Monday 5 October 2009

Εκλογές 2009 - Η Επόμενη Ημέρα

Με περισσότερες από 10 μονάδες κέρδισε τις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η νίκη, του επιτρέπει να έχει ένα Παπανδρεϊκό υπουργικό συμβούλιο δίχως να μπει στην διαδικασία του πάρε-δώσε.

Δεν θα υπάρχει Κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού ώστε να σταματήσει η γελειότητα των τελευταίων χρόνων της φθαρμένης και βλακώδους ενημερώσης που γινόταν.

Φιμολογείται πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάρει το υπουργείο οικονομικών μαζί με την Κατσέλη και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προορίζεται ο Γιάννης Ραγκούσης.

Επίσης ακούγεται ότι οι άνθρωποι που γεννιούνται στην Ελλάδα από μετανάστες γονείς θα παίρνουν ληξιαρχική πράξη γένννησης με πλήρη δικαιώματα, όπως ακριβώς γίνεται και στον υπόλοιπο πλανήτη.

Ενδιαφέρον θα έχει και το τι γίνεται στην αντιπολίτευση δηλαδή ποιός θα επικρατήσει από τους τρεις επίδοξους αρχηγούς.

Η δική μας προτίμηση είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που βρίκσεται σχεδόν στο μεσσαίο χώρο και είναι πάντα ευγενής και σεμνός.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι παλλαιών Νεοδημακρατικών αρχών και σε καμμία περίπτωση δεν θα τον ψηφίζαμε.


Η Ντόρα Μπακογιάννη αν και είναι γενικώς σεμνή, θα ρίξει και άλλους οπαδούς της Ν.Δ. στην αγκαλιά του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Να σημειώσουμε ότι η δήλωση του Γιώργου Σουφλιά ότι η ήττα είναι παρακαταθήκη της Ν.Δ. ήταν εκτός πραγματικότητας, διότι ήθελε απλά να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της ανόητης επιμονής του, για πρόωρες εκλογές.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αν και αύξησε το ποσοστό που είχε στις προηγούμενες εθνικές εκλογές από το 3,8% στο 5,6%, απέχει αρκετά από το φούσκωμα του 7,15% που πήρε στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009, όπως δείχνει το δεύτερο γράφημα.

Θα είναι ενδιαφέρουσα η πολιτική σχέση του νέου αρχηγού της Ν.Δ. με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν από μία έδρα διότι η ρητορική τους ήταν από την Λατινική Αμερική και επειδή το εκλογικό σώμα θα γίνεται όλο και νεώτερο σε ηλικία, θα πρέπει να παρουσιάσουν καινούργιες πολιτικές.

Η πάλη και η αντεπίθεση από την μία και το ok στο σπάσιμο ή στο κάψιμο της Αθήνας από την άλλη, θα πρέπει να γίνουν παρελθόν.

Το πρώτο γράφημα είναι από το tovima.gr

No comments: