Saturday 24 October 2009

Ελλάδα - Πάνω από 900.000 Κηφήνες στο Δημόσιο

Ένας αναγνώστης που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ενημέρωσε το info press, πως η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη, στις ειδήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου, είπε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεπερνούν τις 900.000 σε δυναμικό, με πληθυσμό 10.722.816.

Σύμφωνα με τις στατιστικές του 2008, η Μεγάλη Βρετανία έχει πληθυσμό 60.943.912 και διαθέτει 527.250 δημοσίους υπαλλήλους.
Οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, παρά το μέγεθος τους, δεν παράγουν έργο και είναι πνιγμένοι στη διαφθορά.


Αντίθετα οι Βρετανοί δημόσιοι υπάλληλοι παράγουν έργο και δεν στέλνουν τους πολίτες από το ένα γραφείο στο άλλο ή ακόμα χειρότερα από τον ένα όροφο στον άλλον όπως γίνεται στην Ελλάδα και σίγουρα δεν πνίγονται στη διαφθορά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ως συνήθως, φωνάζουν για περισσότερες και περισσότερες προσλήψεις, δίχως να εξηγούν σε ποιά γραφεία θα θρονιαστούν, αφού τα υπουργεία ήδη είναι γεμάτα με αργόσχολους, που σαχλαμαρίζουν όλη την ημέρα, ενώ την ίδια στιγμή, στέλνουν τους πολίτες, πάνω-κάτω ή δεξιά-αριστερά για συλλογή πιστοποιητικών.

Μετά την απόφαση της απόλυσης των υπαλλήλων στα Stages του δημοσίου, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι η κυβέρνηση χωρίς διάλογο με τους ενδιαφερόμενους αναγγέλλει αποφάσεις που έχουν τεράστιο κόστος και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους φορείς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι τα νέα παιδιά που εργάζονται με καθεστώς μαθητείας δεν δημιουργούν το έλλειμμα στην Ελλάδα και ότι η Ν.Δ. θα σταθεί στο πλευρό όλων εκείνων που υφίστανται αυτή τη μεθόδευση, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση δείχνει απίστευτη εκδικητικότητα και ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε θα κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί, τα γυμναστήρια και οι δομές πρόνοιας όλων των δήμων.

Η δε ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρει ότι:

"Οι μεν της Ν.Δ. με τα STAGES υπήρξαν αδίστακτοι έμποροι ελπίδας, οι δε του ΠΑ.ΣΟ.Κ., γίνονται δήμιοι των ελπίδων αυτών.
Και οι δύο θα πρέπει να ντρέπονται.

Η μονιμοποίηση σκοντάφτει στα τεράστια ελλείμματα, ο διωγμός θα δημιουργήσει παρενέργειες στην αγορά.
Δικός τους ο γκρεμός, δικό τους και το ρέμα.".

Ας τους σχολιάσουμε έναν-έναν... τώρα...

Είναι προφανές ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ζει σε άλλη χώρα και δεν αντιλαμβάνεται το κόστος που επωμίζονται οι φορολογούμενοι πολίτες του ιδιωτικού τομέα για να συντηρούν περισσότερους από 900.000 υπαλλήλους, στους "φορείς".

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αντιλαμβάνεται λογιστικά, αλλά έχει δύο "σοσιαλιστές" στην δεξιά του και έτσι δηλώνει συμπαράσταση στον ανθρώπινο πόνο.

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει για εκδικητικότητα θαρρείς και δεν υπάρχουν άνθρωποι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και εργάζονται στα Stages.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο "φορέας" που είναι το πρώτο όνομα για την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, συμπεριφέρεται σαν να μην γνωρίζει τις αποσπάσεις των δημοτικών υπαλλήλων στα υπουργεία, επειδή ο μισθός είναι υψηλότερος.

Το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη αναφέρεται σε "διωγμό", ενώ προεκλογικά διαλαλούσε στους φορολογούμενους πολίτες το κόστος των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και με αρχηγό την αγριοφωνάρα του Άδωνι, κραύγαζαν πως δεν πρέπει να γίνουν άλλες προσλήψεις.

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου προεκλογικά δήλωσε πως θα καταργήσει τα Stages από το Δημόσιο, ούτε οι ΠΑΣΟΚοι δεν τον πίστεψαν.
Οι "αρχηγοί" της Ν.Δ. ας αντιληφθούν ότι η Ελλάδα των 10.722.816 εκατ., διαθέτει περισσότερους από 900.000 υπαλλήλους του δημοσίου και δεν δύναται να τους συντηρεί.

Αυτές οι 900.000 κηφήνες ρουφούν το αίμα των Ελλήνων και πνίγουν τους φορολογούμενους... δίχως καν να τους εξυπηρετούν... χωρίς το καθιερωμένο φακελάκι...

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, για τον νόμο του Προκόπη Παυλόπουλου, που υποχρεώνει τους υπαλλήλους του Δημοσίου να παραγγέλνουν και να παραλαμβάνουν τα πιστοποιητικά, ως εσωτερική αλληλογραφία, για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες...

Ο νόμος δεν εφαρμόστηκε σε καμμία υπηρεσία, διότι κλώτσησαν οι 900.000 κηφήνες...

Ντροπή σε όλους τους δήθεν newly born socialists που προεκλογικά φωνασκούσαν στους φορολογούμενους πολίτες να τους ψηφίσουν, για να τους αλλάξουν τα πετρέλαια... στην φορολογία... επειδή είχαν διαλέξει το δρόμο της ευθύνης και στάθηκαν απέναντι στις εύκολες λύσεις και τις έωλες υποσχέσεις.

Να ελπίσουμε πως δεν θα κλάψουν με το ίδιο "πικρό δάκρυ" για τα Golden Boys της Ν.Δ.;

Αν εισπράξουν και μερικές Αγωγές οι παρανομούντες Διοικητές που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις μετά την προκύρηξη των πρόσφατων εκλογών... ίσως στρώσουν μερικοί-μερικοί...

Well... Well... Well... Ας μιλήσουν με την πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και δημοσιογράφο Σοφία Βούλτεψη, μήπως και τους βοηθήσει να επικοινωνήσουν πρώτα με τον εγκέφαλο τους... και κατόπιν με τους πολίτες...

Άρη Σπηλιωτόπουλε... hang in there... sit tight... για σένα "παλεύουν"... οι νυν μεσήλικες "αρχηγοί"...

2 comments:

Sakis said...

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΟΜΕΣ

Η κυβέρνηση πήρε καθαρή εντολή που της δίνει τη δυνατότητα να κάνει τις μεγάλες τομές που χρειαζόμαστε άμεσα. Έχει περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει κυβέρνηση εάν τολμήσει παρά εάν διστάσει, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται να ξαναανακαλύψει τον τροχό παρά να αντιγράψει άλλες αναπτυγμένες χώρες επιστρατεύοντας ανθρώπους που όχι μόνο μορφώθηκαν αλλά και σταδιοδρόμησαν στο εξωτερικό.

Χρειάζεται κατάργηση της μονιμότητας γιατί αποτελεί την κύρια αιτία της αναποτελεσματικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Στην Αγγλία με 60 εκατομμύρια πληθυσμό έχουν 70 χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και στην Ελλάδα με 10 εκατομμύρια πληθυσμό έχουμε 1 εκατομμύριο δημόσιους υπαλλήλους.

Χρειάζεται δραστική μείωση του κράτους. Η Νέα Υόρκη με 12 εκατομμύρια πληθυσμό έχει μόνο ένα δήμαρχο και η Ελλάδα με 10 εκατομμύρια πληθυσμό έχει πάνω από χίλιους δημάρχους. Οι Έλληνες γίνανε υπηρέτες των υπηρετών τους και ο βιοπαλαιστής πολίτης δεν αντέχει πλέον το φορτίο των δημοσίων υπάλληλων στο λαιμό του.

Χρειάζεται προστασία του περιβάλλοντος γιατί το περιβάλλον, εκτός του ότι είναι σπίτι μας, έχει και την δυνατότητα να είναι μεγάλη πηγή εσόδων της χώρας. Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να είναι ανέξοδη και κερδοφόρα με την επιβολή προστίμων στους παραβάτες και καλύτερη τουριστική ανάπτυξη..

Χρειάζεται απελευθέρωση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κατά τα διεθνή πρότυπα. Το πανάκριβο εθνικό σύστημα παιδείας παράγει στρατιές ημιμαθών, περιθωριακών και μελλοντικά άνεργων νέων. Η παιδεία πρέπει να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων στοχεύοντας στην απασχόληση.

Χρειάζεται να γίνει αναθεώρηση του συντάγματος και διαχωρισμός του κράτους από την εκκλησία για να περιοριστεί η εκκλησιαστική επιρροή και αφαίμαξη του κράτους. Στόχος είναι η ελευθερία της πίστης, η ισότητα των πολιτών ενώπιον του νόμου και ο σαφής διαχωρισμός του εκκλησιαστικού από τον δημόσιο χώρο.

Χρειάζεται να απαλλαγούμε από από τα δεσμά της γραφειοκρατίας που χρειαζόμαστε μήνες και δεκάδες έγγραφα να ανοίξουμε μια εταιρία όταν αλλού γίνεται με ένα email. Η δημιουργία των ΚΕΠ αποτελεί απόδειξη της αναποτελεσματικότητας των δημοσίων οργανισμών και του γραφειοκρατικού χάους. Οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες δεν έχουν ούτε ΚΕΠ ούτε το μέγεθος του δικού μας κράτους γιατί οι διαδικασίες είναι λογικές και απλές.

Χρειάζεται να απαλλαγούμε από άδικες εισφορές όπως στην ΕΡΤ που δεν βλέπουμε, το χαράτσι 13 ευρώ διόδια σε γέφυρα αντί 3 ευρώ σε αντίστοιχες του εξωτερικού, τα 500 ευρώ τέλη κυκλοφορίας για κάτω από 2000 κυβικά αντί 50 ευρώ του εξωτερικού κλπ. Ο Έλληνας σήμερα πληρώνει πανάκριβα τις ανύπαρκτες υπηρεσίες του κράτους.

info press said...

@@@ Dennis


Ο μηχανισμός που διαθέτουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.

Ούτε τα ΚΕΠ δεν χρειάζονται αν εφαρμοστεί ο νόμος του Παυλόπουλου.

Μακάρι να τα καταφέρει ο Παπανδρέου, διότι αν αποτύχει η Ελλάδα είναι χαμένη.

Πολύ σωστά όλα όσα αναφέρεις και σε ευχαριστούμε πολύ Dennis.