Thursday 10 September 2009

Κώστας Καραμανλής - Doom & Gloom Σκληρότητα

Πριν λίγο τελείωσε η συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στον Γιάννη Πρετεντέρη.




Ειπώθηκαν τα ίδια και τα ίδια, δίχως σκληρές ή ανέλπιστες ερωτήσεις.

Η μαύρη εικόνα της οικονομίας έδειχνε καλούτσικη στο περιβάλλον που θα μπορούσε να ήταν ένα γραφείο με ένα laptop για να δίνει την εντύπωση τουλάχιστον ότι βρίσκεται μέσα στο πνεύμα της εποχής.

Στο μοναδικό θέμα που συμφωνήσαμε είναι ότι τα πανεπιστήμια είναι άνδρα για βόμβες και κάποιοι έπρεπε να είναι φυλακή για να σταματήσει επιτέλους η καταστροφή.

Με την ίδια λογική έπρεπε να είναι στην φυλακή και ο καθηγητής Μεταξόπουλος που υπεξαίρεσε του κόσμου το χρήμα και δήθεν είναι άρρωστος και τον αποφυλάκισαν οι "ανεξάρτητοι" δικαστές του Καραμανλή.

Τα καλά και συμφέροντα, οι έχοντες το μέσον και το χρήμα είναι εκτός φυλακής διότι είναι "άρρωστοι".

Όπως και να έχει το θέμα δικαιολογούσε συνεχώς το γεγονός ότι ο Παπανδρέου εκβίασε τις εκλογές.

Όμως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε την δυνατότητα να προκαλέσει εκλογές.


Αν είχε έργο να κάνει, θα μπορούσε να το είχε κάνει αλλά βέβαια θα έχανε τις επόμενες εκλογές με 10 μονάδες διαφορά.

Και γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα υπάρξει κυβέρνηση την πρώτη φορά με τον νόμο του πονηρού Κώστα Σκανδαλίδη και θα ξαναγίνουν εκλογές με τον νόμο του πιο σώφρονα Προκόπη Παυλόπουλου.

Η χώρα θα ταλαιπωρηθεί τους δύο επόμενους μήνες με ακυβερνησία και θα χαθεί ξανά δημόσιο χρήμα στο όνομα των πολιτών και της δήθεν δημοκρατίας που στην ουσία της δεν υφίσταται.

Αν υπήρχε ουσιώδης δημοκρατία ο κάθε αλητήριος Μεταξόπουλος θα ήταν μέσα στην φυλακή και οπωσδήποτε δεν θα τολμούσαν οι "ανεξάρτητοι" δικαστές του κάθε Καραμανλή να αποφυλακίσουν ένα ψυχρό δολοφόνο όπως αυτόν της Κρήτης, ή να κλείσουν μέσα ένα αθώο πολίτη επειδή είναι ξένος και φτωχός.

Και το τελευταίο είναι ότι δεν υπάρχουν καλοπροαίρετα λάθη.

Οι φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν εκατοντάδες νομικούς συμβούλους για να έχουν καθαρότητα στη σκέψη τους οι υπουργοί, που αποδείχθηκε beyond a reasonable doubt ότι δεν έχουν.

No comments: