Wednesday 12 November 2008

Κύριε Σανιδά άκουσες τι είπε ο Σπίνος;

Η Φωτογραφία και το θέμα είναι από τα παιδιά του Blog Στοχασμός-Πολιτική.
Η εξαγορά ενός βουλευτή δεν είναι αστείο ζήτημα.
Είναι κακουργηματική πράξη κι ενέργεια και για τις δύο πλευρές, το ίδιο γι' αυτόν που πληρώνει, και γι αυτόν που εξαγοράζεται.

Έτσι όπως είναι ο τίτλος γραμμένος, "Σχέδιο εξαγοράς βουλευτών φοβάται το Μαξίμου", είναι σαν να το γνωρίζει το Μέγαρο Μαξίμου και δεν πιστεύουμε πως ο Κώστας Καραμανλής θα καθόταν με σταυρωμένα χέρια και δεν θα ειδοποιούσε τις αστυνομικές αρχές, αλλά και την ΕΥΠ αν χρειαζόταν.

Θα έπεφτε η κυβέρνηση; Ναι αλλά ο Καραμαλής θα ήταν οφελειμένος, διότι θα κέρδιζε την εύνοια των ψηφοφόρων, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που δεν λέει τι έγιναν τα χρήματα του Τσουκάτου από τη Siemens.
Όπως και να είναι, το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό και ο κ. Σανιδάς πρέπει να καλέσει τον Άρη Σπίνο για να δώσει εξηγήσεις.

Από την άλλη πλευρά, η δημοσιότητα αυτή (καλή ή κακή), χάλασε τα σχέδια των επίδοξων εγκληματιών, διότι για εγκληματίες πρόκειται και όχι για βουλευτές.
Τέτοια πουλημένα καθάρματα δεν θα έπρεπε να είναι μέλη του Κοινοβουλίου.
Όσο για αυτούς που θα πλήρωναν, γιατί όχι αφού δεν φυλακίζεται ποτέ κανείς;
Τα ακούτε εσείς... οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, καραδοκούν οι πλούσιοι κοπρίτες και είναι έτοιμοι για όλα!!!

Τις θερμές μας ευχαριστίες στα παιδιά του Blog Στοχασμός-Πολιτική, που έφεραν το θέμα στη προσοχή μας.

7 comments:

nasosgr said...

Το θέμα είναι σοβαρό.

Επιτέλους το λεγόμενο "Ρεπορτάζ" με τα αναπόδεικτα και τα υπονοούμενα και τις σοβαρές αιχμές για τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, ειδικά σε μία τέτοια οριακή κυβερνητική πλειοψηφία, χρειάζεται προσοχή.

Τα υπόλοιπα είναι κακοήθειες και ο τόπος πρέπει έστω και οριακά με τους 151 να κυβερνηθεί.

Με το φόβο και την ενοχή πάνε τη χώρα σε άλλες εποχές και επικίνδυνες μεθοδεύσεις.

Η ενημέρωση είναι η διασταυρωμένη είδηση, και στην περίπτωση του Σπίνου η δεοντολογία και η σοβαρότητα περισσεύει ή είναι σε δεύτερη μοίρα.

Νάσος.

info press said...

@@@ nasosgr

Όταν κάποιος σπιλώνει τρεις δίχως να τους ονομάζει, τους σπιλώνει όλους.
Και βέβαια, όπως λες Νάσο, η χώρα δεν μπορεί να μείνει ούτε ακυβέρνητη ούτε να πάει πίσω σε σκοτεινές καταστάσεις.
Ελπίζουμε να μη συνεχίσει τα ίδια κι απόψε.

nasosgr said...

Τα παραμύθια δίχως ο "δράκος" να έχει όνομα πρέπει να λάβει τέλος.

Είμαστε μικρή χώρα και λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι.

Τα άλλοθι, τα δήθεν αποκλειστικά, τα περίεργα αποκαλυπτικά και τα νομίζω, από πρόσωπα που διαθέτουν δημόσια αγαθά, όπως είναι οι τηλεοπτικές συχνότητες, παραχωρούνται στα ΜΜΕ, από εμάς τους πολίτες (δηλ. το κράτος) για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως είναι η ενημέρωση και τα ψυχαγωγικά προγράμματα.

Το να θέλει κάποιος να τα φαλκιδεύσει, για άλλους λόγους, όπως είναι η προπαγάνδα και ο αποπροσανατολισμός στα μεγάλα και τα καίρια προβλήματα, εγκληματεί εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Αυτό θέλω να αναδείξω, και σας ευχαριστώ για την αναδημοσίευση.

Νάσος

GIORGOS said...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για όσους έζησαν τα γεγονότα που οδήγησαν στην πτώση του Γ.Παπανδρέου και την εγκατάσταση της δικτατορίας.
Είναι έγκλημα και πολιτικό αίσχος να εξαγοράζονται βουλευτές.
Αλλά επίσης είναι και ενδεικτικό της κατάντιας να παρουσιάζονται τέτοιες φυσιογνωμίες ως "ξεσκεπαστές" και μάλιστα μόνο με υπονοούμενα.

nasosgr said...

Αγαπητέ Γιώργο.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές των άλλων κομμάτων, είναι αντιπρόσωποι των ψηφοφόρων τους και υποτίθεται εκφραστές του Έθνους μας στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Στο σύνταγμα της χώρας μας, έχουν θεσμοθετηθεί από τους ίδιους, ως νομοθετικό σώμα, άρθρα, που να τους καλύπτουν τα δημοκρατικά εκείνα εχέγγυα, για να εκφραστούν και να υπερασπίσουν τη τιμή και την υπόληψη τους.

Όπως επίσης η πολιτεία, δια μέσου αυτών, έχει κατοχυρώσει με την απαραίτητη νομική ανεξαρτησία και τη δικαστική εξουσία.

Η δημοσιογραφία είναι το ύψιστο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στην ελευθεροτυπία και στην ενημέρωση. Ο δημοσιογράφος έχει δικαίωμα ελεύθερα να εκφράζεται με τις κριτικές σκέψεις του, αλλά ΔΕΝ έχει το δικαίωμα από καμία δεοντολογία, κανένα απόρρητο, και πολύ περισσότερο από το σύνταγμα και τους νόμους, να διασπείρει τρόμο και ανασφάλεια. Εάν πράγματι έχει «ρεπορτάζ», όπως ισχυρίζεται, ας το αποκαλύψει στις εισαγγελικές αρχές πρώτα , για να πάρουν τα δέοντα μέτρα, και μετά να το αποκαλύψει ως γεγονός στον απλό τηλεθεατή, αλλά ΟΧΙ με αυτό τον αήθη τρόπο.

Εδώ δοκιμάζεται μία οριακή πλειονοψηφία με τη ρετσινιά του προδότη και του χρηματιζόμενου . Εάν ΔΕΝ τους ενοχλεί δικαίωμα τους, αυτοί στις επόμενες εκλογές θα λογοδοτήσουν στους ψηφοφόρους τους.

Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα και να στηλιτεύει συμπεριφορές.

Τα σενάρια τύπου 1993 τα έχουμε ζήσει, όπως και τις περυσινές «ασύμμετρες απειλές», η χθεσινή όμως, άθλια ιστορία αναπαραγωγής τέτοιων σεναρίων, καταντά ακόμη πιο γελοία

info press said...

@@@ nasosgr

Στο χέρι μας είναι Νάσο να τους σταματήσουμε διότι η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ σε γενικές γραμμές είναι απαράδεκτη.
Αυτό το χθεσινό ήταν εξωφρενικό.
Να είσαι καλά που το είδες και τους έπιασες.

info press said...

@@@ giorgos

Τους "ξεσκεπαστές" τους ξεσκέπασε ο Νάσος να είναι καλά.
Δεν χρειαζόμαστε άλλες τραγωδίες στην Ελλάδα και δεν είμαστε εχθροί μεταξύ μας.
Όλοι πρέπει να συμβάλουμε ώστε αυτοί οι ανόητοι δημοσιογράφοι να τερματίσουν αυτές τις αηδίες.