Friday 7 November 2008

Οι Σύμβουλοι των Αρχηγών & τα Καλάμια

Αν ήμασταν θρησκευόμενοι θα σκεφτόμασταν ότι κάποιος κακορίζικος μάγος έχει καταραστεί την Ελλάδα και οι άνθρωποι δεν μπορούν να ορθοποδήσουν.
Όλα αρχίζουν καλά σε κάθε κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός λαμβάνει πρωτοβουλίες, "σβήνει" τις φωτιές που ανάβουν οι άχρηστοι που είναι γύρω του, ή οι άλλοι άχρηστοι που δεν είναι και τόσο κοντά του, όπως ήταν οι κουμπάροι ας πούμε, που τους έχουν ξεχάσει όλοι όπως ξέχασαν και τις φωτιές που σκότωσαν τόσους ανθρώπους.

Οι κυβερνήσεις φθείρονται διότι υπάρχει και η φυσική φθορά όπως είναι ο κορεσμός και η βαριεστιμάρα.
Τα επιτελεία, που περιτρυγιρίζουν τους πολιτικούς αρχηγούς δηλαδή οι παρατρεχάμενοι, απαρτίζονται από φίλους ή γνωστούς, ή ακόμα και από γνωστούς των γνωστών οι οποίοι "ζαλίζονται" από την εξουσία ή το χρήμα και καβαλάνε το καλάμι.
Τους ξεφεύγουν βαρύγδουπες λέξεις λόγω του καλαμιού που καβαλάνε και λένε "είμαι επικοινωνιακός σύμβουλος" και άλλες βαρύγδουπες αηδίες που λέγανε και οι πρώην σύμβουλοι άλλων πρωθυπουργών.
Το να γίνονται λάθη στη κυβέρνηση είναι κατανοητό διότι υπάρχουν... αυτά τα γνωστά καλάμια, τα χοντρά λάθη και όπως γνωρίζουμε και τα δύο πληρώνονται στο τέλος μιάς τετραετίας.
Το να κάνεις χοντρά λάθη όταν είσαι στην αντιπολίτευση είναι ασυγχώρητο και αποδεικνύει φτωχή αντίληψη των πραγμάτων και μειωμένο μυαλό.
Προσλαμβλάνεις κάποιον κρυφά ως σύμβουλο και τον πληρώνει το κόμμα σου το οποίο παίρνει κρατικές επιδοτήσεις, δηλαδή χρήματα που προέρχονται από τους πολίτες, διότι το κάθε νόμισμα, δεν γράφει επάνω του "προέρχομαι από ΝΔ, ή ΠΑΣΟΚ ή ότι άλλο θέλετε".
Πόσοι ξέρανε στο ΠΑΣΟΚ, πως είχε προσληφθεί ως σύμβουλος ο Βαλλιανάτος;
Δεν θα μας πουν, όπως δεν μας είπανε που πήγαν τα χρήματα από τη Siemens.
Και επειδή ο φίλος σύμβουλος κληρονόμησε και μία θεσούλα στη Βουλή, καβάλησε το καλάμι τελείως και μιλάει για την εξωτερική πολιτική;
Οι καλοί φίλοι bloggers, στεναχωριούνται για το όνομα της Μακεδονίας και το φέρουν βαρέως όταν ένας σύμβουλος καβαλάει τόσο πολύ το καλάμι που δεν έχει τη λίγη "εξυπνάδα" να καταλάβει πως ο φίλος του, δεν τον διόρισε υπουργό των εξωτερικών.
Ένας απλός σύμβουλος είναι που δεν καθορίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Σηκωθήκαν τα πόδια και χτυπάνε το κεφάλι ή διαμορφώνουν πολιτική και για τα εξωτερικά θέματα, για να διευκολύνουν τον αρχηγό στα δύσκολα;

Το όνομα Μακεδονία δεν πρόκειται να αλλάξει, διότι όπως διαβάζουμε, η Ελλάδα χειρίζεται το ζήτημα επιεικώς κάκιστα τα τελευταία 50 χρόνια.
Όλες οι άλλες χώρες στη γη την αναγνωρίζουν ως Μακεδονία και μας είπε ένας φίλος πως και η Ολυμπιακή ακόμα, την αναφέρει έτσι.
Το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι να την αναγνωρίζουν μόνο οι Έλληνες ως FYREOM και όλες οι άλλες χώρες ως Μακεδονία;
Δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο άλλης χώρας, που να άλλαξε την ονομασία της, επειδή μιά κάποια άλλη χώρα έτσι το ήθελε.
Οι δε σύμβουλοι των αρχηγών, ας είναι λίγο πιο μετριόφρωνες κι ας μην δημιουργούν εξωτερική πολιτική, διότι η τούρτα θα γυρίσει ολόκληρη στη μούρη του αρχηγού τους.

No comments: