Saturday 10 October 2009

Γιώργος Παπανδρέου - Τα πρώτα Νομοσχέδια

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα υπογράψει απόφαση για τη δημοσίευση στο Διαδίκτυο όλων των Υπουργικών Αποφάσεων.


Ο πολίτης θα γνωρίζει ποιος αποφασίζει, τι, και πού πάνε τα χρήματα.

Για τα θέματα Υγείας θα καθιερωθεί λίστα φαρμάκων με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, θα υπάρξει επίσης βελτίωση του συστήματος προμηθειών για τον εξορθολογισμό των δαπανών.
Θα προωθήσει την επιτάχυνση εφαρμογής του διπλογραφικού συστήματος και την αναγέννηση του ΕΣΥ.

Στην Οικονομία θα υπάρξει ενίσχυση των δανειοληπτών, η οποία θα στηρίζεται στην πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Απρίλιο.
Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και ρύθμιση για διαγραφή των χρεών στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις αν αποδειχθεί δικαστικά ότι οι οφειλέτες δεν δύνανται να τα εξοφλήσουν.

Από σήμερα κιόλας ο Πρωθυπουργός εκδηλώνει την πρόθεσή του για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, βάσει του σχεδίου που έχει ήδη καταθέσει το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση.
Ο κ. Παπανδρέου επισκέπτεται την Ηλεία για το θέμα αυτό.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήδη ανακοινώθηκε η κατάργηση της αγροφυλακής, ενώ στόχος είναι να αρχίσει μέσα στον χειμώνα και η προετοιμασία για την πυρασφάλεια του επόμενου καλοκαιριού με προσλήψεις πυροσβεστών.

Στην Παιδεία το πρώτο μέτρο αφορά την προσπάθεια αναθεώρησης της υπουργικής απόφασης του Αρη Σπηλιωτόπουλου για τα κολέγια.
Επίσης, παρά τις δυσκολίες του προϋπολογισμού, το ένα δισ. επιπλέον για την Παιδεία στον προϋπολογισμό του 2010 θα δοθεί.

So far so good Γιώργο...

Πληροφορίες και γράφημα από Ελευθεροτυπία...

10 comments:

marianaonice said...

Mου ακούγονται τόσο αισιόδοξα όλα αυτά!
Μπράβο σας που αναδεικνύετε τα θετικά, τα έχουμε ανάγκη και η νέα κυβέρνηση έχει κι αυτή ανάγκη τη στήριξή μας.
Προχωράμε με ελπίδες, τουλάχιστον για ισονομία και κοινωνική πολιτική.

info press said...

@@@ marianaonice



Τα αναδεικνύουμε διότι πιστεύουμε στην ψυχοσύνθεση του Γιώργου, ίσως επειδή μιλάμε και εμείς Ελληνικά στα ανάποδα και τον καταλαβαίνουμε καλύτερα.

Η ισονομία πρέπει να γίνει πραγματικότητα και να υπάρξει δικαιοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι ο Καστανίδης θα προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Καλό βράδυ.

marianaonice said...

Για να πετύχουν στον τομέα της δικαιοσύνης πρέπει να έχουν καλούς συμβούλους και πάνω απ' όλα έντιμους και μάχιμους που γνωρίζουν καλά που "πονάει" το σύστημα!
Και ξέρω ότι οι χαμαιλέοντες καραδοκούν να τους παραπλανήσουν...
Θέλει μεγάλη προσοχή!
Μακάρι να τα καταφέρουν!
Από εκεί νομίζω θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πάταξη της διαφθοράς και της ατιμωρησίας.
Καλό ξημέρωμα.

info press said...

@@@ marianaonice



Σήμερα μάθαμε μιά ιστορία που συνέβη στο Πρωτοδικείο της Αθήνας και θα την πούμε για να καταλάβει ο κόσμος τι γίνεται.

Εμείς, ακόμα τραβάμε τα μαλιά μας διότι όπου νάναι θα φύγουν και τα μυαλά μας.

Συμφωνούμε με όλα όσα λες.

Να είσαι καλά.

marianaonice said...

Αγωνιώ να τη διαβάσω!
Αν και τίποτε δεν με εκπλήσσει πλέον στο χώρο της δικαιοσύνης έτσι που τον κατάντησαν!!

info press said...

@@@ marianaonice



lol, thank you

Anonymous said...

Κύριε πρόεδρε, απευθύνομαι σε σας για δύο θέματα που μας αποσχολούν έντονα στις μέρες μας.
Η αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος είχε σαν συνέπεια την επιβολή μέτρων αρκετά επώδυνων για τους περισσότερους. Την αύξηση των τελών κυκλοφορίας για τους ιδιοκτήτες παλαιάς τεχνολογίας οχημάτων, την θεωρώ από υπερβολική έως απαράδεκτη. Αυτό γιατί η ρύθμιση αυτή συμπεριλαμβάνει και ιδιοκτήτες με μειωμένες οικονομικές δυνατότητες που αδυνατούν να βρουν τα κεφάλαια για αντικατάσταση των οχημάτων τους με άλλα νέας αντιρυπαντικής τεχνολογίας. Θα μπορούσε να υπήρχε μία αύξηση των τελών ανάλογη του προστίμου, που ως χώρα καταβάλουμε για τους αυξημένους ρύπους, του παλαιάς τεχνολογίας αυτοκινήτου, στο βαθμό που αυτό επιβαρύνει το περιβάλλον . Έτσι, θα έβλεπα με καλό μάτι την καθιέρωση ετήσιου έλεγχου ΚΤΕΟ, όπου με την προσκόμιση της βεβαίωσή του τότε και μόνο τότε, να έχω το δικαίωμα να πληρώνω τα τέλη κυκλοφορίας, διαορετικά να ακινητοποιώ το όχημά μου. Το ύψος των τελών να καθορίζεται επίσης από το κόστος απόκτησης, την κατανάλωση καυσίμου και το ύψος του εισοδήματος και των οικογενειακών βαρών του ιδιοκτήτη.
Το δεύτερο, είναι οι προκλητικά υπερβολικές αμοιβές στελεχών της ΕΡΤ. Στα πλαίσια του δημόσιου φορέα δεν θέλω (ως ένας από αυτούς που τους πληρώνει), όσο καλά και να είναι αυτά τα στελέχη, να αμείβονται με τόσο υψηλά ποσά. Να αντικατασταθούν με άλλα στελέχη που θα συμφωνήσουν με ετήσιες μικτές αποδοχές το πολύ 70.000 ευρώ.
Σας ευχαριστώ
Πέγκας Παναγιώτης pegas@otenet.gr

info press said...

@@@ Παναγιώτης Πέγκας


Μιά και ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να απαντήσει εδώ, απαντάει το info press.

Εν μέρει συμφωνούμε με αυτά που λέτε.

Τα τέλη κυκλοφορίας ήταν από την προηγούμενη κυβέρνηση και πράγματι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι υπερβολικά.

Όσον αφορά τα ΚΤΕΟ, όλοι γνωρίζουν τι γίνεται με τα του Δημοσίου.

Τα τέλη κυκλοφορίας δεν γίνεται να καθορίζονται από το κόστος απόκτησης του ατοκινήτου διότι όταν η αγορά γίνετα σε μεταχειρισμένο θα δηλώνει ότι θέλει ο καθένας για να τα μειώσει.

Όπως δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με το ύψος του εισοδήματος και των οικογενειακών βαρών του ιδιοκτήτη, διότι οι μεγαλογιατροί, οι μεγαλοδικηγόροι, οι υδραυλικοί, οι ελαιωχρωματιστές ακόμα και οι άνθρωποι της νύχτας με τα κέντρα διασκέδασης, δηλώνουν εισοδήματα κατώτερα και από αυτά των χαμηλοσυνταξιούχων.

Καλή χρονιά κ. Παναγιώτη.

marianaonice said...

Νομίζω ότι η αγορά των μεταχειρισμένων μπορεί να αποτελέσει ένα κριτήριο επιβολής τελών κυκλοφορίας, αφού η αξία ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου εκτιμάται αντικειμενικά, από το έτος κυκλοφορίας του, ανεξάρτητα πόσο θα το δηλώνει ο καθένας. Σ' αυτό συμφωνώ με τον κ. Πέγκα, όσο για το εισόδημα έχετε δίκιο, πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουν τον αποκλεισμό των ψευδών δηλώσεων εισοδηματων και επειτα να βάλουν τετοιο κριτήριο. Είναι απαράδεκτο ένα κράτος δικαίου να σου λέει επειδή δεν μπορώ να πιάσω τους μεγάλους με τις ψευδείς δηλώσεις τους, τσιμπάω εσάς τους ψιλικαντζήδες!

info press said...

@@@ marianaonice



Δεν γνωρίζαμε ότι η πώληση ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου εκτιμάται αντικειμενικά και το παίρνουμε πίσω.

Να που γίνεται και κάτι αντικειμενικό στην Ελλάδα.

Καλή χρονιά Μαριάνα και ευχαριστούμε για την διόρθωση.