Friday 8 May 2009

Συνήγορος του Πολίτη - Δεν Φταίει Κανείς για τον...

Ο Συνήγορος του Πολίτη έβγαλε το αθωωτικό πόρισμα του για τον θάνατο του ασθενούς στη Ρόδο.

Το πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη -που μάλλον συνήγορος των υπαλλήλων του δημοσίου έχει καταντήσει-, για τον θάνατο ασθενούς στο Κέντρο Αποθεραπείας, Φροντίδας και Κοινωνικής Αποκατάστασης της Ρόδου, άναφέρει ότι δεν προκύπτει κάποια ουσιώδης συνάφεια μεταξύ του θανάσιμου τραυματισμού του περιθαλπόμενου και ενδεχομένης αμελούς συμπεριφοράς του προσωπικού του Ιδρύματος.

Πιο νομικίστικη άφεση αμαρτιών δεν γίνεται.

Μπράβο Συνήγορε... είσαι πρώτος μετά τους δικαστικούς... στο ότι δεν φταίει κανείς άλλος... παρά μόνο ο ασθενής με την νοητική στέρηση...!!!

Έχουμε ξαναδεί παρόμοιο σκεπτικό σε δικαστική απόφαση του αεροδικείου, που μας έστειλε ένας αναγνώστης!!!

Είναι περίεργο πως κανένα κόμμα δεν τολμάει να ζητήσει εξηγήσεις από τον Συνήγορο για το τι διάολο δουλειά έχει να δίνει άφεση αμαρτιών, τη στιγμή που αναφέρει ότι δεν τους δόθηκαν όλα τα στοιχεία!!!

10 comments:

nikos said...

Πιστευω απόλυτα ότι μόνο με την αναβάθμιση του Ελεγτή Δημόσιας Διοικησης υποβοηθούμενου υπό βοηθών που θα επιλεγούν εκ των συνταξιούχων ,και όχι μόνο ,κατά κλάδο και επιθυμούν να προσφέρουν την εμπειρία τους εναντι ενός μικρού επιδόματος ,και των οποίων είναι ευκολο να διαπιστωθεί η επάρκειά τους , θα αντιμετωπισθεί η κρατική δυσλειτουργία, η υπηρεσιακή αδράνεια,ο καιροσκοπισμός, η διαφθορά,η σπατάλη κλπ με την λογοδοσία όλων των κλινακιων των διοικήσεων σε μία ανεξάρτητη και όχι μέσα στην ιεραρχία τους αρχή, απαιτώντας την υποβολή στοιχείων και κατονομάζοντας υπευθύνους επί των διαπιστουμένων δυσλειτουργιών ή ατασθαλειών.

info press said...

@@@ nikos


Ο πολίτης δεν έχει διασφαλιστεί έναντι των αναφορών του ΣτΠ και δεν δύναται να προσφύγει σε ανώτερη αρχή όταν δεν συμφωνεί με την αναφορά τους.

Η αναφορά του ΣτΠ δεν έχει καμμία ουσιαστική αξία και όταν προσποιούνται τον Εισαγγελέα όπως έγινε εδώ ή κάποια Κοινωνική Υπηρεσία -έχει έρθει στα χέρια μας και μιά τέτοια αναφορούλα-, χαντακώνει τους πολίτες.

Χειρότερη αρχή από τον ΣτΠ δεν υπάρχει.

Άλλη μία ανεξάρτητη αρχή;

Μάλλον όχι και μάλλον πρέπει να διαλυθούν αυτές που ήδη υπάρχουν.

Η μοναδική Αρχή που κάνει δουλειά είναι ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και καλό θα ήταν να ενισχυθούν με προσωπικό.

Η Αρχή Προστασίας κατάντησε γελοία με την υπερβολική προστασία των εγκληματικών στοιχείων, αλλά τουλάχιστον οι πολίτες μπορούν να προσφύγουν στο ΣτΕ.

Καλό βράδυ.

nikos said...

Συμφωνω απόλυτα με την προυπόθεση τα στελέχη του δημοσίου να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα μεν αλλά και με δικαιοσύνη. Κανείς δεν αντιδρά στην αυστηρή διοίκηση όταν αυτή είναι δίκαιη και ανθρώπινη από πλευράς συμπεριφορων

info press said...

@@@ nikos


Σοφές κουβέντες αυτές που λες αλλά κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με την διαφθορά και να σταματήσουν να τους χαϊδεύουν.

Κυριότερα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες ειδικά του ΣτΠ, διότι αυτοί κατάντησαν οι άνθρωποι για όλες τις δουλειές, πράγμα που δεν είναι σωστό.

Πριν καιρό πήγε ο ΣτΠ στην Κέρκυρα και τον πηγαινόφερναν οι άνθρωποι από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Άντε να διαβάσεις μιά ωραία αναφορά που έγραψε για αυτούς ο ΣτΠ, που μπορεί να έχει και δίκιο αλλά όταν διαπλέκονται δεν είναι ανεξάρτητοι, ή τουλάχιστον εμείς δεν τους πιστεύουμε ότι είναι.

nikos said...

Γι'αυτόν τον λόγο πιστευω ότι το έργο αυτό πρέπει να ανατεθεί σε εμπειρους και καταξιωμένους συνταξιούχους των οποίων μπορεί να ελεγχθεί εκ των προτέρων το 'πόθεν έσχες' και η όλη υπηρεσιακή τους διαδρομή, η οποία και να αξιολογηθεί εκ νέου και επι πλέον πιστευω ότι αυτοί οι άνθρωποι εχουν ήδη διαμορφώσει μία προσωπικότητα που δεν κάμπτεται εύκολα ούτε δελεάζεται

info press said...

@@@ nikos


Θα συμφωνούσαμε αν μπορεί να ελεχθεί το πόθεν έσχες καιτων στενών συγγενών τους δηλαδή των παιδιών τους αν έχουν ή τα ανήψια τους αν δεν υπάρχουν παιδιά.

Εξαρτάται βέβαια και πως σκέφτονται πολιτικά αυτοί οι συνταξιούχοι, διότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ανθρώπους π.χ. σαν τον κ. Σανιδά.

nikos said...

Βεβαίως αυτοί πρέπει να περάσουν από ψιλό κόσκινο και σίγουρα θα ελέγχονται διαρκώς από τους εποπτευοντες και τον ίδιο τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης. Ο Σανιδάς δεν ελέγχετο από κανέναν και αυτή ακριβώς ήταν και η αδυναμία του.

info press said...

@@@ nikos



100% συμφωνία με αυτά που αναφέρεις.

Μεγάλο πρόβλημα ο μη έλεγχος των Δικαστικών.

Η Επιθεώρηση Δικαστηρίων του Αρείου Πάγου είναι για γέλια.

Τα παράπονα των πολιτών πάνε στον κάλαθο των αχρήστων εκτός και αν ο πολίτης κρατιέται από κάποιον πολιτικό.

Κυνήγησαν δικαστικό που έφερε στο φως δικαστκές αποφάσεις ενός εγκληματία που είχε καταδικαστεί για 26 χρόνια φυλάκιση επειδή ο Σανιδάς είχε καλή σχέση με κάποιο πολιτικό που η κόρη του είχε την υπεράσπιση του εγκληματία.

nikos said...

Γι αυτό απαιτείται άμεσα ο αποτελεσματικός και ουσιαστικός έλεγχος. Πρέπει να το καταλάβουν καλά αυτό οι κυβερνώντες και από εδώ να ξεκινήσουν. Πιστευω ότι μεσα στο 6μηνο θα εχουμε ορατά αποτελέσματα αλλοιώς θα πάθει πολύ χειρότερα από αυτό που έπαθε η προηγούμενη κυβέρνηση.

info press said...

@@@ nikos


Αντίθετα από τον Καραμανλή που τα είχε αφήσει όλα στην κακή τους τύχη, ο Παπανδρέου δείχνει εξαιρετικά μεθοδικός.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα διαψεύσει τους πολίτες, διότι το αντίδοτο από την ΝΔ, θα είναι ιδιαίτερα πικρό.