Tuesday 24 November 2009

Εκλογές ΝΔ - Ντόρα Μπακογιάννη ή Αντώνη Σαμαρά;

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας καλούνται να ψηφίσουν για Πρόεδρο του κόμματος τους, ή τουλάχιστον ότι έχει απομείνει από αυτό μετά τις εκλογές...



Αρκετοί φίλοι αναγνώστες ζήτησαν να φτιάξουμε ένα προφίλ για τους υποψήφιους και άλλοι ζήτησαν να αιτιολογήσουμε ποιόν από τους τρεις θα ψηφίζαμε...
Αποφασίσαμε πως δεν θα ασχοληθούμε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, διότι δεν μας εκφράζει η λαϊκίστικη παρουσία του και δεν θα τον ψηφίζαμε, για κανένα αξίωμα.
Πολλές ερωτήσεις των αναγνωστών, έχουν να κάνουν με την FYROM και θα απαντήσουμε σε αυτό το ζήτημα μόνο νομικά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν είναι άνθρωπος των άκρων.

Στο υπουργείο της δεν υπήρξαν οικονομικά ή άλλα σκάνδαλα.

Ως υπουργός των εξωτερικών, πέτυχε τον αποκλεισμό της FYROM από το NATO.




Το γεγονός ότι ήταν μέλος μιάς αποτυχημένης κυβέρνησης την επιβαρρύνει.

Η ακατανόητη μανία κάποιων να την χρεώνουν με τις όποιες αποτυχίες ή πολιτικές πράξεις του πατέρα της... είναι απλά ακατανόητη.

Κανένας από εμάς δεν συμφωνεί με κάθε ενέργεια του δικού μας πατέρα και είναι αδιανόητο να απολογούμαστε για κάθε πράξη των γονέων μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει ούτε μιά ιστοσελίδα για να μάθουμε τις σκέψεις του σε γενικές γραμμές.

Ο ίδιος είπε προχτές στο MEGA ότι "δεν πρέπει να ξεχνάμε τους νέους που ασχολούνται με το Internet" αλλά δεν κάνει και κάτι για να έρθει σε επαφή μαζί τους.

Στο παρελθόν είχε δικό του κόμμα, διότι όπως λέει διαφώνισε με την ΝΔ.

Σε κάθε ευκαιρία υπενθυμίζει ότι δεν ήταν μέλος της κυβερνητικής επιτροοπής και ότι ήταν υπουργός μόνο 8 μήνες, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσει από το γεγονός ότι και αυτός ήταν μέλος μιάς αποτυχημένης κυβέρνησης.

Στις συνεντεύξεις του ασχολείται ιδιαίτερα με το θέμα της FYROM και την ονομασία της χώρας αυτής.

Δίνει την εντύπωση εθνικιστή και συνάμα λαϊκού αγωνιστή, που ήταν σε νάρκη και κατά την διάρκεια που ήταν υπουργός.

Αυτό που παραξενεύει περισσότερο είναι η συμμαχία με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος από την αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας βρίσκεται στο κέντρο, δίχως κορώνες εθνικισμού ή λαϊκισμού.

Το γεγονός ότι δεν δέχθηκε την τηλεοπτική αναμέτρηση που πρότεινε η Μπακογιάννη, με την δικαιολογία ότι το ΠΑΣΟΚ θα χαρεί, είναι επειικώς ανόητη.

Θα ψηφίζαμε λοιπόν την Ντόρα Μπακογιάννη, διότι προτιμάμε τους ήπιους τόνους στην πολιτική και επειδή ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός δεν μας ταιριάζουν.


FYROM

Δεν υπάρχει νομικό προηγούμενο, όπου η ονομασία μιάς οποιασδήποτε χώρας να έχει αλλάξει επειδή το ζητάει επίμονα μιά άλλη χώρα.

Όποιος πολιτικός, επιμένει και εμμένει ότι αυτό μπορεί να γίνει, τότε εμπαίζει τους πολίτες και τους ψηφοφόρους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί ούτε ένας δημοσιογράφος να πει την νομική αλήθεια που προαναφέραμε και να ρωτήσει τους πολιτικούς πως η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει την αλλαγή του ονόματος μιάς άλλης χώρας, όπως είναι η FYROM.

8 comments:

Anonymous said...

Η ανάδειξη ενός από τους δυό υποψήφιους θα καθορίσει το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου το κύρος και η αξιοπιστία του βγήκαν βαρύτατα τρυματισμένα από την ήττα της 4/10/2009.

Άν συνεχιστούν οι γκρίνιες και οι μουρμούρες και μετά την εκλογή του νέου προέδρου, το σίγουρο είναι ότι η ΝΔ οδεύει ολοταχώς προς ένα δρόμο δίχως επιστροφή και η διάλυσή της δεν θα είναι πλέον παρά μονάχα θέμα ολίγων ημερών.

Εξάλλου, και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την άνοδό της στην εξουσία, δεν μένει αλώβητη. Σου θυμίζω τι έγινε πριν 2 ημέρες όταν το ΚΚΕ ματαίωσε προγαμματισμένη συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Απασχόλησης Ανδρέα Λοβέρδου με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό, όπως επίσης και τις τριβές μεταξύ των υπουργών και των στελεχών της κοινοβουλευτικής ομάδας για το πάγωμα των μισθών της τάξεως των 2.000 ευρώ και το "άδειασμα" του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή στην πρόσφατη απόφαση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για κατάργηση της βάσης του 10.

Θα σου πρότεινα λοιπόν να αναρτήσεις τις παρακάτω επισημάνσεις σαν θεματική ενότητα γιατί έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Καλό σου πρωινό.

info press said...

@@@ anon


Το ΚΚΕ μπλόκαρε την είσοδο με τον συνήθη φασιστικό τρόπο που γνωρίζουν τα στελέχη του και δεν είχαν βάλει σε εφαρμογή όσο κυβερνούσε η ΝΔ.

Κάθε αρχή και δύσκολη, δεν κρίνουμε μιά κυβέρνηση από ένα θέμα στο οποίο οι αποφάσεις δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

Τις αλλαγές της διακυβέρνησης που κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν θα μπορέσουν να τις αλλάξουν αλλά και να τις χωνέψουν τα φασιστόμουτρα που έχουν μάθει να λειτουργούν στην αδιαφάνεια.

Anonymous said...

Μιας και έθεσες το θέμα τα περί φασιστοειδών στους κόλπους του ΚΚΕ, οφείλω από την πλευρά μου να σου υπευθυμήσω την πολύχρονη κόντρα ανάμεσα στην ΓΓ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο!

Οι σχέσεις τους δεν είναι καθόλου καλές - υπήρξαν μάλιστα πολλές φορές έντονες αψιμαχίες μεταξύ τους στα μέσα και εξω από την Βουλή.

info press said...

@@@ anon


Την κόντρα δεν την γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε εσένα για την ύπαρξη της.

Έχει όμως τόση σημασία μιά προσωπική κόντρα για την φασιστική νοοτροπία του ΚΚΕ;

Anonymous said...

Γιατί όχι; Άλλωστε σε γενικές γραμμές το ΚΚΕ δεν τα πάει καθόλου καλά ούτε με το ΠΑΣΟΚ ούτε με την ΝΔ, τα οποία χαρακτηρίζει κόμματα του κεφαλαίου που παίρνουν αντιλαϊκά μέτρα κατά του εργαζόμενου λαού ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για οπορτουνισμό και τον ΛΑΟΣ ότι είναι δεκανίκι του δικομματισμού.

Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελείται εν μέρει από πρώην μέλη του ΚΚΕ, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής Δημήτρης Δεσύλλας και ο δημοσιογράφος Γιώργος-Γασπάρ Δελαστίκ, εκδότης και διευθυντής αντίστοιχα της κυριακάτικης πρωϊνής εφημερίδας ΠΡΙΝ.

Οι θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι σχεδόν ταυτόσιμες με αυτές του ΚΚΕ, ωστόσο η φιλοσοφία και οι απόψεις των δύο κομμάτων διαφέρουν σημαντικά.

info press said...

@@@ anon



Η διακυβέρνηση της ΝΔ με αυτήν του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμμία σχέση.

Η διαφορά είναι εμφανής και οι μόνοι που δεν την βλέπουν είναι τα στελέχη του ΚΚΕ.

Εξάλλου όσο κυβερνούσε η ΝΔ, τα στελέχη του ΚΚΕ ήταν σαν κότες.

Το ΚΚΕ γενικώς ζει στον κόσμο του.

Δεν γνωρίζουμε τα περί "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" και δεν μας ενδιαφέρει τι λένε διότι δεν τους ξέρουμε.

Γιώργης Χολιαστός said...

Μπελάδες ΝεοΔημοκράτη ψηφοφόρου

Να ψηφίσω Ντόρα; Διαφθορά ψηφίζω!
Σαμαρά; Οι φίλοι θα μου λεν φασίζω!
Κι αν Ψωμιάδη, τότε…άκρατα εθνικίζω…

Ποιόνε να ψηφίσω…ποιόνε να ψηφίσω…
Μπα!..στην τύχη λέω μάλλον να τ’ αφήσω:
θα ψηφίσω, πρώτα, αφού τα μάτια κλείσω!

Αλλά ούτε... μάλλον, ψήφο δε θα ρίξω,
μα βαθύ πηγάδι και στενό θ’ ανοίξω
και τους τρεις αράδα μέσα του θα πνίξω…

Γιώργης Χολιαστός

info press said...

@@@ Γιώργης Χολιαστός



Γεια σου Γιώργη, είσαι απίθανος, όπως πάντα.

Να είσαι καλά.

Την καλημέρα μας.