Friday 8 January 2010

Μίζες... Φακελάκια... Φοροδιαφυγή... Διαπλοκή...

Ένας αναγνώστης έγραψε ένα ιδιαίτερα επίκαιρο σχόλιο σε ένα παλαιότερο post του info press που έχει τον τίτλο Το Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Internet...

Το καταγράφουμε εδώ... μήπως και πέσει στο μάτι κάποιου υπεύθυνου...


"Παρακολουθώ με αγωνία τα δρώμενα και αναφέρω τα εξής.

1) Υφιστάμεθα σε μεγάλη έκταση τη "μίζα - φακελάκια" των φορουπαλλήλων που ελέγχουν για ίδιο όφελος και όχι για το κράτος... Αυτοί πλουτίζουν και το κράτος φτωχαίνει! Ο κόσμος φοβάται να το αναφέρει γιατί θα ακολουθήσει φοροεπιδρομή!

2) Οι γιατροί εξακολουθούν να μη δίνουν αποδείξεις και το φακελάκι στα χειρουργεία καλά κρατεί. Το ίδιο φυσικά και οι δικηγόροι!

3) Στους λογαριασμούς πχ, κινητών, αθροίζονται το ποσό της χρέωσης και ο φόρος που αναλογεί και επ' αυτού μπαίνει 19% ΦΠΑ. Που ακούστηκε "ΦΠΑ" στο φόρο;

4) Απίστευτη φοροδιαφυγή στα κέντρα διασκεδάσεων, Bars.. Πληρώσαμε 600 Ε χωρίς απόδειξη. Μετά ήρθαν, Λουλούδια, φωτογραφίες(5 Ε), Parking (20 Ε), άλλες χρεώσεις χωρίς απόδειξη. Ο κλάδος των γκαρσονιών, ζει κυριολεκτικά από τα Tips (χωρίς απόδειξη).

5) Τραγουδιστές, χορευτές κλπ δηλώνουν υποτυπώδεις αμοιβές και ειπράτουν 20πλάσιες. Γνωρίζω ότι παίρνουν και επιστροφή!

6) Ποτέ δεν είδαμε ένα ακλοτεστ έξω από κέντρα, όπου εξέρχονται 1500 μεθυσμένοι. Αντίθετα ίσως βρει κανείς αλκοτεστ, χιλιόμετρα μακριά αφού οδηγήσει ως εκεί μεθυσμένος και επικίνδυνος. ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΙΑΣ !
Ο αντικαπνιστικός νόμος ουδέποτε εφαρμόστηκε!

7) Οι πολιτικοί που όφειλαν να παραδειγματίζουν, πληρώνουν κατ' εξαίρεση, ελάχιστη εφορία. Επ' αυτού υπάρχει συναίνεση! Άκουσα να λένε (χωρίς να ντρέπονται) ότι "τα βγάζουν δύσκολα".

8) Γνωστοί μου ψάχνουν "τρόπους" να βάλουν τα παιδιά τους στο Δημόσιο. "Εχουν δίκιο" αφού όσοι περάσαμε από Πολεοδομίες, Νομαρχίες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΉΜΟΥΣ, ΤΕΛΩΝΕΙΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ, Υπουργεία... κλπ υποχρεωθήκαμε σε "γρηγορόσημο" και "μίζες" Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πόσες ώρες και"αν δουλεύουν", πόσες άδειες "δικαιούνται" πόσες αναρωτικές παίρνουν κλπ. Άλλωστε "κανείς δε θα τους διώξει" Για ένα ραντεβού με Υπουργό, μου "ζήτησαν" 500000 δρχ.

9) Θεωρούμε ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ, ότι σοβαρές αρμοδιότητες έχουν ανατεθεί στους Δήμους και τις Κοινότητες. Οι "φίλοι και κουμπάροι" δίνουν και παίρνουν και η παρανομία οργιάζει. Γέμισε ο κόσμος παράνομα BAR, κ.α. υπό την ανοχή των Δήμων και των υπηρεσιών (μίζες). Δήμος = κυβέρνηση μέσα στην κυβέρνηση, που δε δίνει λογαριασμό.

10) Φανταστείτε ένα κράτος όπου ο φόρος που παρακρατείται στις αποδείξεις, θα εξέπιπτε του φόρου της δήλωσης! Τότε ουδείς θα έδινε έστω και 1 ευρώ χωρίς απόδειξη. Σήμερα, ναι μεν δημιουργήθηκε μια συνείδηση, αλλά το ΠΑΖΑΡΙ συνεχίζεται αφού σου λέει (πχ ο γιατρός) διπλή τιμή και δε σε συμφέρει η απόδειξη. Αν δίνατε δέλεαρ (ουσιαστικό), θα χάνατε ελάχιστο φόρο, από τους μέσους πολίτες, αλλά θα πιάνατε τα 400000 που βγάζει γνωστός μου χειρουργός και δηλώνει 20000.

11) Συζητείται ότι ένας που βγάζει το χρόνο πχ. 50.000 ευρώ τα μισά τά δίνει στην εφορία. Συν περαιώσεις, έλεγχοι, "μίζες", προκαταβολές επόμενου έτους κλπ, τότε τι μένει? Απ αυτό που μένει, πληρώνουμε 19% σε ότι άγοράζουμε το οποίο δεν προσμετράται, λες και δεν καταλήγει στο κράτος !
Ο λογιστής μου μου είπε ότι πληρώνω 70% φόρους!
Έτσι οδηγούμεθα σε φοροδιαφυγή. Άλλωστε τα λεφτά μας καταλήγουν σ' αυτούς της διαπλοκής που ποτέ δε μάθαμε!

12)Οffshore και Ιδρύματα παραμένουν φορολογικός παράδεισος. Γι' αυτές τίποτα;

13) Είναι γνωστό ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες έχουν το δικαίωμα "ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝ" τις υπογραφές και αποφάσεις τους! Έλεος!

Ελπίζω να βοήθησα
Ευχαριστώ πολύ"

2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
info press said...

@@@ anon


Το post δεν έχει καμμία σχέση με τον Klaus, στον οποίο αναφέρεσαι.