Monday 23 November 2009

Αλέξης Γρηγορόπουλος - Νέο Αίτημα της Μαμάς του

Η Τζίνα Τσαλικιάν, μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κάθε ημέρα στο μαγαζί της, φέρνει στο παιδί της λουλούδια και γλυκά, σαν να είναι εκεί.
Σαν να σταμάτησε ο χρόνος... σαν να περιμένει να μπει μέσα και να την αγκαλιάσει ο Αλέξης της.

Η ίδια λέει σε φίλους:
Αρνούμαι να ανοίξω τηλεόραση και εφημερίδες. Δεν θέλω να δω τα πρόσωπα των δολοφόνων του παιδιού μου. Δεν θέλω να συγκεκριμενοποιήσω την όψη του δολοφόνου που σκότωσε τον γιο μου.


Η κ. Τζίνα Τσαλικιάν που στις 20 Ιανουαρίου του 2010 θα αναγκαστεί να αντικρίσει τελικά στις δικαστικές αίθουσες το πρόσωπο του Επαμεινώνδα Κορκονέα, το χέρι του οποίου αφαίρεσε τη ζωή του γιου της, ζει αυτές τις μέρες ένα νέο δράμα.

Η ίδια εκφράζει την πικρία της για το ότι η μεταφορά της έδρας της δίκης στην Αμφισσα αποδυναμώνει το δικαίωμα να υπερασπιστούν τη μνήμη του αθώου 15χρονου παιδιού.

Φοβάται ότι αυτή η απόσταση θα στερήσει από τους μάρτυρες τη δυνατότητα να παραστούν στη δίκη, κι αυτός ο φόβος γίνεται μέρα με τη μέρα ο καινούργιος της Γολγοθάς.

"Το παιδί μου υπήρξε θύμα μιας πρωτοφανούς εκστρατείας κατασυκοφάντησης από τους δράστες και τους συνηγόρους τους. Με ενδιαφέρει πρωτίστως η αποκατάσταση της μνήμης του γιου μου, όπως ακριβώς ήταν. Τον κ. Κούγια όλοι τον γνωρίζουν ποιος είναι. Κι όμως συνεχίζουν να του δίνουν βήμα να μιλάει. Η τηλεόραση αυτού του είδους μοιάζει με ρωμαϊκή αρένα. Γι’ αυτό και αρνούμαι να βγω. Η δική μου οδύνη δεν θα αφήσω να γίνει δημόσιο θέαμα" λέει η μητέρα του Αλέξη ένα χρόνο μετά τον θάνατό του.

ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ

Ζητούν να γίνει η δίκη στην Αθήνα


Από αύριο οι δικηγόροι της οικογένειας Τσαλικιάν αρχίζουν σειρά νομικών επαφών, έτσι ώστε να βρεθεί τρόπος ανατροπής της απόφασης για τη διεξαγωγή της δίκης στην Αμφισσα.

"Με τη μεταφορά της έδρας αποδυναμώνεται το δικαίωμά μου να υπερασπίσω τη μνήμη του αθώου 15χρονου νεκρού γιου μου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος υπήρξε και θύμα μιας πρωτοφανούς εκστρατείας κατασυκοφάντησής του από τους δράστες, το οικογενειακό τους περιβάλλον και τον κ. Κούγια







1 Παρακωλύεται ουσιαστικά η ομαλή διεξαγωγή της δίκης με το να παρεμποδίζεται η προσέλευση μαρτύρων (μεταξύ των οποίων υπάρχουν και μαθητές), οι οποίοι καλούνται να διανύσουν μεγάλη απόσταση έως το δικαστήριο της Αμφισσας.

2 Αντικαθίστανται ένορκοι οι οποίοι τελούν σε άμεση τοπική σχέση με τα περιστατικά με άλλους που δεν έχουν αυτό το προσόν.

3 Περιορίζεται κατά πολύ η αρχή της δημοσιότητας της δίκης. Κάνω λοιπόν έκκληση στη συντεταγμένη πολιτεία να αποκαταστήσει αυτή την αδικία και να διεξαχθεί η δίκη στην Αθήνα".

Ενας ολόκληρος χρόνος κύλησε για την τραγική μάνα, μέσα στον πόνο και στη θλίψη.

Το info press ζητάει την παρέμβαση του Χάρη Καστανίδη... για να ικανοποιηθεί το αίτημα της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία για την μνήμη του παιδιού της κ. Τσαλικιάν.

Don't be spineless... κ. Χάρη Καστανίδη...

Όλο το άρθρο ΕΔΩ...

Σημείωση:
Νομίζαμε ότι ο Κορκονέας είχε καταθέσει αίτημα για μεταφορά της Δίκης.
Δεν έγινε έτσι...
Απλά στην Ελλάδα λειτουργούν αυθαίρετα και οι Ανώτατοι Δικαστικοί της χώρας, οι οποίοι δεν τηρούν τις νόμιμες διαδικασίες... επειδή έτσι θέλουν...
Να σε χαιρόμαστε ανόητο κράτος... και τις Ανεξήγητες... εμμονές σου για τη δίκη του Κορκονέα

Αλέξης Γρηγορόπουλος - Κανείς ΔΕΝ Ντρέπεται;
Αλέξης Γρηγορόπουλος - Ρεσάλτο Βίας & Τρέλας
Αλέξης Γρηγορόπουλος - Η Επέτειος της Δολοφονίας
Ο Θάνατος του Αλέξη - Γενικεύσεις & Λεπτομέρειες
Αλέξης Γρηγορόπουλος - Ο Κούγιας Δεν Αλλάζει
Αλέξης Γρηγορόπουλος - Ας Γυρνούσε ο Χρόνος Πίσω
Αλέξης Γρηγορόπουλος - Γιατί "κύριε" Συνάδελφε;

1 comment:

froso said...

http://www.youtube.com/watch?v=IQvIO6DClQs&feature=related ema6a gia to paidi apo mia filh m pou gnwristikame se ena diadiktiako paixnidi k simera 6/12 einai h mera pou 3 xronia prin pe6ane apo ena kolompatso