Thursday 24 July 2008

Η πικρία του Γιώργου Ζορμπά


Πικρή γεύση έχει αφήσει στον πρώην εισαγγελέα, ο υπουργός οικονομίας ο οποίος χαρακτήρισε το έργο του αναποτελεσματικό.

Ο κ. Αλογοσκούφης δικαιολόγησε την κατάργηση της Αρχής επειδή υπήρξαν σοβαρές δυσλειτουργίες και λόγω αδυναμίας συνεργασίας με τις εισαγγελικές αρχές.

Εχτές στη Βουλή ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι "σε τέτοιες στιγμές πρέπει να πρυτανεύει η λογική όχι τι θα πεις, αλλά τι δεν θα πεις".

Στη συνέχεια ο κ. Ζορμπάς μίλησε για έντιμους και μη έντιμους δικαστικούς.

Είπε μεταξύ άλλων ότι "Σε εποχή που η πενία συνοδευόταν από την ευπρέπεια και όχι σήμερα που δικαστικοί λειτουργεί διαθέτουν βίλες με πισίνες στα βόρεια προάστια. Δεν είναι όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί έντιμοι, αν και πολλοί υποφέρουν που είναι έντιμοι".

Σήμερα ο "καβγάς" συνεχίστηκε με τον κ. Αλογοσκούφη να αναφέρει ότι ο μισθός του κ. Ζορμπά ήταν υψηλός και ανερχόταν σε € 11,000, δηλαδή ίσο με το 50% του μισθού του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Ζορμπάς κάλεσε τον κ. Αλογοσκούφη να δώσει στη δημοσιότητα το καθαρό ποσό των αποδοχών του καθώς επίσης το ύψος των αποδοχών των άλλων Προέδρων των ανεξάρτητων αρχών.

Προφανώς ο κ. Αλογοσκούφης αδυνατεί να αντιληφθεί ότι οι πολίτες έχουν μπουχτήσει με τους πολιτικούς και μεγάλο ποσοστό των πολιτών δεν τους εμπιστεύεται.

Εξ' άλλου ο κ. Ζορμπάς υπήρξε από τους πλέον έντιμους δικαστικούς που είχε η Ελλάδα ποτέ.
Έχει δε, απόλυτο δίκιο όταν αναφέρεται στους έντιμους και μη έντιμους δικαστικούς, ειδικότερα για τους έντιμους δικαστές που πραγματικά ασφυκτιούν και σε πολλές περιπτώσεις διώκονται ενώ η "κάθαρση" στη πραγματικότητα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

No comments: