Tuesday 12 January 2010

Αλέξης Γρηγορόπουλος - Η Μητέρα του Καταγγέλει

1. Τα παραπεμπτικά βουλεύματα χαρακτήρισαν εσφαλμένα τον δόλο του πρώτου κατηγορουμένου Επ. Κορκονέα ως ενδεχόμενο, καίτοι ήταν άμεσος δόλος πρώτου βαθμού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι επιθυμούν να προϊδεάσουν το δικαστήριο.


2. Τόσο η ανάκριση όσο και τα βουλεύματα δεν ασχολήθηκαν με το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί επιπροσθέτως και απόπειρα ανθρωποκτονίας τουλάχιστον κατά ενός ακόμη προσώπου του μαθητή Ν. Ρ., ο οποίος κατέθεσε ότι ο Επ. Κορκονέας "πυροβόλησε προς το μέρος του" (ας μην ξεχνάμε ότι ρίχτηκαν δύο πυροβολισμοί).
3. Ουδόλως αναζητήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η δεύτερη βολίδα που έριξε ο Επ. Κορκονέας.
4. Η δίκη μεταφέρθηκε στην Άμφισσα χωρίς μάλιστα να αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο οποίο προσέφυγα με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η επιλογή της Άμφισσας δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, αφού:
5. Δεν κλητεύτηκαν από τον Εισαγγελέα ουσιώδεις μάρτυρες.
6. Δεν αναζητήθηκε ο υπηρεσιακός φάκελος των κατηγορουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές καταδίκες και να εκτιμηθεί η προσωπικότητα αυτών.

Η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου κ. Τζίνα Τσαλικιάν, κατάγγειλε όλα τα παραπάνω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος αντί να διατάξει την εξέταση των καταγγελειών σε βάθος και αν χρειαστεί να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, διαΒίβασε την καταγγελία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.

Δυστυχώς οι Δημόσιοι υπάλληλοι, σε όλες τις βαθμίδες του κράτους... διακατέχονται από προχειρότητα σε κάθε ενέργεια τους...

No comments: