Tuesday 4 August 2009

Ρόη Παυλέα - Υιοθεσίες και Αναδοχή

Στο πρόσφατο παρελθόν οι συμβολαιογράφοι είχαν κάνει πολλές βρωμοδουλειές σε σχέση με τις υιοθεσίες. Η δικηγόρος Ρόη Παυλέα, είπε πως δεν έβρισκε συμβολαιογράφο για μιά αναδοχή.

Οι συμβολαιογράφοι γενικώς φοβούνται πλέον να εμπλακούν, σε τέτοια ζητήματα και είναι αυτονόητο διότι δεν θέλουν να αμαυρώσουν την καριέρα τους, όπως είχε γίνει παλαιότερα.

Ο κ. Σαλμάς είπε πως επισπεύδονται οι διαδικασίες για τις υιοθεσίες.

Αναπληρώνεται η συνέναιση του φυσικού γονέα, που δεν εμφανίζεται στα δικαστήρια ή δεν υπογράφει.

Είναι αλήθεια πως υπάρχουν γονείς που είναι ναρκομανείς, ή μπαινοβγαίνουν στις φυλακές και δεν παρίστανται στα δικαστήρια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για αυτούς που θέλουν να υιοθετήσουν είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά παιδιά για υιοθεσία.
Άντε να είναι 50 ή 80 οι μητέρες στις φυλακές που δεν υπογράφουν για την υιοθεσία.


Το πρόβλημα δεν θα λυθεί διότι απλούστατα η ζήτηση για παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερη και αυτός είναι ο λόγος που οι επίδοξοι γονείς στρέφονται στις ξένες γυναίκες.

Ο πλέον δημοφιλής τρόπος είναι όταν ο επίδοξος θετός πατέρας αναγνωρίζει το παιδί μιάς ξένης γυναίκας ως δικό του φυσικό τέκνο με μία απλή συμβολαιογραφική πράξη δίχως απόδειξη DNA και κατόπιν η σύζυγος του κάνει μονομερή υιοθεσία.

Οι παρανομίες που γίνονται κατά αυτόν τον τρόπο είναι καραμπινάτες αλλά το κράτος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και δεν πρόκειται να βάλει κανέναν από αυτούς τους αλητήριους στην φυλακή, διότι δεν είναι πολιτικά ορθό...

No comments: