Saturday 22 November 2008

Άγγελοι και Δέμονες

Διάβασα πάλι την ίδια ρητορική.

Την καλύτερη που υπάρχει και που ο Ναπολέων έλεγε ότι είναι μία.

Η επανάληψη, χωρίς επιχειρήματα και χωρίς αντίλογο. Έτσι η ξύλινη γλώσσα του ιερού γραμμοφώνου που έχει ανοιχτό μόνο το αριστερό μάτι κροτάλισε.
Ότι φταίει η ζούγκλα του καπιταλισμού...
Οι κακοί νόμοι, οι ηρακλείς του «κατηραμένου» καπιταλισμού...
Μόνο που στην Βαλακνοταλιμπανία δεν έχουμε καπιταλισμό.
Έχουμε ένα υποδειγματικό κρατικοδίαιτο σοσιαλιστικό καπιταλισμό.
Έχουμε συναλλαγές υποχρεωτικές με το κράτος (εφορία ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Δημοτικά Τέλη, Μετρό που απεργεί μέρα παρά μέρα ΟΣΕ, Ολυμπιακή, κτηματολόγια, φόρους φόρους φόρους) που απορροφούν πλέον του 70% του εισοδήματος μας.
Έχουμε ένα κρατικό παραμόρφωμα, που επιβάλλει αυταρχικά τα ποσά που θέλει για να συντηρεί τις στρατιές των αργόσχολων που έχει προσλάβει κατά καιρούς για να το ψηφίζουν οι υπήκοοοι, που ευνοούνται.
Έχουμε ευνομούμενους επιλεγμένους «ιδιώτες» εταίρους που αυτοί χρόνια τώρα νέμονται τον δημόσιο τομέα αποκλειστικώς.
Τα ίδια πρόσωπα στις ειδήσεις πίσω, δίπλα, από τον εκάστοτε ΥΠΕΧΩΔΕ...
Και όλοι αυτοί να αρνούνται κάθε προσπάθεια αλλαγής και απεγκλωβισμού απο την καρκινική κρατική λερναία ύδρα με τα αναρίθμητα δηλητηριωδη κεφάλια.
Από την άλλη μεριά μιά μικρή μειονότης, αυτή που παράγει και φορολογείται γιατί το κέρδος στην Ελλάδα τιμωρείται, προκειμένου να συντηρούνται οι βασανιστές του.
Ταυτόχρονα ένας ωκεανός πολυνομίας, συγκρουόμενων κανονιστικών διατάξεων που εκδίδει ο κάθε δικτατορίσκος της όποιας υπηρεσίας βασανισμού μας, καθιστούν μονοκράτορα τον εκάστοτε υπάλληλο που μας «εξυπηρετεί»...
Διότι αυτός και μόνον αυτός γνωρίζει, αποφασίζει κάθε φορά ποιός κανόνας και ποιά δικαιολογητικά απαιτούνται για να «εξυπηρετηθούμε».
Έτσι η Βαλκανοταλιμπανία ουσιαστιακά έχει την δομή κομμουνιστικού γραφειοκρατικού παραμορφώματος.
Οι εκάστοτε εκλεγόμενοι και ανίκανοι να μη ήσαν, όπως όλοι τους είναι (πλην ολίγων που κι αυτοί εισπράττουν την αποτυχία), απλώς διαχειρίζονται.
Δεν είναι σε θέση να αλλάξουν τίποτα.
Το πάνω χέρι, έχει το βρωμερό κάτω κεφάλι..
Ίσως αυτή η κατάσταση να τους εξυπηρετεί κιόλας, αφού και εκείνοι έχουν τις ευκαιρίες, που τους δίδει η προσυπόγραφη σε κάθε περίπτωσι... από την έναρξη λειτουργίας καφενείου μέχρι Διυλιστηρίου...
Το περιβάλλον αυτό κοσμούν εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών χωρίς καμία ειδικότητα πλην επαιτείας, κλοπών, παρανόμου εμπορίου, ληστειών {στην πλειονότητα, διότι υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, π.χ τα πορνεία σίγουρα} αλλά και οι ορδές των στρατευμένων πίσω από τα κόκκινα και ροζ παλούκια με σκοπό την ανατροπή και την καταστροφή των ερειπίων του συστήματος.
Θλιβερός ουραγός μιά νεολαία χωρίς όραμα, χωρίς φιλοδοξία χωρίς μέλλον, σέρνεται πίσω από τους κάθε παλουκοφόρους και τις ντουντούκες...
Πνευματική ηγεσία, ανύπαρκτη, μηδενική, λαϊκίστικη.
Θρησκευτική εκπροσώπηση, πλαδαρή, υποκριτικής καλωσύνης και ευαγγελικής ανοχής...
Για όλα «γνωρίζει» ο Θεός...
Πολιτική και Πολιτειακή παρουσία, ευτελής, ανάξια, κληρονομική, συναλλαγής ισορροπιών και υποκλίσεων.
Αλήθεια.
Η κρίση της Ελλάδος δεν έχει καμμία σχέση με την παγκόσμια κρίση.
Είναι περισσότερο από όλα κρίση λογικής, κρίση αξιών.. σε μία χώρα μηδενικής παραγωγής...

ΙΑΣΩΝ

No comments: