Tuesday 13 October 2009

Μιχάλης Χριστοφοράκος - Εντάλματα Κουρελόχαρτα

Η χθεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, είναι οριστική και αμετάκλητη και, σύμφωνα με τους δικαστές της Καρλσρούης, η προηγούμενη απόφαση του Εφετείου δεν στηρίζει επαρκώς τους λόγους για τους οποίους ο Χριστοφοράκος πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα.


Η απόφαση αυτή, αποτελεί κόλαφο για τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική αλλά και η γερμανική δικαιοσύνη χειρίστηκαν την υπόθεση του σκανδάλου Siemens, με μια απίστευτη προχειρότητα, η οποία κάνει πολλούς, ακόμη και στη Γερμανία, να πιστεύουν ότι όλα έγιναν εσκεμμένα, ώστε να κουκουλωθεί η υπόθεση.

Όταν η δικηγόρος Ρόη Παυλέα έκρουε τον κώδωνα ότι ο Χριστοφοράκος δεν θα εκδοθεί στην Ελλάδα... το Ελληνικό κράτος, έπαιζε τα παιχνιδάκια του Δένδια και του Ζαγοριανού...

Ο πρόεδρος της Συσπείρωσης Νομικών ενάντια στην Αυθαιρεσία, Γ. Ματζουράνης, σχολίασε αναφερόμενος στην απόφαση:

"Για δεύτερη φορά το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας κρίνει ότι στην Ελλάδα δεν κατοχυρώνονται βασικές αρχές του κράτους δικαίου με τις δεδομένες πράξεις και παραλείψεις των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών και θεωρεί και το δεύτερο κατηγορητήριο του κ. Ζαγοριανού ένα απλό κουρελόχαρτο, που... εκθέτει διεθνώς την ελληνική δημοκρατία".

Κύριε Ματζουράνη άντε να δεις με τι κουρελόχαρτα στέλνουν τους πολίτες στην φυλακή...

No comments: