Saturday 30 May 2009

Phil Spector - Φυλάκιση 19 ετών έως Ισόβια

Τον περασμένο μήνα ο Phil Spector καταδικάστηκε για διολοφονία Β' Βαθμού για τον φόνο της 40χρονης ηθοποιού Lana Clarkson.

Η δολοφονία Β' Βαθμού, επιφέρει ποινή από 15 χρόνια έως ισόβια.

Εχθές έγινε το δικαστήριο για την ποινή.



Ο Εισαγγελέας που δίκασε την υπόθεση, ζήτησε να καταδικαστεί σε 19 χρόνια έως ισόβια, για την χρησιμοποίηση του προσωπικού του όπλου.
Η υπεράσπιση του Spector επιμένει ότι αυτοπυροβολήθηκε, διότι ήθελε να αυτοκτονήσει.

Το γεγονός ότι την ημέρα της δολοφονίας η Clarkson, είχε αγοράσει καινούργια παπούτσια, κατέρριψε τον ισχυρισμό του.

Όμως ο Spector, είχε ιστορικό δεκαετιών, με απειλές κατά γυναικών, σε στυλ ρώσικης ρουλέτας, όταν προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη σχέση μαζί του.

Ο δικηγόρος του, Doron Weinberg, έδωσε επιταγή $ 17.000 στη μητέρα του θύματος, πράγμα που ήταν μέρος της ποινής για την κηδεία της κοπέλας.

Στην αρχή της διαδικασίας ο ίδιος δικηγόρος κατάθεσε αίτηση για νέα δίκη, η οποία απορρίφθηκε από τον δικαστή Larry Fidler. Ο δικηγόρος δήλωσε πως θα καταθέσει έφεση, μόνο που η έφεση δεν γίνεται δεκτή αν δεν προσκομιστούν νέα στοιχεία.

Ο δικηγόρος όμως λέει πως ήταν καταχρηστικές οι καταθέσεις των 5 γυναικών που είχε απειλήσει ο Spector και τις είχε υποχρεώσει σε ρώσικη ρουλέτα, αλλά δεν νομίζουμε πως θα έχει αποτέλεσμα στην έφεση.

Αυτήν την έννοια είχε η κατηγορία της δολοφονία Β' Βαθμού, διότι υποχρέωσε την Clarkson, σε ρώσικη ρουλέτα.

Ο εν λόγω δικαστής αν και είναι ιδιαίτερα ευφυής, το είχε παρακάνει με τα χατηράκια προς τον Εισαγγελέα, στην πρώτη δίκη.

Ο Phil Spector, θα μείνει στην φυλακή τουλάχιστον μέχρι τα 88 του χρόνια, δηλαδή πρέπει να περάσουν 19 χρόνια πριν κάνει αίτηση για αποφυλάκιση.

No comments: