Wednesday 16 September 2009

Νίκος Ζαγοριανός - Ενήργησε με Δόλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, της Ελευθεροτυπίας, ο κ. Παπανικολάου, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Επιθεώρησης Δικαστηρίων, πέραν των βαρύτατων πειθαρχικών αδικημάτων για τα οποία διώκει τον ανακριτή, τον κατηγορεί ότι διέπραξε και τα ποινικά αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος με σκοπό να ευνοηθεί ο πρώην ισχυρός άνδρας της Ζίμενς Μ. Χριστοφοράκος και να μη λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη.


Επικαλείται το άρθρο 239 του Ποινικού Κωδικα για την ανάκριση αξιόποινων πράξεων, σύμφωνα με το οποίο εάν εν γνώσει του ο ανακριτής παρέλειψε να διώξει κάποιον υπαίτιο ή προκάλεσε την απαλλαγή του από την τιμωρία, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

Όπως προκύπτει από το πόρισμα, ο κ. Ζαγοριανός με τις ενέργειες του παρέβη με πρόθεση τα καθήκοντά του (άρθρο 259 Π.Κ.) με συνέπεια να βλάψει το κράτος.

Κομβικό σημείο αποτελεί η παράλειψή του να απαγγείλει κατηγορίες κατά του Μ. Χριστοφοράκου για τη γαλάζια περίοδο 2004-2007 (το έκανε χθες κατόπιν εορτής και μετά την πειθαρχική του δίωξη) που είχε συνέπεια να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο, να παραγραφούν τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η έκδοσή του και να διασυρθεί η χώρα διεθνώς.

Πρόθεση του αποδίδεται και για την πεισματική του άρνηση να παραδώσει όλη τη δικογραφία στους κατηγορουμένους.

Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου εκτιμά ότι η ποινική δικαιοσύνη πρέπει να στραφεί και κατά παντός υπευθύνου, συνεργού ή ηθικού αυτουργού που στήριξε τις αντιδικονομικές ενέργειες του ανακριτή.

Πρόκειται για εισαγγελικούς λειτουργούς που κατονομάζονται σε μαρτυρικές καταθέσεις, οι οποίοι παρείχαν κάλυψη είτε με ενέργειές τους είτε με τη μορφή ψυχικής συνδρομής στον Ν. Ζαγοριανό.

Info Press Says...

Εχθές είχαμε μάθει για το τρίτο ένταλμα που εξέδωσε ο κ. Ζαγοριανός κατά του Μιχάλη Χριστοφοράκου και μάλλον δεν το πιστέψαμε διότι δεν είχε νόημα... τη στιγμή που ο ίδιος κατάφερε την επιτυχή παραγραφή...

Όποιος όμως έχει την μίγα όπως την έχει ο Πρωτοδίκης... μιγιάζεται... lol...

2 comments:

GIORGOS said...

Και οι δικάζοντες δικάζονται.
Τώρα αν καταδικάζονται κιόλας...
την ταλαιπωρία αθώων κοριτσιών τη σκέφτηκε κανείς;
Ο πατέρας απατεώνας είχε κάνει τις επιλογές του.
Και απ' ότι διαβάζω ο κυρ αδέκαστος τον ευνόησε και αυτόν.
Τότε τα παιδιά τι του έφταιξαν;

info press said...

@@@ GIORGOS



Τα κορίτσια τα έχωσε μέσα διότι έπρεπε να δείξει πόσο πολύ "ανεξάρτητος" είναι.

Αν καταδικαστεί σε φυλάκιση θα είναι αλλαγή.

Αν καθίσουν στο σκαμνί και οι άλλοι θα είναι πολύ μεγάλη αλλαγή.

Άσχετα με την υπόθεση Siemens φανταζόμαστε ότι οι πολίτες που είχαν την ατυχία να εμφανιστούν μπροστά του, θα ζητήσουν αναψηλάφιση δίκης.