Friday 27 November 2009

Σαν τον Αντώνη και την Ντόρα της Αυστραλιανής ΝΔ

Όπως στην Ελλάδα έτσι και στην Αυστραλία, η δεξιά παράταξη (Liberal Party) έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια με την εκλογική ήττα στις Ομοσπονδιακές εκλογές του 2007.

Τότε το κόμμα έχασε με 5.44% και μάλιστα ο τότε πρωθυπουργός John Howard έχασε την έδρα του.




Οι εκλογικές περιφέρειες στην Αυστραλία είναι όλες μονοεδρικές.

Οι δε εκλογές γίνονται κάθε 3 χρόνια και όχι 4 όπως στην Ελλάδα.

Μετά την αποτυχία, ήρθε άμεσα η παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού.

Έκτοτε το Liberal Party είναι σαν ανεμοδαρμένο καράβι.

Το 2007 εξελέγη καινούργος αρχηγός στο κόμμα ο Malcolm Turnbull.

Δεν κατάφερε να ενώσει το κόμμα και ως εκτούτου η αντιπολίτευση που γίνεται είναι για κλάμματα, σαν τις αλλοπρόσαλλες κορώνες που βγαίνουν από τα χείλη των Νεοδημοκρατών.

Σαν να προσγειώθηκαν εχθές με διαστημόπλοιο... σαν να μη φταίει κανένας για τίποτα...

Αυτή τη στιγμή, υπάρχει κίνηση των βουλευτών στο Liberal Party, για να εξαναγκάσουν σε παραίτηση αυτόν που οι ίδοι ψήφισαν το 2007 μετά την ήττα τους.

Δύο οι μνηστήρες και εκεί... ο ένας ο Tony Abbott είναι κάτι σαν εγγύηση για να αυξήσει την κοινοβουλευτική του δύναμη το Εργατικό κόμμα (Australian Labor Party).

Ο δεύτερος μνηστήρας Joe Hockey που είναι και πιο προσιτός στους πολίτες, δείχνει σαν να μην θέλει να αναλάβει το κόμμα διότι θεωρεί ότι δεν θα καταφέρει να τους ενώσει και να έχει μιά αξιοπρεπή ήττα, όταν γίνουν οι εκλογές σε λιγότερο από ένα έτος.

Όσον αφορά την Ελλάδα ο κ. Αντώνης Σαμαράς και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δεν μπορούν να ενώσουν το κόμμα διότι προέρχονται από δύο διαφορετικές σχολές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι βουλευτές που στηρίζουν την κάθε πλευρά είναι προκλητικός και σχεδόν αηδιαστικός για ένα κόμμα που έχασε με 10.33%...

Ο διχασμός τους είναι ολοφάνερος... σαν να εκδικούνται ο ένας τον άλλον... και είμαστε τυχεροί που οι καβγάδες τους δεν έφτασαν πίσω στο 1821...

Στην φωτογραφία ο νυν Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Kevin Rudd.

No comments: