Saturday 27 September 2008

ΝΤΡΟΠΗ... Δημήτρη Αβραμόπουλε


Συμφέροντα Θανάτου

Πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Της Λιάνας Σπυροπούλου




Τα κεφαλάκια τους, γυμνά.
Ολα ίδια.
Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις εάν είναι κορίτσια ή αγόρια.
Με το ίδιο χρώμα στο δέρμα και το ίδιο δηλητήριο στις φλέβες.
Ενα δηλητήριο που γι' αυτά είναι όπλο για να νικήσουν.
Να νικήσουν τη λέξη που φοβόμαστε να ξεστομίσουμε.
Τον καρκίνο.


Αυτά τα παιδιά έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας. Αυτά είναι τα μάτια που δεν έχει αντικρίσει ποτέ ο κ. Αβραμόπουλος. Γιατί, αν το είχε κάνει, δεν θα άφηνε τη γραφειοκρατία ή τα συμφέροντα των εταιρειών να καθυστερούν την προμήθεια ενός μηχανήματος που θα έσωζε τη ζωή τους.

Τι να πουν όλοι αυτοί οι ανάλγητοι «αρμόδιοι» σε μια μάνα που ο 3χρονος μοναχογιός της χρειάζεται ακτινοβολία και αναγκάζεται να τον βάλει σε μηχάνημα που προορίζεται για ενήλικες και ή θα του δημιουργήσει παρενέργειες ή δεν θα είναι αποτελεσματικό; Αν μια οφ σορ εταιρεία ή το ενδεχόμενο της όποιας «λαμογιάς» έκαναν υπουργούς να παραιτηθούν, στην προκειμένη περίπτωση αυτοί που ευθύνονται θα έπρεπε τουλάχιστον να καρατομηθούν...

Σχεδόν τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την υπόσχεση ότι θα εξοπλιστεί το νοσοκομείο Παίδων «Α. Κυριακού» με το ειδικό μηχάνημα ακτινοθεραπείας για παιδιά. Ο διαγωνισμός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, οι προδιαγραφές αλλάζουν και ξαναλλάζουν με αδιαφανείς διαδικασίες στον βωμό του κέρδους.

Αν ήταν το παιδί ενός αξιωματούχου, άρρωστο με καρκίνο θα είχαν φέρει το μηχάνημα σε μία νύχτα.
Ντροπή σου κ. Αβραμόπουλε!!!

No comments: