Sunday 23 November 2008

Συχγαρητήρια... στην άλλη Ελλάδα

Γιατί αυτές οι ειδήσεις είναι "ψιλά γράμματα" στα Μέσα Αποβλακώσεως;

Επτά ημέρες έμεινε στο νοσοκομείο. Μια ογκώδης μάζα μεγέθους ποδοσφαιρικής μπάλλας και βάρους 4,5 κιλών που πυθωνικά έσφιγγε το συκώτι και όλα τα όργανα της κοιλιάς αφηρέθη επιτυχώς.

Ο ασθενής ένιωθε ενοχλήσεις στην κοιλιά του, αρχικώς οι γιατροί υπέθεσαν έλκος, ευτυχώς όμως εγκαίρως η διάγνωσις απέδειξε την ύπαρξη του εφιαλτικού αυτού ηπατοβλαστώματος.
Η εξαιρετική αυτή και σπανιώτατη εγχείρησις δεν έγινε στο Μεμόριαλ της Αμερικής ούτε σε κάποιο εξιδεικευμένο κέντρο του εξωτερικού.

Αντιμετωπίσθη επιτυχώς στη Μονάδα Χειρουργικής Ήπατος της Α Χειρ. Κλινικής του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας της Νέας Ιωνίας από τον Ηπατο-Χειρουργό κ. Σπύρο Γ Δελή και το Διευθυντή της Α Χειρουργικής Κλινικής κ. Χρήστο Δερβένη.

Ο κ. Δελής δήλωσε «ήταν ίσως η πιο δύσκολη επέμβαση, από τις εκατοντάδες ηπατεκτομές, που έχουμε κάνει στην κλινική μας, αφού αναγκαστικά αφαιρέσαμε το 70% του συκωτιού του ασθενή», που σύμφωνα με τους γιατρούς σύντομα θα αναπαραχθεί και πάλι στην αρχική του μορφή, καθώς είναι το μόνο ανθρώπινο όργανο που αναπαράγεται.

ΙΑΣΩΝ

3 comments:

GIORGOS said...

Όσα κι αν έχουμε σύρει με το δίκιο μας στους φακελάκηδες και πορωμένους γιατρούς,
εδώ πρέπει να φανούμε σωστοί και να δώσουμε απλά συγχαρητήρια και ευχές για περαιτέρω επιτυχίες.
Και μια σύσταση στους απλούς και ανενημέρωτους ασθενείς:
Δεν είναι ανάγκη να προστρέχουμε γονατιστοί στο κάθε λαμπερό αστέρι της Ιατρικής και να υφιστάμεθα ταπεινώσεις για να σωθούμε.
Μπορούμε να εμπιστευθούμε τη ζωή μας και σε αυτούς που δε συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους.
Είναι εξίσου αποτελεσματικοί και,ενίοτε,αποτελεσματικότεροι.
Για να μην αναφερθώ στην ανθρώπινή τους ανωτερότητα.

info press said...

@@@ GIORGOS

Στο ίδιο νοσοκομείο, χειρουργεί και ο Ευσταθόπουλος, ο ορθοπεδικός χειρουργός "μάγος" των άκρων, ο οποίος είναι τέτοιο ηθικό στοιχείο που δεν δέχεται ούτε ένα κέρασμα για καφέ.

gabriela said...

χαχα.... ναι τι ωρα @@@giorgo..?
λοιπον η εισαι συγγενης του η αυτο που λες εγινε πριν πολλα πολλα χρονια.. εγω του εδινα 400E (χωρια απο τα 200Ε που πηρε δηθεν για τον αναισθησιολογο) και μου ειπε οτι τον περασα για ψιλικατζη.. ο τυπος θελει γερη καταγγελια λεμε...