Saturday 28 June 2008

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε Αγρινιώτη Blogger


Πηγή: ΖΑΠΑΝΤΟ-ΒΡΑΧΩΡΟ

Ο πανικός που έχει καταλάβει κάθε είδους «εξουσιαστή» (πολιτικό, οικονομικό ή έστω κοινωνικό) μπροστά στη δύναμη διάχυσης, της πληροφορίας (έστω και κακόβουλης ή παραπειστικής ακόμη και συκοφαντικής) μέσω του διαδικύου κτύπησε και την πόρτα της «μικρής μας γειτονιάς».

Συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι (Παρασκευή 27 Ιουνίου) άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Αθήνα κατόπιν καταγγελιών και ενεργειών της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Σοφίας Γιαννακά συνέλαβαν τον διαχειριστή του Αιτωλοακαρνάνικου Μπλογκ «Το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας» κ. Νίκο Μουρτζιάπη. Ο διαχειριστής του εν λόγω μπλόγκ οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αγρινίου από το μεσημέρι και αυτή την ώρα πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με άγνωστες προς το παρόν κατηγορίες!!1

Ξεκαθαρίζουμε στη δίνη των γεγονότων τη σαφή μας θέση. Με το μπλγκ αυτό και το διαχειριστή του ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ καμία σχέση και πολύ σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι στα δικαστήρια για τις αναρτήσεις που έχει κάνει σε βάρος των διαχειριστών του ΖΑΠΑΝΤΟΒΡΑΧΩΡΟΥ αλλά και σε βάρος του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας του Αγρινίου ΕΒΔΟΜΑΔΑ Δημ. Μπακή.

Τόσο αυτές οι αναρτήσεις όσο και πολλές άλλες του εν λόγω ΜΠΛΟΓΚ από τον κ. Μουρτζιάπη είναι σαφές ότι ήταν εξαιρετικά υβριστικές, δυσφημιστικές και εν πολλοίς βαριά συκοφαντικές. Ο δρόμος της άμυνας που κατοχυρώνει ο νομικός μας πολιτισμός και το δημοκρατικό πολίτευμα είναι βεβαίως η Ελληνική Δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα της στα οποία καταφύγαμε (φανταζόμαστε και πολλοί άλλοι που σαφώς θίγονταν από τις αναρτήσεις του εν λόγω ΜΠΛΟΓΚ).

Από το σημείο αυτό όμως μέχρι και το σημείο να συλλαμβάνονται μπλόγκερς και να οδηγούνται σιδεροδέσμιοι στα αστυνομικά κρατητήρια και στα αυτόφωρα, η απόσταση είναι τεράστια.

Η κοινωνία της «Μπλογκόσφαιρας» δεν έχει ανάγκη της προστασίας κανενός κατασταλτικού μηχανισμού. Έχει κατοχυρώσει την ελευθερία της έκφρασης και της γνώμης και καθώς είναι απαλλαγμένη από τις κάθε είδους εξαρτήσεις και πιέσεις των συμβατικών Μέσων Ενημέρωσης αποτελεί ακόμη και στις πιο ακραίες περιπτώσεις της (όπως το εν λόγω Μπλογκ) μηχανισμό αντίστασης, στο επικίνδυνο αλλά διαρκές και επίμονο φιλτράρισμα και στρογγύλεμα των πληροφοριών και των ειδήσεων.

Και μπορεί να ήμασταν αντιμέτωποι και σε ευθεία ρήξη με τον διαχειριστή του ΜΠΛΟΓΚ αυτού για τις αναρτήσεις του αλλά τώρα είμαστε εντελώς μαζί του για την ταλαιπωρία που υφίσταται. Την αντιλαμβανόμαστε ως προσπάθεια ΦΙΜΩΣΗΣ και για αυτό καλούμε όλους τους άλλους «ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ» του τόπου σε αναζήτηση τρόπους αντίδρασης.

Υ.Γ. 1. Μετά τις 5 απόγευμα το
ΜΠΛΟΓΚ του κ. Μουρτζιάπη αφαιρέθηκε από τον ΙΣΤΟ.

Υ.Γ. 2. Εκτός από τις συκοφαντικές αναρτήσεις του εν λόγω ΜΠΛΟΓΚ ο αναγνώστης και ο επισκέπτης του μπορούσε πολύ εύκολα να αποκωδικοποιήσει και τις «πηγές» του κ. Μουρτζιάπη και βεβαίως πέρα από τα γραφόμενα να ανιχνεύσει και όλα τα «υπόγεια» ρεύματα που κυκλοφορούν και κυοφορούνται στην τοπική κοινωνία.

Οι πηγές των «πληροφοριών» αλλά και οι πραγματικοί «υποβολείς» τους ήταν τόσο φανερές που το ΜΠΛΟΓΚ αυτό αλλά και η ίδια η εφημερίδα που το υποστηρίζει ήταν το πιο χρήσιμο εργαλείο στα χέρια όλων αυτών που επιθυμούν να γνωρίζουν το τι ακριβώς «αισθήματα» τρέφουν για αυτούς «σύντροφοι» τους και «συμμαχητές» τους. Και από αυτή την άποψη επιβεβαιώνεται η χρησιμότητα του. Ακόμη και όταν τις αναρτήσεις τις έγραφε είτε δικηγόρος είτε δημοσιογράφος της Αθήνας είτε λογιστής είτε γεωτεχνικός είτε διευθυντής πολιτικού γραφείου βουλευτή είτε άλλος δημοσιογράφος στην υπηρεσία άλλου βουλευτή!!! Και από αυτή την πλευρά η χρησιμότητα του ήταν πραγματικά ανεκτίμητη…

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ….

Υ.Γ. 3 Ήρθαμε τρέχοντας και διακόπτοντας ένα τετραήμερο ξεκούρασης μόνο και μόνο για να προλάβουμε αυτό το γεγονός. Να μάθουμε ποιος και γιατί ξεκίνησε αυτή την ιστορία, να μάθουμε την εξέλίξη της. Και αφού ήρθαμε θα…. ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ έστω και με αυτόν τον…. ΚΑΥΣΩΝΑ!

--------------------------------------------------------------------------------

Το Info Press δεν κατανοεί το βαρύ χέρι της Πολιτείας κατά των Bloggers.
Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να συλλαμβάνονται;
Όποιος πολιτικός έχει πρόβλημα μπορεί να προσφύγει σε ένδικα μέσα.

Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε ούτε τους δημοσιογράφους, που χρησιμοποιούν ένα blog, για να παίζουν κοκορομαχίες και άλλα, με πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ, δεν θα ψηφίσει το νόμο για τα blogs.

Εν προκειμένω η βουλευτής της εκσυγχρονιστικής πλευράς του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, προκάλεσε τη σύλληψη του δημοσιογράφου-blogger.

Αν ο Νίκος Μουρτζιάπης συνελήφθη για αυτά που αναφέρονται Εδώ στην αποθηκευμένη σελίδα της Google τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα δημοκρατίας σ' αυτή τη χώρα.

Το γεγονός ότι ο άνθρωπος, κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ακαρνανίας, σαν να είναι κλέφτης ή δολοφόνος, για να απολογηθεί τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα Αγρινίου ντροπιάζει την Ελλάδα ολόκληρη και ο τίτλος που ταιριάζει είναι "Η πρώην δημοσιογράφος που δεν άντεξε στην κρητική".

Κύριε Σφακιανάκη, υπάρχουν πραγματικοί εγκληματίες, όπως π.χ. οι παιδεραστές στο internet.

Μεγάλο κατόρθωμα που τον έπιασες με το email.

Πάλι καλά, που αυτή τη φορά, δεν πληρώσαμε ταξιδάκι και δικαστικά έξοδα στην California.

No comments: