Wednesday 11 November 2009

Stages & Συμβασιούχοι Έκλεισαν την Αθήνα

Σαν να είναι καταραμένη αυτή η χώρα...

Άνοιξε το λιμάνι του Πειραιά, αλλά έκλεισαν την Αθήνα οι μαθητευόμενοι των Stages και οι Συμβασιούχοι...



2.000 άνθρωποι διατάζουν το κλείσιμο της Πρωτεύουσας...

Οι ίδιοι άνθρωποι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι ήδη υπάρχουν 900.000 κηφήνες στο Ελληνικό Δημόσιο... και ότι δεν χρειάζονται άλλοι...

5 comments:

Anonymous said...

Αργά η γρήγορα η κυβέρνηση θα βρει μια οριστική λύση για αυτούς τους ανθρώπους που δούλευαν στα "stage".


Κατά τα άλλα, έληξε χθες τα μεσάνυχτα η πολύμηνη απεργία της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών, που αναστάτωσε επί σχεδόν ενάμιση χρόνο το λιμάνι του Πειραιά, προκαλώντας "ασφυξία" στην αγορά.

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης παρείχε χθες, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης συνάντησής του με τις διοικήσεις της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ενωσης Λιμενεργατών Λιμένος Πειραιώς, ουσιαστικές λύσεις στα εργασιακά θέματα που τους απασχολούν, καλώντας τους ταυτόχρονα να αναστείλουν άμεσα τις κινητοποιήσεις και να ανοίξουν το εμπορικό λιμάνι.

Οι εκπρόσωποι των απεργών για αρκετές ώρες εξέταζαν όλα τα ενδεχόμενα μαζί με τους νομικούς συμβούλους τους, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν άμεσα σε νέες κινητοποιήσεις στην περίπτωση κατά την οποία ο διάλογος για τον οποίο δεσμεύθηκε ο κ. Ανωμερίτης δεν εξελιχθεί με βάση το χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε από κοινού.

Ο κ. Ανωμερίτης τόνισε προς τους εκπροσώπους των απεργών ότι τα εργασιακά θέματά τους αφορούν αποκλειστικά και μόνον τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και με βάση το δεδομένο αυτό τούς διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν ακέραιες όλες οι θέσεις εργασίας, θα διατηρηθούν οι ισχύοντες οικονομικοί όροι εργασίας, θα επανεξεταστεί θετικότερα το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας του 2010 θα συμπεριληφθεί σειρά επί μέρους κλαδικών αιτημάτων τα οποία έχουν υποβληθεί από τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

info press said...

@@@ anon


Καμία λύση δεν θα βρεθεί για τα Stages και τους Συμβασιούχους.

Επιτέλους πάνε σπίτι τους.

Με 900.000 δημοσίους υπαλλήλους που έχει το δημόσιο, δεν καλύπτουν ούτε πάγιες ούτε διαρκείς ανάγκες.

http://infopress-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post_11.html



Αν απεργήσουν ξανά οι λιμενεργάτες θα έχουν πρόστιμα.

Δεν μπορεί μιά χούφτα χρυσοπληρωμένων συνδικαλιστών να εκβιάζουν όλους τους άλλους εργαζόμενους και την χώρα ολόκληρη.

Anonymous said...

Όχι μόνο θα φάνε πρόστιμο, αλλά επίσης θα τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης 6 μηνών. Έτσι τουλάχιστον αποφάσισε το αρμόδιο δικαστήριο που εκδίκασε την προσφυγή των θιγόμενων από την πολύμηνη απεργία παραγωγικών τάξεων της χώρας. Μιλάμε για πολύ βαριά καμπάνα.

Σε περίπτωση που οι λιμενεργάτες επιμείνουν στην αδιάλλακτη στάση τους, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πολιτική τους επίταξη με ό'τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις συνδικαλιστικές τους ηγεσίες.

info press said...

@@@ anon


Επαναλαμβάνουμε:

Δεν μπορεί μιά χούφτα χρυσοπληρωμένων συνδικαλιστών να εκβιάζουν όλους τους άλλους εργαζόμενους και την χώρα ολόκληρη.

Anonymous said...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.