Wednesday 4 November 2009

Ζητούνται Υπάλληλοι της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Ζητούνται συνεργάτες σε πολλές ειδικότητες για τον υφυπουργό Παιδείας Γιάννη Πανάρετο, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Σύμβουλοι/Συνεργάτες, υπάλληλοι για την Επιστημονική υποστήριξη, την Δοικητική διαχείριση, την Γραμματειακή υποστήριξη, την Τεχνική και ηλεκτρονική διαχείριση και υποστήριξη, την Επικοινωνία με τον πολίτη, του Τύπου και των δημοσίων σχέσεων.


Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η παρακάτω παράγραφος.

"Γίνονται επίσης δεκτές αιτήσεις φοιτητών που ενδιαφέρονται να εκπονήσουν πρακτική άσκηση στο ΥΠΕΠΘ, που ενδιαφέρονται για τα παραπάνω αντικείμενα, αλλά και φοιτητών με ιδιαίτερα προσόντα και ικανότητες στην διαχείριση ιστοσελίδων και χρήση του web."

Δεν διευκρινίζεται αν η πρακτική άσκηση θα γίνει δεκτή από το Πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζουν και θα μετρηθεί στη βαθμολογία τους.

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι πιο κατάλληλη να απαντήσει σε αυτό... και μάλλον θα συμπεριλιφθεί στο καινούργιο σύστημα που ετοιμάζει...

Π.χ. τα περισσότερα πανεπιστήμια στην Αμερική δέχονται τα λεγόμενα internships και η εμπειρία που αποκτούν οι σπουδαστές, ενσωματώνεται στην βαθμολογία ενώ το UC Berkeley δεν το κάνει.

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα του Δημοσίου είναι ότι δεν έχει εργαζόμενους που να παίζουν στα δάχτυλα το Internet.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πολύ σωστά, δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό το ζήτημα.

Το Mac είναι μαζί του 24/7...


Σκεφτείτε ότι αρκετοί υπάλληλοι στα υπουργεία παίρνουν και επίδομα για τον Η/Υ, άσχετα αν δεν ξέρουν ούτε το πληκτρολόγιο...
Αν ζητήσετε δε να σας δείξουν το εικονικό πληκτρολόγιο, ίσως σας ρωτήσουν αν αυτό έρχεται με τον καφέ τους... ας πούμε κάτι σαν το κουλουράκι...

Και κάτι εκτός θέματος... για τους πολίτες που έχουν στο αίμα τους... την περιπέτεια και την μάθηση...

Οι αιτήσεις για τα Stages που αφορούν σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανοίγουν την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009 και κλείνουν την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010.

Απαραίτητη προϋπόθεση να μην έχετε εργαστεί σε προγράμματα Stages...

No comments: