Wednesday 9 September 2009

Doujon Zammit - Υπουργέ Δικαιοσύνης Απάντησε

Ένας ξένος υπήκοος που ζει στην Μύκονο εδώ και πολλά χρόνια έκανε μιά πολύ σοβαρή καταγγελία σε άρθρο που δημοσίευσε στο Official Wire για τον Doujon Zammit.

Είπε λοιπόν ότι το 2008 βιάστηκε και σκοτώθηκε μιά γυναίκα από έναν Έλληνα και οι δικαστές έρριξαν στην φυλακή ένα ξένο υπήκοο.

Ο Έλληνας δολοφόνος στηρίζεται και συγκαλύπτεται από τον ιερέα της περιοχής.


Σύμφωνα με τα λεγόμενα του συγγραφέα ο κ. Υπουργός της Δικαιοσύνης κρατεί στις φυλακές του έναν αθώο άνθρωπο που συνεπάγεται ότι η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε λάθος άνθρωπο...

Επειδή ακόμα και το Κέντρο Υγείας της Μυκόνου αλλά ούτε και το Αθηναϊκό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο Doujon, δεν ενημέρωσαν τις Αρχές λόγω του ότι στην δολοφονία του εμπλέκεται ο λιμενικός, επιλέγουμε να πιστέψουμε τον συγγραφέα και όχι την Αστυνομία και τους Δικαστές που έβαλαν τον άτυχο ξένο στις φυλακές αντί του πραγματικού βιαστή και δολοφόνου...

Θα μας πεις τι συμβαίνει εδώ κ. Νίκο Δένδια και αν έγινε DNA test για τον βιασμό που δήθεν διέπραξε ο δήθεν δολοφόνος;

4 comments:

katia said...

Γενικότερα, για ότι γίνεται αρεσκόμαστε να ρίχνουμε το μπαλάκι της ευθύνης-ακόμα κι αν πρόκειται για βουλευτές και υπουργούς που το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί είναι πολύ μεγαλύτερο-στους άλλους. Που πότε είναι υπαρκτά πρόσωπα και τα ονοματίζουμε και πότε είναι "το κράτος"...Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, ο κόσμος που απαρτίζει αυτό το κράτος που δεν είναι μόνο οι αρμόδιοι υπεύθυνοι, οι αρχηγοί, οι διευθυντές, κλπ, οι υπόλοιποι πολίτες, εμείς δηλ.έχουμε, νομίζω την ίδια ευθύνη και ακόμα μεγαλύτερη. Και δεν θα πω την κλασική κουβέντα γιατί τους ψηφίζουμε και τους δίνουμε τη δυνατότητα να τοποθετούν σε θέσεις κλειδιά αυτής της χώρας, ανθρώπους ανίκανους και διεφθαρμένους,που έχουν οδηγήσει τη χώρα εκτός ελέγχου και οι μισοί άνθρωποι πεθαίνουν εξ'αιτίας της αμέλειας & της απειθαρχίας των άλλων μισών. Ας υποθέσουμε ότι έρχεται ο βουλευτής και σε πλησιάζει προκειμένου να κερδίσει τη ψήφο τη δική σου και όλου του σογιού σου και σου υπόσχεται τη θέση ενός φύλακα τράπεζας και στους ενδοιασμούς σου για το τι δεν έχεις την ανάλογη εκπαίδευση, εκείνος σου λέει: "έλα μωρέ, θα λύνεις κανά σταυρόλεξο και θα πέφτει ντάνκα, ντάνκα το ευρώ" και εσύ δέχεσαι, κουβαλάς όλους τους "αλλοδαπούς" ψηφοφόρους της οικογένειάς σου και μια ωραία πρωία που ένστολος καταβροχθίζεις την τυρόπιτά σου, έξω απ΄την πόρτα της τραπέζης στην πέφτει ένας απ΄τους 2 ληστές και σου χώνει το σουγιά στο στομάχι....ΚΟΥΙΖ: Ποιανού είναι η ευθύνη?
Το παλικάρι χάνεται και όλες φυσικά οι ευθύνες (που ομολογουμένως σπάνια ζητούνται)πέφτουν στον δυνατό, τον δ/ντή του που δέχτηκε πιέσεις αλλά τελικά τον προσέλαβε χωρίς τα προσόντα, τον βουλευτή που του έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις, του αρχηγού της αστυνομίας που δεν διευθύνει σωστά το τμήμα του....κοκ.Και σωστά για όλους!
Ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη για τις επιλογές του? για την ίδια του τη ζωή?
Μπορεί να μην φαίνεται και πολύ σχετικό με το άρθρο σου (άσε που με τόσο μπλα μπλα, το ξέχασα κιόλας :P) αλλά εκεί που θέλω να καταλήξω είναι και στον απλό κόσμο που μεταλλάχτηκε ωσάν τις μελιτζάνες και αντί να αντιδρά, στον λιμενικό που ήταν ανεμειγμένος ή το γιο του διοικητή ή τον οποιοδήποτε άλλο "ισχυρό" που προσπαθεί να του κάτσει στο σβέρκο, να τον υπονομεύσει, να τον εκμεταλλευτεί, παλεύει να γίνει και ο ίδιος "ισχυρός" και να αποκτήσει τα ανάλογα προνόμια.
Λέει ναι στη διαθφορά μόνο και μόνο για να οδηγήσει και εκείνος τεράστιο τζιπ, σκάφος και να κολυμπήσει επιτέλους στην δική του πισίνα, του δικού του εξοχικού κι ας είναι αυθαίρετο μες το δάσος.
Δεν είμαστε έφηβοι για να μιμούμαστε τα πρότυπα ζωής που μας προτείνει η τηλεοπτική και μουσική βιομηχανία, ούτε για να ζηλεύουμε την ευτυχία (?) και τα πλούτη των εφοπλιστών που βλέπουμε καθημερινά στα περιοδικά, ούτε να χρειαζόμαστε καθοδήγηση για το τι κατηγορίας πολίτες θα γίνουμε.
Η ποιότητά μας σαν άνθρωποι είναι προσωπική μας ευθύνη!
(ας διαβάσω τώρα το άρθρο σου! χα!χα!)

info press said...

@@@ Φαίδρα



Έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες ότι έχει εξαφανιστεί η προσωπική ευθύνη του καθενός από εμάς και έτσι λέγεται το ναι στη διαφθορά διότι θέλουμε τα καλούδια που προσφέρει ο καταναλωτισμός.

Όταν όμως σε κλειστές κοινωνίες, οι από πάνω είναι διεφθαρμένοι και λένε του κόσμου τα ψέμματα για να την γλιτώσει ο δικός τους και η δικαιοσύνη δεν συνδράμει αυτόν που δεν έχει τα χρήματα να ανταπεξέλθει στις κατηγορίες, τότε είναι χαμένος όπως αυτός ο ξένος.

Οι κλειστές κοινωνίες Φαίδρα είναι θανατηφόρες.

Σε άλλο περιστατικό που έγινε σε νησί πριν πολλά χρόνια, φαίνεται ξεκάθαρα ποιός ήταν ο εγκληματίας.

Όταν είδαμε τα χαρτιά που μας έστειλαν, δίχως να έχουν πει φταίει αυτός ή ο άλλος, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί δεν έβλεπαν οι άλλοι αυτό που καταλάβαμε εμείς που τέλος πάντων δεν είμαστε πολύ βαθιά στο Ελληνικό πνεύμα.

Κάποια στιγμή μιλήσαμε με κάποιον που ξέρει καλά την υπόθεση και τότε καταλάβαμε το γιατί το συγκαλύπτουν.

Τα άτομα που ζουν σε κλειστή κοινωνία δεν ξεφεύγουν εύκολα διότι ο ένας γνωρίζει τα άπλυτα του άλλου και έτσι ο ένας εκβιάζει τον άλλον.

Καλό βράδυ Φαίδρα και ευχαριστούμε που μοιράζεσαι τις σκέψεις σου.

katia said...

ξέρω τι εννοείς info press αλλά και εγώ σε κλειστή κοινωνία μένω κι όταν χρειάστηκε τα'βαλα με τον "άρχοντα" της πόλης, κι αυτό του στοίχισε την επανεκλογή του, και είμαι γυναίκα, και τότε μόλις 24 χρόνων.Και ούτε έφυγα απ΄την πόλη, ούτε κρύβομαι από κανέναν. Εκείνοι έφυγαν.
Το ίδιο που συμβαίνει στις δημόσιες υπηρεσίες.Βλέπω τους υπαλλήλους πως συμπεριφέρονται σε ηλικιωμένους, με απαξίωση, αγένεια αλλά και άλλους προσβάλλουν, ειρωνεύονται και κανείς δεν μιλάει..Μοιρολατρικά δέχονται την κατάντια του δημοσίου ή γλύφουν προκειμένου να πάρουν αυτό που θέλουν με τις λιγότερες απώλειες.
Εγώ έχω γίνει ο τρόμος των δημ.υπηρεσιών αφού λόγω της δουλειάς μου έχω πολλά πάρε δώσε και παρόλο που θα κάνω επιεισόδιο, θα φωνάξω, θα ζητήσω τον δ/ντή, οι υπόλοιποι δεν μιλάνε.Κάθονται στην ουρά σαν τα βόδια και μπορεί να τα'χουν βάλει και μαζί σου επειδή σύγχυσες τον υπάλληλο και τώρα πως θα γίνει η δουλειά τους...ΕΛΕΟΣ δηλ.Στην καλύτερη περίπτωση χαζεύουν τον καβγά όπως έχουν μάθει να χαζεύουν τους ατελείωτους καβγάδες στα παράθυρα της τηλεόρασης.Για να έρθω στο προκείμενο, υπάρχουν ακόμα μηχανισμοί κρατικοί που κάνουν τη δουλειά τους και άνθρωποι αδιάφθοροι σε αυτούς, και ακριβώς επειδή είναι κρατικοί όταν ο πολίτης αποφασίσει να τους κινήσει το κάνουν υποχρεωτικά.Όταν οι μισοί ή και παραπάνω κάτοικοι αυτής της περιοχής ξέρουν ότι δεν είναι ο αλλοδαπός ο βιαστής και τον αφήνουν στη φυλακή δεν είναι συνένοχοι? Δεν κάνουν όμως τίποτα..όταν θέλουν αυξήσεις στους μισθούς τους και άλλα προνόμια στις κωλοδουλειές τους τρέχουν όλοι όμως με τα πανό να ρίξουν την κυβέρνηση....Γι αυτό σου λέω ότι είμαστε ζώα! Η ποιότητα ζωής για τους Έλληνες είναι το hammer, η βίλα στο βουνό και οι διακοπές στη Μύκονο.Μας αξίζει ότι κι αν πάθουμε!

info press said...

@@@ Φαίδρα



Όλα αυτά που λες είναι σωστά αλλά δεν υπάρχει η παιδεία για να ανταποκριθούν.

Σαφώς και είναι συνένοχοι.

Μην ξεχνάς ότι υπάρχει και η Αρχή Προστασίας η οποία δημιουργήθηκε από τον Σημίτη για να προστατεύει τα τομάρια που κλέβουν δημόσιο χρήμα, όμως προστατεύονται οι δολοφόνοι και οι παιδεραστές.

Όταν ένας κράτος θεωρεί ότι η προστασία του παιδεραστή είναι σημαντικότερη από τη προστασία των παιδιών, είναι διεφθαρμένο.

Ο προηγούμενος υπουργός δικαιοσύνης το άφησε στην δικαιοδοσία του εισαγγελέα να δίνει το όνομα και την φωτογραφία του παιδεραστή, αλλά δυστυχώς οι δικαστικοί ή διαφθαρμένοι είναι ή δεν γνωρίζουν τον νόμο και δεν δίνουν τίποτα στη δημοσιότητα.

Αν πούμε εμείς το όνομα ενός παιδεραστή θα μας κάνει αγωγή για συκοφαντική δισφήμιση.

Εδώ φτάσαμε Φαίδρα.

Παιδεία μηδέν και οι εγκληματίες με την κουκούλα της ανωνυμίας.