Friday, 15 May 2009

Πανελλαδικές Έκθεση - Το Κάψιμο των Βιβλίων...

Το θέμα της σημερινής εξέτασης για την έκθεση ήταν "Το Κάψιμο των Βιβλίων στο Τέλος της Χρονιάς".

Μπράβο σε αυτούς που διάλεξαν το θέμα.


Είναι εύκολο και συνδέεται άμεσα με το ηλεκτρονικό βιβλίο, για το οποίο μιλάει ο Γιώργος Παπανδρέου και που δεν μπορεί να καεί.

3 comments:

Ypopshfios panelladikwn.... said...

Ναι, νομίζω ήταν καταπληκτική ιδέα. Άλλωστε,όταν ακούει κάποιος τα "ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης και γνώσης" το μυαλό του πάει κατευθείαν στο ηλεκτρονικό βιβλίο, που δεν μπορεί να καεί. Γιατί βέβαια, αυτό είναι το πρόβλημα, πως να φτιάξουμε βιβλία που δεν καταστρέφονται , κι όχι να αντιμετωπιστούν οι λόγοι για τους οποίους γίνεται αυτό. Για να μη σχολιάσω το γεγονός, ότι σε οδηγούσαν να γράψεις συγκεκριμένα πράγματα!! "Αιτιολογήστε το φαινόμενο"!!! Και μετά προσπαθήστε απελπισμένα να το συνδέσετε με κάτι το οποίο δεν σχετίζεται!!!! Δηλαδή και για τα προβλήματα της παιδείας να ηθελες να γράψεις και τους πραγματικούς λόγους που συμβαίνει αυτό, έβγαινες εκτός θέματος!!!!!

Τι να πω...του χρόνου βάλτε αυτό:
"Τελευταία εμφανίζονται όλο και περισσότερες μαύρες τρύπες. Να αιτιολογήσετε το φαινόμενο και να αναφέρετε τρόπους αντιμετώπισης των καταλήψεων."

info press said...

@@@ Ypopshfios panelladikwn....


Το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι το βιβλίο του μέλλοντος είτε αρέσει είτε όχι.

Δεν υπάρχει καμμία απολύτως δικαιολογία για το κάψιμο οποιουδήποτε βιβλίου.

Όταν ο άνθρωπος δεν συμφωνεί με κάποιο βιβλίο, κάθεται και γράφει ένα άλλο βιβλίο για να αντικρούσει ότι δεν συμφωνεί.

Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία να έχεις σε ότι κάνεις.

Ypopshfios panelladikwn.... said...

Το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι το βιβλίο του μέλλοντος είτε αρέσει είτε όχι.Το ηλεκτρονικό βιβλίο δεν είναι το βιβλίο του μέλλοντος, τουλάχιστον όχι του άμεσου. Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το βιβλίο εξακολουθούν να είναι αρκετά απέναντι στο ηλεκτρονικό:
Δεν απαιτεί φόρτιση, σημειώσεις σε αυτό μπορούν να γίνουν πιο εύκολα, δίνει άλλη αίσθηση στην διαδικασία της μελέτης/ανάγωνσης κ.α. Πιστέψτε με, έχω δοκιμάσει πολλές φορές να διαβάσω βιβλία σε μορφή Pdf στον η/υ και ποτέ δεν κατάφερα να συγκεντρωθώ για πάνω από 1 ώρα...

Δεν υπάρχει καμμία απολύτως δικαιολογία για το κάψιμο οποιουδήποτε βιβλίου.Το ότι δεν υπάρχει δικαιολογία, στο οποίο συνφωνώ, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και αιτία. Και για αυτόν που διαπράττει ένα φόνο εν θερμώ δεν υπάρχει δικαιολογία, αλλά νομίζω ότι οι προσπάθειες όλων στοχεύουν στην αποφυγή τέτοιων γεγονότων μέσω της Παιδείας...

Όταν ο άνθρωπος δεν συμφωνεί με κάποιο βιβλίο, κάθεται και γράφει ένα άλλο βιβλίο για να αντικρούσει ότι δεν συμφωνεί. Κι αυτό σωστό, μόνο που στην περίπτωση των σχολικών βιβλίων δεν περνάνε τα καλύτερα, αλλά τα βιβλία των συγγραφέων που έχουν τα μέσα...Αν δείτε τις ανακρίβειες και τις ασάφειες, και τα αναρίθμητα γραμματικά/συντακτικά/λογικά λάθη που υπάρχουν σε βιβλία που είμαστε υποχρεωμένοι να αποστηθίσουμε (θεωρητικών μαθημάτων, για τα υπόλοιπα δεν έχω ιδιαίτερο παράπονο) θα καταλάβετε.

Και εν πάση περιπτώσει, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ποιά είναι η σύνδεση των θεμάτων. Εαν είναι το ηλεκτρονικό βιβλίο, τότε υπάρχει σαφές πρόβλημα στο 2ο υπόθεμα, το οποίο θα έπρεπε να περιορίζεται στο χώρο της Παιδείας. Διαφορετικά, για να καλύψει ο υποψήφιος το θέμα πρέπει να επεκταθεί και αλλού, στο γενικότερο περιβάλλον. Εαν επρόκειτο για δοκίμιο, αυτή η μετάβαση θα ήταν δυνατή (σύμφωνα με το βιβλίο της Έκφρασης-Έκθεσης) αλλά στο ΑΡΘΡΟ, που σχολιάζουμε-ερμηνεύουμε ΜΟΝΟ 1 ΘΕΜΑ, απαιτεί άλλες μεθόδους, όπως π.χ. μια μεταβατική παράγραφο, με αποτέλεσμα να βγαίνουμε εκτός θέματος...

Ευχαριστώ για την ευχή σας αν και μετά το μάθημα της Έκθεσης δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος...