Tuesday 3 November 2009

Google Flu Trends - Η Εξάπλωση της Γρίπης H1N1

Η καινούργια υπηρεσία της Google για την Γρίπη H1N1 και την εξάπλωση της, ανά τον κόσμο.

Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός στην απόφαση σας για το εμβόλιο H1N1.


Η Αυστραλία που πέρασε τον χειμώνα βρίσκεται στον δείκτη Minimal.

Ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο υπάρχει στο link "πανικός" και στο δεύτερο link θα διαβάσετε ποιοί δεν πρέπει να κάνετε το εμβόλιο.

Εμβόλιο H1N1 - Άφεση Αμαρτιών από Βρυξέλλες
Εμβόλιο H1N1 - Δικαστήριο Κατά της Bachelot
Γρίπη & Εμβόλιο H1N1 - Έρευνα Harvard... Yale...
Εμβόλιο H1N1 - Ουσίες των Focetria & Pandemrix
Εμβόλιο H1N1 - Βαρύτητα στις Κλήσεις ΚΕΕΛΠΝΟ
Εμβόλιο H1N1 - ΠΟΥ: Ευρώπη η Ρώσικη Ρουλέτα
Εμβόλιο H1N1 & Tamiflu - Το ΑΠΕ Μπερδεύτηκε;
Εμβόλιο H1N1 - Οι Χορηγοί του Dr. Albert Osterhaus
Εμβόλιο H1N1 - Άμεσες Ενέργειες για Παρενέργειες
Εμβόλιο H1N1 - Στατιστικές και Συγκρίσεις
Ανθή Γαϊτάνου - Τι Προκάλεσε το Guillain-Barré;
Εμβόλιο H1N1 για τις Εγκύους
Εμβόλιο H1N1 Παιδιών - Τελικά Δεν Είναι Ασφαλές
ΕΟΦ & Εμβόλιο H1N1 - Ενημερώστε αν Πεθάνατε
Εμβόλιο H1N1 - Σε Πειραματικό Στάδιο το Εμβόλιο
Εμβόλια H1N1 - Pandemrix, Celvapan, Focetria... θα εκπλαγείτε με τις οδηγίες των εταιρειών για τους χρήστες των εμβολίων
.

12 comments:

Anonymous said...

Μπορεί ο πανικός για τον ιό H1N1 να πέρασε στις περιοχές της Αυστραλασίας και της Ωκεανίας, παρόλα αυτά αυτό δεν ισχύει για τις υπόλοιπες γωνιές του κόσμου, όπου παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων της νόσου εξαιτίας του χειμώνα.

Χαρακτηριστικό του χάους που επικρατεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εξαιτίας του ιού-φονιά είναι το γεγονός ότι η Ουκρανία και η Σλοβακία ετέθησαν σε προληπτική καραντίνα, περιορίζοντας τις μετακινήσεις των πολιτών τους προκειμένου να εμποδιστεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας.

Για την Ελλάδα οι προβλέψεις των επιστημόνων κάνουν λόγο για έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης που εκτιμάται ότι θα κρατήσει τουλάχιστον όλο το Δεκέμβριο με σταδιακή τάση υποχώρησης γύρω στα μέσα του Γενάρη του 2010.

Επίσης, μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η ανακοίνωση του ΠΟΥ ότι το πανδημικό εμβόλιο δεν παρέχει πλήρη προστασία από τον ιό H1N1.

info press said...

@@@ anon


Να σταματήσεις να σπείρεις τον πανικό από εδώ.

Το επόμενο σχόλιο σου με πανικό θα σβηστεί.

Το 58% των ιατρών στην Ελλάδα αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Όπως ο κ. Κρεμαστινός το ίδιο και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

Ο κάθε γονέας θα αποφασίσει τι θα κάνει με τα παιδιά του, δίχως την δική σου βοήθεια.

Εκατομμύρια παιδιών βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας στα σχολεία και δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Η Ουκρανία και η Σλοβακία βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση και τα νοσοκομεία τους είναι σε μαύρο χάλι εδώ και πολλά χρόνια.

Anonymous said...

Ασφαλώς και δεν θέλω να προκαλέσω αναστάτωση και ούτε έχω τέτοιες προθέσεις! Και για να μην φανώ αγενής θέλω να δώσω τουλάχιστον μια μικρή νότα αισιοδοξίας και μια πιο επιστημονική επισήμανση σχετικά με την νόσο H1N1 για να μην υπάρξει η παραμικρή παρεξήγηση και δημιουργηθεί σύγχυση στον κόσμο.

Πρώτον: η νέα γρίπη λειτουργεί όπως ακριβώς η εποχική αλλά με ελάχιστες διαφορές από την πρώτη, μια άπ' αυτές είναι ότι εξαπλώνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Δεύτερον: η νόσος H1N1 είναι μια καλοήθης ασθένεια και μέχρι στιγμής ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες παρατηρούνται επιπλοκές, καθώς ο ιός παρουσιάζει γενικώς ήπια συμπτώματα. Άλλωστε οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται περισσότερο σε δευτερογενείς παράγοντες - απλώς ο ιός επιταχύνει τα συμπτώματα που οδηγούν στον θάνατο του ασθενή. Στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν έχει παρατηρηθεί για την ώρα κάποια σοβαρή μετάλλαξη του ιού που να προκαλεί ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, οπότε ο κόσμος μπορεί να κοιμηθεί με το κεφάλι του ήσυχο, μιας και η όποια εξέλιξη της νόσου βρίσκεται υπό στενή και εντατική επιστημονική παρακολούθηση, ενώ λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έγκυρη αντιμετώπιση του ιού εφόσον αυτός μεταλλαχθεί!

Τέλος, το ιδανικό αντίδοτο στην γρίπη είναι η πρόληψη και η ψύχραιμη αντιμετώπισή της άπ' όλους μας, σε συνδυασμό με σωστή και έγκυρη πληροφόρηση από τους ειδικούς. Επίσης καλό είναι να επισκεπτόμαστε τις κατάλληλες ιστοσελίδες στο Internet και να πληροφορούμαστε μόνο από έγκυρες και αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης στην περίπτωση που θέλουμε να μάθουμε νεότερα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε πιο αποτελεσματικά την δεύτερη "μάστιγα του αιώνα" μετά το AIDS!

info press said...

@@@ anon


Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και όπως λένε οι ειδικοί της Αμερικής δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για μετάλλαξη.

Δεν είναι περίεργο ότι ο WHO άλλαξe τον ορισμό της πανδημίας και αμέσως μετά κραύγαζε πανδημία;

Τι εξυπηρετούσε αυτή η σκοπιμότητα;

Η δε υστερία των ΜΜΕ που τα παίρνουν από όλες τις κυβερνήσεις, έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Οι τρελές αγελάδες, η γρίπη των πτηνών και τώρα η γρίπη των χοίρων που επειδή παραξηγήθηκαν οι αγρότες της Ε.Ε., οι εξυπνάκηδες, της άλλαξαν και το όνομα.

Περιμένουμε εναγωνίως και την γρίπη των ερπετών και αν δεν πιάσει και αυτό ίσως έρθει η γρίπη από τους καρχαρίες.

Πως τους ξέφυγε το AIDS που έχει σκοτώσει χιλιάδες πολίτες ανά τον κόσμο, δεν είναι περίεργο που δεν το ανήγαγαν σε πανδημία.

Άντε λοιπόν, καλές πανδημίες να έχουμε για να τα παίρνουν οι φαρμακοβιομηχανίες... θαρρείς και δεν ξέρουν οι κυβερνήσεις τι να κάνουν με τα χρήματα των φορολογουμένων...

Anonymous said...

Αυτό που λες, φίλε μου, έχει τουλάχιστον κάποιο νόημα: τι τα έκαναν οι κυβερνήσεις τα λεφτά του κοσμάκη όλα αυτά τα χρόνια. 'Ε, λοιπόν, η απάντηση είναι απλή, αν μη τι άλλο κυνική: τα χρήματα αντί να πάνε στα κρατικά ταμεία κατέληξαν στα θησαυροφυλάκια μιας χούφτας άπληστων καπιταλιστών. Και μιας και έγραψες ένα άρθρο σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής, φαίνεται ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα ακολουθήσει και πάλι την πεπατημένη της επιβολής νέων φόρων σε τσιγάρα, ποτά και ακίνητα. Δηλαδή, θα επιβάλλει έμμεσους φόρους για να καλυφθούν τα ελλείμματα, όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, φορτώνοντας για πολλοστή φορά τα βάρη της κρίσης στους φτωχούς. Όλα αυτά με τις ευλογίες του επιτρόπου Almuña, του οποίου η συμπεριφορά θυμίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ, ΔΝΤ και ΟΟΣΑ!

Όσο για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο χρειάζεται ο φτωχός πολίτης αυτής της χώρας προκειμένου να έχει φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης για να μπορέσει να ζεσταθεί αυτές τις κρύες νύχτες του χειμώνα, κουβεντούλα να μην γίνεται. Η κρατική αναλγησία σ'όλο της το μεγαλείο, dear!

info press said...

@@@ anon


Είδες που έρχεσαι στα λόγια μας;

Όταν οι καϋμένοι άνθρωποι της νύχτας την βγάζουν με € 434 και όταν οι τραγουδιστές ζουν με € 945 και όταν ο φουκαράς ο υδραυλικός ζει με € 678, που είναι € 1 λιγότερο από αυτό του ιδιοκτήτη εστιάτορα, πως θέλεις να μην μπουν έμμεσοι φόροι που είναι και οι πιο άδικοι;

Γιατί οι εξυπνάκηδες καταναλωτές δεν ζητάνε αποδείξεις αφού ούτως ή άλλως πληρώνουν σαν το κορόϊδα το ΦΠΑ που πάει κατευθείαν στην τσέπη του εστιάτορα και του υδραυλικού;

Ποιός φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη που στενάζουν όλες οι υπηρεσίες;

Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του Έλληνα, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε αυτή την χώρα.

Γιατί ο Καραμανλής δεν έπιασε ούτε έναν από αυτούς τα περασμένα 6 χρόνια;

Γιατί ο Καραμανλής, φορολόγησε τα κινητά των παιδιών;

Θα περιμένουμε το νομοσχέδιο πριν κρίνουμε τον Γιώργο.

Θα δούμε τι θα κόψει από το Δημόσιο, θα δούμε αν θα φορολογήσει τα 900 αφορολόγητα επιδόματα των υπαλλήλων του Δημοσίου και θα δούμε πως θα πιάσει όλους αυτούς τους αλητήριους φοροφυγάδες αν οι βλακώδεις καταναλωτές συνεχίσουν να μην ζητάνε αποδείξεις.

Anonymous said...

Πως θέλεις Χριστιανέ μου να άλλαξει επιτέλους κάτι σ' αυτή την χώρα, όταν την ώρα που μιλάμε η διαφθορά και το ρουσφέτι βασιλεύουν τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα;

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω βαριές εκφράσεις, αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι το ψάρι βρωμάει άπ' το κεφάλι.

Ειδικά με τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στο λιμάνι του Πειραιά και με δεδομένη την επ' αόριστον παράταση της απεργίας διαρκείας των λιμενεργατών και της ΟΜΥΛΕ, πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα η κυβέρνηση θα αναγκαστεί θέλει-δε θέλει να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των απεργών (ένα μέτρο φασιστικής έμπνευσης που έχει εφαρμοστεί το 2002 και το 2006) ως έσχατη λύση για το σπάσιμο και την καταστολή της απεργίας με βασική προτεριότητα το άνοιγμα των λιμανιών και εφόσον διαπιστωθεί ότι ο διάλογος με την ΟΜΥΛΕ και την COSCO για τον έλεγχο του ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο από τους Κινέζους δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

info press said...

@@@ anon


Την καταστροφή έφερες πάλι.

Ναι έχει διαφθορά που όμως την προκαλούν και οι πολίτες για να βάλουν τα ανηψάκια τους στη δουλειά, για να μην πληρώσουν ΦΠΑ, να δωροδωκούν όποιον θέλουν και ότι ώρα θέλουν και εσύ θα μας λες ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

Τι πρωτότυπο...

Οι πλούσιοι λιμενεργάτες που τοπαίζουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν μας αγγίζουν.

Η σύμβαση με την Cosco, ελάχιστα μπορεί να αλλάξει...

http://infopress-gr.blogspot.com/2009/10/cosco.html

Όσο για τα υπόλοιπα που λες φίλε, δεν ασχολούμαστε με τα εξωτερικά θέματα διότι δεν έχουμε αρκετές διπλωματικές γνώσεις.

Να είσαι καλά και καλό σου Σ/Κ.

Anonymous said...

Δεν θέλω να προκαλέσω με την παραπάνω άποψη, αλλά προσωπικά ως Ευρωπαίος πολίτης νοιώθω έντονα δυσαρεστημένος για τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν σ'ετούτο τον αλλόκοτο κόσμο όπου όλα πηγαίνουν στραβά. Ωστόσο η ζωή έχει και την θετική της πλευρά και συνεπώς δεν θα πρέπει πάντα να τα βλέπουμε όλα μαύρα. Αυτό ισχύει πρωτίστως για το θέμα της πανδημίας.

Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί επιτέλους η χρυσή τομή στην πολύμηνη διένεξη της COSCO με τους απεργούς λιμενεργάτες της ΟΜΥΛΕ και ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα αναγκαστεί τελικά να τους ντύσει στο χακί όπως έκαναν παλιότερα οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή το 2002 και το 2006 με το γελοίο πρόσχημα περί "δημοσίου συμφέροντος". Ο αυταρχισμός και η επίδειξη αλαζονείας και πυγμής εκ μέρους κυβέρνησης-ΝΔ-COSCO δεν συμβάλλουν στην εκτόνωση της έντασης.

info press said...

@@@ anon



Συμφωνούμε με τα της γρίπης, αλλά διαφωνούμε με το λιμάνι.

Οι λιμενεργάτες δεν είναι άποροι και αντέχουν στην πεισματική απεργία τους.

Αν αυτό δεν είναι αυταρχισμός και εκβιασμός τότε τι είναι;

Αυτός ο φουκαράς που θα απολυθεί επειδή το κατάστημα που εργάζεται δεν θα μπορεί να πληρώσει κανέναν και τίποτα, χρωστάει στους λιμενεργάτες;

Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει να ανοίξει το λιμάνι και αυτό δεν πολυτέλεια για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Καλά μην ταράζεσαι, για όλα φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Anonymous said...

Κοίταξε, cheerful boy, κάθε απεργία έχει τις επιπτώσεις της, κακά τα ψέματα, OK? Ωραία. Από κεί κι ύστερα δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκτός της επαναδιαπραγμάτευσης με την COSCO, αφού η σύμβαση που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ με τους Κινέζους ισχύει και δεν μπορεί να ακυρωθεί. Το ξεκαθάρισε άλλωστε και ο εκπρόσωπος της πολυεθνικής κατά την διάρκεια της συνάντησής του με την αρμόδια υπουργό πριν από λίγες εβδομάδες. Συνεπώς δεν μπορείς να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά.

Τέλος, σε ότι αφορά την νόσο των χοίρων A/H1N1, καμπανάκι κινδύνου κινδύνου κρούουν οι υπεύθυνοι των εντατικών ιατροί αφού σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου της Επιτροπής Πανδημίας θα χρειαστούν επιπλέον από 100 έως 400 κρεβάτια εντατικής, αν επιβεβαιωθούν τα πιο απαισιόδοξα σενάρια. Αυτό που εύχονται όλοι είναι αυτά τα σενάρια να παραμείνουν σενάρια επί χάρτου.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν 600 κρεβάτια εντατικής αλλά λειτουργούν τα 450 λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας ζητούν να γίνουν 1000 προσλήψεις νοσηλευτών εκτός ΑΣΕΠ ώστε να καλυφθούν τα κενά.

ΥΓ. Η παρακάτω επισήμανση έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν περιέχει καταστροφολογικές ή κινδυνολογικές αναφορές. Ταυτόχρονα αναδεικνύει τις μεγάλες ελλείψεις στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για την κάλυψη των οργανικών κενών στα δημόσια νοσοκομεία.

info press said...

@@@ anon


Αυτό που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση με την Cosco είναι να αλλάξει μόνο ότι είναι ενάντια στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τίποτα παραπάνω.

Η απεργία πρέπει να λείξει διότι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που κερδίζουν € 850 από το Α ή Β κατάστημα, δεν αντέχουν να απολυθούν.

Συμφωνούμε για το θέμα των κρεβατιών της εντατικής, έπρεπε να υπήρχαν.

Η Μαριλίζα είναι σωστός άνθρωπος και φανταζόμαστε ότι θα κάνει ότι μπορεί.

Thank you για το cheerful boy.

Την καλημέρα μας.