Sunday 13 July 2008

Τσίπρας: Η Αλλαγή και η Μαρία... η άσχημη


Η νέα αλλαγή θα έρθει με τον Τσίπρα;

Την περασμένη εβδομάδα ο Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στους ξένους ανταποκριτές.

Μεταξύ άλλων είπε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε... πολιτική αλλαγή και ότι προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΣΥΝ θα ετοιμάσει, το συντομότερο δυνατό, την εναλλακτική πρότασή του και θα παλέψει για την ανασυγκρότηση της χώρας και για ιδεολογική και αξιακή κυριαρχία στο λαό.

Επίσης, υποστήριξε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορούν πλέον να υποσχεθούν τίποτα στο λαό, δεν μπορούν ούτε να καρπώνονται τη φθορά του άλλου κόμματος και επίσης διατύπωσε επικρίσεις ότι επιχειρούν να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε ότι η κρίση δεν είναι ηθική, αλλά κοινωνική και προέβλεψε επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων και διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα έχει έτοιμη την εναλλακτική πρότασή του ως το τέλος του χρόνου και εφόσον υπάρξει διαβούλευση με τους πολίτες.

Για τις επικρίσεις που δέχεται το κόμμα του από το ΚΚΕ, με αιχμή τη φράση της κ. Παπαρήγα που παρομοίασε τον ΣΥΝ με τη "Μαρία την άσχημη", ο κ. Τσίπρας είπε ότι το νέο που έμαθε από τις δηλώσεις της Γραμματέως του ΚΚΕ είναι ότι η κ. Παπαρήγα παρακολουθεί σίριαλ, που έχουν απήχηση στα λαικά στρώματα και ίσως -πρόσθεσε- γι αυτό το λόγο τα παρακολουθεί.

Το Info Press διαφωνεί κάθετα με το δαχτυλίδι που παρέλαβε ο κ. Τσίπρας από τον κ. Αλαβάνο όπως διαφωνεί και με τη λέξη "λαός" που την πιπιλάνε όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδας εκτός του Καραμανλή που σπάνια τη χρησιμοποιεί.

Όσον αφορά τη κρίση κ. Τσίπρα είναι ηθική και όχι απλά κοινωνική.
Ο Παπανδρέου που είναι κοινωνιολόγος μπορεί να στα εξηγήσει καλύτερα από εμάς.

Γενικώς και έτσι αφηρημένα, υπάρχει ηθική κατάπτωση η οποία άρχισε εκ των άνω (με εκπτώσεις και άλλα καλούδια στη συνέχεια) και κατάληξε στους από κάτω, οι οποίοι έγιναν μεσσαίοι.

Βέβαια γίνεται προσπάθεια από τους κάτω-κάτω, να γίνουν κι αυτοί μεσσαίοι μέσο δανείων αλλά πνίγηκαν στο δρόμο.

Είναι γεγονός ότι τα μέλη του ΚΚΕ διαθέτουν ξύλινη γλώσσα και ώρες-ώρες ακούγονται ως προϊστορικοί μιάς άλλης εποχής αλλά κι εσύ ως νέος και μορφωμένος άνθρωπος δεν ακούγεσαι καλύτερα με το "ο λαός κι ο λαός" που το έχεις ως καθημερινή καραμέλα.

No comments: