Friday 5 September 2008

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΝΑΤ


Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΝΑΤ κ. Παπαγιαννόπουλος, που είχε διοριστεί από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργο Βουλγαράκη.

Ο διαχειριστής και ταμίας εταιρείας του υπουργού Ναυτιλίας και της συζύγου του, η οποία είναι συμβολαιογράφος, είχε διοριστεί και πρόεδρος του ΝΑΤ.

Ο διορισμός του κ. Παπαγιαννόπουλου στο ΝΑΤ, είχε γίνει στις 12 Ιουνίου 2008 και λίγες ημέρες αργότερα του ανατέθηκε η διαχείριση στην εταιρεία "Αστική Επέκταση Εκμετάλλευση Ακινήτων ΕΠΕ".

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA, είπε ότι χρησιμοποίησε τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης που είχε συστήσει με τη σύζυγό του για τη μεταβίβαση ακινήτων στα παιδιά του προκειμένου να πληρώσει λιγότερους φόρους, ενώ στο ερώτημα αν είναι θεμιτό από έναν υπουργό να φοροαποφεύγει, απάντησε πως είναι «λογιστική επιλογή».

Οσον αφορά στην αποκάλυψη του Έθνους ότι ήταν εκπρόσωπος εταιρείας διαχείρισης ακινήτων που συνεστήθη το 2000 από οffshore εταιρεία, τόνισε πως ανήκε στα πεθερικά του, μεταβιβάστηκε στη συνέχεια σε εκείνον και στη σύζυγο του και από τότε δηλώνεται ως Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) στο πόθεν έσχες που καταθέτει.

Αυτό το ετήσιο Ελληνικό αίσχος του πόθεν έσχες ας καταργηθεί τουλάχιστον και μην κοροϊδεύουν άλλο τους πολίτες.

Ας πουν στους πολίτες πως αποκτήσανε τις περιουσίες τους κι ας αφήσουν τις αηδίες του πόθεν έσχες.

No comments: