Saturday 21 June 2008

Ανοίγουμε... το φάκελο των παράνομων υιοθεσιών


Διαβάστε το νέο
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ

Άρθρο πρώτο

1. Το άρθρο 1552 ΑΚ τροποποιείται ως εξής:
Δικαστική αναπλήρωση της συναίνεσης: Η συναίνεση των γονέων για υιοθεσία του τέκνου τους αναπληρώνεται με απόφαση του δικαστηρίου: α) αν οι γονείς είναι άγνωστοι ή το τέκνο είναι έκθετο β) αν και οι δύο γονείς έχουν εκπέσει από τη γονική μέριμνα ή βρίσκονται σε καθεστώς στερητικής δικαστικής συμπαράστασης που τους αφαιρεί και την ικανότητα να συναινούν για την υιοθεσία του παιδιού τους, γ) αν οι γονείς έχουν άγνωστη διαμονή ή κατέστησαν άγνωστης διαμονής κατόπιν της παροχής της γενικής εξουσιοδότησης του άρθρου 1554 ΑΚ, δ) αν το τέκνο προστατεύεται από αναγνωρισμένη κοινωνική οργάνωση, έχει αφαιρεθεί από τους γονείς η άσκηση της επιμέλειας σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1532 και 1533 και αυτοί αρνούνται καταχρηστικά να συναινέσουν, ε) αν το τέκνο έχει παραδοθεί με τη συναίνεση των γονέων σε οικογένεια για φροντίδα και ανατροφή με σκοπό την υιοθεσία και έχει ενταχθεί σ’ αυτήν επί χρονικό διάστημα ενός τουλάχιστον έτους, οι δε γονείς εκ των υστέρων αρνούνται καταχρηστικά να συναινέσουν.
Αν οι περιπτώσεις α έως ε της παραπάνω παραγράφου συντρέχουν στο πρόσωπο του ενός μόνον εκ των γονέων, η απόφαση του δικαστηρίου αναπληρώνει αυτού μόνο τη συναίνεση.
Με απόφαση του δικαστηρίου αναπληρώνεται και η συναίνεση του επιτρόπου για την υιοθεσία του ανηλίκου, εφόσον ο τελευταίος προστατεύεται από αναγνωρισμένη κοινωνική οργάνωση και ο επίτροπος αρνείται καταχρηστικά να συναινέσει.

2. Το άρθρο 1553 ΑΚ τροποποιείται ως εξής:

Ακρόαση των συγγενών. Στις περιπτώσεις υπό στοιχεία β΄ έως ε΄ της πρώτης παραγράφου, καθώς και στην περίπτωση της δεύτερης παραγράφου του προηγουμένου άρθρου, το δικαστήριο μπορεί να ζητήσει την ακρόαση των πλησιέστερων συγγενών, αν αυτή είναι εφικτή.

3. Το άρθρο 1565 ΑΚ τροποποιείται ως εξής:

Προσθήκη ή απάλειψη κύριου ονόματος. Το δικαστήριο μπορεί με την απόφασή του περί υιοθεσίας, να επιτρέψει στον υποψήφιο θετό γονέα, ύστερα από αίτησή του, να προσθέσει στο κύριο όνομα του θετού τέκνου και άλλο όνομα.
Στην περίπτωση αυτή το δικαστήριο μπορεί, ύστερα από αίτηση του θετού γονέα που υποβάλλεται μετά τη συντέλεση της υιοθεσίας αλλά το αργότερο εντός έτους από αυτήν, να επιτρέψει την απάλειψη του κύριου ονόματος που έφερε το θετό τέκνο προ της υιοθεσίας, εφόσον τούτο είναι προς το συμφέρον του τέκνου.
Αν το θετό τέκνο έχει συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας του είναι απαραίτητη, σε κάθε περίπτωση, για τη χορήγηση της άδειας του δικαστηρίου η συναίνεση του ιδίου. Η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 1555 εφαρμόζεται και εδώ.

Άρθρο δεύτερο

Το άρθρο 800 § 1 ΚΠολΔ τροποποιείται ως εξής:

Αρμόδιο για την τέλεση υιοθεσίας είναι το δικαστήριο, στην περιφέρεια του οποίου έχουν τη συνήθη διαμονή τους εκείνος που υιοθετεί ή εκείνος που υιοθετείται. Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν δικαιοδοσία για την τέλεση της υιοθεσίας, όταν ο υιοθετών ή o υιοθετούμενος είναι ελληνικής ιθαγένειας, ακόμα και αν δεν έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή είναι αρμόδια τα δικαστήρια της πρωτεύουσας του Κράτους.

Αρθρο τρίτο

Η παρ. 2 του άρθρου 7 ν. 2447/1996 τροποποιείται ως εξής:

Όταν, για την υιοθεσία ανηλίκου, οι φυσικοί γονείς ή ο επίτροπος έρχονται σε απευθείας συνεννόηση με τους υποψήφιους θετούς γονείς χωρίς τη μεσολάβηση κοινωνικής υπηρεσίας ή οργάνωσης, οφείλουν, τόσο αυτοί όσο και οι υποψήφιοι θετοί γονείς, πριν από την παράδοση του παιδιού ή μέσα σε διάστημα ενός μηνός από αυτήν να ανακοινώσουν τη σχετική πρόθεσή τους στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία.

Άρθρο τέταρτο

1. Η περ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του π.δ. 226/1999 τροποποιείται ως εξής:

Οι Διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας των τεσσάρων τομέων της Νομαρχίας Αθηνών, της Νομαρχίας Ανατολικής και Δυτικής Αττικής για το νομό Αττικής, πλην της Νομαρχίας Πειραιά, καθώς και για τους νομούς των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας.

2. Το εδ. γ της παρ. 2 του άρθρου 4 του π.δ. 226/1999 τροποποιείται ως εξής:

Αν η ξένη υπηρεσία δεν ανταποκριθεί στο αίτημα της ελληνικής για αποστολή στοιχείων που αφορούν το παιδί που θα υιοθετηθεί, ιδίως σχετικά με το κοινωνικό και το ιατρικό ιστορικό του, και παραμείνει έτσι η έρευνα της ελληνικής υπηρεσίας ανολοκλήρωτη, η συντασσόμενη έκθεση της τελευταίας δεν αποστέλλεται.

Αρθρο πέμπτο

Μεταβατική διάταξη. Η διάταξη του άρθρου 1565 § 1, εδ. β΄, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο πρώτο § 3 αυτού του νόμου εφαρμόζεται και στις υιοθεσίες που τελέστηκαν πριν από την έναρξη ισχύος του, εφόσον η σχετική αίτηση προς το δικαστήριο υποβληθεί εντός έτους από αυτή.

Άρθρο έκτο

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του.
--------------------------------------------------------------------------------
Το Info Press αναρωτιέται για ποιό λόγο να μπορεί ένας θετός γονέας να αλλάζει το όνομα ενός παιδιού;
Αυτό το ανελέητο κράτος, ούτε αυτό δεν μπορεί να απαγορέψει στους θετούς γονείς;
Τόση μεγάλη πίεση δέχεστε από τους μελλοντικούς θετούς γονείς;
Τόσο ανασφαλείς είναι αυτοί οι άνθρωποι;

Με άλλα λόγια είναι ακατάλληλοι και η κυβέρνηση διευκολύνει αυτούς τους ανασφαλείς-ακατάλληλους;

Αυτό το άρθρο τι ρόλο παίζει Υπουργέ;


"ε) αν το τέκνο έχει παραδοθεί με τη συναίνεση των γονέων σε οικογένεια για φροντίδα και ανατροφή με σκοπό την υιοθεσία και έχει ενταχθεί σ’ αυτήν επί χρονικό διάστημα ενός τουλάχιστον έτους, οι δε γονείς εκ των υστέρων αρνούνται καταχρηστικά να συναινέσουν."

Αναγνωρίζει λοιπόν το κράτος ότι υπάρχουν ιδιωτικές συμφωνίες;

Πως παραδίδεται ένα παιδί από τη μία οικογένεια στην άλλη;

Για ποιά είδους συναίνεση μιλάς κ Υπουργέ;

Τι σημαίνει "εκ των υστέρων αρνούνται καταχρηστικά";

Μήπως πως "ουδέν δικαίωμα αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο";

Έχεις παρακολουθήσει δικαστήριο να εκδικάζει υπόθεση υιοθεσίας Υπουργέ;

Εμείς είδαμε και ντραπήκαμε.

Έχεις διαβάσει έκθεση κοινωνικής υπηρεσίας Υπουργέ;
Εμείς έχουμε και είναι φρίκη.

Άντε να δεις Υπουργέ πόσοι θα δηλώνουν θείτσες και θείτσοι με το παρακάτω άρθρο.


Κι αν δεν είναι εφικτή η ακρόαση ενός θείτσου ποιά διευκόλυσνη θα έχουν οι καυμένοι οι υποψήφιοι θετοί;

Που ζείς Υπουργέ;

"2. Το άρθρο 1553 ΑΚ τροποποιείται ως εξής:
Ακρόαση των συγγενών. Στις περιπτώσεις υπό στοιχεία β΄ έως ε΄ της πρώτης παραγράφου, καθώς και στην περίπτωση της δεύτερης παραγράφου του προηγουμένου άρθρου, το δικαστήριο μπορεί να ζητήσει την ακρόαση των πλησιέστερων συγγενών, αν αυτή είναι εφικτή."


Η προχειρότητα είναι στο αίμα του Έλληνα, Υπουργέ.
Μήπως δεν το ήξερες αυτό;

Αυτές είναι οι νέες διατάξεις της ντροπής, Υπουργέ;
Στο παρελθόν κλέβανε τα Ελληνόπουλα, τώρα θα κλέβουν όποιο παιδί βρουν μπροστά τους ας πούμε από τη Βουλγαρία, Ουκρανία κ.τ.λ.

Μία παρανομία θα "πιάσουμε" και θα σε φτάσουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Υπουργέ και άμα ρωτήσεις την κ. Μπακογιάννη θα σου πει, δεν έχει "έφεση" εκεί.

Το ρεζιλίκι στο οποίο έχει εθιστεί το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα μας σταματήσει.


14 comments:

Anonymous said...

Ο τρόπος που σκέφτεται ο υπουργός τον καθιστά ακατάλληλο και τον ίδιο να υιοθετήσει παιδί. Τα Ευρωπαϊκά ρεζιλίκα τα έχουν συνηθίσει σε τέτοιο βαθμό που δεν τους κάνει αίσθηση πλέον.

info press said...

@@@ anon

Η κ. Παπακώστα έχει κάνει σημαία της το σχέδιο νόμου μαζί με μία ΜΚΟ που διοικείται από υιοθετημένα άτομα και παρ' όλο που δεν έχουν βρει τις ρίζες τους ισχυρίζονται ότι το Βρεφοκομείο Αθηνών δεν έχει διπλά μητρώα, πράγμα το οποίο είναι αναληθές.
Το γιατί κάποια υοθετημένοι πολίτες ευλογούν τέτοιου είδους νομοσχέδια, παραμένει μυστήριο αλλά όλοι ξέρουμε την εξάρτηση των ΜΚΟ από την εκάστοτε κυβέρνηση.

info press said...

Το Info Press διευκρινίζει ότι δεν εννοεί την Ιφιγένεια Καλφοπούλου της Θεσσαλονίκης για την παραπάνω αναφορά.
Η Ιφιγένεια έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για την πάταξη του φαινομένου, διότι προσωπικά η ίδια έχει γευτεί τα διπλά μητρώα και τις εικονικές ή πλαστές ληξιαρχικές πράξεις των αδελφών Μητσόπουλου.

Unknown said...

Αν ξανακούσω κάποιο από αυτά τα ανόητα πλάσματα ότι δεν υπάρχουν διπλά αρχεία στο Βρεφοκομείο Αθηνών, θα κάνω κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου διότι δεν λαμβάνω μέρος στη βιομηχανία που έχει στηθεί με τις αγωγές, αλλά ας είναι σίγουροι, όπως η μέρα και η νύχτα, ότι θα καταθέσω μιά τέτοια αγωγή εις βάρος τους που δεν θα έχει ξαναδεί ολόκληρη η Ελλάδα.
Θα μιλήσω και με την Ιφιγένεια και να είναι σίγουροι ότι δεν θα βρουν μέρος να κρυφτούν.
Έχω επιστολή του τότε Πρωθυπουργού Σημίτη που παραδέχτηκε τις παράνομες υιοθεσίες.
Το γεγονός ότι δεν έπραξε τίποτα για το ζήτημα ενώ το υποσχέθηκε στην επιστολή του, οφείλεται στην ανεπάρκεια του.
Ας τους ξανακούσω όμως αυτούς τους καλοθελητές, να διαδίδουν αυτές τις ψευδείς πληροφορίες και θα χορέψουν το "I am going back to my roots" στο δικό μου το ρυθμό.

Anonymous said...

Mολις πληροφορηθηκα για το post αυτο. Ευχαριστω που μου δινετε ενα βημα να γραψω το πιο σημαντικο.
Κανενας νομος δεν προστατεψε το εικονικα γεννημενο και υιοθετημενο παιδι.
ΠΟΤΕ δεν εγινε μνεια του πολυ συμαντικου αυτου παρακλαδιου της οιωνη υιοθεσιας που καταφερε να εξαπατηση ενα ολοκληρο συστημα και "ξεπλυνει" με την μορφη της ψευδουιοθεσιας χιλιαδες κλεμμενα παδια. Τα παιδια αυτα δεν προστατευονται απο τον νομο και δεν θα υπαρξει ποτε γι αυτα καθαρση και λυτρωση.
Να σημειωθει εδω πως οι εικονικες γεννες ειναι ασυγκριτα περισσοτερες απο τις νομιμες και νομοτυπες υιοθεσιες. Αρκετα απο αυτα τα παιδια εχουν βρεθει! Ομως τα περισσοτερα δεν θα μαθουν καν πως ειναι υιοθετημενα.
Η εκρηξη της κοινωνικης επαναστασης κατα του στεγανου κατεστημενου των υιοθεσιων, το 1995 φαινεται πως δεν εβαλε μιαλο σ αυτους που επρεπε. Παντα θα παρουσιαζεται ενα reform νομοθεσιας με ξυλινα ποδια. Η με ξυλινες σαν του Πινοκιο μυτες!
Αν μη τι αλλο θα φαινεται γελιο και προχειρο σ αυτους που ξερουν τι κρυβεται πισω απο τις νομοτυπες υιοθεσιες και πως λειτουργησε ο θεσμος την τελευταια 60ετια.
Σιγουρα θα υπαρξη απαντηση στους καιροσκοπους και τους καπηλους της ιστοριας.Μια απαντηση σκληρη αλλα δικαιη για ολους οσους παρουσιαζιαζονται σωτηρες πανω απο καμμενα καλυβια και τολμουν να παραπλανουν τον ελληνικο λαο με κουφιες προτασεις και νομοσχεδια.
Χωρις ουσιαστικες προτασεις για ολο το αμαρτωλο παρελθον των υιοθεσιων, και την επι τελους λυτρωτικη μεταβατικη διαταξη που με απολυτη διαφανεια θα προστατεψει και θα βοηθησει ολους τους υιοθετημενους που αρπαχτηκαν απο τις αγκαλιες των πραγματικων τους οικογενειων με παρανομο τροπο,
δεν θα δεχθουμε καμμια απολυτως νομοθετικη ρυθμιση για τις υιοθεσιες. Γιατι ως γνωστο σε καμμενες πετρες λουλουδι δεν φυτρωνει. Και η ειλικρινης προθεση ν αλλαξει επι τελους κατι απο δω ακριβως αρχιζει. Και ας εχει και πολιτικο κοστος. Και ας κρατησει και καποιους μακρια απο τις επιδοτησεις! Συμβουλοι αργυρωνητοι δεν ειναι συμβουλοι παρα της τσεπης τους! Γιναμε δυσαρεστοι γιατι δεν χαιδεψαμε ποτε κανενα. Ουτε και τωρα προκειται.
Αν θελουμε λοιπον να παρουσιαζομαστε σωτηρες αρχιζουμε απο τα βασικα. Και αυτο ειναι η καθαρση που μονο μεταβατικη διαταξη για ολα τα παλια θα φερει! Αδιαπραγματευτη θεση για την οποια συζητηση!!!!!!

Unknown said...

Ifigenia

Βάλε και κανένα όνομα παιδάκι μου, ξέρω ότι είσαι εσύ επειδή μιλήσαμε.
Να δες εδώ με ποιούς κάνει παρέα η Βουλευτής Παπακώστα.
Καμάρωσε τη Παπαθεωδοροπούλου και εδώ και καμάρωσε κι αυτούς που καπηλεύτηκαν το ΣΕΑΣΥΠ.
Είναι όλοι αυτοί που δεν έχουν βρει τη μάνα τους και ξαφνικά έγινα experts στις υιοθεσίες και στις αναδοχές.
Ας έχουν υπό όψη τους, ότι είχα προειδοποιήσει το Πρωθυπουργικό γραφείο να σταματήσει την κ. Παπακώστα.
Όποιος βουλευτής ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο, θα πάει σπίτι του.

info press said...

@@@ ifigenia - mariana

Βγαίνουν τα Ph.D. ή τα μαχαίρια;
Χαιρόμαστε που και οι δύο πρωτοστάτες κατά των παράνομων υοθεσιών είναι εδώ.
Αχ αυτές οι ΜΚΟ.

Anonymous said...

Λοιπαμαι που δεν βγηκε το ονομα μου στο παραπανω post! Οτι κατα καιρους εχω πει το εχω υπογραψει! Τις περισσοτερες φορες με το αιμα μου.
Ακομα και ο καθηγητης της νομικης σχολης Θεσσαλονικης και καθηγητης μου, αειμνηστος τωρα, Δελληγιαννης, με ακουσε σαν μελος της πρωτης νομοπροπαρασκευαστικης επιτροπης του 2447/96. Οσο και αν οι θεσεις μας ηταν καθετα αντιθετες, αυτος τουλαχιστον μ ακουσε. Γιατι τοτε πιστευαν, ετσι τουλαχιστον ειχε "περασει" πως μερικες ...τανες ειχαν πουλησει τα παιδια τους και επεστρεφαν δρυμιτερες για τα "πανοπροικια". Για να εκβιασουν δηλαδη τις θετες οικογενειες, την αλλη λεξη για το "πελατολογιο"! Για την "ταμπακιερα" ποτε κανεις δεν ειπε λεξη! Για τις αρπαγες δηλαδη των ανηλικων που αποτελεσαν την μαγια των περισσοτερων υιοθεσιων στην Ελλαδα. Για τις χιλιαδες ταυτοτητες των υιοθετημενων παιδιων που "καταπιε" το συστημα που περα απο την βουλομενη μυτη του δεν βλεπει τιποτε.
Ηθελα να ηξερα η κ.Παπακωστα συμπεριελαβε στις προτασεις της την αλλιστου μνημης διαταξη ( Τι Μεταξικη αυθαιρεσια), της συνναινεσης παραχωρησης γονικων δικαιωματων με συμβολαιογραφικη πραξη; Θαρρεις και καποιοι πουλουσαν σπιτι η αυτοκινητο!
Τα γνωστα " βρωμικα παραθυρακια του νομου απ οπου μπορεσαν καποιοι και νοθευσαν την οικογενειακη κατασταση χιλιαδων οικογενειων στην Ελλαδα με ανυπαρκτους συνναινουντες και εξαπατησαν δικαστηρια και δικαστες.
Ασε τις κοινωνικες εκθεσεις "ευηποληπτων" κατα τα αλλα κοινωνικων λειτουργων που βεβαιωναν πως ειχαν παρει συνεντευξεις απο ανυπαρκτες βιολογικες μανες σε ανυπαρκτες διευθυνσεις! Τα ειδαμε με τα ματια μας κι αυτα. Που να τις βρουνε τις μανες αφου τα παιδια ηταν κλεμμενα;
Ποιος τα ελεγξε ποτε ολα αυτα Και ποιος εδωσε στοιχεια στην δημοσιοτητα;Αντιθετα βγηκε κανονισμος προστασιας απο τα ιδρυματα πως ουτε το υιοθετημενο παιδι να μπορει πια να παιρνει φωτοαντιγραφο της κοινωνικης εκθεσης για την "τοποθετηση" του!!!
Γιατι στην Ελλαδα η διαφθορα και οι διεφθαρμενοι ξερουν να αυτοπροστατευονται. Οι οποιοι διεφθαρμενοι και η καθε υποθεση διαφθορας η το καθε μεγαλο σκανδαλο διαρκει οσο διαρκουν οι κυκλοι που κανει μια πετρα καθως πεφτει στο ηρεμο νερο μιας λιμνης.
Μεγαλη πετρα μεγαλοι κυκλοι μικρη πετρα μικροι κυκλοι! Και αναμενουμε για τις επομενες αναταραξεις μπουχτισμενοι γιατι το δια ταυτα δεν ερχεται ποτε. Οπως δεν ηλθε και για τις αρπαγες ανηλικων που αδικα βαφτιστηκαν παρανομες υιοθεσιες! Πολυ αδικα! Και ετσι βολευτηκαν πολλοι και κουκουλωθηκαν πολλα! Γιατι ως γνωστον και απο ολους μας αποδεκτο: Η υιοθεσια ειναι ιερη, ειναι ταμπου και δεν πρεπει να πολυσκαλιζεται γιατι προκαλουνται επικινδυνες κοινωνικες αναταραξεις!
Ειπαμε για την ταμπακιερα ακομη κουβεντα! Γιατι αυτη η ταμπακιερα ειναι πυρινη και καιει!!!!

Unknown said...

Ifigenia

Τα ίδια παραθυράκια πάνε να δημιουργηθούν και τώρα.
Υπέγραψες τη συμβολαιογραφική πράξη και "εκ των υστέρων αρνείσαι καταχρηστικά", στο πήραμε και κάνουμε ότι θέλουμε.
Δεν έχεις δικαίωμα αλλαγής γνώμης και αντί να πουν στη παθούσα οικογένεια θα σας συνδράμουμε για να παραμείνετε οικογένεια, τους λένε "εμείς στο παίρνουμε και με το νόμο, διότι είμαστε το πελατολόγιο".
Εδώ Ελλάδα που ο ισχυρός κάνει ότι θέλει και προσυπογράφουν τα Πρωτοδικεία.

Anonymous said...

Εχει κανεις απ' αυτους που προτεινουν τα προχειρα αυτα νομοσχεδια μελετησει το δικαιο περι υιοθεσιας της Ελβετιας;
Ισως και να πρεπε! Στην Ευρωπη ζουμε! Δεν μπορει ακομη να ειμαστε κολλημενοι στο Ρωμαικο και το Βυζαντινο δικαιο! Ας εκπολιτιστουμε επιτελους!Παιδοκεντρικο το μονο συστημα που επιτρεπεται καιπου θα προαγει τον θεσμο της υιοθεσιας σε πραγματικα θεσμο που να λειτουργει, επι τελους, για το καλο του παιδιου και της τριαδας! Και ενισχυση της οικογενειας και της αγαμης μητερας οπως στην Γαλλια και την Σουηδια! Αλλα βεβαια τοτε δεν θα υπαρχουν παιδια για υιοθεσια. Και τοτε αλλοιμονο τι θα γινουν οι καρεκλοκενταυροι, οι καρεκλες τους και οι χειροκροτητες τους!
Για καμμια διακρατικη που θα λυσει το προβλημα εχει σκεφτει κανεις; Σαπιζουν τα παιδακια σε ιδρυματα της Ρωσιας! Εγκαταλελειμενα, ορφανα! Αν το ξεραν οι υποψηφιοι θετοι γονεις θα τους λυντσαριζαν τους εδω υποκριτες!Κριμα η αγνοια σκοτωνει αλλα και η βλακεια επισης!!!!!
Αυτη την προταση που θα λυσει ολων τα χερια ποιος θα την κανει στην Αβουλη Βουλη των 150 δικηγορων και των 150 γιατρων; Οποιος θελει να προσφερει αληθινη υπηρεσια στο κρατος ας το σκεφτει καλα γιατι την προταση αυτη ειναι καιρος να την κανουμε εμεις! Οπως την αποδεχτηκε η μικρουλα Κυπρος και την εφαρμοσε!

Unknown said...

Ifigenia

WTF, τι τους λες τώρα εδώ;
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν μωρά για υιοθεσία, διότι ο Έλληνας επιθυμεί μωρό.
Τα μεγαλύτερα παιδάκια είναι στα ιδρύματα και παραμένουν εκεί διότι ο Έλληνας γίνεται μεγαλόψυχος, μόνο με τα μωρά.
Τώρα θα μου πεις πως θα πλουτήσουν και κάποιες ΜΚΟ που έχουν μαζέψει παιδιά του Δημοτικού ή μεγαλύτερα;
Ποιός θα τους κάνει έλεγχο;
Το κράτος που τους κάνει πάσα τη κηδεμονία αυτών των παιδιών;
Θα προκαλέσουμε εμείς τον έλεγχο με τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει.

Unknown said...

Διαβάστε το έκτρωμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Τα μωρά της Ουκρανίας, της Βουλγαρίας κτλ, θα καταλήγουν σε Έλληνες με συνοπτικές διαδικασίες και με αλλαγμένο όνομα για να μην ενοχλούνται οι ρατσιστές θετοί γονείς.

Anonymous said...

Λοιπον αυτο που δεν καταλαβαν καποιοι -καποιες ειναι πως οι νεεες τροπολογιες μας γυρανανε πισω στον 610/70. Μονο που τα "θυματα" εκτελουνται πια με συνοπτικες διαδικασιες! Φτου και απο την αρχη η εξαφανιση των ταυτοτητων των υιοθετημενων παιδιων.Η αδιαφανεια,η μυστικοτητα,οι θολες διαδικασιες.
Και ποιος ειπε πως η εξαλειψη της ταυτοτητας, του πραγματικου ονοματος του υιοθετημενου εναι για το καλο του,για το συμφερον του.
Σαφως ο νομος τοποθετειται υπερ του συμφεροντος του θετου γονιου που ειναι ο μονος που επιθυμει την εξαλειψη της αρχικης ταυτοτητας του παιδιου που υιοθετει! Αλλα και απο την αλλη διασφαλιζονται ολοι οσοι πολυ πιθανον να εχουν συναυτουργησει σε υποπτες και παρανομες διαδικασιες! Ποτε επι τελους θα καταλαβουν ολοι πως μ αυτα τα τεχνασματα και τις μεθοδευσεις φτασαμε στην λερναια υδρα των παρανομων υιοθεσιων για τοσες δεκαετιες? Θα υπαρξει και αντιδραση και αναλυση των "νεων" τροπολογιων!

Unknown said...

Ifigenia
Εφιάλτης σου γίνανε πάλι αυτοί; Στον ύπνο σου τους βλέπεις; Σου εξήγησα, με τι είμαι πνιγμένη.
Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν δει πολλά ονοματάκια που εκμεταλεύτηκαν τον 610/70. Που θα πάει όμως; Δεν θα τη γλυτώσουν. Νομίζουν οτι δεν ξέρουμε ή ότι το ξεχάσαμε;