Wednesday 25 November 2009

Nova - Έκλεβαν το Σήμα μέσω Η/Υ & το Πουλούσαν

Οι αετονύχηδες ήταν 3 καταστηματάρχες που έκλεβαν το δορυφορικό σήμα της Nova και το χρυσοπούλησαν αντί € 300 σε 100.000 πελάτες που δεν είχαν αγοράσει το πιάτο της εταιρείας.

Προφανώς έλεγαν στους πελάτες ότι έτσι θα γλιτώσουν μιά για πάντα από το κόστος της συνδρομής... και αυτοί το δέχονταν...


Η διαφθορά είναι πολύ βαθιά ριζωμένη στην Ελληνική κοινωνία...

Μπράβο στον Μανώλη Σφακιανάκη που τους τσάκωσε...

8 comments:

Anonymous said...

Πρόκειται για μιαν απάτη-«μαμούθ» που θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στα ήδη χρεωκοπημένα δημόσια οικονομικά της χώρας, αφού σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας, το ελληνικό Δημόσιο έχει υποστεί οικονομική ζημιά 31.250.000 ευρώ για τα έτη 2008 και 2009.

Ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι... παράνομοι συνδρομητές ανέρχονται στις 100.000 !!!!

Στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για παράβαση των διατάξεων «περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' επάγγελμα», περί «προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατ' εξακολούθηση» και περί «νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», οδηγήθηκαν δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.


Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι συλληφθέντες πωλούσαν δορυφορικούς δέκτες συγκεκριμένης εταιρείας στους ενδιαφερομένους και στη συνέχεια τους έστελναν τους κωδικούς-κλειδιά μέσω του Internet. Έτσι με πολύ χαμηλότερο κόστος -άγνωστο ποιο- από τη νόμιμη μηνιαία συνδρομή μπορούσαν να βλέπουν τα κανάλια της Nova.

info press said...

@@@ anon


Υπάρχει τρόπος να τους πιάσουν όλους και να πάρει το κράτος τα € 31.250.000.

Εκτός αυτού μπορούν να κατασχέσουν ότι έχουν και δεν έχουν οι τρεις καταστηματάρχες.

Anonymous said...

Πολύ σωστή τοποθέτηση επί του θέματος.

Είναι όμως τόσο εύκολο να τους πιάσουν όλους στη φάκα και να τους κλείσουν μέσα; Ασφαλώς και όχι, διότι τα τρία άτομα που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ δεν είναι τα μόνα που εμπλέκονται σ'αυτή την πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά απάτη.

Οι τρεις συλληφθέντες πιθανόν να είχαν και συνεργούς οι οποίοι την ώρα που μιλάμε παραμένουν ασύλληπτοι και καταζητούνται.

Δεν μας μένει λοιπόν να παρακολουθήσουμε τις επόμενες ημέρες όλες τις τελευταίες εξελίξεις από πρώτο χέρι. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να μάθουμε πολύ περισσότερα γύρω άπ'αυτή την μυστηριώδης υπόθεση, διότι το κουβάρι των αποκαλύψεων μόλις τώρα άρχισε να ξετυλίγεται.

Καλό σου βράδυ.

info press said...

@@@ anon


Τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα μένουν, δεν εξαφανίζονται και πρέπει να τους πιάσουν.

Δεν αποκλείεται να έχουν και άλλους συνεργούς.

Στους υπολογιστές τους θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία.

Καλό βράδυ και σε σένα.

Anonymous said...

Εγώ πάντως αν ήμουν συνδρομητής της Nova δεν θα αγόραζα ποτέ μια «σπασμένη» συσκευή. Κι αν τύχαινε να πέσει στα χέρια μου κατά λάθος ένας σπασμένος αποκωδικοποιητής, θα τον επέστρεφα στο κατάστημα που το αγόρασα χωρίς δεύτερη κουβέντα και θα ζητούσα από τον πωλητή ή την πωλήτρια να μου δώσει ένα άλλο μηχάνημα που είναι κλειδωμένο «fresh out of the box». Απλά πράγματα.

Όσοι συνδρομητές της Nova έπεσαν θύματα αυτών των απατεώνων καλό θα είναι να καταγγείλουν το περιστατικό στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ή την ΕΚΠΟΙΖΩ. Διότι ποτέ δεν ξέρεις, κυκλοφορούν χιλιάδες τέτοιοι αποκωδικοποιητές-«μαϊμού» στην αγορά!

info press said...

@@@ anon



Οι "καταναλωτές", εξαπάτησαν εν γνώσει τους, διότι όλοι γνωρίζουν ότι η τηλεόραση cable όπως είναι η Nova, έχει μηνιαία συνδρομή.

Εφόσον λοιπόν δεν ελάμβαναν την μηνιαία ταχυπληρωμή (έτσι μας είπαν ότι πληρώνουν, είτε μέσω τραπέζης), είναι απατεώνες.

Να πάνε οι απατεώνες στην ΕΚΠΟΙΖΩ ή στο Υπουργείο για να ζητήσουν και τα ρέστα;

Να τους τσακίσουν όλους πρέπει.

Την καλημέρα μας.

Anonymous said...

Με χλευάζεις...

Δεν είναι όλοι οι καταναλωτές απατεώνες.

Η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορούν καταναλωτές-»μαϊμού» ανάμεσά μας χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι.

Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο να κάνουμε συγκρίσεις για το ποιός καταναλωτής/συνδρομητής είναι «μαϊμού» ή όχι.

Διότι απλά οι επιτήδειοι εφευρίσκουν πάντα διάφορες μαγκιές για να παραπλανήσουν τον κοσμάκη!

Τους καταναλωτές/συνδρομητές «μαϊμού» πρέπει να καρφώσουμε και όχι τους ειλικρινείς πολίτες που κάνουν ό'τι περνάει από το χέρι τους για να χρυσοπληρώσουν μια συνδρομή. Μην τους βάζεις όλους μαζί στο ίδιο τσουβάλι.

info press said...

@@@ anon


Ούτε να το σκέφτεσαι και αν το θεώρησες σαν χλευασμό, ζητάμε συγνώμη.

Δεν γίνεται ο καταναλωτής να μην κατάλαβε ότι κάτι παράνομο συμβαίνει, την στιγμή που δεν του ζητήθηκε να πληρώνει την μηνιαία συνδρομή.

Οι επιτήδειοι όπως λες θα είπαν στους καταναλωτές να μην τηλεφωνήσουν ποτέ ή να μην έρθουν σε επαφή με την Nova.

Δεν χρυσοπλήρωσαν καμμία συνδρομή, με τα € 300 all inclusive deals για πάντα.

Η Nova θα είναι σε θέση να αποζημιωθεί από όλους αυτούς, το ίδιο και το κράτος.

Οι καταστηματάρχες χρυσοπούλησαν δεδομένου ότι σε αυτούς στοίχιζε ελάχιστα.

Την καλημέρα μας.