Monday 23 June 2008

Υιοθεσία - Από τον ένα... τύραννο στον άλλο


Σκεφτείτε ένα 12χρονο παιδάκι που μόλις υιοθετήθηκε.

Οι λόγοι που το έφτασαν στην υιοθεσία ποικίλουν.

Η καλύτερη περίπτωση είναι αν το παιδί προέρχεται από φτωχή οικογένεια και δεν έχει τα μέσα να το θρέψει και να το σπουδάσει.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά στην οικογένεια.

Το 12χρονο αυτό παιδάκι, σε όλη τη ζωή του, θα αναρωτιέται "γιατί εμένα και όχι τα άλλα παιδιά;"

Η πληγή του δεν θα κλείσει ποτέ, όσο καλή κι αν είναι η οικογένεια που το υιοθετεί.

Έρχεται τώρα η νέα θετή και καλή οικογένεια και του λέει "ας αλλάξουμε και το όνομα σου, για να έχεις το όνομα, του δικού μου πατέρα ή της μαμάς μου" που ξαφνικά γίνανε παππούς του και γιαγιά του.

Έτσι το παιδάκι, εμφανίζεται στο δικαστήριο.

Φανταστείτε τον τρόμο του και τη στεναχώρια του όταν βρίσκεται σε ένα ψυχρό δικαστήριο και σ' ένα δικαστή που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει μιά υιοθεσία.

Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι ο νέος θετός γονέας, ο εγωισμός και μόνο της συνέχισης του ονόματος του πατέρα του ή της μητέρας του, ασκεί εκφοβισμό και εκβίαση στο παιδάκι.

Τι περιμένεις Υπουργέ να απαντήσει το παιδάκι στο δικαστή;


Όχι;

Το παραπάνω παράδειγμα αποδεικνύει τη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Ελληνική κυβέρνηση αλλά και η κοινωνία τα άτυχα παιδιά που υιοθετούνται.

Το παιδί αυτό θα μεγαλώσει με τα τραύματα, που η Πολιτεία η ίδια του δημιουργεί.

Η Πολιτεία στάθηκε ανίκανη να συνδράμει την οικογένεια του ώστε να μη χρειαστεί να υιοθετηθεί.

Αυτή η ανίκανη Πολιτεία με την μνημειώδη ανεπάρκεια της, συνδράμει τον εγωισμό του κάθε θετού γονέα στο να ξεκληρίσει την προσωπικότητα του παιδιού για να μην έχει τίποτα δικό του.

Ντροπή σου Υπουργέ Χατζηγάκη, αποδεικνύεσαι το ίδιο ανίκανος και κενός όσο και οι προκάτοχοι σου.

2 comments:

Unknown said...

Ο κ. υπουργός φροντίζει ώστε να μαθαίνουν, από μικρά τα παιδιά, τη στυγνή Ελλάδα. Απερίσκεπτοι άνθρωποι διοικούν υπουργεία.

Anonymous said...

Πολυ καλη η επισημανση του blog και ευστοχη συναμα.
Επειδη ομως εμενα μ αρεσει να μιλω με παραγειγματα γιατι αυτα ειναι που γινονται κατανοητα στον πολυ κοσμο ακουστε αυτη την ιστορια που τυχη αγαθη με βοηθησε να λαβω γνωση απαντησεων λυσεων! Ομολογω δεν ηξερα, και ευχαριστω τους φιλους μου τους Αιγυπτιους γιατρους που με "πλουτισαν" ετσι ξαφνικα.
Ηταν περσυ σε μια επισκεψη στην Αιγυπτο που μου δοθηκε η ευκαιρια να μαθω ποσο πιο εξυπνος ηταν ο Μωαμεθ ποσο πολυ πρακτικος και ποσο πολυ προβλεψιμος.
Δεν το ξερετε ομως η υιοθεσια οπως την ξερουμε εδω δεν υπαρχει στις Μουσουλμανικες χωρες! Γι αυτο και δεν υπαρχουν και κλεμμενα παιδια και ολα τα κακα συναπαντηματα γυρω απο παρανομες υιοθεσιες.
Και αυτο γιατι δεν υπαρχει υιοθεσια! Υπαρχει ΑΝΑΔΟΧΗ ναι!!!!
Μπορεις να παρεις και να μεγαλωσεις, σαν αναδοχος, οσα παιδια θελεις αυτο και επιτρεπεται και ειναι ευλογημενο ομως ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν μπορεις να παρεις ενα παιδι και να του αλλαξεις το ονομα του.! Το παιδι του Σουλειμαν θα παραμεινει παιδι του Σουλειμαν ο Αχμετ παντα θα ειναι ο γυιος του Αχμετ! Θα τιμα παντα και τους δυο γονεις του σ ολη του την ζωη αλλα ποτε κανεις δεν θα ξερριζωσει την πραγματικη του ταυτοτητα και την ψυχη του στο μελλον. Ουτε ποτε θα ντραπει για την προηγουμενη, ισως φτωχη και ταπεινη καταγωγη του!That's the law! Ποτε δεν ξερει καποιος ποτε θα γινει σοφοτερος! Ομως χωρις να το θελω εγινα πραγματι γιατι μου δοθηκαν ολες οι απαντησεις για την λυση του προβληματος των παρανομων υιοθεσιων που εψαχνα χωρις να το περιμενω.
Η αλλαγη της ταυτοτητος εγκυμονει κινδυνους κατα την διαδικασια της υιοθεσιας!Τα αποτελεσματα τα ειδαμε, τα γευτηκαμε! Ο νομος πρεπει να ειναι καθετα αντιθετος σ αυτη την τοσο λεπτη αλλα και τοσο πολυ ουσιαστικη ρυθμιση! Και να μην επιτρεψει αλλες ληξιαρχικες μεταβολες με τα ονοματα! Ουτε πειθαναγκασμους σε ανηλικα παιδακια! Αλλα πρεπει να εχει κριση ο νομοθετης για να περασει το σωστο και το δικαιο. Αντε να την βρει σε ενα συστημα που μονο "παραθυρακια" παρανομιας προαγει! Παρανομη και καταχρηστικη λοιπον η ρυθμιση για τις αλλαγες-μεταβολες των ονοματων.Το συστημα της υιοθεσιας και ο ιερος αυτος θεσμος πρεπει να εχει αυστηρα παιδοκεντρικο προσωπο και μεις θα βοηθησουμε να γινει ετσι! Οπως τοτε ετσι και τωρα.Γιατι εμεις ειμαστε τα ζωντανα παραγειγματα των καθε ειδους αυθαιρεσιων, που εγιναν με ολες αυτες τις καταχρηστικες "μεταβολες" σε βαρος μας. Και που ακουσον ακουσον εγιναν για το " συμφερον" μας!