Tuesday, 29 September 2009

Κώστας Καραμανλής - Ο Θάνατος Ενός Παιδιού...

Εχθές το βράδυ στην συνέντευξη του Κώστα Καραμανλή, στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε και πάλι για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.Όμως ο Κώστας Καραμανλής δεν μαθαίνει από τα λάθη του...

Είπε ότι "ο θάνατος ενός παιδιού, από τον οπλισμένο αστυνομικό... κλπ."!!!

Η κατηγορία κ. Καραμανλή είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά φαίνεται ότι δεν έχεις την γενναιότητα του Γιάννη Δασκαλάκη, συναδέλφου του Επαμεινώνδα Κορκονέα.


Ο γιος του Δασκαλάκη ντρέπεται να πει ότι ο πατέρας του είναι αστυνομικός.

Εσύ δεν ντρέπεσαι κ. Καραμανλή, που δεν παραδέχεσαι καν την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όργανο σου;

Εάν ψηφίζαμε, δεν θα σε ψηφίζαμε για τον τρόπο με τον οποίο μιλάς για το άτυχο παιδί...

Και δεν ξεχνάμε ότι με απόλυτη ευκολία συκοφάντησε τα παιδιά του Καραβέλα πως είναι συνεργοί...

43 comments:

GIORGOS said...

Ε ναι ρε παιδιά,δεν είναι δυνατόν να διαχωρίζουν τη θέση τους οι συνάδελφοι του αλήτη και να τον καταδικάζουν και ο πρωθυπουργός να κάνει την πάπια.
Αυτοί δηλαδή δεν πάσχουν απο "συναδελφική αλληλεγγύη"(κακώς εννοούμενη φυσικά);
Τόση ευθυνοφοβία πια...ντροπή!

info press said...

@@@ GIORGOSΑπλά φοβάται Γιώργο, ότι κάποιοι θα πάνε στο ΛΑΟΣ.

Ξανά θύμα ο Αλέξης Γρηγορόπουλος για την συλλογή ψήφων.

Φαίδρα said...

....το πιο σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι θεωρούμε τους εαυτούς μας θύματα, ενεργούμε σαν θύματα και παίρνουμε ότι αξίζουν τα θύματα..
κανείς δεν είναι θύμα κανενός, απλώς λαμβάνουμε τις φυσικές εξελίξεις γεγονότων και καταστάσεων που έχουμε αποδεχτεί όλοι σαν βολεμένες κότες.
Οι πιο ευθυνόφοβοι είμαστε εμείς που παίζουμε τσιγκολελέτα και θα βγάλουμε το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι η σειρά του.....μετά μπορεί πάλι ΝΔ....μετά πάλι ΠΑΣΟΚ.....μετά ΝΔ...
Η νομική διαδικασία που έπρεπε να κινηθεί με τα όχι ανήλικα παιδιά του Καραβέλα ήταν αυτή αφού φαίνονταν να συνυπογράφουν μαζί με τη μαμά τους αλλά και ένας έμμεσος εκβιασμός για τον Καραβέλα μπας και παραδοθεί.Στην αντίθετη περίπτωση, θα λέγαμε ότι τα παιδιά τη σκαπούλαραν και ο Καραμανλής τα βοηθάει γιατί είναι ψηφοφόροι του..
Ο ελληνικός λαός ξέρει τι θέλει νομίζεις ή σκέφτεται καθόλου παραπάνω απ' αυτό που βλέπει επιφανειακά?
Δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε η μοναδική χώρα με μπαλκόνια και αυλές αφού πάντα σπαταλούσαμε χρόνο στο κουτσομπολιό και την κακοπροαίρετη κριτική.
Η μισοί Έλληνες πηδιούνται για να βγάλουν λεφτά, να χτίσουν αυθαίρετα με θέα, να αγοράσουν πιο ακριβό αυτοκίνητο απ' του γείτονα, σκάφος, αεροπλάνο, ελικόπτερο, μηχανάκι, και οι άλλοι μισοί "πηδάνε" τους άλλους. Ποια θύματα πολιτικών? Απ' την ίδια πίτα τρώνε όλοι...κι αν κάποιοι δεν ξέρουν καν τι είναι πίτα, ας είναι καλά που φρόντισαν για αυτό οι συμπολίτες τους!....

info press said...

@@@ ΦαίδραΤο νομικό όργανο του κράτους εκβιάζει τα παιδιά αυτού που θέλει να πιάσει;

Τα παιδιά τότε, ήταν ανήλικα Φαίδρα.

Το δε έγκλημα του Καραβέλα δεν έχει διαπιστωθεί διότι δεν έγινε έρευνα στον ΟΤΕ για να βρεθούν τα ποσά που έχασε ο ΟΤΕ.

Νομικά σκεπτόμενοι ο Ζαγοριανός κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει την δουλειά του για το κυνήγι που έπρεπε να κάνει και δεν έκανε και για τις δικογραφίες που δεν έδινε.

Έστειλε ανθρώπους στη φυλακή δίχως να τους δίνει την δικογραφία, σαν να βρίσκεται σε καμμιά ζούγκλα.

Ο Αλέξης ήταν θύμα του δολοφόνου αστυνομικού.

Αυτός και η παρέα του επέστρεψαν για να βγάλουν το άχτι τους και έτσι δολοφονήθηκε το παιδί.

Φαίδρα said...

...ναι όταν είναι άχρηστο αυτό ακριβώς κάνει...εκβιάζει τον πατέρα μέσω των παιδιών..
όπως και οι σκουπιδιάρηδες όταν θέλουν καλύτερες συνθήκες εργασίας ή αυξήσεις, μας αφήνουν στο σκουπίδι, οι αγρότες μας κλείνουν τους δρόμους, οι κτηνοτρόφοι πετούν τα γάλατα στους δρόμους όταν άνθρωποι δεν έχουν να φάνε ....όλοι εκβιάζουμε...ο εκβιασμός είναι στο DNA μας
όταν συνέλαβαν τις κόρες του ήταν ήδη ενήλικες κόρες ενός υπόπτου οικονομικού εγκλήματος που την έκανε...και όταν είσαι ύποπτος δεν τη κάνεις...αφήνοντας πίσω τα γυναικόπαιδα σαν τη παλιολούγκρα!
Απ' την άλλη για τα κορίτσια, περισσότερο λυπήθηκα για τους γονείς που έχουν, παρά για τη κράτησή τους στο κρατητήριο. Είναι πολύ πιο σοβαρό το πρώτο, αν και όσο τα'χουν όλα... ακόμα και να το αντιληφθούν θα το αφήσουν κλειδωμένο στο υποσηνείδητό τους...από καθαρό συμφέρον!
Να τη χάσει τη δουλειά του ο Ζαγοριανός αν δεν την έκανε σωστά..και όποιος άλλος. Ας τους διώξει ο Παπανδρέου να βάλει πιο ικανούς σαν αυτούς που χειρίστηκαν το θέμα τότε του Σορίν Ματέι ή του Κώστα Πάσσαρη.
Ο Αλέξης ήταν θύμα του αστυνομικού-δολοφόνου και των ίδιων του γονιών επίσης.Όπως και το 4οχρονο αγοράκι που πέθανε από καρκίνο γιατί δεν πρόλαβε να φύγει για εξωτερικό αφού η Εθνική τράπεζα κωλυόταν για κάποιο γραφειοκρατικό λόγο να δώσει τα χρήματα που τους ανήκαν...
Δεν θυμάμαι κανέναν έλληνα να βγήκε στα πεζοδρόμια τότε. Κι αυτού του παιδιού ο θάνατος σε κακο δημόσιο υπάλληλο οφειλόταν...Γιατί? το θεωρούσαν ήδη τελειωμένο επειδή είχε καρκίνο?
Πως γίνεται κάποια πράγματα να τα δεχόμαστε μοιρολατρικά και άλλα όχι?

info press said...

@@@ ΦαίδραΔεν είναι το ίδιο ο εκβιασμός του αγρότη ας πούμε με τον εκβιασμό που κάνει το όργανο του κράτους και κλείνει κάποιον στη φυλακή για τα αδικήματα που ίσως διέπραξε ο πατέρας.

Με αυτή τη λογική αν ο πατέρας σου είναι κομμουνιστής το ίδιο είναι και το παιδί του ενώ δεν υφίσταται.

Εμείς τουλάχιστον δεν ψάξαμε να δούμε αν ότι μας έδωσε ο πατέρας μας ήταν νόμιμα και εξάλλου κανένα παιδί δεν ρωτάει το πως έγινε η γονική παροχή.

Αν γνωρίζεις κάποιο παιδί που δεν δέχτηκε γονική παροχή, διότι κατάλαβε ότι ο γονέας παρανόμησε, να του δώσουμε δημόσια συχγαρητήρια.

Επαναλαμβάνουμε πως το αδίκημα του Καραβέλα δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα, μέσω του ΟΤΕ.

Επέτρεψε στον Χριστοφοράκο να φύγει, όπως επέτρεψε να παραγραφούν κάποια από αυτά τα αδικήματα.

Όσον αφορά τον Αλέξη, το παιδί ήταν στην περιοχή διότι κάποιος φίλος του τον κάλεσε για την ονομαστική του εορτή.

Σε τι φταίει η μαμά του Αλέξη;

Δεν έπρεπε να τον αφήσει να πάει σε φιλικό κάλεσμα;

Καμμία κοινωνία δεν είναι τέλεια, αλλά αν η Τράπεζα είχε κρατήσει παράνομα τα χρήματα του παιδιού με τον καρκίνο στην Αμερική θα γινόταν διαμαρτυρίες και υπό το βάρος τους θα δίνονταν τα χρήματα.

Οι Έλληνες όμως δεν λειτουργούν όπως οι Αμερικανοί και οι Βουλευτές που έπρεπε να αντιδρούσαν στην καταγγελία ήταν ανύπαρκτοι, όπως γίνεται συνήθως.

GIORGOS said...

Σχετικά με τον Αλέξη,
η μάνα βρίσκεται "κοινωνικά" κατηγορούμενη διότι άφησε το παιδί της να πάει σε "επικίνδυνη" συνοικία.
Αυτή η λογική είναι εξίσου-αν όχι πιο πολύ-φασιστική απο το "πυροβόλησε ο αστυνομικός επειδή κινδύνευσε".
Εγώ έχω πάει πάμπολλες φορές δίπλα στο συγκεκριμένο δρόμο,τι πρέπει δηλαδή να μου φυτεύει σφαίρες ο κάθε ψυχανώμαλος;
Πόλη μας είναι,όπου θέλουμε θα πηγαίνουμε.
Επειδή δηλαδή τα Εξάρχεια ήταν παραδοσιακά αριστερή και "ενοχλητική" γειτονιά,τα υποβαθμίζουμε και τα στιγματίζουμε;
Πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με πρέζα ή υπόκοσμο τα λατρεύουν και δεν τα αλλάζουν με τίποτα.
Αυτοί που πάνε;

info press said...

@@@ GIORGOSΕίναι σαν να είναι σε άλλη χώρα τα Εξάρχεια;

Δηλαδή τα παιδιά που μένουν εκεί τι γίνονται;

Όταν συνέβη το γεγονός Γιώργο, είχαμε λάβει email από κυρία που μένει εκεί και μας είπε αυτά ακριβώς που λες και εσύ.

Κάθε ημέρα περνάνε άνθρωποι από εκεί και αν κάθε φορά υπάρχει και ένας σχιζοφρενικά βλαμένος αστυνομικός, -μην ξεχνάς και το γεγονός της Πρεσβείας- που πυροβολεί, πρέπει να κρύβονται όλοι;

Όχι μόνο δεν βρίσκουμε λάθος στην μαμά του Αλέξη, ευχόμαστε να του πάρει δικαστικά ότι έχει και δεν έχει για να μάθει το κάθαρμα και να σκεφτούν διπλά, πριν τραβάνε το όπλο, οι υπόλοιποι βλαμένοι που σίγουρα υπάρχουν και μόνο ο Πρωθυπουργός επιλέγει να μην το αντιλαμβάνεται.

Φαίδρα said...

του αγρότη όχι τόσο...αλλά όταν η πόλη κινδυνεύει να πιάσει χολέρα απ' τα σκουπίδια έχει!
....έχει να κάνει όταν των παιδιών φαίνονται οι υπογραφές.
είναι οι κόρες του ακόμα στη φυλακή?
ναι, στην ελλάδα συνήθως τα παιδιά ακολουθούσαν τις πολιτικές πεποιθήσεις των γονιών τους, τουλάχιστον μέχρι της δικής μου γενιάς..μεγαλώνοντας άλλαζαν
Δίκιο έχεις, κανένα παιδί δεν γνωρίζει αν ο γονιός του έχει παρανομήσει.Τις υπογραφές τους κανείς δεν μπορεί όμως να της παραβλέψει.Τραβηγμένο να της βάλουν μέσα, αλλά σε μια εποχή που τα είχαν κάνει μαντάρα, ήθελαν να επιδείξουν ηρωισμό και υπερβάλλοντα ζήλο και τα έκαναν απλως χειρότερα.
Σε ένα κράτος που τίποτα δεν λειτουργεί θωρακίζεις το σπίτι σου, το αμάξι σου, τις σχέσεις σου...δεν πετάς βόμβες για να αντιδράσεις και περνάς το τρυφερότερο και δημιουργικότερο διάστημα της ζωής σου στη φυλακή...δεν τους κάνεις τη χάρη...γιατί όπως λες οι μεσήλικες μεγαλοαπατεώνες είναι έξω, ενώ οι "επαναστάτες ποπολάροι"..μέσα!
Δεν είναι έξυπνο!Άλλου είδους αντίδραση χρειάζεται...αυτές δεν πιάνουν..βρίσκουν να σε τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί..

Φαίδρα said...

Όσο για το θέμα του Αλέξη δεν καταλαβαίνω γιατί συγχέεται τα πράγματα. Η ευθύνη του κράτους με την ευθύνη των γονιών είναι δύο διαφορετικά αλλά εξίσου σοβαρά θέματα.
Ναι, γιώργο ο καθένας ελεύθερος είναι να κάνει και να πάει όπου θέλει...ο ενήλικας.
Για τον 5 χρόνια μετά τα 10, όμως όχι!Ο 15χρονος είναι παιδί.Και δεν πάει πουθενά χωρίς την έγκριση των γονέων. Και γονέας δεν είναι μόνο η μητέρα...είναι και ο πατέρας..και όλα αυτά τα λέω γιατί αν οι σημερινοί γονείς έπαιρναν πιο σοβαρά το έργο τους, που έχουν χαλαρώσει και αυτοί με τη χαλαρότητα που υπάρχει γενικότερα, πολλά τέτοια γεγονότα αλλά και ατυχήματα από συμπολίτες που φλίπαραν θα είχαν αποφευχθεί.
Το να επιρρίπτεις ευθύνες εκεί που πρέπει και εκεί που αναλογούν, δεν είναι ελαφρυντικό για την πράξη του αστυνομικού.
Τόσο το κράτος όσο και οι γονείς και ο θεσμός της οικογένειας έχουν αποτύχει παταγωδώς.
Κοινωνικά κατηγορούμενοι είμαστε όλοι που συντηρούμε αυτήν την κοινωνία και πετάμε ο ένας τις ευθύνες στον άλλον.
Ο παράφρων αστυνομικός που σκότωσε το παιδί, γέννημα θρέμμα της ίδιας αρρωστημμένης κοινωνίας είναι!
Τα εξάρχεια είναι στιγματισμένη περιοχή απ' τους αναρχικούς που καταπιέζουν τους κατοίκους της, και κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε φασαρία που δημιουργούν, τρομοκρατούν τον κόσμο, κάνουν ζημιές και πολλά άλλα που τα ξέρετε ..αυτό είναι φασισμός....όπως φασισμός είναι να μου κολλάει το αυτοκίντητο τανκς πίσω μου και με τον όγκο του να μου επιβάλλεται να αλλάξω ρεύμα, φασισμός είναι όταν σε ώρα κοινης ησυχίας είμαι υποχρεωμένη να ακούω τα σκυλάδικα του δίπλα, φασισμός είναι να τσιρίζουν τα παιδιά της παραδίπλα και όταν της το λέω να μου λέει "έλα καημένη παιδάκια είναι..."φασισμός είναι να μου παρκάρει έξω απ' το γκαράζ μου και να κάνει τσαμπουκά επειδή βλέπει ότι είμαι γυναίκα...φασισμός εκείνου που προσπάθησε να ανοίξει παράθυρο στον ακάλυπτό μου και μόλις το κατήγγειλα του βρήκαν 500 παρατυπίες, πήρε πρόστιμο και ήρθε το βράδι και μου ξήλωσε τη γκαραζόπορτα, μου έσπασε γλάστρες και μου πέταξε το μηχανάκι....
Η "φασιστική λογική" που χρησιμοποιείς για να διαφοροποιηθείς από αυτό που σκέφτομαι και διαφωνείς, δείχνει φασισμό απ' την πλευρά σου!
Και επειδή απάντηση δεν πήρα, ξανακάνω την ερώτηση: γιατί οι έλληνες δεν βγαίνουν στις πλατείες, να διεκδικήσουν την ασφάλειά τους στο δρόμο, που σκοτώνονται καθημερινά ή μένουν ανάπηροι απ' τα πληρωμένα διπλώματα? .......γιατί είναι όλα υποκινούμενα..και το ξέρετε όλοι!Ο σάλος που προήλθε μετά τη δολοφονία ήταν υποκινούμενος και όχι αυθόρμητος.Και όλα τα κόμματα της βουλής αντί να κατεβάσουν τα μάτια κάτω, και να κρατήσουν ταπεινή στάση καπηλεύτηκαν το γεγονός για τα πολιτικά τους συμφέροντα και έκαναν δηλώσεις..Ο Παπανδρέου τύπωσε και αφίσα για τον Αλέξη! Και θα μου πείτε εσείς για φασιστική λογική και για ελπίδα στον Παπανδρέου.

Φαίδρα said...

"Επειδή δηλαδή τα Εξάρχεια ήταν παραδοσιακά αριστερή και "ενοχλητική" γειτονιά,τα υποβαθμίζουμε και τα στιγματίζουμε;
Mε ποιο τρόπο τα στιγματίζουμε? αν πω στο γιο μου να μην πάει εκεί για καφέ, όταν ξέρω ότι μαζεύεται κάθε καρυδιάς καρύδι, και γίνονται συχνά πυκνά συμπλοκές με αστυνομικούς,και φοβάμαι για τη σωματική ακεραιότητα κα ιτώρα πια για τη ζωή του, εγώ στιγματίζω την περιοχή?
Ναι....είναι σαν άλλη χώρα τα Εξάρχεια...όπως είναι σαν άλλη χώρα και η Ομόνοια που είναι μες τη λίγδα που έχει καταντήσει ένα τεράστιο κρεββάτι αλλοδαπών.Και αυτό είναι φασιστικό γιατί εκτός που φοβάμαι να κυκλοφορήσω και στα δύο μέρη, φοβάμαι να παρκάρω το αυτοκίντό μου μη τύχει τίποτα και το βρω ένα μάτσο παλιοσίδερα, και μου χαλάει και την αισθητική..
Στα τόσα χρόνια ζωή σας έγινε άλλοτε τέτοιο περιστατικό; ή μήπως έχετε την εντύπωση ότι δεν θα ξαναγίνει; σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν υποψήφιοι δολοφόνοι...κάθε μέρα συναντάω οδηγούς που τρέχουν σαν υστερικοί και σε σκοτώνουν από αμέλεια...αυτό δεν το φοβάσαι;
Πως θα μπουν άτομα κατάλληλα στην αστυνομία όταν όλοι αποδεχόμαστε την αναξιοκρατία?Αυτοί ποιοι είναι; από αλλού μας έρχονται που πρέπει να είναι οι επίλεκτοι? Η αναξιοκρατία θα ισχύει για τους κοινούς θνητούς αλλά όχι για το σώμα της αστυνομίας?
Γιατί είναι φασιστική η λογική "πυροβόλησε ο αστυνομικός επειδή κινδύνευσε". Αναφέρεσαι στο περιστατικό με τον Αλέξη η γενικότερα?Γιατί δεν άκουσα εγώ πουθενά ότι κινδύνευσε ο αστυνομικός και γι αυτό πυροβόλησε..Στο γενικότερα ο αστυνομικός πρέπει να μην τραβήξει όπλο ακόμα κι αν πραγματικά κινδυνεύει κατά σε?

info press said...

@@@ ΦαίδραΗ εξουσία του Δικαστικού που κλείνει στη φυλακή οποιονδήποτε άνθρωπο δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε και αν κάνει κάποιος αγρότης, ή άλλος εργαζόμενος που δεν συμφωνώ με την βρωμιά της πόλης όταν απεργεί.

Ο Δικαστικός με την πράξη του δεν έδειξε ούτε ηρωϊσμό ούτε υπερβάλλοντα ζήλο.

Επίδειξη του φασισμού της εξουσίας έπραξε και τίποτα λιγότερο.

Τα κορίτσια βγήκαν, όλοι βγήκαν διότι δεν τους έδινε ούτε τις δικογραφίες, ο αμαθής.

Πάντως δεν υπάρχει 15χρονο που να μην βγαίνει έξω και εξάλλου δεν ήταν μαύρα μεσάνυχτα, πριν τις 10 δολοφονήθηκε το παιδί.

Η ευθύνη για την δολοφονία του Αλέξη, ανήκει αποκλειστικά στα δύο καθάρματα -που γύρισαν για να βλάψουν όποιον κι αν έβρισκαν μπροστά τους και αμέσως έφυγαν ενώ είδαν το παιδί αιμόφυρτο- και στην Πολιτεία που όπλισε το χέρι τους ενώ ήταν σχιζοφρενικά προβληματικοί και οι δύο.

Όσον αφορά τα πληρωμένα διπλώματα, περιμένεις αυτούς που πλήρωσαν και πληρώνουν να βγουν να φωνάξουν;

Αν δεν σταματήσουν την συναλλαγή του πολίτη με τον όποιο υπάλληλο διεφθαρμένο και μη, η Ελλάδα δεν θα φτιάξει ποτέ.

Αποδείχτηκε ξανά και ξανά πως ο θάνατος δεν τους αγγίζει, άσχετα αν ξεκλιρίζονται ολόκληρες οικογένειες στους δρόμους.

Την καλημέρα μας Φαίδρα.

Φαίδρα said...

"Η εξουσία του Δικαστικού που κλείνει στη φυλακή οποιονδήποτε άνθρωπο δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε και αν κάνει κάποιος αγρότης, ή άλλος εργαζόμενος που δεν συμφωνώ με την βρωμιά της πόλης όταν απεργεί."
Τη βρωμιά στην πόλη και την επικινδυνότητα να πάθεις πανούκλα στην επιβάλλει, όμως.Και η κάθε είδους επιβολή είναι άσκηση εξουσίας απ'όποιο κοινωνικό στρώμα κι αν προέρχεται...
"Ο Δικαστικός με την πράξη του δεν έδειξε ούτε ηρωϊσμό ούτε υπερβάλλοντα ζήλο.
Επίδειξη του φασισμού της εξουσίας έπραξε και τίποτα λιγότερο."
Ειρωνικά αναφέρθηκα στον ηρωισμό και τον υπερβάλλοντα ζήλο.
Επίδειξη φασισμού και εξουσίας πράττει τώρα πια και ο πιο τιποτένιος ανώνυμος δημόσιος υπάλληλος στην ελλάδα και αυτό το αποδεχόμαστε σιωπηλά, γλείφοντάς τν προκειμένου να κάνουμε τη δουλειά μας..δεν μου κάνει εντύπωση πια....
"Πάντως δεν υπάρχει 15χρονο που να μην βγαίνει έξω και εξάλλου δεν ήταν μαύρα μεσάνυχτα, πριν τις 10 δολοφονήθηκε το παιδί."
Το ξέρω ότι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα τα 15χρονα στους δρόμους, κάποια οδηγούν και τα αυτοκίνητα των πατεράδων τους, αλλά οι γονείς λόγω ηλικίας έχουν την ευθύνη γι αυτό.
Για τη δολοφονία του έχει η αστυνομία.
Όποιος άλλος κι αν βρίσκονταν στη θέση του μικρού,ενήλικας, ο αστυνομικός πολύ πιθανό να τον σκότωνε.
Το ότι σε περίοδο συμπλοκών, σε περιοχή με έντονη κινητικότητα από αστυνομικούς και αναρχικούς, το ανήλικο παιδί σου σουλατσάρει είτε με την εγκρισή σου είτε πολύ χειρότερα χωρίς αυτή είναι και δική σου αμέλεια.
Και αυτό δεν σημαίνει ότι όπου βλέπει ανήλικο παιδί ο αστυνομικός που πιθανόν τον προκαλεί με το νεαρό της ηλικίας του, το σκοτώνει.
Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι γονείς όπως πολλοί άλλοι, δυστυχούν όχι μόνο απ'την έλλειψη του παιδιού τους, αλλά και απ' τις ενοχές ότι θα μπορούσαν να είχαν κάνει κάτι ώστε να το αποτρέψουν.Αυτό είναι ευθύνη, όταν είσαι γονιός
Ποιος θα σταματήσει τη συναλλαγή των πολιτών με τους δημόσιους υπάλληλους? Και καλά αυτοί το καταλαβαίνω να είναι αναίσθητα ζώα γιατί πλουτίζουν με τα λαδώματα...οι πολίτες δεν βλέπουν πόσοι σκοτώνονται στους δρόμους όταν λαδώνουν? και μιλάω γι αυτούς που μαθαίνουν το χειρισμό του αυτοκινήτου και μόνο...ούτε σήματα..ούτε κυκλοφοριακή αγωγή ....ούτε τίποτα..
Αν δεν είμαστε τα μεγαλύτερα ψώνια που πάσχουμε απ' το σύνδρομο της θεότητας τι είμαστε?
Καλημέρα και σε σένα!

info press said...

@@@ ΦαίδραΏστε το σύνδρομο της θεότητας;

Θα το κάνουμε τίτλο αυτό σε άρθρο μάλλον την Κυριακή, μόλις κλείσουν οι κάλπες, ακριβώς στις 7μμ, για να μην παρεξηγηθούμε ότι επιρρεάσαμε και το αποτέλεσμα, για να γελάσουμε και λίγο διότι οι πολιτικοί μας ψυχωπλάκωσαν.

Άντε μην πάω πίσω στον Richard Nixon τώρα και θα τρελαθούμε τελείως... lol...

Φαίδρα said...

το Πασοκ θα βγει και θα γίνει το έλα να δεις!Θα γυρίζουν οι σούβλες, τα δημοτικά θα παίζουν, τα αυτοκίνητα θα τρέχουν με πατημένες κόρνες, τα χαρούμενα κορμιά μισοέξω απ' τα παράθυρα θα ανεμίζουν τις πράσινες σημαίες...και κάπου σε κάποιες γωνίες στα μουλωχτά θα πέφτει μπουνίδι μεταξύ Πασοκ-ΝΔ νεολαίων Ωρε μάνα μου!
Θα πάω να φάω κανά κοψιδάκι.Λες να με πάρουν χαμπάρι και να με πετάξουν κλωτσηδόν?

GIORGOS said...

Φαίδρα
επειδή τώρα μόλις ξαναμπήκα στο blog,συγνώμη που καθυστέρησα να διαβάσω τα σχόλια.
Η λογική στην οποία αναφέρομαι δεν έχει να κάνει με τον καθαυτό κίνδυνο που αντιμετωπίζει ένας αστυνομικός.
Έχει να κάνει με την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν για να καλύψουν την ανικανότητα και την έλλειψη ψυχραιμίας που τους διακατέχει και που θα έπρεπε να αποτελεί στοιχείο για να μην τους επιτρέπουν να πιάνουν όπλα στα χέρια τους.
Ο συγκεκριμένος δεν έχει κανένα ελαφρυντικό καθότι ήταν κραυγαλέα χοντροκομένος ψωρόμαγκας ο οποίος δεν αναλαμβάνει καν τις ευθύνες του και με φερέφωνο το βάρβαρο δικηγόρο του στιγματίζει το παιδί.
Δεν είναι πιο εκτεθειμένος στον κίνδυνο ο κάθε Κορκονέας απο άλλους συναδέλφους του οι οποίοι του απευθύνονται με τη φράση "γιατι μου πήρες την αξιοπρέπειά μου;".
Και φυσικά δε στιγματίζεις εσύ τα Εξάρχεια,είπα απλώς ότι δεν είναι τυχαίο μια γειτονιά του βιβλίου που φημίζεται γα τις παραδοσιακά αριστερές αντιλήψεις των κατοίκων της να αντιμετωπίζεται απο το σύστημα ως ενοχλητική και να προωθούνται προς τα εκεί στοιχεία όπως ναρκωτικά,κτλ.
Αυτά που περιγράφεις είναι απόλυτα σωστά αλλά επιμένω ότι η λογική "να μην αφήσει η μάνα του τον Αλέξη να πάει στην επικίνδυνη γειτονιά" δεν είναι σωστή.
Εκτός του ότι γνωρίζω σκηνοθέτες και συγγραφείς που μένουν εκεί και θα έχουν το λόγο τους να διαβεβαιώνουν ότι είναι το σπίτι τους και δεν το αλλάζουν με τίποτα,δεν είναι δυνατόν και δε θα το δεχτώ σαν πολίτης τα βήματά μου στους δρόμους της πόλης να σκιάζονται απο τη σκιά ενός επίδοξου θρησκόληπτου Ράμπο.
Το γεγονός είναι ότι ο αλήτης πυροβόλησε-σημαδεύοντας ή όχι-σε περιοχή που είναι κλειστό δωμάτιο και θα πετύχαινε εσένα,εμένα ή τον Αλέξη,αδιάφορα απο το αν είμαστε ενήλικες ή όχι.
Στη δική μου γειτονιά κάποτε εθεωρείτο προνομιούχος αυτός που έμενε εδώ.
Αν σου πω τα περιστατικά που σημειώθηκαν φέτος το καλοκαίρι..εγώ προσωπικά δε νοιώθω ασφαλής πλέον.
Μη γεμίζουμε φόβο τα παιδιά μας κι ας πηγαίνουμε στη ρίζα του προβλήματος.
Για φαντάσου τη θέση αυτής της μάνας,να της σκοτώνουν το παιδί και να τη στολίζουν κιόλας.

Πάντως κι εγώ μαζί σου,όποιος και να βγει ας είμαστε έτοιμοι να τον περιποιηθούμε δεόντως αν αποδειχτεί ψεύτης.

Φαίδρα said...

...αγαπητέ γιώργο καλημέρα!
Καταλαβαίνω απόλυτα αυτά που γράφεις, αλλά βαριέμαι αφόρητα να αναλύω αυτή την παρωδία που ζω στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είτε έχει να κάνει με το κράτος και τις υπηρεσίες του είτε με την ελληνική οικογένεια.
Και ακριβώς με λίγα λόγια θα ήθελα να επισημάνω ότι η αστυνομία έχει γίνει όπως όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου και εκτός ότι δεν αισθάνομαι να μου παρέχει ασφάλεια και προστασία, έχει χάσει το κύρος της αφού οι αξιωματικοί της απ' τον πιο χαμηλό μέχρι τον πιο ανώτερο είναι κάτι παλιόβλαχοι κοιλαράδες.Για γέλια είναι η αρχαία τραγωδία που έστησαν εκμεταλλευόμενοι το γεγονός του συναδέλφου τους Κορκονέα, όλοι οι υπόλοιποι αστυνομικοί με άρθρα περί ντροπής και χαμένης αξιοπρέπειας.
Κανείς δεν χάνει την αξιοπρέπεια εξαιτίας άλλου....ή την έχεις ή δεν την έχεις.
Σ'αυτό το γαμη....ο κράτος που ζω, οι περισσότεροι πληρώνουν για τη θέση εργασίας τους με όποιο κόστος.Ψήφο, λεφτά, σεξ! Όταν λοιπόν, αυτό όλοι το αποδεχτήκαν γιατί τους βόλεψε, θέλει ιδιαίτερη εξυπνάδα για να καταλάβουν ότι η φυσική εξέλιξη θα ήταν αυτή? Ή μήπως η Αστυνομία θα έμενε ανεπηρέαστη και θα στεκόταν εκεί ψηλά για μας απαρτιζόμενη από γενναίους, έντιμους αστυνομικούς, με άρτια εκπαίδευση και ήθος?
Ποιος έχει ήθος? Ο Δ/ντής του ΙΚΑ? Ο Έφορος? Ο Πολεοδόμος? Ο ΟΠΑΠ? Ο ΟΣΕ? Το ΤΕΒΕ? Οι Τράπεζες? οι γιατροί?
Και προσεξέ με Γιώργο, κανένας δεν έχει κανένα ελαφρυντικό! όλοι όμως έχουν αυθαίρετες βίλες, σκάφη, 2 και 3 αυτοκίνητα και μπορεί δολοφόνους να μην τους λες "σκοτώνουν" όμως καθημερινά με κάποιο τρόπο τους συμπολίτες τους...
Οταν λέω ότι τα Εξάρχεια είναι περιοχή στιγματισμένη δεν εννοώ ότι μένει άσχημος κόσμος και δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν οι συγγραφείς και οι σκηνοθέτες που αναφέρεις.Απ΄τη στιγμή που φοβάσαι μην πέσεις σε συμπλοκή και φας είτε καμμιά πέτρα απ' τους αναρχικούς είτε καμμιά σφαίρα από αστυνομικούς, ή να σου σπάσουν τη περιουσία σου.....είναι στιγματισμένη. Αυτή τη στιγμή τα Εξάρχεια είναι περιοχή συνυφασμένη με επεισόδια, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας με τους αλλοδαπούς και την αθλιότητά τους...πας για καφέ στον Άγιο Παντελεήμονα?
ναι ωραία ήταν η Αθήνα του 1960 σίγουρα, και όλοι θεωρούνταν προνομιούχοι που ζούσαν εδώ, μέχρι που ήθελαν και άλλοι να γίνουν προνομιούχοι και τώρα κοιτάμε τα νησιά και τα χωριά και θεωρούμε τους απομείναντες εκεί προνομιούχους..
Η ελληνική οικογένεια έχει αποτύχει και το δείχνουν οι στατιστικές αφού στους 5 γάμους οι 3 τουλάχιστον οδηγούνται σε διαζύγια. Όσο κι αν θέλεις και εσύ πιθανόν σαν γονιός να σου χρυσώσω το χάπι, δεν θα το κάνω. Οι γονείς έχουν την απόλυτη ευθύνη, για τη διαπαιδαγώγηση των ανήλικων τέκνων τους, της συμπεριφοράς τους, της ένταξής τους στην κοινωνία, της ψυχικής τους ισορροπίας, της μελλοντικής τους ευτυχίας.
Κανείς δεν στόλισε τη μητέρα αν και δεν καταλαβαίνω την εμμονή μαζί της, ο πατέρας επειδή ήταν χωρισμένοι δεν έφερε ευθύνη για το παιδί του?
Το παιδί σου το "αφήνεις" ελεύθερο αν και εφόσον το' χεις προετοιμάσει εσύ επαρκώς για το τι θα συναντήσει...
αν νομίζεις ότι η μητέρα του αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται ότι αν δεν είχε κάνει κάτι διαφορετικά το παιδί της θα ζούσε....πήγαινε ρώτησέ την...
Η κοινωνία μας έχει γίνει πολύ σκληρότερη από τότε που ζούσαμε τα δικά μας παιδικά χρόνια, επικίνδυνη και κατά πολύ χειρότερη.Δεν μπορεί να μην το βλέπεις..Δεν είναι δυνατόν να αφήνεις ανήλικο παιδάκι ανεξέλεγκτο και απροετοίμαστο στα δόντια του λύκου.
15 χρονών!
Όλοι αυτόν που το σκότωσε κατηγορούν. Η κλονισμένη ελληνική οικογένεια (του κορκονέα επίσης)είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που δεν μπορείς αν δεν είσαι στενόμυαλος να μην το εντοπίσεις, όπως κάνεις σε κάθε έγκλημα.
Αν όλοι είμασταν πιο ευσηνείδητοι και πιο υπεύθυνοι πολλοί άνθρωποι θα ζούσαν τώρα και άνθρωποι τύπου κορκονέα και άλλων εγκληματιών δεν θα υπήρχε..
Όσο λοιπόν, δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες, εγκλήματα θα γίνονται, χαζά ατυχήματα θα γίνονται που θα στοιχίζουν ζωές συνανθρώπων μας και εμείς απλώς θα συζητάμε....και θα αναλύουμε....και θα συζητάμε....και θα αναλύουμε....άλλωστε είναι ένα σπορ που μας αρέσει πολύ!

info press said...

@@@ ΦαίδραΟι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι λένε ότι αν κάποιο άτομο αρχίσει να σκέφεται τα "αν είχαν κάνει το ένα ή το άλλο δεν θα είχε συμβεί το κακό" είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε άνθρωπο, που πονάει αφόρρητα.

Η μαμά του Αλέξη και ο πατέρας του αν θέλεις, δεν όλπισαν το χέρι του Κορκονέα.

Τον όπλισε το κράτος με το όπλο και η ψυχοπάθεια του λόγω οικογενειακών προβλημάτων τον έρπρωξε να το χρησιμοποιήσει.

Η ευθύνη του κράτους να οπλίζει ψυχοπαθείς, είναι μεγάλη.

Την καλημέρα μας.

Φαίδρα said...

....αυτό που όπλισε το χέρι του κορκονέα να είσαι σίγουρος ότι οφείλεται και στη δική του οικογένεια...
δεν όπλισαν το χέρι του κορκονέα, έστειλαν το παιδί τους στα δόντια του όμως...κι αν κρίνω από τις χωρισμένες οικογένειες που συναντώ, τα παιδιά σχεδόν τελειώνουν γι αυτούς όταν χωρίζουν γιατί ξεκινάει η αναζήτηση της νέας τους ζωής...
με τους πατεράδες ειδικά καμμία επικοινωνία...
Ο Κορκονέας είναι δολοφόνος, οι γονείς ένοχοι για την αδιαφορία του ανηλίκου τους και ο Αλέξης το μόνο θύμα..
Αν εσύ θέλεις να λυπάσαι τους γονείς του επειδή τον έχασαν, εγώ τους θεωρώ συνυπεύθυνους.
Και εκείνοι το ίδιο νοιώθουν για τους εαυτούς τους.

info press said...

@@@ ΦαίδραΑν δεν κάνουμε λάθος και διόρθωσε μας αν δεν είναι έτσι ο Κορκονέας είναι 37 χρονών και οι γονείς του δεν είναι χωρισμένοι και δεν γίνεται να ευθύνονται για την δολοφονική του πράξη.

Οι ζωές τωμν ανθρώπων αλλάζουν στο καλύτερο ή στο χειρότερο επειδή είναι όντα με γνώσεις αλλά και με όπλα και κάνουν επιλογές.

Ο Κορκονέας επέλεξε να δολοφονήσει ένα αμούστακο παιδί.

Το κράτος είτε λέγεται Καραμανλής είτε Σημίτης ο Πρωθυπουργός, που μέσω των ανωτέρων υπαλλήλων επέλεξε ότι αυτός ο προβληματικός τύπος που κοπάναγε την γυναίκα του, είναι ικανός να οπλοφορεί, φέρει και αυτό την ηθική ευθύνη της δολοφονίας του παιδιού.

Τα επισόδεια με την γυναίκα του τα γνώριζε το κράτος.

GIORGOS said...

Φαίδρα
σου επαναλαμβάνω ότι στην περιοχή που μένω έγιναν τρομακτικά επεισόδια τα οποία μπορούν κάλλιστα να οδηγήσουν τους μη διαμένοντες εδώ στο να βγάζουν τα συμπεράσματα που βγάζεις εσύ για κάποιες περιοχές.
Αναφέρω τους σκηνοθέτες που μένουν στα Εξάρχεια γιατί είναι άνθρωποι σοβαροί-οι συγκεκριμένοι τουλάχιστον που γνωρίζω-χωρίς διάθεση για φασαρίες και συμπλοκές(ενώ οι κύριοι ένστολοι βγήκαν για τσαμπουκά και ας λέει ο μίστερ Κούγιας άλλα) και αν τους ακούσεις να σου μιλάνε για την περιοχή που μεγάλωσαν θα το δεις απο άλλη οπτική το πράγμα και ίσως εντοπίσεις την πηγή του κακού σε άλλα σημεία και όχι στις συμπλοκές με τους αναρχικούς.
Μιλάς για τον Άγιο Παντελεήμονα που είναι αρκετά μακρυά απο μένα και δεν έχω πάει.
Έξω απο την πόρτα της πολυκατοικίας μου ένας Αλβανός χτυπούσε λυσσασμένα με σιδηρολοστό έναν συμπατριώτη του.Τα γύρω αυτοκίνητα έγιναν σμπαράλια,ενώ μπορούσε και η μητέρα μου αν δεν την ειδοποιούσαμε να φάει κι αυτή καμιά αδέσποτη.
Ένας άλλος πάλι στα καλά καθούμενα τα πέταξε όλα και έτρεχε πάνω κάτω όπως τον γέννησε η μάνα του.
Έτυχε και ήταν άκακος για τους άλλους,αν μέσα στο φαρμακείο που μπήκε άρπαζε κανένα μαχαίρι;
Αν όμως ακούς να λένε τη συνοικία σου στιγματισμένη,δεν το θεωρείς δίκαιο ρε Φαίδρα.
Μένουν παιδιά και οικογένειες σε όλες τις γειτονιές που αναφέραμε,τι φταίνε αυτά όπως σωστά έχει πει και το infopress;
Και δυστυχώς δε θεωρούμε προνομιούχους αυτούς που μένουν στα νησιά,αλλά αντίθετα κοιτούν όλοι να στριμωχτούν σε μια πόλη μικρή λες και διαθέτει τις απέραντες εκτάσεις της Αμερικής.
Εγώ προσωπικά είπα σε έναν-συνεννοήσιμο-Αλβανό που μένει στην πολυκατοικία μας: "Έχεις τόσο όμορφη χώρα-γιατί είναι η Αλβανία πανέμορφη-και την αφήνεις για να κουβαλιέσαι εδώ;".
Στην αρχή πειράχτηκε,όμως μετά ο ίδιος συμφώνησε με αυτά που έλεγα.

Δεν έχω αντίρρηση να ρωτήσω τη μάνα του Αλέξη,αλλά σου επαναλαμβάνω για χιλιοστή φορά ότι όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας μπορούσαμε να είμαστε στη θέση του παιδιού.Δε θα μας προστατεύσει απο έναν ανώμαλο το να μην πάμε στα Εξάρχεια.
Και στην τελική,μήπως το να τοποθετούνται τέτοιοι τρελοί σε αστυνομικά τμήματα περιοχών "επικίνδυνων" σαν τα Εξάρχεια δεν είναι τυχαίο;
Οι άνθρωποι της γειτονιάς σου λέω και πάλι πολλά θα μπορούσαν να μας πληροφορήσουν για το ρόλο που παίζουν οι αστυνομικοί στις φασαρίες.

Αν ο Αλέξης ήταν γιος μου,θα μπορούσα να έχω ευθύνη στο αν πέταξε μπουκάλι στον Κορκονέα παρέα με τους άλλους νεαρούς και να τον επιπλήξω(μιλάω υποθετικά διότι είτε πέταξε είτε όχι,το γεγονός είναι ένα).
Ξέρω όμως επίσης ότι αν έμενα στα Εξάρχεια(ή οπουδήποτε αλλού) και ερχόταν το παιδί μου να μου πει ότι άκουσε απο συμμαθητή του ή γονιό συμμαθητή του να αποκαλεί τη γειτονιά που διαμένουμε ότι είναι επικίνδυνη για ζωές θα είχα την άλλη μέρα καταφτάσει στο σχολείο να του πω δυό λόγια όμορφα και ευγενικά για να προσέχει πως μιλάει.
Γι' αυτό δεν μπορώ να κατηγορήσω τη μάνα του Αλέξη γι΄αυτά που της προσάπτουν(και μη ξεχνάς ότι ακόμα στη χώρα των θρήσκων που ζούμε,υπάρχει το στίγμα της χωρισμένης μάνας που είναι υποχρεωτικά πιο χαλαρών ηθών-λες οι κατηγορίες να ήταν ίδιας έντασης αν ο Αλέξης ζούσε μόνο με τον πατέρα του;)
Αν χρυσώνω το χάπι..
το μόνο πράγμα που δεν εισέπραξα ήταν η στήριξη απο τους γονείς για να έχω διάθεση να χρυσώνω χάπια.
Υλικά δε λέω,με έστειλαν σε καλά σχολεία,δεν πείνασα...
Τέλος πάντων,δεν ήταν αυτό που με γλύτωσε απο την τύχη του Αλέξη πάντως.
Με καλύπτει απόλυτα για τα υπόλοιπα το infopress.

Φαίδρα said...

....με συγχωρείτε που σας το λέω, αλλά είστε εκτός θέματος!
Λέγοντας ότι οι γονείς φέρουν ευθύνη δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την ευθύνη του αστυνομικού.
Υπάρχουν μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα που συνήθως οδηγούν σε έγκλημα και είμαστε εκτός απ' τους αναμιχθέντες πολλοί οι συνυπεύθυνοι.
Π.χ. μόνος σου info press, αναφέρεις ότι ο κορκονέας έδερνε τη γυναίκα του και ο διοικητής του παρόλα αυτά τον κρατούσε και μάλιστα τον έβγαζε στο δρόμο...ακόμα κι αν ο διοικητής του όμως ήταν ένας απλός βολεμένος χέστης..οι υπόλοιποι συνάδελφοι του που γνώριζαν τι έκαναν? Τις λούγκρες όλοι γιατί κανέναν δεν αφορούσε...κανείς να μην γίνει το "καρφί". Είτε ήταν, εκ γενετής μαλάκας είτε του προέκυψε στην πορεία, οι υπόλοιποι που τον περιστοίχιζαν, απ' τους γονείς του, τη γυναίκα του που έδερνε, τις φίλες της, τους γονείς της, τους συναδέλφους του, τον διοικητή του κ.λπ. έχουν την αμέριστη ευθύνη γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν απείχε απ' το σώμα και να βρίσκεται σε μια κλινική για τον έλεγχο του θυμού (σιγά μην έχουμε!)
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ο διοικητής του να μην είναι το ίδιο μέσα ή γιατί πρέπει να κοιμάται το βράδι ήσυχος...οι συνάδελφοί του επίσης.Μπορεί να είναι αυτός ο δράστης αλλά οι υπόλοιποι τι είναι?
δεν φέρουν ευθύνη για την αδιαφορία τους?Ξέρανε μόνο να ντρέπονται μετά για την αξιοπρέπειά τους...καλά έκαναν και ντρέπονταν για την αξιοπρέπειά τους γιατί ούτε αυτοί λέγονται αστυνομικοί..
Οι γονείς του πιτσιρικά έχουν απ' την πλευρά τους ευθύνη για το ΑΝΗΛΙΚΟ παιδί τους.Γιατί είναι ανήλικο. Θέλει περαιτέρω εξήγηση αυτό?
Γιατι αν όλα δεν ήταν τόσο χαλαρά και ενδιαφερόμασταν πιο πολύ για τον συνάνθρωπό μας δεν θα γινόντουσαν τέτοιου είδους εγκλήματα και πολλά άλλα γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν θα ήταν αστυνομικός και ο ανήλικος Αλέξης δεν θα πήγαινε στα Εξάρχεια.
Και για να απαντήσω και σε εσένα γιώργο, κανείς δεν ζήτησε ευθύνες απ' τη μητέρα. Όταν ανέφερα ότι αναλογούν στους γονείς ευθύνες δεν εννοώ να δικαστούν δίπλα στον κορκονέα, αλλά η απόκτηση και το μεγάλωμα του παιδιού είναι μια από μόνη της σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά και όλοι παρασυρόμαστε τόσο απ' τη ροή της καθημερινότητας που δε δίνουμε την πρέπουσα σημασία.
Ειδικά εγώ υποστηρίζω τις χωρισμένες μητέρες και τα βάζω με τους πατεράδες που στην πλειοψηφεία τους είναι άφαντοι μετά το διαζύγιό τους.
Η πείρα μου, όμως μου'χει δείξει ότι τα περισσότερα ζευγάρια που οδηγούνται στο χωρισμό, τα ζευγάρια αυτά που κάποτε λατρεύτηκαν και γέννησαν τα παιδιά τους, μισιούνται και διέπονται από τέτοιο εγωισμό και ανταγωνισμό που ξεχνάνε πόσο σημαντικό και υπεύθυνο έργο έχουν μπροστά τους..το μεγάλωμα των ανθρώπων που οι ίδιοι κάποτε επέλεξαν με υπευθυνότητα να γεννήσουνε.
Και μου φέρνουν εμετό όταν ακούω γονείς που το παίζουν φιλόζωοι και κατηγορούν φίλους τους που εγκαταλείπουν στο δρόμο τα σκυλάκια που γεννήθηκαν όταν οι ίδιοι έχουν εγκατελελειμένα τα παιδιά τους στις γιαγιάδες ή πολλές φορές μόνα τους....
Το αντικείμενο της δουλειάς μου, μου επιτρέπει να έχω αυτή την άποψη και να την υποστηρίζω όταν συναντώ γονείς που μου ανοιγουν τη ψυχή τους και βλέπω στην πλειοψηφεία αγνώμονες, ατομικιστές ενήλικες με το "σύνδρομο της θεότητας", αφού οι περισσότεροι αισθάνονται άξιοι να γεννούν και να μεγαλώνουν παιδιά..
Οι επεξηγήσεις που δίνω δεν έχουν στόχο να δικαιολογήσουν τον Κορκονέα και όποιον κορκονέα, ούτε να κατηγορήσουν τους χωρισμένους γονείς, ούτε πολύ περισσότερο να στιγματίσουν περιοχές που άλλοτε ήταν οι ωραιτότερες της Αθήνας...αλλά να επισημάνω ότι πίσω από κάθε έγκλημα αν με ψυχραιμία δειτε, θα βρειτε ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα που αφορά όλους μας. Όσο αδιαφορούμε εστιάζοντας στην επιφάνεια, το μόνο που κάνουμε είναι να σπαταλάμε χρόνο στο να διογκώνουμε ένα έγκλημα και να παραγουμε πολύ περισσότερα!

Φαίδρα said...

...συμπληρωματικά θα ήθελα να σας πω ότι το βλέπουμε από διαφορετική σκοπιά μάλλον το θέμα, εσείς με την πολιτική διάσταση αφού χρησιμοποιήθηκε από όλους τους πολιτικούς ενώ εγώ με την κοινωνική..
"Δε θα μας προστατεύσει απο έναν ανώμαλο το να μην πάμε στα Εξάρχεια".
Γιατί μόνο στα Εξάρχεια είναι οι ανώμαλοι και μόνο με μορφή αστυνομικού?
Μην παλεύεις να με πείσεις ότι τα Εξάρχεια δεν είναι στιγματισμένη, γιώργο γιατί "στιγματισμένη" θεωρώ πια όλη την Ελλάδα, αφού κι εγώ σαν γυναίκα σε πολλά μέρη της δεν μπορώ να κυκλοφορήσω με ασφάλεια.
Στις 17 Νοέμβρη δεν νομίζω ότι είναι έξυπνο να περάσεις απ' το πολυτεχνείο ούτε καν από περιέργεια..Το ότι είμαι ελεύθερη να πάω όπου θέλω σαν ΕΝΗΛΙΚΗ το ξέρω, αλλά δεν νομίζω με το φασισμό εκείνων που πετούν μολότοφ και πέτρες μου επιτρέπεται να περάσω από εκεί με ύφος "είναι κεφάτη ψωνίζει απ' του Βερόπουλου".Πόσο μάλλον όταν το άντρο των αναρχικών αυθαιρέτως ή μη έχει γίνει η περιοχή των Εξαρχείων και αν θυμάμαι καλά εκείνες τις ημέρες υπήρχε μια γνικότερη ένταση με τους αναρχικούς, να αφήσεις το ανήλικο παιδί σου να πάει για καφέ, εκεί.
Το ξέρω ότι ακούγεται σαν να λέω: "άφησες το παιδί σου να πάει στα Εξάρχεια.....ξέχασέ το!" που φαίνεται σαν τα Εξάρχεια να είναι το άντρο της κολάσεως, που θα ρουφήξει το παιδί σου και θα χαθεί στα βάθη του, αλλά δεν είναι έτσι..Σε περίοδο εντάσεων δεν περνάω εγώ από εκεί, γιατί φοβάμαι και αν θες, το να κάτσω να πιω καφέ με τη φίλη μου και την ώρα που μιλάμε για τις καινούργιες μου καστόρινες μπότες να περνάνε τρέχοντας αστυνομικοί με γκλοπ και πιστόλια στα χέρια με ξενερώνει..και με κάνει να νοιώθω ανασφαλής...για να μη φάω καμμιά ξώφαλτση ή και επίτηδες είτε από τα φοβερά λαγωνικά της αστυνομίας είτε καμμιά πέτρα από κανέναν αναρχικό...το παιδί μου θα αφήσω? και το αντίθετο τι είναι καταπίεση? ή μήπως θα είμαι εγώ αντιδημοκράτισσα σε αυτή τη πλήρως δημοκρατική και καταρτισμένη χώρα και θα της εμπιστευτώ το παιδί μου?
Να έχουμε λίγη επίγνωση τι συμβαίνει γύρω μας και ακόμα κι αν δεν μας αρέσει να έχουμε τα κότσια να το παραδεχόμαστε.
Η δική μου περιοχή έχει μετατραπεί σε αλβανικό γκέτο με όλες τις συνέπειες που μπορείς να φανταστείς (φασαρία, αποξένωση, τσακωμοί κλπ.)αυτή η γειτονιά που κάποτε ήταν χωματόδρομος και έπαιζα κρυφτό, μπιζελοπόλεμο και έτρεχα πάνω κάτω με το ποδήλατο..
Και ναι, και εμένα μπορεί να είχε σκοτώσει ο Κορκονέας, να με είχαν βιάσει, να με είχαν σπάσει στο ξύλο για να μου πάρουν αλλοδαποί το πορτοφόλι....μπλα...μπλα...
Εγώ όμως είμαι σε ηλικία που μπορώ να πάρω απόφαση ευθύνης για το γιατί βρίσκομαι εκεί, ακόμα κι αν θέλω να βρίσω έναν αστυνομικό, να του βγάλω τη γλώσσα, να του βγάλω "γλώσσα"... το ανήλικο όχι. Τις αποφάσεις ευθύνης τις έχουν ακόμη οι κηδεμόνες του.
Γιατί είναι ΑΝΗΛΙΚΟΣ!
Οι χωρισμένες μητέρες δεν είναι χαλαρών ηθών,...αντίθετα οι πατεράδες είναι, που μπροστά στο φόβο της προσωπικής τους αποτυχίας σπέρνουν αλόγιστα παιδιά..
Πολλές χαλαρών ηθών μητέρες έχουν αποδειχτεί πολύ καλύτεροι κηδεμόνες (μάνα-πατέρας) από κάποιες που θέλουν να τις θεωρούμε μη χαλαρές και κατά βάθος είναι....
Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω την επαγγελματική μου δ/νση να έρθεις να μου πεις αυτά τα δύο όμορφα λόγια και ευγενικά γιατί πιστεύω τη μισή Ελλάδα στιγματισμένη και φοβάμαι να πιω καφέ στα Εξάρχεια γιατί αποφεύγω να περνάω απ'την Ομόνοια και κρατάω τη τσάντα μου που περιέχει τη ταυτότητά μου, μέχρι 100 ευρώ το πολύ, χαρτομάντηλα και σπάνια ένα κραγιόν σαν πολύτιμο θησαυρό στο Μοναστηράκι!

Φαίδρα said...

....από μόνος σου επίσης παραδέχεσαι ότι υπάρχει μια αύξηση εγκληματικότητας, η αστυνομική προστασία είναι ελλειπής...σε τι συμπέρασμα καταλήγεις? δεν προστατεύεις το παιδί σου ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα γίνεις σπαστικός, καταπιεστικός γονιός ή προτιμάς θέλοντας να είσαι προοδευτικός και δημοκρατικός γονιός και προκειμένου να μη φοβίσεις το 5 χρόνια πάνω απ' τα 10? παιδί σου, να το αφήσεις μόνο του σ'αυτό το ξέφραγο αμπέλι?
Αν όλοι συμφωνούμε στο ότι ο Κορκονέας ζούσε μια όχι ισσοροπημένη ζωή (δεν αρκεί οι γονείς να μην είναι χωρισμένοι καλό μου infopress-και μόνο που χρησιμοποιούσε βία το πιο πιθανό ήταν να είχε λάβει βία), ήταν ακατάλληλος για το επάγγελμα αυτό γιατί απαιτούσε χρήση όπλου και εκείνος είχε ανύπαρκτη κρίση και ανεξέλεγκτο θυμό που ακριβώς διαφωνούμε? στο αν έπρεπε να έχει ελευθερία ο μικρός απ' τους γονείς του?Όχι κανένας 15χρονος/η δεν πρέπει να έχει ελευθερία να είναι εκτός σπιτιού, οποιαδήποτε ώρα κι αν είναι αυτή και να μεταφέρετε με μέσα συγκοινωνίας από περιοχή σε περιοχή με συνομήλικους φίλους εν αγνοία των γονιών και χωρίς την επίβλέψή τους.
Αν συνέβαινε κάτι διαφορετικό, ένα τροχαίο π.χ. οι γονείς του θα ήταν υπόλογοι για αμέλεια ανηλίκου.
Μην παρασύρεστε λοιπόν, από το φανατισμό που εσκιεμμένα σας ποτίζουν τα Μ.Μ.Ε και οι πολιτικοί για να βλέπετε τα γεγονότα όπως εκείνοι θέλουν. Οι ευθύνες είναι πολλές και πίσω απ' αυτές κρύβονται πολλοί (χέστηδες)....

info press said...

@@@ ΦαίδραΕίναι άλλο πράγμα το τροχαίο που έχει ο ίδιος ο γονέας και σκοτώνει όποιον βρει μπροστά του ακόμα και τα παιδιά του αν είναι μέσα στο αυτοκίνητο και άλλο πράγμα η αστυνομική βία.

Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί δολοφόνοι και δεν είναι βίαιοι επειδή έφαγαν μπουνιές από τον πατέρα τους.

Το να κατατάσουμε τους ανθρώπους σε σε στερεότυπα ή να αναλογίζουμε ευθύνες στους γονείς είτε του Κορκονέα είτε του Αλέξη Γρηγορόπουλου είναι λάθος.

Ο κάθε ενήλικας έχει ευθύνη για τις πράξεις του άσχετα αν είναι της μόδας να ψάχνουμε ψυχολογικά αίτια για να εισπράξει μικρότερη ποινή.

Η γυναίκα του τον είχε αφήσει πριν λίγες ημέρες και βρισκόταν στο χωριό των γονέων της διότι δεν άντεχε άλλο το ξύλο που έτρωγε από το κάθαρμα.

Δεν μπορεί να φταίνε οι γονείς του για την δική του αποτυχία στο γάμο ή την κακοποίηση της γυναίκας του είτε για την δολοφονία του Αλέξη.

Το κράτος που τον όπλισε ενώ γνώριζε τα της οικογενειακής βίας εις βάρος της γυναίκας του, φέρει την ηθική ευθήνη και κανένας άλλος.

GIORGOS said...

Φαίδρα
είσαι έξυπνος άνθρωπος και δεν έχω διάθεση να ανοίξω διαμάχη μαζί σου.
Θεωρείς στιγματισμένη και ανασφαλή όλη την Ελλάδα.Δικαίωμά σου.
Αλλά ο φόβος σου σε οδηγεί σε ολοκληρωτικά συμπεράσματα.
Ο ολοκληρωτισμός δεν οδηγεί στην ουσία.
Σε τι βάση πρέπει να ζήσουμε (ή όσοι θέλουν,να μεγαλώσουν παιδιά-προσοχή,τονίζω το όσοι θέλουν διότι ούτε υποχρέωση έχουμε ούτε είμαστε κουνέλια)αν παραδεχόμαστε ότι επικρέμεται μια σφαίρα ή μια λεπίδα πάνω απο το κεφάλι μας ή ότι,εν γνώσει μας ψηφίζουμε πολιτικούς που είναι προδότες-υποχείρια ή..ή..
Στην τελική,είμαστε όλοι χαμένοι και οι μόνοι σωστοί είναι οι μάστορες της ενημέρωσης που μας προσφέρουν το δίπολο:ή αρρώστια-θάνατος-καταστροφή ή αποχαύνωση-παράδες-σεξ.
Και φυσικά οι μη λαμβάνοντες θέση είναι σαλεμένοι και προβληματικοί κατ'αυτούς.
Αν δέχεσαι αυτή την πατέντα σαν πολίτης αυτής της χώρας,εγώ αρνούμαι να τη δεχτώ.

Θέλεις να με πείσεις ότι αν κάποιος αποκαλούσε με επίθετα τον τόπο διαμονής σου σε εσένα ή το παιδί σου θα σε άφηνε αδιάφορη και θα του έλεγες "με την ευχή μου κι εγώ μέσα".Δε μπορώ να σε πιστέψω,αλλά σου απάντησα τι θα έκανα εγώ στη θέση σου,όπου κι αν έμενα.

Και επειδή κουράστηκα με τα Εξάρχεια,δεν προσπαθώ να πείσω τίποτα και κανέναν,απλά σου λέω ότι οι άνθρωποι που μένουν εκεί είναι οι αρμόδιοι να μιλήσουν για μερικά πράγματα παραπάνω απο εμάς που δεν ανήκουμε σ'αυτούς.
Όπως λ.χ. μίλησα εγώ για τη δική μου γειτονιά(Το ότι δεν αναφέρω το όνομά της δε σημαίνει ότι φοβάμαι,απλά δε θέλω να το φωνάζω και εξάλλου εύκολα θα το ανακαλύψει κανείς ψάχνοντας).


Το ότι ο Αλέξης ήταν 15 χρονών ή εγώ,εσύ,το infopress μπορεί να είμαστε 30,40,50 δεν μας καθιστά αλεξίσφαιρους ούτε άτρωτους.
Τα επεισόδια δεν ήταν σε μέρα Πολυτεχνείου και δίπλα στο σημείο αυτό υπάρχουν μαγαζιά φίλων μου με τους οποίους μιλώ ώρες.Η ηλικία μου θα με γλύτωνε απο τις σφαίρες;

Για την πνευματική ωριμότητα που ασφαλώς εννοείς,είναι παράγοντας και διαπαιδαγώγησης και πολλών πραγμάτων.
Προσωπικά αυτή την περιβόητη ωριμότητα δεν την έχω συναντήσει σε τόσο τρομερό βαθμό στους ενήλικες,ενώ στους εφήβους συναντώ τρομερό αίσθημα αυτοσυντήρησης.
Και οι βίαιες τάσεις(πέταγμα μπουκαλιών)αποτελούν αντικείμενο του γονιού φυσικά.
Ακόμα δεν μάθαμε-και δεν ξέρω αν θα μάθουμε ποτέ-αν ο Αλέξης συμμετείχε στα πετάγματα ή απλώς πέρασε απο μπροστά βρε αδερφέ για να δει τι έγινε.
Αν την έτρωγε με το σιδηρολοστό στο κεφάλι απο τους Αλβανούς της γειτονιάς μου,ποια θα ήταν η προστασία που δεν του έδωσε ο γονέας;
Μην πας στη γειτονιά του Γιώργου;

Κοίτα επειδή δε νομίζω ότι θέλουμε διαφορετικά πράγματα,θα σου πω μια φράση που άκουσα απο έναν πολύ σοφό άνθρωπο:
Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν απο τίποτα.
Αλλά αν μεγαλώνουν με την απειλή,κινδυνεύουν απο τα πάντα.
Ε,δεν υπάρχει τότε και λόγος να τα φέρνουμε στον κόσμο,όπως υποστηρίζει ένα γελοίο τσιτάτο "να ευγνωμονείς αυτούς που σε έφεραν στον κόσμο".
Τους το ζήτησα ή με ρώτησαν;
Για τη δική τους ποικιλότροπη ευχαρίστηση το έκαναν.
Πρέπει να με τρελάνουν κι απο πάνω;

info press said...

@@@ GIORGOSΟύτε ο Αλέξης ούτε τα παιδιά της γιορτής του φίλου τους, δεν συμμετείχαν σε πέταγμα μπουκαλιού ή σε κάτι άλλο σε σχέση με τον Κορκονέα.

Άκουσαν τα παιδιά την φασαρία και πήγαν προς τα εκεί που ακουγόταν.

Κάποια άλλα παιδιά είχαν καυγά με τον Κορκονέα και αφού τελείωσε ο καυγάς και έφυγαν οι δύο αστυνομικοί, ξαναγύρισαν.

Χωρίς πολλές κουβέντες ο Κορκονέας στόχευσε με το όπλο του τον Αλέξη και τον σκότωσε.

Όταν έγινε το κακό το παιδί έπεσε κάτω αιμόφυρτο και τα δύο τομάρια έφυγαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Φαίδρα said...

info press
"Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί δολοφόνοι και δεν είναι βίαιοι επειδή έφαγαν μπουνιές από τον πατέρα τους."
Όλοι οι άνθρωποι που έχουν βιώσει βία τη χρησιμοποιούν σε κάποια φάση της ζωής τους. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην την έχουν λάβει αλλά το πρόβλημα ελέγχου του θυμού τους μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικά ή και πολλές φορές σε παθολογικά αίτια π.χ.αυξημένη έλλειψη Β12.Πολλοί είναι εκείνοι που πάνω στον ανεξέλεγκτο θυμό τους σκότωσαν ή τραυμάτισαν, ενώ αν ήξεραν, με μια απλή φαρμακευτική αγωγή θα μπορούσαν να είναι υποδείγματα..παρόλα αυτά γεμίζουν τις φυλακές και οι ζωές τους είναι κατεστραμμένες..
"Το να κατατάσουμε τους ανθρώπους σε σε στερεότυπα ή να αναλογίζουμε ευθύνες στους γονείς είτε του Κορκονέα είτε του Αλέξη Γρηγορόπουλου είναι λάθος."
Ποιον κατατάσσω εγω σε στερεότυπα?
Οι γονείς είναι τα είδωλα του παιδιού, τα πρότυπά του.Είναι υπεύθυνοι για τη δόμηση και συγκρότηση του χαρακτήρα τους, την ασφάλειά τους σωματική και ψυχική και την ολοκληρωτική τους προστασία όσο είναι ανήλικα.
Αν είμαι λάθος να σκίσω το πτυχίο μου γιατί θα μου είναι παντελώς άχρηστο..
"Ο κάθε ενήλικας έχει ευθύνη για τις πράξεις του άσχετα αν είναι της μόδας να ψάχνουμε ψυχολογικά αίτια για να εισπράξει μικρότερη ποινή."
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ...ο κάθε ενήλικας έχει ευθύνη για τις πράξεις του όχι ο ανήλικος...Οι σπουδές μου στη ψυχολογία της μάζας και της ψυχιατρικής δεν είναι μόδα..Επιστήμη είναι, τουλάχιστον έτσι μου'παν.
Δεν ψάχνω ελαφρυντικά εγώ για δολοφόνους (αυτό το κάνουν οι δικηγόροι τους)η δουλειά μου όμως απαιτεί να βελτιώνω τους ψυχικά άρρωστους.Γι αυτό δίνω πολύ βάση στην αδιαφορία αυτών που τους περιστοιχίζουν, αδέλφια, γονείς, σύζυγοι,συνάδελφοι, προιστάμενοι..Αν είχαν μιλήσει εγκαίρως ο μικρός θα ζούσε και ο μεγάλος αν ήθελε θα γιατρευόταν αν όχι, θα ξηλωνόταν..όταν οι υπόλοιποι που τον ζουν καθημερινά στο σώμα το βουλώνουν ποιος φταίει? αυτός που τον προσέλαβε?
"Δεν μπορεί να φταίνε οι γονείς του για την δική του αποτυχία στο γάμο ή την κακοποίηση της γυναίκας του είτε για την δολοφονία του Αλέξη."
Τις περισσότερες φορές σε λάθη των γονιών οφείλεται και κυρίως στην αποδοκιμασία των παιδιών τους σε ότι κάνουν, στην έλλειψη εμπιστοσύνης, στην κακή κρίση και στην συνεχόμενη κριτική.Όλα αυτά κυρίως μέχρι τα 5 πρώτα χρόνια,συντελούν στην μειωμένη αυτοεκτίμηση, αυτοσεβασμό και στη δημιουργία έντονων αισθημάτων οργής, φόβου και ανασφάλειας του ατόμου.
"Το κράτος που τον όπλισε ενώ γνώριζε τα της οικογενειακής βίας εις βάρος της γυναίκας του, φέρει την ηθική ευθήνη και κανένας άλλος."
Πολύ στερεότυπο το κράτος τον όπλισε..το κράτος το αποτελούμε όλοι και κανένας δεν ενδιαφέρεται για τον δίπλα του.Τον κατήγγειλε ποτέ κανείς για ανάρμοστη συμπεριφορά, περίεργες αντιδράσεις, θυμό για να κινηθούν οι διαδικασίες? ή μήπως ήταν τόσο απαραίτητος και ικανός που δεν τον κούνησαν για να μη λείψει απ' το σώμα?
Δεν χρειάζεται να περιγράφεις το έγκλημα και πως έγινε. Και σκατά στη μούρη να του πέταγε όφειλε να συγκρατήσει το θυμό του.Δεν είμαι υπέρ του κορκονέα και κακώς το εκλαμβάνεις έτσι. Μέρος της δουλειάς μου είναι να επεξηγώ και τις δύο πλευρές εις βάθος. Μου είναι αδιανόητο και αδύνατο να δω μόνο την επιφάνεια ακόμα κι αν αρχικά που ακούω ένα άδικο έγκλημα οι αντιδράσεις μου είναι και εμένα επιφανειακές...Η δουλειά του αστυνομικού δεν είναι να σκοτώνει όποτε τσαντίζεται...αλλά να αντέχει να ακούει ακόμα και τη μάνα του χορεύτρια...(που λέει ο λόγος)
Η νοοτροπία του έλληνα πρέπει να αλλάξει.. και να βρει τη χαμένη του ανθρωπιά και ενδιαφέρον για το συνάνθρωπό του που τη θυμάται μόνο μετά από κανά σεισμό, πλημμύρα, και φωτιά...

Φαίδρα said...

giorgos
"είσαι έξυπνος άνθρωπος και δεν έχω διάθεση να ανοίξω διαμάχη μαζί σου."
αν ήμουν χαζή θα είχες δηλ.διάθεση να ανοίξεις διαμάχη γιατί θα επικρατούσες? (Jock)
Δεν είναι σκοπός μου να τσακωθώ με κανέναν. Άλλωστε δεν διαφωνούμε.. απλώς λέγοντας ότι το κράτος ευθύνεται για όλα, εγώ είμαι περισσότερο αναλυτική (συγχωρέστε με λόγω δουλειάς είναι)και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι κράτος είμαστε όλοι γι αυτό και όλοι συνυπεύθυνοι ...δεν καταλαβαίνω την εμμονή που σας έχει γίνει πλέον να απαντάτε σαν να ήθελα το παιδί να σκοτωθεί και ο αστυνομικός να σκοτώνει...
Μέχρι τώρα που συνομιλούμε κατάλαβες ότι δέχομαι αυτήν την πατέντα? και τι σημαίνει πατέντα? αν δεν δέχομαι αυτή, δέχομαι την άλλη? αν είσαι με αυτή είσαι ολοκληρωτικός, αν είσαι με την άλλη κάτι άλλο? Γενικότερα, η στασιμότητα είναι μια αρρωστημένη κατάσταση, ο κόσμος πρέπει να κινείται, και όταν λέω κινείται δεν εννοώ να γεννοβολάει και να παντρεύεται...να κάνει αλλαγές στα στερότυπα, στο κατεστημένο, να ζει ελεύθερος συνειδησιακά, υγιής ψυχικά..Το να επαναλαμβάνει γενιά με γενιά το μοτίβο...φεύγω απ' το σπίτι όταν είμαι φοιτητή/τρια, σπουδάζω, παντρεύομαι χωρίς να καίγομαι, γεννάω για να χαρίσω εγγόνια στους γονείς μου πριν πεθάνουν, μπαίνω στο δημόσιο ή αλλού με μέσο βουλευτή /υπουργού, χωρίζω, ξανά φτου και απ' την αρχή για να αποδείξω ότι πέτυχα...σε ποια πατέντα ανήκει? της επιτυχίας?κι αν δεν την αποδέχομαι είμαι ολοκληρωτική? μέχρι τώρα αποτυχημένη απέδειξε ότι είναι και παρόλα αυτά συνεχίζουμε να τη συντηρούμε...
Την περιοχή που μένω εγώ σε παραθαλάσσια περιοχή έξω απ' την Αθήνα τη λένε γκέτο αλλοδαπών και μετακόμισα απ' το δικό μου σπίτι σε άλλο στο οποίο πληρώνω ενοίκιο..
Για ποιο λόγο θίγεσαι και το παίρνεις προσωπικά? Ακόμα κι η αστυνομία να ξεκινάει το πατιρντί στα εξάρχεια με τους αναρχικούς γιατί είναι πιο αληταράδες από εκείνους, αλλάζει κάτι? η περιοχή υποβαθμίζεται όπως και η δική μου που όλη την ώρα περνάει περιπολικό με αυτήν την άθλια καραμούζα για κόρνα και κάνει ελέγχους για παράνομα χαρτιά...γιατί τόσος καημός? αρέσουν σε τόσο κόσμο τα Εξάρχεια, πρέπει να αρέσουν και σε μένα?Δεν μου αρέσει εμένα το κέντρο, ούτε οι πόλεις γενικότερα..Γι αυτό μη στεναχωριέσαι για τα Εξάρχεια από παλιά δεν μου άρεσαν και εκτός αυτού απευθύνεσαι σε γυναίκα..Οι ελευθερίες μου ως προς την κυκλοφορία σε ειδικές ώρες και σε περιοχές με επεισόδια ασυνόδευτη είναι πολύ διαφορετικές απ' τις δικές σου.
Με υποχρεώνετε να επαναλαμβάνομαι!
όχι η ηλικία σου δεν σε κάνει άτρωτο και αλεξίσφαιρο, η ηλικία σου σε κάνει υπεύθυνο των επιλογών, των αποφάσεων, των χειρισμών και των συνεπειών των πράξεών σου.Το ανήλικο δεν είναι υπεύθυνο για το τι βρισκόταν εκεί. Οι γονείς του ήταν. Και οι δύο!
Και ο αστυνομικός υπεύθυνος που το σκότωσε ενώ μπορούσε απλώς να το μαλώσει ή να το αγνοήσει.
"Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν απο τίποτα.
Αλλά αν μεγαλώνουν με την απειλή,κινδυνεύουν απο τα πάντα."
Αυτό είναι μια στενόμυαλη σκέψη που πίστευαν κάποτε ... να μην ξέρει το παιδί την ύπαρξη ναρκωτικών ουσιών ή να μην ενημερώνεται π.χ. γιατί του ερεθίζει την περιέργεια και το προτρέπει να δοκιμάσει..το ίδιο υποστήριζαν την εποχή της μαμάς μου για το σεξ και οι εκτρώσεις πήγαιναν σύννεφο...Το παιδί πρέπει να είναι ενήμερο για τους κινδύνους και τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει και ελεύθερο να αποφασίσει.Δεν το αφήνεις στο σκοτάδι και μόλις κάνει τη λάθος κίνηση το σαπίζεις στο ξύλο...
Αν δεν υπάρχει πνευματική ωριμότητα και υπευθυνότητα ποιος ο λόγος να κάνεις παιδιά? Αυτή είναι η ουσία.Η ολοκλήρωση σου η πνευματική και ψυχική!
Ναι, και οι δύο το ίδιο θέλουμε γιώργο, και όλοι οι άνθρωποι... έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο, μόνο που νομίζουμε ότι ο από μηχανής θεός θα μας τον φτιάξει ή θα το διορθώσει, ενώ είμαστε μόνοι μας και δεμένοι σαν μια αλυσίδα μες το σύμπαν.

GIORGOS said...

Το προσωπικό έγκειται όχι σε μένα ή στα Εξάρχεια ή οπουδήποτε,Φαίδρα,αλλά στη στοιχειώδη ευγένεια και ευθιξία που έχουμε όλοι και πρέπει να διαθέτουμε.
Το να έχω πατέρα κλέφτη ή στη φυλακή ή οπουδήποτε δε σημαίνει ότι θα επιτρέψω ή διαθέτει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να μου τραγουδάει:"ο πατέρας σου που είναι κατάδικος".
Το ότι στην πολυκατοικία μου έτυχε να συμβεί στις αρχές του'70 περιστατικό με ομαδικές συλλήψεις και τεκέδες δε σημαίνει ότι είναι αυτονόητο να δέχομαι φράσεις του τύπου "στην πολυκατοικία του Γιώργου γίνονται τεκέδες"(άσχετα αν τα παιδιά στο σχολείο δεν είχαν ανατροφή).
Όταν ήμουν φοιτητής,μια συμφοιτήτριά μου σχολίασε ειρωνικά την πολεοδομία της γειτονιάς μου(άσχετα αν η ίδια δεν προερχόταν απο την πιο αριστοκρατική γειτονιά της Αθήνας).
Το ότι μπορεί οι συγκεκριμένες ειρωνείες της να είχαν βάση δεν μείωνε την αγένειά της και δεν τη δέχτηκα.
Όπως δε θα δεχόμουν ούτε εγώ ούτε εγώ ούτε το παιδί μου-αν είχα- αντίστοιχη συμπεριφορά για ζητήματα τέτοια κι όπως ούτε εσύ πρέπει να το δεχτείς ποτέ.

Τώρα κάτι άλλο που δεν γνωρίζεις:
Η άποψη που σου μετέφερα και τη χαρακτήρισες στενόμυαλη ανήκει σε άνθρωπο που μεγάλωσε μόνος γιατί έχασε τους γονείς του στην πιο τρυφερή ηλικία.Αυτός κι αν δεν είχε κανέναν να του υποδείξει ποιοί ήταν οι κίνδυνοι απο τα ναρκωτικά και τις εκτρώσεις κτλ..
Όχι μόνο δεν κύλησε στο βούρκο αλλά και τα παιδιά που μεγαλώνει θα είχαν πολλά να διδάξουν σε εμάς.
Πέρασε βέβαια πολλά άσχημα στη ζωή του τα οποία απεύχεται για όλους μας.
Και μια και αναφέρεσαι στις "ελευθερίες μου σε ειδικές περιοχές και ώρες με επεισόδια":
Δεν θα βρεις αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα ατόμου μεγαλωμένου σε περιορισμούς,αυστηρότητα και φόβο απο εμένα.
Οι συμμαθητές μου απο τα 11 τους κυκλοφορούσαν στην Αθήνα και γνώριζαν τους δρόμους και έχυναν φαρμάκι εναντίον μου.
Μέχρι που τελείωσα το σχολείο δεχόμουν λεκτικές(ενίοτε και φυσικές)προσβολές.
Και έπρεπε να ερημώσει το σπίτι και να μείνω μόνος με τη μητέρα μου απο τη ροή των γεγονότων για να πω ότι απόκτησα μια σχετική ελευθερία.
Μπορώ λοιπόν να είμαι κατηγορηματικός και να φωνάξω σε όσους γονείς σκέφτονται παρόμοια πως ο ασφαλέστερος και μαθηματικά εξακριβωμένος τρόπος για να αποβλακώσετε το παιδί και να το καταστήσετε ΚΑΙ επιρρεπές σε αυτά απο τα οποία θέλετε να το προστατέψετε είναι αυτός.

GIORGOS said...

Μετά:
μήπως δεν είναι άκαιρη η αναφορά του infopress σε στερεότυπα;(απο τα οποία κινδυνεύουμε όλοι,δεν εξαιρώ τον εαυτό μου,γι' αυτό είμαι σε επαγρύπνηση);
Σε τι διαφοροποιούνται οι κινήσεις σου μέσα στην πατρίδα σου απο το γεγονός ότι είσαι γυναίκα;(εκτός αν σε έθιξα σα γυναίκα και δεν το κατάλαβα).
Εγώ απευθύνομαι σε πολίτες ανεξαρτήτως φύλου,τους διαχωρισμούς αυτούς τους αφήνω στους φαλλοκράτες και στην εκκλησία.

Επειδή μαθαίνω ότι έχεις γνώσεις ψυχολογίας,μήπως αυτά τα συμπεράσματα στα οποία προβαίνουμε είναι επικίνδυνα;
Ο Αλέξης υπήρξε θύμα παραμέλησης,υποστηρίζεις.
Παραμελημένα παιδιά υπάρχουν κάτω απο το σπίτι μου,σουζάρουν με μηχανές πάνω κάτω και κάνουν μπαμ απο δυό κουβέντες που τους είπε η μητέρα μου:
"Καλά,εσάς δε σας αναζητούν τέτοια ώρα οι γονείς σας;"
Απάντηση:"Ποιοί γονείς;Το σπίτι είναι άδειο".
Γνωρίζουμε ότι ο Αλέξης ανήκει σε αυτή την κατηγορία;
Αν έχεις μιλήσει με τη μητέρα του(επειδή με τον ίδιο που θα ήταν πιο διαφωτιστικός,είναι αδύνατον να μιλήσουμε πλέον)και έχεις βγάλει τέτοιο συμπέρασμα,να το σεβαστώ.
Το να μη γνωρίζει ο γονιός τους φίλους του παιδιού του(αν ο Αλέξης επισκέφθηκε κακοποιό στοιχείο,λ.χ.)αυτό είναι επιλήψιμο.
Το να μη γνωρίζει το που βρίσκεται το παιδί του,επίσης.
(Στη λογική της "ακατάλληλης για ανηλίκους" συνοικίας δε θα ξαναμπώ,είναι τόσο γελοία όσο και ο εμπνευστής της ο Κούγιας που,αφού χώρισε,θυμήθηκε ότι έχτισε το σπίτι του σε ακατάλληλο νησί).
Και άντε να δεχτώ ότι ο Αλέξης έκανε λάθος να κατευθυνθεί προς την κατεύθυνση των φασαριών.
Άντε να δεχτώ ότι κάποιος πιο υποψιασμένος θα απομακρυνόταν απο εκεί.
Δε θα μπορούσε ο Αλέξης να είχε ξεφύγει απο το χέρι του συνοδού γονιού του;
Πόσες επικίνδυνες περιοχές πρέπει να περιφράξει ο δύσμοιρος γονιός για να νοιώθει υπεύθυνος στο ρόλο του;
Και πόσο πορωμένοι πρέπει να γίνουμε για να φανταστούμε ότι τα όργανα της τάξης,οι σωτήρες και βοηθοί μας,μπορούν να είναι στυγνοί εγκληματίες;
Μακάρι όλοι να έχουμε την αθωότητα των παιδιών για να μη συνηθίζουμε τέτοια ασχήμια,όχι να την αποδεχτούμε κιόλας;
Συγκαταλέγεται και η Αμερ.πρεσβεία που ανάφερε στα πρώτα σχόλια του blog το infopress;
Ωραία λοιπόν,ας φάω εγώ τη σφαίρα για να αφήσω το παιδί μου απροστάτευτο,όμως το καθήκον μου το έκανα.
Δεν πήγε μόνο του στην επικίνδυνη περιοχή.
Αδιέξοδο,ε;

Ας κρατήσουμε τα πολύ σωστά τελευταία σου λόγια που με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και θα συμπληρώσω ότι το παιδί έχει και διεκδικεί τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.
Αν την κατακρεουργήσουμε για να βάλουμε στη θέση της τη δική μας(και θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σωστοί άνθρωποι)θα μας εκδικηθεί σκληρά.
Και πίστεψέ με,τα παιδιά ξέρουν να εκδικούνται!

GIORGOS said...

Φυσικά,το παράδειγμα με τον πατέρα μου δεν είναι αυτοβιογραφικό,έτσι;
Σε καμιά περίπτωση.
Ο άνθρωπος -συχωρεμένος πια-ήταν αξιοπρεπέστατος λυκειάρχης και φιλόλογος.
Αναγκαία διευκρίνιση προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Αλλά αν ήταν,να είστε βέβαιοι ότι θα ίσχυαν όσα έγραψα.

info press said...

@@@ Φαίδρα & GIORGOSΕίμαστε λίγο πιεσμένοι με τον χρόνο σήμερα και ζητάμε συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης.

Πληροφοριακά, 10 λεπτά πριν δολοφονηθεί, ο Αλέξης είχε μιλήσει με την μητέρα του, όπως δείχνει η δικογραφία, από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του παιδιού.

Καλο βράδυ και στους δυό σας.

Φαίδρα said...

θεωρείς ότι είμαι αγενής και έθιξα την περιοχή των Εξαρχείων? την περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα ή ακόμα και τη δική μου?
"Το να έχω πατέρα κλέφτη ή στη φυλακή ή οπουδήποτε δε σημαίνει ότι θα επιτρέψω ή διαθέτει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε να μου τραγουδάει:"ο πατέρας σου που είναι κατάδικος".
Εσύ δεν το παίρνεις προσωπικά? εσύ ταυτίζεις μια άψυχη περιοχή της Αθήνας με τον πατέρα .. Αν εσύ επειδή νοιώθεις την ανάγκη και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτήν, να θέλεις να ανήκεις κάπου και το "κάπου" σου να είναι το τέλειο ή όλοι οι άλλοι να το θεωρούν τέλειο, δεν είναι αγενείς...και ειδικά όταν αναφέρεσαι σε εμένα που είμαι ένα άτομο που σχεδόν εκτοπίστηκε απ' τον τόπο που μεγάλωσε, και απ'το σπίτι που ο μπαμπάς του έχτισε για να μετακομίσει σε μια άχαρη και ψυχρή γειτονιά, και να πληρώνει ενοίκιο από εκεί που έμενε τσάμπα, γιατί η παιδική του γειτονιά έγινε γκέτο και χρειαζόταν ηρεμιστικό για να κοιμηθεί ...
Δικαίωμα έχει ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει, ακόμα και να λέει ότι θέλει.Με τη δική σου λογική επειδή έχω διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα γίνεσαι επιθετικός και θυμώνεις και δεν δείχνεις κανένα σεβασμό..για ποιο λόγο? Δεν δένομαι με άψυχα πράγματα εγώ κι αν κάποτε το έκανα, άλλαξα και προσαρμόστηκα με τη φυσική εξέλιξη του χρόνου..επενδύω περισσότερο σε ανθρώπινες σχέσεις παρά σε ιδιόκτητα σπίτια και αγαπημένες περιοχές με αναμνήσεις.Κι αν κάποιος μου πει κάτι για την παλιά μου γειτονιά σίγουρα θα με διαπεράσει, αλλά δεν μπορώ και να μη συμφωνήσω με το τωρινό της χάλι.
Με κατηγορείς γι αυτό?ή σου δόθηκε απλώς η ευκαιρία να βγάλεις τα απωθημένα σου σε εμένα για όσα έχεις ακούσει για τα Εξάρχεια τον τελευταίο καιρό απ' τον υπόλοιπο κόσμο? Νομίζω στην προσωπική μου τοποθέτησή για την περιοχή αυτή ήμουν σαφής και ξεκάθαρη. Την τελευταία φορά αφού όλα είχαν κοπάσει, πάρκαρα το αυτοκίνητό μου στα Εξάρχεια και το θέαμα δεν μου άρεσε καθόλου.Είχε αρνητική ενέργεια, μία νεκρική σιγή, και τα γύρω μαγαζιά ήταν καμμένα, γραμμένα και μπογιατισμένα.Γιατί να θέλω να πιω καφέ εκεί? Πήγα σε άλλη περιοχή, και αν κι αυτή χαλάσει σε άλλη...σε άλλη...αυτό ομως είναι το θέμα ή γιατί τις αφήνουμε να χαλάνε? γιατί αφήνουμε να μας χαλάνε μειονότητες την ποιότητα ζωής μας? ποιες είναι υποχρεώσεις μας σαν πολίτες? η αναπαραγωγή μας? η δουλειά μας? η ψήφος μας? τίποτα άλλο?
Και στα Καλάβρυτα πήγα μονοήμερη και χαλάστηκα τόσο πολύ με τα καμμένα που έφυγα χωρίς να φάω μεσημεριανό. Ειρωνεύομαι τα Καλάβρυτα ή μήπως οι κάτοικοι των Καλαβρύτων δεν ξέρουν ότι χάνουν τουρισμό μετά απ' αυτό?
Αντί να ζητάς το λόγο απ' τον κόσμο που αποστρέφεται ή φοβάται το μέρος, κάνε κάτι σαν κάτοικος εσύ και οι υπόλοιποι της περιοχής να επανέλθει στα αρχικά της επίπεδα. Οργανωθείτε και αντιδράστε για τις στρατιές αστυνομικών που μαζεύονται για πιθανά επεισόδεια και εξαγριώνουν τους αναρχικούς και διεκδικείστε την ηρεμία και ασφάλεια της περιοχής σας.

Φαίδρα said...

Γιατί νοιώθεις τόση έντονη την ανάγκη να συμφωνώ μαζί σου?
"Το ότι μπορεί οι συγκεκριμένες ειρωνείες της να είχαν βάση δεν μείωνε την αγένειά της και δεν τη δέχτηκα."
Μήπως αντί να αντιδράς για να αντιδράς να ξανασκεφτείς πως αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα?
Ποιος ο λόγος αν συμφωνείς και να πιστεύεις ότι αυτό που υποστηρίζει ο άλλος έχει βάση να αντιδράς και να μη το δέχεσαι? Ο τρόπος που το έλεγε έθιξε την Πολεοδομία, και εσύ θίχτηκες επειδή η Πολεοδομία ανήκε στην περιοχή σου? Δεν το ξανασκέφτεσαι λίγο πριν το χρησιμοποιήσεις ξανά σαν επιχείρημα? Άλλωστε γιατί το αναφέρεις αυτό σε εμένα? δεν σε ειρωνεύτηκα, ούτε τα Εξάρχεια ειρωνεύτηκα επειδή περιγράφω τους λόγους που δεν μ' αρέσουν..γιατί πρέπει κάποιος να είναι ο σωστός και κάποιος ο λάθος?
Γιώργο πίστεψέ με, έχω πολύ πιο σημαντικά πράγματα να διδάξω στους γιους μου, απ' το να μη δέχονται τη διαφορετική γνώμη των άλλων, ακόμα κι αν είναι ειρωνική ή προσβλητική.Άλλωστε αν είσαι σταθερός και σίγουρος για την άποψή σου, δεν θα'πρεπε να σε επηρεάζει ο τρόπος που ο καθένας διαχειρίζεται και εκφράζει τη δική του.
Μπράβο και συγχαρητήρια σ'αυτόν που επέζησε και παρότι ορφανός βγήκε αλώβητος.Αξιέπαινος είναι όπως και πολλοί άνθρωποι σαν αυτόν. Το γνωμικό που σου'πε μόνο αυτός θα μπορούσε να το πει και άλλοι σαν αυτόν αφού τον αντιπροσωπεύει απόλυτα.Δεν αφορά όμως όλους!Κι είναι αποδεδειγμένο ότι πολλά άτομα σαν αυτόν, έχοντας τίποτα και όντας μόνοι τους, "πεισμώνουν", πατάνε στα πόδια τους και τα καταφέρνουν με τη δύναμη της ψυχής τους σε σχέση με άλλους που τα'χουν όλα και πέφτουν στα ναρκωτικά πάραυτα.Είναι εξαιρέσεις όμως χαρακτήρων γιατί και στην κατηγορία τους υπάρχουν άνθρωποι που δεν τα κατάφεραν και έπεσαν χαμηλά, αλλά και στην κατηγορία των άλλων που έχουν ότι θέλουν, που διέπραψαν ενώ άλλοι όχι..
Όσο για τις ελευθερίες μου δεν μιλάω για τα παιδικά/εφηβικά/φοιτητικά χρόνια αλλά τώρα το έτος 2009. Η ελευθερία μου σαν ενήλικη, είναι πολύ διαφορετικές απ΄τις δικές σου που είσαι άντρας.
Το ότι κάποιες γυναίκες καπνίζουν στο δρόμο, βρίζουν σαν φορτηγατζήδες, πίνουν περισσότερο αλκοόλ από τους άντρες, οδηγούν σαν τους κακούς άντρες οδηγούς και έχουν μειωμένες ηθικές αντιστάσεις δεν σημαίνει ότι η ισότητα των 2 φύλων ήρθε! Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά και σημαντικά ζητήματα από το καπνίζω δημοσίως, ψηφίζω, κάνω ελεύθερες σχέσεις, παραμένω άγαμη,στα οποία η ισότητα δεν έχει έρθει κι αν εσύ εθελοτυφλείς ρίχνοντας τις ευθύνες στους παπάδες και σε κάποιους φαλλοκράτες, είναι προσωπική σου άποψη και όχι η πραγματικότητα.
Γιατί μιλάς για τα άκρα? Είπε κανείς ότι ο αυταρχισμός, η βία και η ανελευθερία είναι ο σωστός τρόπος διαπαιδαγώγησης?
Σίγουρα, όμως από φόβο μη γίνουμε αυταρχικοί σαν τους γονείς μας παραγινόμαστε χαλαροί...και όταν χωρίζουμε πολύ περισσότερο για να καλύψουμε τις ενοχές μας ή το κόμπλεξ της "δήθεν" ανεπάρκειά μας στο γάμο μας και της προσωπικής μας αποτυχίας....και αυτό δεν είναι λύση.Τα παιδιά τόσο απ' τους γονείς όσο και απ' το άχρηστο σχολείο, θα' πρεπε να είναι καλά ενημερωμένα και πληροφορημένα για το σεξ, τα αφροδίσια νοσήματα, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στην εφηβεία, εκτρώσεις, AIDS, ναρκωτικές ουσίες, απεξάρτηση, αλκοόλ, τσιγάρο, οδήγηση, αγωγή του οδηγού, του πεζού, του πολίτη.
Κάνεις το καθήκον σου και την υποχρέωσή σου απέναντί του....και ποιος είπε ότι παρόλα αυτά δεν τρέμει το φυλλοκάρδι σου σαν γονιός? Ακόμα κι αν παρασυρθεί για τη μόδα, τους φίλους κλπ. εκεί είσαι να τους συμπαρασταθείς. Και να' σαι σίγουρος ότι όταν τους φέρεσαι ως ίσος, ως προσωπικότητα ελεύθερη, αυτόνομη και υπεύθυνη ποτέ μα ποτέ δεν σ' απογοητεύουν και κυρίως τους εαυτούς τους που είναι και το πιο σημαντικό.

Φαίδρα said...

Για τον Αλέξη δεν μίλησα ποτέ ειδικά, γιατί δεν γνωρίζω την οικογενειακή του κατάσταση, ούτε κατηγόρησα τη μητέρα του για τη δολοφονία του. Με αφορμή τη δολοφονία του παιδιού, μίλησα γενικά για τις ευθύνες των γονέων, την έλλειψη επικοινωνίας και τη ψυχική απομάκρυνση μετά το διαζύγιο, την εγκατάλειψη, την νοοτροπία ψηφίζω-βολεύομαι και τα δραματικά αποτελέσματα που μπορεί να φέρει,το σχολείο και τους αδιάφορους εκπαιδευτικούς, τα ΜΜΕ και τις σοβαρές επιρροές τόσο στους ανήλικους όσο στους ενήλικες...

Οι σωτήρες και βοηθοί μας? Μπάτσους γουρούνια δολοφόνους δεν τους φωνάζουμε σε κάθε ευκαιρία?
Δεν αφήνεις το θέατρο του παραλόγου? Έθιξα τόσα κοινωνικά προβλήματα που είναι πίσω απ΄τη δολοφονία ενός ανηλίκου..Εσύ τι εξέλαβες απ'αυτό το έγκλημα?
ότι όλοι οι αστυνομικοί σκοτώνουν κόσμο με την πρώτη ευκαιρία ή ότι η πλειοψηφία του λαού θέλει την αστυνομία να σκορπάει σφαίρες?

Προφανώς δεν ολοκληρώνεις την ανάγνωση των όσων γράφω, πολύ πιθανόν να μην αντιλαμβάνεσαι τα όσα γράφω ή είσαι προκατελλειμένος και η διαφορετική άποψη σε αναστατώνει τόσο που τη διαστρεβλώνεις εσκιεμμένα ώστε να την "τακτοποιήσεις" κάπου.Κι αυτό είναι εξίσου αντιδημοκρατικό και στερεότυπο.
Η δολοφονία του μικρού δεν ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση ή ατύχημα ήταν ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό πλήγμα που εκτονώθηκε ύστερα από μια σειρά άλλων κοινωνικών προβλημάτων που μας ήταν αδιάφορα και θα εξακολουθούν να μας είναι αδιάφορα...γιατί ο καθένας σκέφτεται τη πάρτι του.
Οι μοιρολατρείες τύπου "τι να κάνω αυτό είναι το σύστημα" ή "αφήνω το παιδί μου χαλαρό σε ένα κράτος που δεν με προστατεύει γιατί θέλω να είμαι προοδευτικός" αυτές είναι εξίσου γελοίες λογικές. Ο Κούγιας είναι ένας δικηγόρος που κάνει τη δουλειά του.Υπερασπίζεται έναν δολοφόνο. Στη δίκη του Παπαχρόνη ξέρεις τι άκουσαν τα εν ζωή θύματά του για την υπεράσπισή του?Ποιος είναι ο Κούγιας και γιατί πρέπει η άποψή του να είναι αποδεκτή? Ένας δικηγόρος είναι που κάνει τη δουλειά του και απορώ γιατί τον αναφέρεις..
Οι γονείς του Αλέξη και κάθε ΑΝΗΛΙΚΟΥ, έχουν ευθύνη για το παιδί τους, είτε βρίσκεται σε περιοχή με γεγονότα που σημαίνει με περισσότερες πιθανότητες να πάθει κάτι κακό είτε όχι, μακριά απ' τον έλεγχό τους.
Και επειδή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις στην περιοχή που ζούσε το παιδί, αν πάθαινε κάποιο τροχαίο πάλι είχαν την ευθύνη οι γονείς....γιατί είναι Α Ν Η Λ Ι Κ Ο! Οπουδήποτε πάθει το ΑΝΗΛΙΚΟ κακό, την ευθύνη τη φέρουν οι γονείς!Είτε αυτό είναι η πισίνα, είτε το μπαλκόνι, είτε ο δρόμος.
Στην προκειμένη περίπτωση συνέπεσε το ανήλικο- να βρίσκεται σε περιοχή που τη μέρα εκείνη είχε ήδη επεισόδια και η κατάσταση ήταν έκρυθμη αφού ηδη οι αναρχικοί είχαν αρχίσει τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, -να συναντηθεί με τον βολεμένο ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ, που η Ν.Δ. διατήρησε αδιαφορώντας για την τρέλα του, και είτε τον προκάλεσε, είτε όχι δικαιολογείτε γιατί όπως προείπα, ήταν Α Ν Η Λ Ι Κ Ο Σ, ο άλλος με το άχτι που είχε και ίσως νομίζοντας ότι θα παρασημοφορηθεί κιόλας? τον σκότωσε....
Τα πράγματα αισθάνομαι ότι είναι συγκεχυμένα στο μυαλό σας αφού μπερδεύεται συναισθήματα όπως αγάπη και ενδιαφέρον για το παιδί (τον πήρε η μαμά του 10 λεπτά πριν) με την έλλειψη ευθύνης και ελλειπούς αισθήματος καθήκοντος.
Με λίγα λόγια αντί να μου επιτίθεστε, διαστρεβλώνοντας τα όσα γράφω και εμμένοντας στην άποψη ότι κατηγορώ ειδικά τη μητέρα του, υποστηρίζοντας το δολοφόνο, καλά θα κάνετε να ξεδιαλύνετε τις σκέψεις σας γιατί το να βλέπεις μόνο την επιφάνεια σε κάποιο κοινωνικό πρόβλημα μέρος του παιχνιδιού της αποβλάκωσης είναι..επίσης!
Όλοι οι γονείς φέρουν ηθική ευθύνη για τα ανήλικα τέκνα τους κα ιτις πράξεις τους-τελεία
όποιος το αρνείται καλύπτει τη δική του ανευθυνότητα
Ο αστυνομικός είναι δολοφόνος-παύλα
και ευθύνη έχει αυτός που τον διόρισε, αυτός που τον διατήρησε και όλο το τμήμα του που τον ήξερε..τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε όλοι μαζί οι έλληνες πολίτες για την νοοτροπία και το σύστημα που φτιάξαμε!

Φαίδρα said...

Όλα τα εγκλήματα που γίνονται είναι από ψυχικά άρρωστους ανθρώπους κι αν εσείς μόνο και μόνο επειδή το χρησιμοποιεί ο Κούγιας για ελαφρυντικό θέλετε να αντιδράτε, αντιδράστε όσο θέλετε. Ο Κούγιας δεν είναι επιστήμη..η ψυχιατρική είναι!
Κανένας λογικός και ψυχικά υγιής άνθρωπος δεν έχει το σθένος να σκοτώσει παρά μόνο κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες άμυνας όπου υπερλειτουργεί το αίσθημα αυτοσυντήρησης και στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει.
Ο παιδεραστής, παιδόφιλος, ο εκκολαπτόμενος δολοφόνος, ο έτοιμος δολοφόνος, ο βιαστής, ο εκβιαστής, ο τοκογλύφος, ο πλαστογράφος είναι προϊόντα της ίδιας κοινωνίας που ζεις εσύ γιώργο, εσύ info press, εγώ και πολλοί άλλοι άνθρωποι που αγανακτούμε με την αδικία, την ατιμία, την απατεωνιά, την αναξιοκρατία κλπ.
Αυτό που μας εξαγριώνει περισσότερο όμως είναι ότι όλοι βοηθήσαμε με το σύστημα που φτιάξαμε, ανεχτήκαμε και συντηρούμε,στο να γίνουν οι παραπάνω, αστυνομικοί, δάσκαλοι, παιδαγωγοί .....

GIORGOS said...

Δε βλέπω το σημείο στο οποίο δε σου έδειξα σεβασμό.
Έλλειψη σεβασμού είναι το να εκφράζεσαι υποτιμητικά για στοιχεία όπως ο χώρος διαμονής και καταγωγής επειδή έτσι άκουσες απο τους δικούς σου ή τους φίλους σου ή απο την τηλεόραση.
Πιστεύω αυτή τη στοιχειώδη κοινωνική μόρφωση να την αποδέχεσαι και πουθενά δεν έστειλα προσωπικά μομφή σε εσένα.(Αν το έκανα πάντως άθελά μου,τη συγνώμη μου)
Ναι,είμαι απόλυτος και δεν δέχομαι αγόγγυστα την έλλειψη σεβασμού απο κανέναν.
Το σπίτι του ανθρώπου είναι το παλάτι του,δεν είναι άψυχα ντουβάρια που έρχονται και παρέρχονται.

Σαφώς και γνωρίζουν οι άνθρωποι με προσωπικότητα την αξία τους και αυτοί που ειρωνεύονται πρώτα απ' όλα ειρωνεύονται τους εαυτούς τους.
Η συγκεκριμένη φοιτήτρια βρισκόταν στο σπίτι μου καλεσμένη και είχε αυτή τη συμπεριφορά(το ότι αναφέρθηκε στην πολεοδομία είναι τυχαίο)
Εξάλλου έκανε το ίδιο με πιο βαριές κουβέντες σε σχέση με γειτονιές φίλων μου και προκλητικότατα.

Τα λόγια μου είναι προσεκτικά και απευθύνονται στον κάθε που μας διαβάζει και πρώτα απ' όλα σε εμένα.Γιατι αν θέλεις υπήρξα κι εγώ ένοχος και μετανιώνω που πικρά που δε ζει ο πατέρας μου για να του ζητήσω συγνώμη που(μέσα στο γενικότερο μπούγιο και για λόγους που είναι τελείως διαφορετικοί απ΄αυτούς που συζητάμε) διέπραξα το ίδιο λάθος.
Μερικά πράγματα δεν τα έμαθα απο τους δικούς μου κι ας ήταν μορφωμένοι.Μάλιστα μου λένε ότι τους τα δίδαξα κιόλας,αλλά ας μην είμαστε υπερβολικοί.
Η διαφορετικότητα γνώμης δε σημαίνει ασυδοσία και προσβολή και τα παιδιά είναι πιο αγνά και ανιδιοτελή απο εμάς για να ισχυριστούμε ότι δεν εισπράττουν προσβολές.Ας τα προσέξουμε λίγο καλύτερα μήπως δε τα διαβάσαμε σωστά.
Έχω απωθημένο λες,ε;
Μπορεί,πάντως οι άνθρωποι χωρίς απωθημένα δείχνουν πάνω απ'όλα σεβασμό και προσοχή στον αντίκτυπο που έχουν τα λόγια τους πάνω στους άλλους.Αν εγώ δεν το διαθέτω αυτό το χαρακτηριστικό,τότε προφανώς είμαι γεμάτος απωθημένα.


Τώρα αν υπάρχουν περιοχές της γης όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι αναίσθητα τομάρια,οι οποίοι όταν τους φτύνεις σου απαντούν με δρόσισες,ε δε νομίζω ότι θα αποτελέσει αυτό γνώμονα στην ανατροφή των παιδιών μας.

Αν σου πω,επειδή έχω μια πιο στενή επαφή με κάποιους ανθρώπους και όχι για κανένα άλλο λόγο,ότι οι κάτοικοι των Εξαρχείων έκαναν δραστικότατες κινήσεις μετά το κακό του Δεκέμβρη,μη με κατηγορήσεις πάλι ότι έχω εμμονή με το θέμα.Απόλυτα σωστό είναι αυτό που είπες ότι οι παθόντες πρέπει να παίρνουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Τώρα για τα υπόλοιπα περι γυναικών και αστυνομικών που μου γράφεις...

Τοποθετείς εσύ πρώτα απ' όλα τον εαυτό σου σε κατώτερη μοίρα απο τον άντρα.Δέχεσαι ότι υφίσταται θέμα κατωτερότητας οικειοθελώς.
Το κράτος στο οποίο ζούμε δεν είναι
ισλαμικό.
Μήπως η αλλαγή πρέπει να έρθει πρώτα απ΄όλα μέσα μας και μετά να ζητάμε ευθύνες απο το κράτος;
Ποιός σκέφτεται τώρα με στερεότυπα;
Δηλαδή για σένα τη διαφορά την κάνουν μόνο οι αντρογυναίκες,οι αλκοολικές και οι συνουσιαζόμενες ασύστολα;
Δεν υφίστανται γυναίκες,παντρεμένες ή μη,μητέρες ή όχι,που με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν το αρνείται κανείς,λειτουργούν με αυτοπεποίθηση και απόλυτη αρμονία με το αντίθετο φύλο,χωρίς να φτάνουν στα άκρα;
Τι να πω..τελικά ζω σε άλλη χώρα μου φαίνεται.

Πρώτα μου λες να μη θεωρώ ότι οι αστυνομικοί σκοτώνουν κόσμο με τη πρώτη ευκαιρία και ύστερα μου καταλογίζεις ότι ζω σε θέατρο του παραλόγου επειδή θεώρησα τον αστυνομικό "προστάτη" και "φίλο".
Δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε άκρη.
Ας μιλήσουμε μόνο για μένα και ας πω ότι,ναι,δεν τον μέμφομαι τον Αλέξη ή όποιο άλλο παιδί τέλος πάντων που πλησίασε τον εγκληματία με αθωότητα.Μακάρι να την είχαμε όλοι μας.
Οι μαθητές αν δεν απατώμαι,μοίρασαν λουλούδια στους αστυνομικούς μετά το κακό.

Τέλος πάντων,ας μας βοηθήσει το infopress που απ΄ότι καταλαβαίνω διαθέτει νομικές γνώσεις και ενημέρωση σχετικά με την ξένη ενημέρωση.
Κι ας μας πει σε αναφορά με παραδείγματα άλλων χωρών που σίγουρα θα υπάρχουν παραπλήσια,ποια ακριβώς ευθύνη έχει ο γονέας ενός 15χρονου παιδιού που δολοφονείται σε τέτοια περίπτωση.
Γιατί ομολογώ ότι θέλω να μάθω.
Φιλιά.

info press said...

@@@ GIORGOS


Δεν υπάρχει νομική ευθύνη για πλημμελή εξάσκηση των καθηκόντων του γονέα, διότι η ώρα που έγινε το κακό είναι 9:30 περίπου και το παιδί ήταν με παρέα σε ονομαστική εορτή άλλου παιδιού.

Στο εξωτερικό θα υπήρχε γονική ευθύνη αν το παιδί ήταν κάτω των 14 ετών και το γεγονός της δολοφονίας του ήταν μετά τα μεσάνυχτα.

Βέβαια αν επρόκειτο για δολοφονία από στυνομικό χέρι, ακόμα και αν γινόταν μετά τα μεσάνυχτα, δεν πιστεύουμε ότι ο Εισαγγελέας θα προχωρούσε εναντίον των γονέων του και η πόλις στην οποία ανήκε η αστυνομία, θα είχε ήδη πληρώσει εξώδικα μία γενναία αποζημίωση.

Αυτού του είδους οι "φωτιές" σβήνονται πολύ γρήγορα στο εξωτερικό, ακριβώς για να μην εξελιχθεί η κατάσταση εκτός ελέγχου.

Δεν καίνε μόνο στην Ελλάδα, έχει συμβεί και στο εξωτερικό, μετά από δολοφονία παιδιού από αστυνομικό.

Μην πάμε μακριά όμως, απήγαγαν 14 χρονών κορίτσι μέσα από το υπνοδωμάτιο του στο Utah στην Αμερική και οι γονείς δεν είχαν την παραμικρή επίπτωση.

Πάντως νομίζουμε ότι ξεφύγαμε από το θέμα, το ζήτημα ήταν η λεκτική συμπεριφορά του τότε Πρωθυπουργού και πιστεύουμε, ότι λίγο το ένα και λίγο το άλλο, πλήρωσε ακριβά την αδράνεια και την αδιαφορία του γενικά σε όλα τα ζητήματα.

Τα αντανακλαστικά του ιδίου και της κυβέρνησης του είναι παραδείγματα προς αποφυγήν.

http://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_Smart_kidnapping

Φαίδρα said...

Επειδή διακρίνω ένα πρόβλημα αντίληψης των όσων γράφω, και πολύ πιθανό μιας εκιεμμένης διαστρέβλωσης των όσων εννοώ για λόγους καθαρά εγωπάθειας και σκοραρίσματος πόντων, δεν θα συνεχίσω την παραπάνω κουβέντα.
Δεν έχει νόημα, να αναφέρομαι στη διαφορετική ελευθερία των 2 φύλων σε σημαντικά θέματα, όπως π.χ. πως αντιμετωπίζετε απ' τη Δικαιοσύνη ένας άντρας για έγκλημα πάθους και πως μια γυναίκα σε ανάλογο, και να μιλάς για Ισλάμ.
Γιατί ναι ζεις, σε άλλη χώρα,ίσως και σε άλλο πλανήτη, γιώργο και αν όχι, καλά θα έκανες αντί να κάνεις αυτό που κατηγορούσες στη συμφοιτητριά σου, τουλάχιστον να ακούσεις την άποψη περί ανισότητας μόνο και μόνο επειδή είμαι γυναίκα και πράγματι μπορεί να τη βιώνω σε θέματα που εσύ δεν γνωρίζεις
Η όλη σου στάση σου όμως, επιβεβαιώνει τον φαλλοκρατισμό σου, την άγνοιά σου και ακόμα χειρότερα την αδιαφορία σου, και την ασέβεια που πρώτος κατηγορείς, αφού νομίζεις ότι οι αγώνες της γυναίκας για ίση μεταχείρηση έχει επιτευχθεί επιτυχώς, και πιθανόν ήταν ανόητη αφού ήταν επιλογή της και μέχρι τώρα δεν το τολμούσε.
Ισότητα δεν είναι να ζεις απλώς με αρμονία με το άλλο φύλλο.
Δεν είναι δουλειά μου να σε διαφωτίσω για θέματα που ήδη έπρεπε να γνωρίζεις, και αν δεν γνωρίζεις να μην έχεις την έπαρση ότι τα κατέχεις!
Πως μπορεί να επιτευχθεί λοιπόν διάλογος και ανταλλαγή απόψεων, όταν γιώργο,γράφεις ότι η άποψη μου για τα Εξάρχεια οφείλεται σε γνωστούς, φίλους, και τηλεόραση, αγνοώντας τα όσα αναφέρω για την προσωπική μου εμπειρία? και πως όταν με κατηγορείς για ασέβεια, υποτίμηση της περιοχής σου και κοινωνική αμορρφωσιά υποστηρίζοντας το γνωμικό "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.." να συνεχίσει η κουβέντα?
Δεν έχω καμία διάθεση να αντι-σκοράρω τα όσα λέτε, ούτε να προσπαθήσω να σας αποδείξω τι σημαίνει γονεακή ευθύνη που προφανώς δεν κατανοείτε και σίγουρα δεν είναι οι συγκεκριμένοι γονείς να κάτσουν στο σκαμνί..
Απ' τη μέχρι τώρα συζήτηση (συγχωρέστε με δουλειά μου είναι η ψυχανάλυση και μου'χει γίνει συνήθεια), διακρίνω μια άρνηση να παραδεχτείτε τα κοινωνικά προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, με πρωτεργάτη την ατομική ανευθυνότητα όλων, την αναζήτηση και πετροβολισμό του αποδιοπομπαίου τράγου και την αδιαφορία για τα κακοποιά, διεφθαρμένα γεννήματα αυτής της κοινωνίας στην οποία όλοι ανήκουμε και δεν κάνουμε το παραμικρό να αλλάξει.Αρέσκεστε στο να δημιουργείται την εντύπωση των δημοκρατικών, προοδευτικών, και μοντέρνων προσωπικοτήτων
αλλά το μόνο που κάνετε είναι να μπλαμπλαδίζετε χωρίς ουσία, χωρίς σκοπό και νόημα για να επιβάλλετε τις σίγουρα για εσάς ορθές απόψεις σας και να τις επιβάλλετε με φασισμό και αλλοίωση των όσων διαβάζεται, προκειμένου να επικρατήσετε.

Φαίδρα said...

Στην πραγματικότητα, το θέμα αποδείχτηκε ότι έχει όντως πολιτική διάσταση, αφού κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τη δολοφονία του μικρού αυτή καθαυτή, αλλά όλοι τη χρησιμοποίησαν και τη χρησιμοποιούν ο καθένας για τους δικούς του ξεχωριστούς λόγους ανευθυνότητας, ανεπάρκειας και κόμπλεξ.
Ακόμα και εσύ Γιώργο περισσότερο φαίνεται να σε απασχολεί και να σε προσβάλει η αμαύρωση της περιοχής σου ως στιγματισμένη, παρά γιατί άφησες εσύ και οι κάτοικοι της, το περιθώριο στους μεν ή στους δε να τη στιγματίσουν, ενώ με με υπερηφάνεια απαιτείς το σεβασμό στο όνομά της...
Η μοιρολατρεία και η μιζέρια δε, είναι χαρακτηριστικό πλέον ελληνικό στοιχείο, όπως η θάλασσα και ο ήλιος, αφού συνεχώς προβάλλουν την αδυναμία τους μπροστά στη δύναμη του συστήματος και την ανημπόρια τους, και απαλλαγμένοι απ' το βάρος της μεγάλης ευθύνης, καταδικάζουν και κατηγορούν το κράτος. Το αόριστο κράτος, που απλώς είναι η συγκαλυμμένη λέξη της κυβέρνησης που δεν θέλουμε, αλλά εμείς εκλέγουμε.
Στην Ελλάδα όπου οι αμαθείς επικρατούν με σημαία την άγνοιά τους, και πολύ χειρότερα της αποστροφής τους για μάθηση, χρησιμοποιούν με θράσος και αναίδεια, λέξεις όπως φασισμός, ρατσισμός, τρομοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και πολλές άλλες σαν επιχειρήματα προκειμένου να επιπλέουν και να αποκτούν αξία (ο θεός να δώσει).
Και για να επιστρέψω στο θέμα info press.. ο μεν πρώην πρωθυπουργός το χρησιμοποίησε "όταν πεθαίνει ένα παιδί...." ο δε νυν, τύπωσε αφίσα με τη μούρη του στη μνήμη του προεκλογικά..Ο κόσμος έπαθε υποκινούμενη υστερία που έγινε κολλητική, και ο νέος πρωθυπουργός που εκμεταλλευτηκε επίσης, πολιτικά το γεγονός, ήρθε.....
Στην Αυστρία, όταν έγινε γνωστή ιστορία του πατέρα που είχε κλεισμένη για χρόνια στο υπόγειο του σπιτιού του την κόρη του και είχε αποκτήσει μαζί της παιδιά, σύσσωμη η κυβέρνηση δήλωσε:"πρέπει να σταματήσουμε και να σκεφτούμε γιατί συνεβει κάτι τέτοιο"
Στην Ελλάδα, με τη δολοφονία οι μεν την "πάτησαν", οι δε έτριβαν τα χέρια τους...Οι πρώτοι απέτυχαν, οι δεύτεροι το εκμεταλλεύτηκαν..Ποιος λοιπόν έδειξε ευαισθησία και ποιος ενδιαφέρον?ποιος είναι καλύτερος απ' τον άλλον και τι θ'αλλάξει? Δύο αδηφάγα ζώα της εξουσίας είναι όπως η πλειοψηφεία όλων των ελλήνων που ακόμα κι αν δεν την έχουν, .......φαντάζονται πως την έχουν και προσπαθούν να πείσουν και τους υπόλοιπους γι αυτό.
Οι πρώτοι λοιπόν, που πρέπει να "ντρέπονται" αγαπητό info press για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας, που "σκοτώνει" τα παιδιά μας με ποικίλους τρόπους, και κατασκευάζει κορκονείς, είναι όλοι αυτοί που κυλιόντουσαν μαζί με τα αξιολύπητα παιδιά τους στα πεζοδρόμια της βουλής και ολόκληρης της Αθήνας, κάνοντας ζημιές, πετώντας πέτρες, βρίζοντας ως άλλοτε επαναστάτες χωρίς αιτία, και τελικά ψήφισαν και έβγαλαν αυτοδύναμη κυβέρνηση -γιατί αλήθεια δεν μπορούν χωρίς αυτή να βολευτούν και να ξεχάσουν...
Συμπεριφορές, όπως βολεμένος αστυνομικός σκοτώνει ανήλικο παιδί, καίγεται η αθήνα, σπάνε βιτρίνες, γονείς και παιδιά ανεξέλεγκτοι στους δρόμους, ξεφτιλισμός όλης της αστυνομίας για λογαριασμό τους ενός ακατάλληλου, εκμετάλλευση πολιτικών προσώπων, λουλούδια στους αστυνομικούς (θα ξεράσω!), εκλογές, νέα κυβέρνηση...φτου κι απ' την αρχή, μόνο αρρωστημένη κοινωνία δείχνει και τίποτα περισσότερο. Όλη η ελληνική πραγματικότητα είναι εμετική, και πολύ λίγο με ενδιαφέρει αν θεωρηθώ ανθελληνίστρια, δυσάρεστη, αντιδημοκράτισσα, μη προοδευτική ή μη μοντέρνα.Πόσο μάλλον, να προσβληθώ γιατί με θεωρείς ασεβή, κοινωνικά αμόρφωτη ή με αίσθημα κατωτερότητας σε σχέση με το αντρικό φύλο.Το βέβαιο είναι ότι αν ένοιωθα ότι προσβάλλομαι να είμαι όλα τα παραπάνω!
Και θα κλείσω με τον κανόνα της αμάθειας που λέει:"όσα πιο λίγα γνωρίζω, τόσο πιο πολλά προσπαθώ να πείσω ότι γνωρίζω" και να σας ευχηθώ καλό απόγευμα!

GIORGOS said...

Το δικό μου μερίδιο ευθύνης το έχω αναλάβει πλήρως,να είσαι σίγουρη γι' αυτό.
Δε μπορώ να καθαρίσω τις αυλές των άλλων με το ζόρι,όπως και να πείσω ανθρώπους που εκ προοιμίου θεωρούν την κοινωνία που ζουν εμετική.
Ωραία,απολαύστε την.
Μόνο μην κάνεις το λάθος να πιστεύεις ότι μονοπωλείς την πραγματικότητα γιατι "ουδέν ψευδέστερον του αυτόπτη μάρτυρα".
Αυτό το τροπάρι περι άποψης και πραγματικότητας το ακούω απο την εποχή που δούλευα στο δημόσιο.
Είμαι και φαλλοκράτης τώρα..
Ωραία,ότι πεις.
Οχι,επειδή μίλαγες για προσωπικές επιθέσεις αλλά εντάξει,δεν υπάρχει πρόβλημα.
Γιατί άραγε εσύ και ο περίγυρός σου είστε πιο χειροπιαστοί και έχετε περισσότερη υπόσταση απο άλλους και κυρίως,άλλες γυναίκες που σε διαβεβαιώνω ότι θα γελάσουν με τα όσα γράψαμε εδώ;
Είπα ότι "το μεγαλύτερο πρόβλημα του καταπιεσμένου είναι η εσωτερική του καταπίεση".
Και αναρωτιέμαι γιατί μου καρφώθηκε στο μυαλό και δε λέει να φύγει πως και στη Σουηδία να βρισκόσουν τα ίδια προβλήματα θα είχες.
Μήπως ξεχνάς την τύχη που έχουν οι υπόδικοι-ιδίως οι γυναίκες- στα δικαστήρια όπου προεδρεύουν γυναίκες δικαστές και αγορεύουν γυναίκες εισαγγελείς;
Μήπως σου διαφεύγει ότι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως (μέχρι τώρα τουλάχιστον)γεννιούνται και κατα το ήμισυ διαπαιδαγωγούνται απο γυναίκες που οι ίδιες τους μαθαίνουν είτε να θεωρούν όλες τις γυναίκες πόρνες είτε υφίστανται παθητικά την καταπίεση του αφεντικού για χάρη του παιδιού και της..ψυχικής του υγείας(σειρά μου να ξεράσω);
Ποιός είναι εδώ ο καταπιεστής;
Τελικά άκουσε,εχω καταχραστεί κατα πολύ τη φιλοξενία του infopress και ξέφυγα απο το θέμα του post.

Αφού λοιπόν θέλεις και καλά να κατηγορήσουμε τη μητέρα που δεν έκανε το καθήκον της όπως πιστεύεις,αφού είσαι σίγουρη ότι αντιπροσωπεύεις όλες τις καταπιεσμένες γυναίκες της Ελλάδας,αφού δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς τι είναι προσβολή στα αυτιά ενός παιδιού..πάσο.
Χαιρετίσματα απο το φαλλοκράτη.

info press said...

@@@ GIORGOSΓια την κατάντια της κοινωνίας φταίει η ίδια η κοινωνία.

Αυτός που βολεύτηκε είναι ενάντια στον ξεβολεμένο και αντίθετα.

Και πολύ σωστά λες ότι οι γυναίκες φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού, επειδή η Ελλάδα είναι ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Ο γιος πάει στρατιώτης, άρα είναι πιο αξιόλογο άτομο ενώ το κορίτσι είναι χαζό.

Είδαμε μιά διαφήμιση που δείχνει μιά γυναίκα να προσπαθεί να τηλεφωνήσει στο γιόκας της που είναι στρατιώτης.

Ενώ ο νεαρός δείχνει στα 20-25 η μάνα δείχνει σαν να ήρθε από άλλο πλανήτη με τα μαλιά της μαζεμένα σαν καλό εκκλησιαστικό κορίτσι που δεν ξέρει τι είναι το Internet.

Άσχετα από την βλακώδη διαφήμιση ο κάθε μπαμπάς κάθεται στον καναπέ και αντί να πλύνει τα πιάτα μετά το φαγητό, φωνάζει "φέρε μου καφέ".

Όσον αφορά το "ουδέν ψευδέστερον του αυτόπτη μάρτυρα" είναι πέρα για πέρα αληθινό και στο εξωτερικό έχει αποδειχτεί ξανά και ξανά μέσα στα δικαστήρια, όπου οι μάρτυρες δεν έχουν συννενοηθεί εκ των προτέρων.

Καλό βράδυ Γιώργο