Thursday, 17 September 2009

European Commission Traineeships - Work Stages

Εδώ και πολύ καιρό ακούμε και ξανακούμε την λέξη Stage και μας κάνει εντύπωση ότι κανείς δεν την λέει σωστά...

Η λέξη Stage σημαίνει στάδιο...


Οι εξυπνάκηδες πολιτικοί και δημοσιογράφοι που διαφημίζουν στα βιογραφικά τους πως γνωρίζουν Αγγλικά πρέπει να ντρέπονται που δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να καταλάβουν τι λένε...

Τα Stages είναι πληθυντικός και σημαίνει στάδια εργασίας για να αποκτήσουν πείρα οι νέοι εργαζόμενοι...

Δείτε τον τίτλο του Αυτιά "τα παιδιά των Stage"...



Τα παιδιά αυτά αντί να κραυγάζουν στον κάθε Αυτιά, καλό θα είναι να καταλάβουν ότι τα στάδια εργασίας "Work Stages" είναι προσωρινά...

Τα προγράμματα αυτά έγιναν για να αποκτούν πείρα και τίποτα περισσότερο...

2 comments:

GIORGOS said...

Ναι,φαντάζομαι ότι γι'αυτό το λόγο έγιναν τα συγκεκριμένα προγράμματα.
Αλλά μεταξύ της θεωρίας και της πράξης..
Όπως αντιλαμβάνεστε,έχω περάσει απο αυτό το στάδιο και το μόνο που συμβαίνει είναι ότι ζεις επι 11 μήνες(και πονηρά όχι 12,για να μην τεθεί ζήτημα μονιμοποίησης)σε μια κατάσταση υπαλληλική όπου ο κάθε τρελαμένος είναι ελεύθερος να σε προσβάλει κατα τη διάθεσή του,χωρίς εσύ φυσικά να μπορείς να του απαντήσεις.
Ούτε έχεις λόγο να το παλέψεις εφόσον δε θα παραμείνεις έτσι κι αλλιώς,ούτε η άλλη πλευρά σε αντιμετωπίζει ισότιμα.
Δεν είσαι μέλος του κλαμπ πολύ απλά.
Βέβαια μιλώ υποκειμενικά για τη θέση στην οποία υπηρέτησα.
Ίσως υπάρχουν και εξαιρέσεις στα παραπάνω που είπα.

Κι όσο για την αγραμματοσύνη των γραμματιζούμενων,ας καταργήσουν πρώτα το ρουσφέτι που πάει σύννεφο για να περάσεις στο stage(ας μην ήταν η καλοσύνη μιας υπαλλήλου του ΟΑΕΔ και σας έλεγα) και μετά να ασχολούνται με τις ξένες γλώσσες.

Θέλετε να σας αναφέρω την περίπτωση ενός ηλίθιου που είχε μέσο και πέρασε σε ένα σεμινάριο σκηνοθεσίας(απο αυτά τα πολύμηνα που πληρώνεσαι κιόλας)κι όταν τον ρωτούσε ο interviewer τι ταινίες του αρέσουν,απαντούσε χαμογελαστός "οι τσόντες"(!!!);

info press said...

@@@ GIORGOS



Είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα κακοποιήθηκε στην Ελλάδα και αυτή είναι η ουσία που αναφέρεις Γιώργο.

Λάβαμε ένα mail από μία κυρία πολύτεκνη που μας είπε ότι ζει στην Θεσσαλονίκη που έμεινε χήρα πολύ μικρή και μεγάλωσε τα 4 παιδά της μόνη της.

Και τα δύο μεγάλα κόμματα, της είχαν υποσχεθεί ότι τουλάχιστον ένα από τα παιδιά της θα μπει στο Δημόσιο.

Όμως δεν έβαλαν κανένα παιδί και αυτό το θεωρούμε πρόστυχο.

Λάβαμε δε μία καταγγελία ότι ένας νεαρός που ο μπαμπάς του παλαιότερα ήταν στα μέσα και στα έξω, σπούδαζε εκτός Αθηνών και την ίδια στιγμή έπαιρνε μισθό από ένα υπουργείο ενώ δεν πήγαινε στην δουλειά.

Ο αναγνώστης, μας είπε επίσης ότι ο πατέρας δεν συμπεριλήφθηκε τώρα στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, ενώ επί Σημίτη είχε μπει αλλά δεν εξελέγη.

Δεν είναι μόνο η κακοήθεια των υπαλλήλων, αλλά και ο τρόπος που λειτουργεί το κράτος το ίδιο σε σχέση με την πελατειακή πολιτική προς τους εκλεκτούς πολίτες και την αδιαφορία προς τους μη εκλεκτούς πολίτες.