Monday 11 January 2010

Πάγωμα Μισθών & Κατά των Προσλήψεων

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση για το ΕΘΝΟΣ, οι πολίτες σε ποσοστό 73,1% και 74,8% αντίστοιχα, ζητάνε πάγωμα μισθών για τους υπαλλήλους του Δημοσίου και περιορισμό των προσλήψεων...




Στην αύξηση του ΦΠΑ το 80,6% λέει όχι και απόλυτα δικαιολογημένα, διότι η οποιαδήποτε αύξηση, αδικεί τα κατώτερα εισοδήματα...

5 comments:

spyros1000 said...

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔ.ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΑ ΤΑ 1500 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ..
ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.
ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ..

info press said...

@@@ anon


Δεκτό αγαπητέ Σπύρο, ότι τα € 1.500, δεν είναι πολλά χρήματα.

Όμως δεν μπορεί να συνεχιστούν οι εξαιρέσεις για το Δημόσιο, διότι εκτός του ότι δεν παράγουν τίποτα, έχουν και τα επιδόματα.

Αν σκεφτούμε δε ότι συνήθως ο σύζυγος αλλά και η σύζυγος είναι στο Δημόσιο σε ποσοστό 80% των εργαζομένων, οικονομικά είναι πολύ καλύτερα από ένα ζευγάρι που και οι δύο είναι στον ιδιωτικό τομέα.

Καλή χρονιά και με υγεία Σπύρο, να χαίρεσαι την οικογένεια.

tzonakos said...

21 χρόνια υπάλληλος του Υπ.Μεταφορών μου έλεγε προχτές μια γυναίκα, σύζυγος φίλου, οτι παίρνει καθαρά 1.100 ευρώ.

Δάσκαλος με 12 χρόνια υπηρεσία παίρνει 1.300 περίπου. ΔΑΣΚΑΛΟΣ, όχι κλητήρας !

Αντίστοιχα, οι υπάλληλοι του Υπ.Εσωτερικών έπαιρναν επι χρόνια ( θα κοπεί τωρα ) ενε επίδομα 700 ευρώ ο καθένας καθε φορά που γίνονταν εκλογές, άσχετα αν θα εργάζονταν η οχι για τις Εκλογές.

Δεν νομίζω πάντως οτι το πάγωμα μισθών στο δημόσιο ειναι η λύση.
Λύση ειναι να αναδιαμορφωθούν εντελώς οι αμοιβές γενικά.

Δεν ειναι δυνατόν καθηγητής βοηθός σε πανεπιστήμιο με έρευνες, διδακτορικά κλπ κλπ επι 10 χρόνια, 40 ετων σημερα, να παίρνει 1.300 € και τις έρευνές του να τις καρπώνεται ο μεγάλος ο καθηγητής !

Δεν γίνεται ο ταξιτζής να μην κόβει απόδειξη και να διπλοχρεώνει τη σημαία και να κλέβει στα ρέστα.

Δεν γίνεται με κάθε διακύμανση των τιμών πετρελαίου να ακριβαίνει το ψωμί !

Δεν γίνεται γραμματέας σε στέλεχος κάποιας ΔΕΚΟ να βγάζει 5.000 ευρώ, οκ κανει υπερωρίες, αλλα άλλες σπούδασαν μια επιστήμη και σαν καθηγήτιρες παίρνουν 1.200 € αν διοριστούν μετά τη φάση του ωρομίσθιου εξευτελιστικού προγράμματος αμοιβής με 7 € την ωρα δηλ. περίπου 450 € το μηνα.

Δε θελω να αναφέρω άλλα, καταλάβατε τι θελω να πώ.

tzonakos said...

Και δεν γίνετα γιατρός να ζητάει αμοιβή 1.000 ευρω χωρις απόδειξη και 1.600 με απόδειξη !!!

Πόσο ειναι ο ΦΠΑ ; 60% ?????

info press said...

@@@ tzonakos


Πληροφοριακά το επίδομα για τις εκλογές το παίρνουν και οι Δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές επειδή δεν δέχονται την αξιολόγηση, να μείνουν εκεί που είναι, διότι οι περισσότεροι δεν έχουν το χάρισμα της μεταδοτικότητας και βαριούνται που ζουν.

Ο ταξιτζής βγάζει απόδειξη κάθε φορά που γυρνάει το ρολόϊ, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήθελαν να ενσωματώσουν τις αποδείξεις στην φορολογία τους, με αποτέλεσμα να πληρώνουν πάνω-κάτω € 600 φόρο.

Όσον αφορά τους γιατρούς, η κυβέρνηση πρέπει να τους ελέγχει διαφορετικά, ας πούμε σύμφωνα με τα προσωπικά και τα οικογενειακά περιουσιακά στοιχεία ανά έτος, ακόμα και αυτά που μεταφέρουν στα παιδιά τους, διότι και πάλι θα ξεφύγουν.

Το ψωμί και το γάλα πρέπει να μπουν σε διαφορετικό καθεστώς για να προστατεύονται οι φτωχότεροι, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες.