Friday 27 November 2009

Siemens - Σκαρπέλης κατά Νίκου Ζαγοριανού

Αγωγή κακοδικίας κατάθεσε ο κ. Γιώργος Σκαρπέλης κατά του πρώην ανακριτή της υπόθεσης Siemens Νίκου Ζαγοριανού.

Υποστηρίζει ότι ο κ. Ζαγοριανός, με τους χειρισμούς του κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης της Siemens, παραβίασε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το Σύνταγμα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.



Ειδικότερα επικαλείται την πεισματική άρνηση του να του χορηγήσει αντίγραφο της δικογραφίας παρά το βούλευμα που διέτασσε τη χορήγησή της, καθώς και τις δύο εντολές που έδωσε για την προφυλάκισή του.

Ο κ. Σκαρπέλης αποδίδει στον πρώην ανακριτή -και σήμερα πειθαρχικά διωκόμενο- παράνομη συμπεριφορά από δόλο, τονίζοντας ότι οι ενέργειές του προσέβαλαν την υγεία του, την τιμή και την υπόληψή του και ζητεί αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Από enet.gr

Η Σαλίνα Καραβέλα, έχει καταθέσει μήνυση για κατάχρηση εξουσίας κατά του κ. Νίκου Ζαγοριανού.

Η μη χορήγηση της δικογραφίας σε κατηγορούμενο είναι ένα απίστευτο γεγονός και είναι παράνομο.

Πρόκειται για κατάχρηση εξουσίας, ιδιαίτερα όταν ο δικαστικός φυλακίζει τον οποιονδήποτε πολίτη.

Ο φυσικός προϊστάμενος του δικαστικού έπρεπε να του είχε τραβήξει και τα δύο του τα αυτιά και να του τα βγάλει... αλλά... δεν το έκανε...

Ο δε πολιτικός προϊστάμενος όλων, αντί να τους υπενθυμίσει ότι η εποχή των ετών 1967-1974 έχει τελειώσει... και να τους στείλει σπίτι τους... ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης, ήταν απασχολημένος κατά των Blogs...

No comments: