Monday 1 September 2008

Αιτιολογική Έκθεση Δικαιώματα του Παιδιού


Η Αιτιολογική Έκθεση του υπουργείου δικαιοσύνης στο σχέδιο νόμου της Kύρωσης και εφαρμογής του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σχετικά με την εμπορία παιδιών, την παιδική πορνεία και την παιδική παιδική πορνογραφία είναι σχετικά καλή.

Δείτε αυτά που μας έκαναν εντύπωση.


"ΑΡΘΡΟ 8 εδάφιο (η) Π.Κ. Λόγω της σοβαρότητας των εγκλημάτων, με το εδάφιο (η) θεσπίζεται διάταξη επέκτασης της αρμοδιότητας των ελληνικών δικαστηρίων κατά το πρότυπο του άρθρου 8 του Ποινικού Κώδικα, ώστε να επιτραπεί η δίωξη και τιμωρία των δραστών που έχουν διαπράξει τα εγκλήματα της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, της διενέργειας ταξιδίου για την τέλεση συνουσίας ή άλλων ασελγών πράξεων σε βάρος ανηλίκων και της παιδικής πορνογραφίας εκτός Ελληνικής Επικράτειας και να υπάρχει διεθνής συνεργασία για τον σκοπό αυτόν. Η διάταξη αυτή τίθεται κατ’ εφαρμογήν των άρθρων 4 και 10 του παρόντος Προαιρετικού Πρωτοκόλλου."

Το "έναντι αμοιβής" είναι το παραθυράκι για να μην διώκονται αυτοί που "δεν πληρώνουν";

Η "μη αμοιβή" θα βγάζει αθώους τους παιδεραστές;


"ΑΡΘΡΟ 352Α Π.Κ. Ψυχοδιαγνωστική εξέταση και θεραπεία της ψυχογενετήσιας κατάστασης του δράστη εγκλημάτων οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής του Κεφ. 19 Π.Κ.

Με το άρθρο αυτό επιδιώκεται ο έγκαιρος εντοπισμός τυχόν γενετήσιας διαστροφής ή παιδοφιλίας στον δράστη των προβλεπομένων στο κεφάλαιο 19ο του Ποινικού Κώδικα εγκλημάτων, η οποία δεν αποτελεί λόγο άρσης ή μείωσης του καταλογισμού κατά τα άρθρα 34 και 36 του Ποινικού Κώδικα.

Ειδικότερα, όταν το θύμα είναι ανήλικο μπορεί να ληφθεί μέριμνα για την αντιμετώπιση του δράστη με κατάλληλη θεραπεία, προκειμένου να ελεγχθεί η παιδοφιλική του τάση, να αποκλεισθεί η επανάληψη και να διευκολυνθεί η οικογενειακή και κοινωνική του επανένταξη.

Με την παράγραφο 1 καθιερώνεται η υποβολή σε διαγνωστική εξέταση της ψυχογενετήσιας κατάστασης του δράστη, όταν το θύμα είναι ανήλικο.
Η εξέταση αυτή στην προδικασία διατάσσεται από τον Εισαγγελέα ή τον Ανακριτή και κατά την κύρια διαδικασία από το Δικαστήριο, εφόσον συναινεί ο κατηγορούμενος ή ο ύποπτος."

Έγκαιρος εντοπισμός του δράστη;

Η λέξη "παιδοφιλία" σημαίνει ότι το θύμα είναι ανήλικο παιδί.

Τα θύματα της παιδοφιλίας είναι πάντοτε ανήλικα.

Θεραπεία της παιδοφιλίας δεν υφίσταται κύριε Υπουργέ.

Οι παιδόφιλοι δεν γίνονται καλά. Τελεία και παύλα.

Εφόσον συναινεί ο κατηγορούμενος ή ο ύποπτος;
Με τα διαδικαστικά τερτίπια που διαθέτουν οι εν Ελλάδι δικηγόροι, αυτό θα το χρησιμοποιούν υπέρ του δράστη.

Τελικά έχετε πλάκα, φτιάχνετε νόμους για να ξεφεύγουν οι δράστες και να βρίσκουν νομικά τερτίπια ώστε να μην τιμωρούνται.

2 comments:

Anonymous said...

Oloi oi nomoi, einai kommenoi rammenoi sta metra tous, oi perissoteroi einai antikrouomenoi kai o enas nomos anairei ton allon, gia na athoonontai.

info press said...

@@@ anon

Δεν το κατάλαβες καλά.
Το υπουργείο δικαιοσύνης κάνει επανίδρυση του κράτους και δείχνει τη δύναμη του και την εξουσία του μόνο στα μωρά και στα ανήμπορα παιδάκια, α... ναι και στους bloggers.