Sunday 22 November 2009

Open Gov GR - Τειρεσίας Α.Ε. και Επιταγές

Με ευκαιρία το σχέδιο νόμου της Λούκα Κατσέλη για την ρύθμιση χρεών και τον Τειρεσία Α.Ε. μάθαμε για τις ετεροχρονισμένες επιταγές...


Και μη χειρότερα, διότι κάποιες διατάξεις του Τειρεσία Α.Ε., ήταν βασισμένες σε νόμο από τις 13-8-1923.

Όλες οι επιταγές πρέπει να γίνουν δίγραμμες και να τελειώσει για πάντα η ιστορία με τις ετεροχρονισμένες επιταγές.

Το παραπάνω σχόλιο μεταξύ άλλων αναφέρει "Αν δεν κόψετε το μαύρο από τον γιατρό, τον υδραυλικό, τον ταξιτζή, το δάσκαλο, τον Αλβανό και τον εφοριακό θα κλείσουν όλα τα μαγαζάκια ένα ένα και στο τέλος το μεγάλο μαγαζί", είναι ότι πιο σωστό από αυτά που διαβάσαμε.

Εκτός από τους μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου μια μεγάλη πληγή είναι οι πολυκατοικίες, που σχεδόν κανένας διαχειριστής δεν έχει αποδείξεις για την παροχή υπηρεσιών όπως είναι οι υδραυλικοί ή ελαιοχρωματιστές.

Όταν ο ένοικος ζητάει την απόδειξη από τον διαχειριστή, αντί της αποδείξης ακούει λόγια του αέρα για το ότι η πολυκατοικία γλίτωσε τον ΦΠΑ.

Αφενός η μη απόδοση του ΦΠΑ είναι εγκληματική ενέργεια σε βάρος των υπολοίπων πολιτών που απαιτούν τις υπηρεσίες του κράτους, αφετέρου οι ένοικοι της πολυκατοικίας μένουν ξεκρέμαστοι όσον αφορά την εγγύηση στις εργασίες που γίνονται από τους διάφορους επαγγελματίες.

Ακόμα και να καταλήξουν στα δικαστήρια, οι ένοικοι δεν μπορούν να αποδείξουν εργασική σχέση μεταξύ αυτών των ιδίων και του επαγγελματία.

Το info press, προτείνει στο κράτος, να δημιουργήσει επιτροπές με συνταξιούχους λογιστές, οι οποίοι θα ελέγξουν τα οικονομικά των πολυκατοικιών και όπου δεν βρίσκουν απόδειξη να ρίχνουν καμπάνες στους διαχειριστές.

Όποιος ένοικος, είχε ζητήσει την απόδειξη εγγράφως, να απαλλάσεται από οποιανδήποτε επιβάρυνση προστίμου και να υποχρεώνεται ο διαχειριστής να πληρώσει και το μερίδιο του.

Το ίδιο να απαλλάσονται από το πρόστιμο και οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι που δεν αντιλήφθηκαν ότι ο διαχειριστής ενήργησε παράνομα και να επωμίζεται ο ίδιος το μερίδιο τους στο πρόστιμο.

Δείτε πόσα δηλώνουν υδραυλικοί και ελαιοχρωματιστές στην εφορία...

Γραφείο Πρωθυπουργού
Open Gov GR

No comments: