Thursday 12 November 2009

Internet - Ο Φόβος και ο Τρόμος των Παιδιών

Επιφυλακτικοί για το νέο μαθητικό υπολογιστή, λέει ο τίτλος στην Zougla.gr...

Ποιοί είναι οι επιφυλακτικοί;







"Τη βαθιά του ανησυχία εκφράζει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου για τους φορητούς υπολογιστές που δόθηκαν στους μαθητές της A' Γυμνασίου, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ψηφιακή Τάξη".
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, δεν πληρούν τους θεμελιώδεις κανόνες ασφαλούς πρόσβασης των παιδιών αυτής της ηλικίας στο διαδίκτυο.
Το Κέντρο επισημαίνει ότι:
- Εκτός του εκπαιδευτικού υλικού που περιλαμβάνει, ο υπολογιστής είναι εφοδιασμένος μεν με λογισμικό προστασίας, ωστόσο, η ρύθμιση του απαιτεί γνώσεις τις οποίες κατά κανόνα δεν έχουν ούτε οι γονείς, ούτε οι μαθητές.
- Πρόκειται για υπολογιστή που δεν ευνοεί τον γονεϊκό έλεγχο δεδομένης της φορητότητάς του.
Κάποιες προσφορές απόκτησης του υπολογιστή παρείχαν δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι μαθητές της Α' Γυμνασίου να αποκτήσουν απεριόριστη πρόσβαση στο μέσο, οποτεδήποτε και από οπουδήποτε, δίχως όρια ή γονεϊκό έλεγχο.
Αποτέλεσμα αυτού είναι η δυνατότητα χρήσης του, ακόμα και στο σχολικό περιβάλλον για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς που αφορούν στη μαθησιακή διαδικασία.
Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνει το Κέντρο, οι μαθητές μπορεί να έχουν πρόσβαση σε παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο, όπως πορνογραφία, ναρκωτικά, τζόγο, κ.λπ., να πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, ακόμα και να αναπτυχθούν συμπτώματα εθισμού."

Άκου λοιπόν βλακώδες Κέντρο και εσύ Zougla.gr που δεν έβαλες ούτε link του Κέντρου στο δημοσίευμα... και ακούστε καλά...

Κάθε γονέας είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να προστατεύει το παιδί του...

Αν δεν γνωρίζει πως λειτουργεί ένας Η/Υ να φροντίσει να μάθει...


Εάν ο γονέας είναι τεμπελόσκυλο ή βλάκας... να βρει κάποιον που γνωρίζει από Η/Υ... και να διορθώσει το όποιο πρόβλημα...

Μην ξαναφέρετε την καταστροφολογία... θα σας πάρει ο διάολος... διότι για να παίξει τζόγο ένα παιδί χρειάζεται πιστωτική κάρτα και αν ο γονέας είναι τέτοιο τούβλο... καλύτερα να του αφαιρέσουν την επιμέλεια...

Ευτυχώς που ο Γιώργος Παπανδρέου... δεν δίνει σημασία στις αηδίες που λέτε ή γράφετε... για το Internet...

10 comments:

tzonakos said...

Ο γονεϊκός έλεγχος γίνεται μεσα στο ίδιο το σπίτ, ανατρέφοντας και μεγαλώνοντας ενα παιδί.
Αν ανατραφεί σωστά τότε το αφηνεις ελεύθερο γιατι θα ξέρει να φυλαχθεί.
Και πάλι πρέπει καθε τόσο να ξέρεις τι κάνει το παιδί, και φυσικά οι παιδαγωγοί να ξέρουν να κατευθύνουν τη νεολαία σωστά.

αλλα αυτη η ζουγκλοκαταστροφολογία και γκρίνια δεν ωφελεί σε τίποτα.
Δεν ειναι δημοασιογραφία αυτη σοβαρή.

info press said...

@@@ tzonakos


Το πιο σωστό από όλα είναι αυτό που λες.

Τους δώσαμε μιά απάντηση διότι φέρνουν την καταστροφή.

Μάλλον ήθελαν να δείξουν στον Γιώργο... πόσο χρήσιμοι είναι... το show για εκεί έγινε, αλλά ήταν λάθος η πόρτα και ο τρόπος.

LOL...

GIORGOS said...

Το γράφω μόνο και μόνο επειδή μεγάλωσα σε υπερπροστατευτικό περιβάλλον,το οποίο κατα πόσο με ωφέλησε ή το αντίθετο...η νεκροψία θα δείξει:

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία κάποιου που ανατρέφει ένα παιδί,αλλά το κακό συμβαίνει και μπροστά στα μάτια μας,μπροστά στην πόρτα μας,απο το ίδιο μας το χέρι μπορούν να βουτήξουν το παιδί.

Το να ρίχνουν κάποιοι στο διαδίκτυο την ευθύνη για την ανικανότητά τους ή την κοροϊδία που τρώνε στα μούτρα τους απο τη νεολαία που τους έχει πάρει είδηση,είναι μεγάλη υποκρισία.

info press said...

@@@ GIORGOS


Να είσαι καλά που το λες αυτό, το παιδί πάει στο γειτονικό μαγαζί για γάλα και μπορεί να συμβούν χίλια δυό.

Στην καθωσπρεπική Ελλάδα, περίπου 7.500 παιδάκια κάτω των 5 ετών, τρώνε το ξύλο της ζωής τους μέσα στα σπίτια τους, από τους γονείς τους και οι Αρχές πέρα βρέχουν.

Την καλησπέρα μας Γιώργο.

Anonymous said...

Το κακό είναι ότι τα περισσότερα Ελληνόπουλα έχουν τον υπολογιστή τους στο δωμάτιό τους και όχι στο σαλόνι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι γονείς να δουν τι συμβαίνει. Και το χειρότερο άπ' όλα: "σερφάροντας" έτσι ανέμελα στο Web, τα παιδιά αυτά δεν αντιλαμβάνονται καν τον κίνδυνο που ελλωχεύει από την μία ή την άλλη γωνιά!

Όπως και να έχει, θα πρέπει να υπάρξει σωστή και έγκαιρη πληροφόρηση τόσο για τους γονείς όσο και για τα ίδια τα παιδιά και όχι τρομολάγνα σενάρια που διοχευτεύονται από δω κι από κει από τους κάθε λογής "δημιοσιοκάφρους" του τύπου Ευαγγελάτος και Τριανταφυλλόπουλος!

Και το πιο σημαντικό άπ'όλα: η πρόληψη σώζει.

Υπάρχουν ειδικά κέντρα σε Ευρώπη και Αμερική που παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη στους εξαρτημένους από το Internet και που τους βοηθάνε με τις κατάλληλες συμβουλές να απερξαρτηθούν άπ' αυτό τον εθισμό.

info press said...

@@@ anon



Είναι θέμα γονέα και αν είναι ανίκανος το κράτος ας του πάρει την επιμέλεια.

Δεν γίνεται, οι γονείς να έχουν μόνιμη άφεση αμαρτιών.

Anonymous said...

Υπάρχουν σίγουρα τρόποι αντιμετώπισης τέτοιων δυσάρεστων γεγονότων, αλλά το πρόβλημα αφορά κυρίως τους γονείς, όπως το λες πολύ εύστοχα.

Θα συμφωνήσω με τον Χρήστο και τον Γιάννη, οι σαχλαμάρες που λένε κάθε βράδυ τα κανάλια δεν ωφελούν κανέναν.

Και όπως πολύ σωστά λέει ο Γιάννης, αυτά που ακούστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες δεν είναι σοβαρή δημοσιογραφία. Θα έλεγα μάλιστα ότι αυτές οι ανοησίες των ΜΜΕ (με εξαίρεση το ΜΕΓΚΑ και την ΕΡΤ, τα οποία κατά τη γνώμη είναι το μόνα σοβαρά κανάλια που ενημερώνουν σωστά την κοινή γνώμη) παραπέμπουν περισσότερο στο κακόγουστο κουτσομπολιό παρά στη σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση.

info press said...

@@@ anon



Ο Χρήστος και ο Γιάνης ποιοί είναι;

Πάντως οι ειδήσεις των σταθμών είναι για κλάμματα, ούτε η γιαγιά μας δεν βλέπει την ΕΡΤ.

Όλοι αυτοί φροντίζουν πρώτα τα δικά τους συμφέροντα και μετά λένε ειδήσεις.

Δεν κάνουν ποτέ μιά έρευνα της προκοπής για να ξεσκεπάσουν τα σκάνδαλα.

Ποιά έρευνα έχει κάνει η ΕΡΤ για το δημόσιο συμφέρον;

tzonakos said...

Εγω ειμαι ο Γιάννης μάλλον :)
Και χωρίς να ειμαι δημοσιογράφος ευτυχώς μπορώ να διακρίνω την καλή δημοσιογραφία απο την κακή και κατευθυνόμενη.

info press said...

@@@ tzonakos


Ο Τζονάκος είναι Γιάννης;

Ο Χρήστος ποιός είναι;

Με μπέρδεψες άνθρωπε μου και δεν το λέω για σένα Τζονάκο.