Friday 16 October 2009

ΑΠΘ - Ο Δρόμος προς τη Δικαιοσύνη

Είσαι αστυνομικός ή Έλληνας παραβάτης;

Η "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη θα σε έχει στα πούπουλα...

Είσαι άνθρωπος ενός κατώτερου Θεού ή ξένος;

Η "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη θα σου δείξει τα δόντια της...




Ο παιδόφιλος μπάτσος την έκανε με τρία χρόνια αναστολή...

Είσαι τυφλός και δεν πρόσεξες την πλαστογραφία των ανθρώπων της νύχτας σε χώνουμε μέσα για 18 μήνες...

Αν είσαι ο Χριστοφοράκος κάνουμε show με εντάλματα κουρελόχαρτα...

Και τι έγινε που έσφαξες το ανήλικο παιδί σου με 17 μαχαιριές;
Οι ανεξάρτητοι σε αφήνουν ελεύθερο μετά από 7 χρόνια...

Τι και αν δεν δολοφόνησες; Αφού είσαι ξένος σε χώνουμε μέσα...

Αν είσαι Έλληνας Ξενοδόχος δεν σκάμε για τον υπαρκτό νόμο ή το περιβάλλον και μπορείς να βάλεις τις ξαπλώστρες σου στον Αιγιαλό... όπου γουστάρεις...

Αυτό είναι το πρόσωπο της "ανεξάρτητης" Ελληνικής Δικαιοσύνης... οι Δικαστές δεν είναι απλά ρατσιστές...

Υπάρχουν οι αμαθείς Δικαστές, υπάρχουν οι "ρατσιστές" Δικαστές υπέρ των Ελλήνων παραβατών που εργάζονται στο Δημόσιο και υπέρ των Μεγάλων Επιχειρήσεων και υπάρχουν οι απόλυτα διεφθαρμένοι Δικαστές που τα παίρνουν...

Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους "ανεξάρτητους" υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις...

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Βασίλης Καρύδης, έκανε μιά έρευνα σε σχέση με τις ποινές στα αδικήματα με ναρκωτικά, που θα παρουσιαστεί σήμερα στο ΑΠΘ, σε συνέδριο του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών.

Σε δείγμα 767 κατηγορουμένων που δικάστηκαν την περίοδο από το 2004 έως το 2006 στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, η μέση ποινή που δέχεται ο Έλληνας κατηγορούμενος ανέρχεται σε 4,8 χρόνια στις περιπτώσεις των μαλακών ναρκωτικών (κάνναβη, χάπια), ενώ για τους αλλοδαπούς σε 8,9 έτη.

Στην περίπτωση των σκληρών ναρκωτικών (κοκαΐνη, ηρωίνη), ο μέσος όρος ποινής για τους ημεδαπούς δράστες προσεγγίζει τα 5,6 χρόνια, εν αντιθέσει με τους αλλοδαπούς, στους οποίους η ποινή κατά μέσο όρο φτάνει τα 9,2 χρόνια.

Η έρευνα του Εγκληματολόγου περιλαμβάνει, επίσης, το μέσο όρο των επιβαλλόμενων ποινών με βάση την ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.

Έτσι, στην κατηγορία των μαλακών ναρκωτικών και για ποσότητες από 100 γραμμάρια έως 1 κιλό και άνω, ο μέσος όρος ποινής για τους ελληνικής καταγωγής δράστες κυμαίνεται από 4,3 έως 8 χρόνια, ενώ, αντιστοίχως, στην περίπτωση των αλλοδαπών δραστών, οι ποινές ανέρχονται από 7,4 έως 11,1 χρόνια.

Στη δε κατηγορία των σκληρών ναρκωτικών και για ποσότητες 10 έως 100 γραμμαρίων, οι «καμπάνες» για τους Έλληνες ξεκινούν κατά μέσο όρο από τα 3,6 χρόνια και φτάνουν τα 8,2. Για τους δε αλλοδαπούς οι ποινές κυμαίνονται από 5,8 έως 11,9 έτη.

Πληροφορίες για την έρευνα του καθηγητή Βασίλη Καρύδη από tovima.gr

2 comments:

Αθανασία said...

Καλημέρα παιδιά....θα πάψει (αναρωτιέμαι τώρα εγώ-)το χάλι αυτό ποτέ...;;;κ πότε;;;...έλεος πιά...και υποτίθεται ότι η δικαιοσύνη δρά και ενδιαφέρεται για τον τίμιο κ αξιοπρεπή κ ευηπόληπτο πολίτη,κ ότι είναι με το μέρος του...κ ότι υποστηρίζει το συμφέρον του πολίτη..κ..παπαριές....τα χάλια της έχει η Ελλαδίτσα σε όλους τους τομείς....πραγματικά τα χάλια της όμως.....

info press said...

@@@ Αθανασία



Η Διακιοσύνη, ποτέ σχεδόν, δεν δρα για τον τίμιο και αξιοπρεπή πολίτη.

Για να γίνει αυτό Αθανασία μου πρέπει πρώτα να γίνουν αξιοπρεπείς οι ίδιοι και να αποκτήσουν γνώσεις.

Αυτή τη στιγμή, δεν διαθέτουν ούτε το ένα, αλλά ούτε και το άλλο.

Καλό Σ/Κ Αθανασία.