Tuesday 15 July 2008

Η Γαλλία αρνήθηκε υπηκοότητα σε Μαροκινή


Το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας αρνήθηκε να χορηγήσει την υπηκοότητα σε Μαροκινή γυναίκα που ντύνεται σύμφωνα με τον αυστηρό κώδικα του Ισλάμ, με την αιτιολογία ότι ο τρόπος ένδυσης της, δεν συνάδει με την ισότητα των δύο φύλων, που ισχύει στη Γαλλία.

Η έκθεση των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών της Γαλλίας ανάφερε μεταξύ άλλων ότι η γυναίκα αυτή αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια της και ζει κάτω από την πλήρη υποταγή του άντρα της και των αρρένων συγγενών της.

Το Info Press αναρωτιέται πως αντέχουν αυτές οι γυναίκες τους καλοκαιρινούς μήνες και για ποιό λόγο δεν σπάνε τα "δεσμά" της υποταγής ώστε να ελευθερώσουν τον εαυτό τους από αυτή τη βαρβαρότητα.

Στη Γερμανία υπήρξαν δολοφονίες γυναικών όπου αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η Ισλαμική οικογένεια τους έβαζε το νεαρώτερο μέλος της οικογενείας τους, να δολοφονήσει την αδελφή που τόλμησε κι έφυγε από το σπίτι.

Ας ληφθεί υπό όψη ότι ο νόμος της Γερμανίας δίκαζε τους δράστες ως ανήλικους, οι οποίοι παρέμεναν ελάχιστα στις φυλακές.

Επειδή όμως υπήρξε αύξηση αυτών των εγκλημάτων, οι Γερμανοί άλλαξαν τη νομοθεσία και οι ανήλικοι δικάζονται ως ενήλικες.

Έκτοτε υπήρξε σχετική ύφεση.

No comments: