Wednesday 27 August 2008

Εκβιασμός από Blogger;


Blogging Blackmail

Πηγή: Πρώτο Θέμα Συνελήφθη blogger για εκβιασμό

Eνας ακόμη blogger έπεσε χθες στα χέρια της Ασφάλειας, γιατί εξεβίαζε και απειλούσε γνωστούς δημοσιογράφους.
Ο 40χρονος, o οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος σε εταιρείες δημοσκοπήσεων, μέσα από οκτώ blogs που διέθετε είχε στήσει φάμπρικα εκβιασμού σε βάρος του διευθυντή ειδήσεων του MEGA κ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου, της οικογένειάς του και των δημοσιογράφων του Μεγάλου Καναλιού κυρίας Μαρίας Καρχιλάκη και κυρίας Λίνας Δρούγκα. Η περίεργη υπόθεση ξεκίνησε πριν από έναν μήνα, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής ο κ. Παναγιωτόπουλος, όταν έκπληκτος διαπίστωσε πως σε συγκεκριμένα blogs άγνωστοι εξύβριζαν και απειλούσαν τον ίδιο, την οικογένειά του και τις συναδέλφους του. Οι διαδικτυακοί «ράμπο» της Ασφάλειας, αφού μελέτησαν προσεκτικά τα blogs, προσπάθησαν στη συνέχεια να διαπιστώσουν αν πίσω από τις σελίδες υπήρχε κάποιος διαχειριστής.
Ετσι, όταν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πίσω από τα οκτώ blogs κρυβόταν ο ίδιος άνθρωπος, πέρασαν στο επόμενο βήμα. Ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά του ίχνη, έφτασαν χθες στο στρατηγείο του στην Κυψέλη, έκαναν έφοδο, του πέρασαν χειροπέδες και κατέσχεσαν τον εξοπλισμό. Οπως προέκυψε από τις έρευνες, ο 40χρονος διαχειριστής είναι άριστος γνώστης του Διαδικτύου και έφτιαξε τα συγκεκριμένα blogs με σκοπό να περνά δικές θεωρητικές απόψεις και να χειραγωγεί τους αναγνώστες του, προτρέποντάς τους σε βίαιες και ακραίες ενέργειες εναντίον δημοσιογράφων. Σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες: για εξύβριση κατ’ εξακολούθηση και διέγερση χρηστών του Ιντερνετ σε τέλεση αδικημάτων.
Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν κατατεθεί και άλλες αγωγές σε βάρος bloggers για εκβιασμό και συκοφαντική δυσφήμηση.

Καλό μας Πρώτο Θέμα, η φάμπρικα εκβιασμού όπως τη λένε οι δημοσιογράφοι σου σημαίνει ότι ο τάδε άνθρωπος γνωρίζει μία παρανομία κάποιου άλλου και τον εκβιάζει με χρήματα ή κάτι άλλο ώστε να μην αποκαλύψει την αλήθεια.

Τι ζήτησε σε αντάλλαγμα ο blogger, για να προκύπτει εκβίαση;

Την εξύβριση την καταλάβαμε και φαίνεται ότι ο άνθρωπος μάλλον ψυχίατρο χρειάζεται παρά οτιδήποτε άλλο.

Η διέγερση χρηστών internet σε τέλεση αδικημάτων τι σημαίνει;

Για τι είδους αδικήματα μιλάνε οι διαδικτυακοί «ράμπο», που "μελέτησαν" τα blogs;

Μη μας το πεις... Πρώτο Θέμα... και πόσο δύσκολο να βρουν κάποιον από τα Blogs του Pathfinder.

Όποιος θέλει να δει το "bmplefour.pblogs.gr" μπορεί να το κάνει κάνοντας κλικ στα Cashed Pages.

A... Π.Θ. ξέχασες να μας πεις ποιοί άλλοι Bloggers έχουν εκβιάσει και ποιούς!!!

Λίγο πιο σεμνά... κορίτσια κι αγόρια του Π.Θ., πριν σας έρθει καμιά αγωγίτσα για να αποδείξετε αυτά που λέτε διότι μας προσβάλλετε ομαδικώς.

2 comments:

Anonymous said...

Δικαιοσύνη σε άλλη χώρα ή σε άλλη ζωή ρε ίνφο. Θα χώσουν αυτόν τον ψυχασθενή μέσα και αυτοί που κλέβουν το δημόσιο θα μείνουν έξω.

info press said...

@@@ tasos

lol, όπως γίνεται συνήθως.