Saturday 16 May 2009

Θεοδόσης Γαλεράκης - Είναι Αρμοδιότητα Παπούλια

Αρμοδιότητες Προέδρου Δημοκρατίας
Άρθρο 47, παρ. 1
Ο Πρόεδρος, παρεμβαίνει στη δικαστική λειτουργία με την αρμοδιότητα της απονομής χάριτος.
Ο Πρόεδρος μπορεί να χαρίζει, να μετατρέπει ή να μετριάζει τις ποινές που επιβάλλονται από τα δικαστήρια και επίσης να αίρει τις κάθε είδους έννομες συνέπειες των ποινών που έχουν επιβληθεί και εκτιθεί.


Η αρμοδιότητα αυτή ασκείται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και γνώμη ( απλή και όχι σύμφωνη) του Συμβουλίου Χαρίτων.

Η υπόθεση του Γαλεράκη, εμπίπτει στις συνέπειες από την ποινή που ήδη έχει εκτίσει.

Η συνέπεια είναι ότι δεν μπορεί να διοριστεί στο Δημόσιο.


Άσχετα λοιπόν από την γνώμη του Υπουργού Δικαιοσύνης, εν προκειμένω του κ. Νίκου Δένδια, αλλά και του Συμβουλίου Χαρίτων που πολύ κακώς απέρριψε την χάρη στον Θεοδόση Γαλεράκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, μπορούσε να έχει εκτελέσει το καθήκον του αντί να δίνει τόση σημασία στις φασιστικές νοοτροπίες των άλλων, διότι εκ του Συντάγματος δεν είναι υποχρεωτικό να έχει τη σύμφωνη γνώμη κανενός!!!

Κακώς υπάρχει αυτού του είδους η απονομή χάριτος.

Ο κ. Δένδιας μπορούσε με μία μικρή διάταξη να λύσει το πρόβλημα του κάθε Γαλεράκη.

Εφόσον ο πολίτης έχει λευκό ποινικό μητρώο τρία χρόνια μετά την αποφυλάκιση του, να μπορεί να διορίζεται στο Δημόσιο.

Σαν να μην γνωρίζουν οι πολιτικοί και οι λοιποί άγγελοι-σύμβουλοι του Δημοσίου την αλητεία και τα κακοποιά στοιχεία που ήδη εργάζονται στο Δημόσιο, ο κ. Νίκος Δένδιας, ασχολήθηκε με την αποκατάσταση των εμπόρων ναρκωτικών, αντί να έχει τακτοποιήσει το θέμα του Θεοδόση Γαλεράκη και να μην χρειάζεται ο άνθρωπος, να φτάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος, είχε πάντοτε το θάρρος της γνώμης του και δεν ήταν λίγες οι φορές που τα είχε ψάλλει στους πολιτικούς και στους δικαστικούς.

Ήρθε η ώρα του Κάρολου Παπούλια να δείξει το τσαγανό που απλόχερα του δίνει το Ελληνικό Σύνταγμα και να διορθώσει το λάθος του κ. Δένδια και του Συμβουλίου Χαρίτων, καθότι η τελική απόφαση είναι δική του.

No comments: