Thursday 15 October 2009

Η Σύμβαση της Κινεζικής Cosco με την Ελλάδα

Η Cosco έχει υπογράψει και λειτουργεί πολλά λιμάνια ανά τον κόσμο, από την Νέα Υόρκη έως το Sydney.

Η Ελληνική σύμβαση δεν υπάρχει στο Internet και με ελάχιστη επιφύλαξη μπορούμε να πούμε ότι η σύμβαση είναι προς όφελος της Cosco.



Το κράτος δεν πούλησε τα λιμάνια, τα ενοικίασε.

Το πρώτο λάθος της σύμβασης, είναι ότι τα όποια δάνεια της Cosco είναι εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο δηλαδή τους φορολογούμενους πολίτες.

Ανάμεσα στους όρους υπάρχει η απαλλαγή της Cosco από τον φόρο εισοδήματος επί των δεδουλευμένων τόκων, για ακαθόριστο χρονικό διάστημα.

Επίσης υπάρχουν χαριστικές προβλέψεις επιστροφής φόρου από εκπτώσεις του ΦΠΑ, ενώ σε περίπτωση καθυστέρησης απόδοσης από το δημόσιο της επιστροφής, το κράτος θα οφείλει τόκο υπερημερίας.

Με άλλα λόγια δεν θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος, δεν θα πληρώνουν κανονικό ΦΠΑ και όταν το Δημόσιο καθυστερεί τις επιστροφές, οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν τα σπασμένα τους.

Επίσης παρέχεται στην Cosco η εξαιρετική προστασία κεφαλαίων εξωτερικού, με βάση το ν.δ. 2687/1953 (ΦΕΚ Α' 317), η οποία είναι πλήρως ασύμβατη με το κοινοτικό δίκαιο.

Με άλλα λόγια το ηλίθιο Ελληνικό Δημόσιο, χρησιμοποίησε Νόμο του 1953 για να κάνει τα χατηράκια της Cosco και εκ των υστέρων η κάθε Ντόρα Μπακογιάννη, μας κάνει και μαθήματα για το κύρος της υπογραφής της Ελλάδας...

Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει όλη τη σύμβαση στη δημοσιότητα... για να καταλάβει ο κόσμος την βλακώδη διακυβέρνηση της προηγούμενης κυβέρνησης...

Η σύμβαση αυτή δεν είναι βασισμένη στο δημόσιο συμφέρον και ο βλάξ που την υπέγραψε, πρέπει να πάει φυλακή...

Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν σχέση με την απεργία των εργατών, που δεν έχουμε αντιληφθεί γιατί γίνεται... και καταστρέφονται οι Έλληνες επιχειρηματίες...

2 comments:

GIORGOS said...

Για την απεργία και τη στάση των εργατών απέναντι στον Λοβέρδο,πολλά λέγονται χωρίς βέβαια να αμφισβητώ την πίεση που νοιώθουν οι πιο αδύναμοι να αντιδράσουν πολίτες.
Αυτό που επικρατεί είναι η άποψη πως πρόκειται για τακτική του συνδικαλιστικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ καθώς επίσης και για τακτική σκλήρυνσης απο μεριάς ΚΚΕ.
Δε γνωρίζω τι απ'όλα αληθεύει,πάντως ευχαριστώ για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

info press said...

@@@ GIORGOS



Η σύμβαση δεν μπορεί να καταργηθεί και είναι αμφίβολο αν μπορεί να βελτιωθεί, αν δεν το θέλει και η άλλη πλευρά και στην ουσία δεν το θέλει.

Η Λούκα Κατσέλη προσπαθεί να διορθώσει τα αδιόρθωτα.

Ο συνδικαλισμός από την άλλη πλευρά έχει καταστρέψει την Ελλάδα και οι κύριοι συνδικαλιστές από όπου κι αν προέρχονται πρέπει να βάλουν νερό στο κρασάκι τους και να φώναζαν όταν πέφτανε οι υπογραφές και όχι λίγο πριν τις εκλογές.

Να είσαι καλά Γιώργο.