Friday 1 August 2008

Κι άλλη μία απάντηση της Γιάννας Γαλανού


Πηγή: Κι άλλη μία απάντηση της Γιάννας


Aλίευσα πάλι την ... Διευκρίνηση της Ανακοίνωσης της ΖΟΕΣ, από τη Salamispress.blogspot.com, γιατί τα μέλη του παρ' ότι με αφορά, δεν κάνουν τον κόπο να μου τη στείλουν...

Το Info Press διευκρινίζει και υπενθυμίζει ότι δεν δημοσιεύει, ούτε αναδημοσιεύει ανακοινώσεις συλλόγων δίχως τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Στο link της Πηγής του παρόντος άρθρου μπορείτε να διαβάσετε τη διευκρίνηση του ΖΟΕΣ.


H Aπάντηση της Γιάννας στην ... Διευκρίνηση της Ανακοίνωσης ΖΟΕΣ

Κάθε λογικός άνθρωπος μπροστά σ' αυτήν την ... διευκρίνηση, θα έπρεπε "να δείξει" κάποιο φόβο, κάποια μεταμέλεια...

Η Ανακοίνωση - Διευκρίνηση, είναι ένα σοβαρό, αυστηρό, πειστικό, προειδοποιητικό κείμενο!

Κι ύστερα όταν θα έφτανε στα δικαστήρια, με αυτά τα επιχειρήματα του ΖΟΕΣ ανά χείρας, να αθωονόταν πανηγυρικά και όχι μόνο να μην έχανε το σπίτι του - όπως κάποιοι απειλούν - μα να ζητούσε κι ένα σπίτι από πάνω...

Επειδή όμως εμένα, δεν με ενδιαφέρουν την παρούσα στιγμή οι Δίκες, μα η ενημέρωση του Κόσμου και η σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία προστασία των αδέσποτων, θα προσπαθήσω χωρίς Νομική βοήθεια να αναφέρω μερικά πράγματα...

Και γιά να πάρω τα πράγματα από την αρχή, ας ξεκινήσω κάνοντας μερικές ... διευκρινιστικές ερωτήσεις στο ΖΟΕΣ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ προς ΖΟΕΣ

1) Αν πιστεύετε σήμερα ότι το κείμενο της Ανακοίνωσης σας χρειαζόταν διευκρίνηση, γιατί όλα αυτά τα ωραία, δεν τα αναφέρατε ευθύς εξ αρχής, ή έστω - αδικαιολόγητα πάλι - την επομένη?

Γιατί έπρεπε να περάσουν δέκα μέρες γιά να γίνει αυτό? Να υποθέσω πως είχε βλάβη ο υπολογιστής, πως χύθηκε το μελάνι, έσπασε ο ...κονδυλοφόρος;

Πάλι είχατε χρόνο υπεραρκετό γιά να περισσέψει...

2) Σας υπενθυμίζω πως από την παρουσίαση του πρώτου ακόμη εγγράφου προς τον πρέσβη της Ρώμης, αρνηθήκατε την οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση της Ανκόνα και είπατε πως το κείμενο, ήταν ένα από τα πολλά που στάλθηκαν μόνο γιά συμπαράσταση.

Γιατί λοιπόν αυτά τα ... διευκρινιστικά δεν τα αναφέρατε από τότε γιά να λυθούν οι όποιες απορίες;

3) Κανένα σκυλί όντως δεν ανήκει σε κανένα Σύλλογο, υπό την έννοια της ιδιοκτησίας, όπως αναφέρετε.

Αν όμως ανήκαν στις κυρίες που τόσο εκτιμάτε και που καμμία σχέση δεν έχουν με Σαλαμίνα, τότε θα έπρεπε να είχαν από εσάς έγγραφα υιοθεσιών.

Αν τα είχαν, σε τί χρειαζόταν το ... διευκρινιστικό έγγραφο του Αντιδημάρχου κ. Αντωνίου, προς το Δικαστήριο της Ανκόνα;

4) Αφού οι κυρίες ήταν οι νόμιμες κάτοχοι των σκυλιών από Σαλαμίνα, γιά ποιό λόγο βρίσκονταν αυτές αλλού και τα σκυλιά αλλού?

Πού πήγαιναν καμμιά εκατοστή σκυλιά ασυνόδευτα και ανάμεσα σε άλογα μέχρι την Ανκόνα, που κατασχέθηκαν; Ταξίδι αναψυχής; (όπως ωραία σχολίασε κάποιος ανώνυμος -η)...

5) Αν ζητήσατε δικηγόρο - γι' αυτό και η αργοπορία της δημοσίευσης - γι' αυτή την ... Διευκρίνηση, να ζητήσετε τα λεφτά σας πίσω, γιατί έχει άγνοια της Ελληνικής Νομοθεσίας.

Μα κι εσείς ακόμη σαν Σύλλογος δεν γνωρίζατε πως έστω και ένα ζώο αν ταξιδεύει ασυνόδευτο, αποτελεί εμπορική αποστολή;

6) Το ... διευκρινιστικό έγγραφο του κ. Αντωνίου, γιατί δεν είχε εκδοθεί πριν ακόμη αναχωρήσουν τα σκυλιά γιά τη Γερμανία, μα εκδίδεται ένα χρόνο μετά και βάλε;

7) Γνωρίζετε πως ένας Σύλλογος δεν μπορεί να είναι νόμιμος κάτοχος ενός αδέσποτου, γι' αυτό άλλωστε και η ... Διευκρίνηση πως δεν σας ανήκουν και πως παρανόησα την Ανακοίνωση με ιδιοτελείς σκοπούς!

Σε ποιούς τότε νόμιμους κατόχους, θα οδεύσουν τα σκυλιά μετά την "απελευθέρωση" τους από το Δικαστήριο της Ανκόνα, όπως θριαμβολογείτε;

Αφού πάλι σε Συλλόγους δεν πήγαιναν;

Ακολούθως θα παραθέσω ένα κείμενο της κ. Γκαραγκούνη για τα σχετικά με την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων από Νομοθετικής πλευράς, προς ενημέρωση σας και την ενημέρωση, όσων επίσης ενδιαφέρονται γιά τα ζώα.

"Σύμφωνα με το Νόμο 3170/2003 (για τον οποίο συνεργάστηκα επί μακρόν και στενότατα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) αφού πρώτα είχα προσφύγει ιδίοις εξόδοις στο Συμβούλιο Επικρατείας προκειμένου να ακυρώσω την παράνομη νομοθεσία που θανάτωνε κατά χιλιάδες τα κατοικίδια (και κανένα άλλο Σωματείο δεν προσέφυγε) στο άρ. 7 αναφέρεται ότι:

«Αρμόδιοι περισυλλογής των αδεσπότων σκύλων είναι οι Δήμοι και οι Κοινότητες. Μπορεί δε να πραγματοποιείται και από Ζωοφιλικά Σωματεία τα οποία έχουν την απαραίτητη υποδομή αλλά σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δήμο ή Κοινότητα». Για την μη παρερμηνεία αυτού του άρθρου στην 280239/2003 Υπουργική Απόφαση ενημερώνω ότι:

1) στο άρ. 2 που αναφέρεται στη σήμανση και καταγραφή των σκύλων (δηλ. παρ. 3β), ορίζεται ότι «οι αδέσποτοι σκύλοι που σημαίνονται καταγράφονται στα αρχεία που καταρτίζουν οι Δήμοι ή οι Κοινότητες ή τα Διαδημοτικά Κέντρα»,

2) στο άρ. 3 αναφέρεται ότι «οι αρμόδιοι για την εφαρμογή προγράμματος υιοθεσίας είναι οι Δήμοι κ.λπ.», και

3) στο άρ. 7 αναφέρεται η «δημιουργία Επιτροπών». Συνεπώς, ελπίζω να γίνεται κατανοητό ότι κανένα Ζωοφιλικό Σωματείο δεν μπορεί να κάνει μόνο του περισυλλογή χωρίς να συνεργάζεται με Δήμο όπως και κανένας Δήμος δεν μπορεί αυθαίρετα να κάνει πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή Ζωοφιλικών Σωματείων ή Ομάδων που συμμετέχουν στις Επιτροπές του άρ. 7 της Υπουργικής Απόφασης 280239/03.

Και ξέρετε γιατί έγινε αυτό; Γιατί ο καθένας κατά την κρίση του περισυνέλεγε ζώα ή όποιου του κάπνιζε μάζευε ζώα ή τα έδινε προς υιοθεσία λες και δεν επρόκειτο για έμψυχα πλάσματα αλλά για αντικείμενα με τις ανάλογες επιπτώσεις του τι γίνονται τα ζώα αυτά.

Άρα η παρότρυνση της ΕΦΕ προς ζωοφίλους ή μη να ειδοποιούν εκείνη να παραλάβει αδέσποτα εφόσον ο Δήμος δεν έχει πρόγραμμα, είναι παράνομο διότι δεν μπορεί ένα Ζωοφιλικό Σωματείο να υποκαταστήσει Δήμο αλλά όπως είπαμε προηγουμένως συνεργάζεται με Δήμο. Επίσης, δεν επιτρέπεται να γίνεται περισυλλογή από Δήμο σε συνεργασία με κτηνιάτρους ή Σωματεία εφόσον πρωτίστως δεν έχουν συγκροτηθεί οι Επιτροπές για την παρακολούθηση από την περισυλλογή έως την επανένταξη του ζώου, ούτε θανάτωση εάν δεν το αποφασίσει η Επιστημονική Επιτροπή του άρ. 7 και όχι επειδή κάποιο Σωματείο έχει κτηνίατρο αποφασίζει και διατάσσει μόνο του, ούτε Σωματείο που έχει υποδομή μπορεί να συμβάλλεται με Δήμο εάν πρωτίστως δεν συγκροτηθούν οι ενδεδειγμένες Επιτροπές και του Σωματείου που εποπτεύει το πρόγραμμα.

Γι αυτό η ΕΦΕ δεν μπορεί να κάνει συμβάσεις με Δήμους αλλά ταυτόχρονα να συμμετέχει και σε Επιτροπές ως Σωματείο, δηλ. Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει. Κατόπιν των ανωτέρω ελπίζω η ΕΦΕ να αποσύρει την παρότρυνση προς ζωοφίλους για αυθαίρετη περισυλλογή ζώων από την ίδια κατά παράβαση της υφισταμένης νομοθεσίας.


9) Και με βάση αυτό ρωτώ. Τί απ' όλα αυτά ισχύει στη Σαλαμίνα?

Πότε συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή που θα επιλαμβάνεται όλα αυτά τα θέματα των αδέσποτων, συν τις υιοθεσίες?

Γιά ποιές υιοθεσίες μιλάμε όταν γιά παράδειγμα κάποια από τα 102 σκυλιά που κατεσχθησαν πωλούνταν ήδη με φωτογραφίες, στα "φιλοζωϊκά" sites του εξωτερικού, τη στιγμή της κατάσχεσης?


10) Τί απ' όλα αυτά που αναφέρει η Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, ίσχυε γιά τις υπόλοιπες περιπτώσεις Συλλόγων, που είχαν σαν κι εσάς σκυλιά στην Ανκόνα, αλλά και ... δεν είχαν, διότι δεν τους ανήκαν, μα ανήκαν στους νόμιμους κατόχους τους, που ούτε σ' αυτούς τους ανήκαν, γιατί δεν είχαν χαρτιά υιοθεσιών και γιατί μετά θα ανήκαν, στους άλλους νόμιμους κατόχους τους, που σαν Σύλλογοι πάλι δεν θα μπορούσαν να τους ανήκαν.......... φτου ξελευθερία απ' την αρχή και βγαίνω????????

11) Κι αν υποθέσουμε πως στην Ιταλία όπου βασιλεύει η λεγομένη "Zoomafia" , το Ιταλικό Δικαστήριο έχει άγνοια της Ελληνικής Νομοθεσίας και οι υπεύθυνοι του Ελληνικού κράτους, δεν ενημέρωσαν έγκαιρα ως όφειλαν τους Ιταλούς Δικαστές.

Πιστεύετε πως τα Ελληνικά Δικαστήρια όπου απειλείτε να με σύρετε και διασύρετε, έχουν άγνοια?

Κι αν βρήκατε καμμιά άκρη από το παραδικαστικό κύκλωμα, γι' αυτό οι φίλοι σας προεξοφλούν τα αποτελέσματα δύο Δικών στο Infopress, όπου μάλιστα λένε πως θα χάσω το σπίτι μου, νομίζετε πως εγώ θα το αφήσω να περάσει έτσι?

Ας μου επιτραπεί να πω πως, "σταριλίκια εγώ δεν πουλάω", όπως μου γράφουν οι Μαιρούλες, Βασούλες, Αννούλες, φίλες σας μαζί με ύβρεις, γι' αυτό και δεν εμφανίζομαι, μα αν γίνει Δίκη, σίγουρα τότε θα φροντίσω, να τη δει μέσω Internet όλη η Ελλάδα!!!

Αυτά γιά να είμαι σίγουρη πως η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί σωστά, πως τίποτε δεν θα μείνει στο σκοτάδι και πως τίποτε δεν θα παρουσιασθεί "μεταλλαγμένο", κατόπιν εορτής...

12) Και αφού ζητάτε να σας πληροφορήσω γιά το έργο μου, σας πληροφορώ, πως δεν είμαι Σύλλογος να κρατάω αποδείξεις και παραστατικά του τι κάνω και τι δεν κάνω, με τα ζώα που προσπαθώ να προστατεύσω κατά καιρούς. Εσείς όμως που είστε Σύλλογος, στα κλπ. που αναφέρετε, κρατάτε να μας δείξετε τα έγγραφα όλα των υιοθεσιών?

Γιατί θα πρέπει να τα δείξετε κάποτε, ειδικά στη Δίκη.

Όσο γιά μένα θυμάμαι, μόνο μιά φορά κράτησα γιά λίγο δύο αποδείξεις στειρώσεων, γιατί μέλος της ομάδας σας με ενημέρωσε πως θα μπορούσα αν τις κατέθετα σε έναν ξένο Σύλλογο, να πάρω τα χρήματα μου πίσω, πράγμα που συνήθιζε το ΖΟΕΣ.

Τελικώς όμως ούτε αυτό το έκανα, ούτε θέλησα να δεχθώ την προσφορά του ιδίου μέλους σας, να με βοηθήσει να πάρω επιδότηση γιά το "έργο" μου, από γνωστό Ίδρυμα, γιατί δεν το θεώρησα ποτέ "έργο".

Μιά κατάθεση ψυχής μόνο το θεώρησα.

Κι αν δεν θυμάται και την απάντηση μου, ήταν πως " όποιος κατ' εμέ, κερδίζει χρήματα από τα αδέσποτα είναι ύποπτος"...

Αυτά γιατί ήδη πλέον αμφέβαλα γιά το έργο πολλών Συλλόγων στην Ελλάδα και παρότι τα βγάζω πέρα με μεγάλη δυσκολία.

Φυσικά όμως, αν ήμουν ποτέ σε θέση να ιδρύσω κάποιο Σύλλογο, τότε όχι κλειδωμένα κιτάπια δεν θα είχα, όχι δεν θ' απειλούσα γιατί κάποιος κυκλοφόρησε έγγραφα του Συλλόγου, μα η οποιαδήποτε ενέργεια θα γινόταν , η οποιαδήποτε συνδρομή και του ενός ακόμη Ευρώ και η οποιαδήποτε δράση του, θα καταγράφονταν αυτοστιγμή στο Διαδίκτυο!

Γιατί έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ τη διαφάνεια.

Αυτά τα ολίγα γιά την ώρα! Η συνέχεια έπεται...

Α!!! Και μην εκδόσετε τώρα τη ...Διευκρίνηση, της ... Διευκρίνησης, της Ανακοίνωσης!!!

Γιατί τότε θα πω, πως είστε ζαβολιάρηδες...

4 comments:

Anonymous said...

Σας ευχαριστώ πολύ που αναρτήσατε την απάντηση μου στην ...Διευκρίνηση της Ανακοίνωσης του ΖΟΕΣ.
Ελπίζω με αυτό το κείμενο να βοηθηθούν κάποιοι φιλόζωοι να καταλάβουν, πως παρά τα εκφοβιστικά κείμενα που στέλνουν κάποιοι Σύλλογοι που ασχολούνται με εξαγωγές αδέσποτων, στην πραγματικότητα όσα ισχυρίζονται είναι εκτός Ελληνικής Νομοθεσίας.
Καλό απόγευμα!
yiannas galanou.

info press said...

@@@ yiannas galanou

Να είστε καλά εσείς που "παλεύετε" το ζήτημα.

Για την ανακοίνωση του ΖΟΕΣ, παραπέμψαμε στη Πηγή του άρθρου διότι το ΖΟΕΣ δεν πληρεί τις προϋποθέσεις του Info Press για τις επίσημες ανακοινώσεις συλλόγων.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
info press said...

Το παραπάνω σχόλιο διαγράφηκε διότι η κ. Γιάννα Γαλανού, μας ενημέρωσε ότι το σχόλιο δεν ήταν γραμμένο από την ίδια.

Την επομένη φορά που κάποιος θα οικειοποιηθεί το όνομα της κ. Γαλανού θα προσφύγουμε στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.