να μας πεις και τι χρώμα είχε!!!

Γιώργο Παπανδρέου, το Info Press στο είπε χίλιες φορές.

Δ ι ώ ξ τ ο υ ς για να τελειώνεις με δαύτους!!!

No comments: