Wednesday 6 August 2008

Κιλτίδη προχώρα και σώσε τα ζωάκια


Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία έχει προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη όπου καταγγέλει τη κατάφωρη καταπάτηση των δικαιωμάτων όλων των φιλόζωων, διότι οι αρχές των αεροδρομίων και των λημενικών σταθμών, ζητάνε από τους ταξιδιώτες να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι θα επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα με τα κατοικίδια που ταξιδεύουν.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ειρήνη Μολφέση υποστήριξε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ πως "το έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Ο υπάλληλος που το έχει συντάξει το γνωρίζει και γι' αυτό τον λόγο το στέλνει υπό αυτή τη μορφή στις διάφορες υπηρεσίες, αναγκάζοντας έτσι τους υπαλλήλους των λιμενικών σταθμών, τελωνείων και αεροδρομίων να "χρεωθούν" προσωπικά την ευθύνη της παραβίασης των προσωπικών δικαιωμάτων των πολιτών και της ελεύθερης μετακίνησής τους με τα ζώα τους".



Κύριε Κιλτίδη, το Info Press είναι μαζί σου, διότι είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι καταπατούνται τα δικαιώματα του πολίτη αν υπογράψει υπεύθυνη δήλωση πως θα επιστρέψει με τα ζωάκια του από το εξωτερικό.


Το ότι η Ομοσπονδία προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη δεν σημαίνει και πολλά πράγματα διότι οι εκθέσεις του Συνηγόρου δεν έχουν καμία νομική ισχύ, αφού δεν μπορούν να προσβληθούν σε ανώτερα δικαστήρια.

Προστάτεψε τα ζωάκια Υφυπουργέ και κάνε την εγκύκλιο, νόμο του κράτους.

2 comments:

Anonymous said...

Συμφωνώ με όλα όσα γράφετε στο ωραίο άθρο σας. Οι πραγματικοί φιλόζωοι, πρώτοι πρέπει να επικροτούν τέτοια μέτρα και πρώτοι πρέπει να υπογράφουν.
Παρουσιάζω την εγγραφή σας και στο δικό μου blog "arkouda", γιατί νομίζω πως πρέπει να την διαβάσουν ακόμη περισσότεροι φιλόζωοι.
Nα είστε καλά!

info press said...

@@@ yiannas galanou

Μα είναι αστείο να λένε ότι καταπατώνται τα δικαιώματα του πολίτη επειδή θα υπογράψει μία υπεύθυνη δήλωση, ότι θα επιστρέψει με τα ζωάκια του.
Απορήσαμε που η Ελευθεροτυπία το ανέβασε το άρθρο δίχως αντίλογο από κανέναν.
Να είστε καλά κ. Γιάννα.