Saturday 6 December 2008

Κατά Παραγγελία οι... Δημοσκοπήσεις

Σας γράφω αυτό το mail γιατί πολύς ντόρος γίνετε τώρα τελευταία για τις δημοσκοπήσεις (κυρίως τις πολιτικές).
Λοιπόν εγώ και η γυναίκα μου (και τον τελευταίο χρόνο και τα δυο ανήλικα παιδιά μου) εδώ και δυο με τρία χρόνια παίρνουμε μέρος σε δημοσκοπήσεις- έρευνες επί πληρωμή.

Πως γίνεται...
Μέσo κάποιας γνωστής ξεκινήσαμε στην αρχή με μια "έρευνα-δημοσκόπηση" τον μήνα, αλλά σιγά-σιγά δικτυωθήκαμε και τώρα παίρνουμε μέρος σε δύο με τρεις την εβδομάδα.
Οι "έρευνες-δημοσκοπήσεις" αφορούν κυρίως καταναλωτικά αγαθά(90%) και λιγότερο πολιτικά κόμματα. Όταν λοιπόν... υπάρχει κάποια "έρευνα-δημοσκόπηση" μας παίρνει τηλέφωνο κάποια κυρία και μας εξηγεί το τι πρέπει να απαντήσουμε στο ερωτηματολόγιο που θα μας δώσουν.
Π.χ. σήμερα το απόγευμα "παίζει" μια έρευνα στην αρχή της Μιχαλακοπούλου που αφορά υπηρεσίες internet και σταθερής τηλεφωνίας, θα πρέπει να απαντήσω ότι έχω σύνδεση dsl (αλήθεια) και τις τελευταίες μέρες επισκέφτηκα κάποια αλυσίδα καταστήματος και ρώτησα για Double play που ενδιαφέρομαι βρήκα την προσφορά συμφέρουσα και ότι μέσα στις γιορτές θα προχωρήσω στην αγορά (ψέμα) και πολλά άλλα.
Συνήθως πριν να απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο προβάλουν κάτι (διαφήμιση), η κάποιος υπεύθυνος φροντίζει να σε πείσει(χωρίς μεγάλη δυσκολία) για τα πλεονεκτήματα του προϊόντος.
Υπάρχει καφές (και σε μερικές και σάντουιτς) διαρκεί περίπου δυο με τρεις ώρες και η αμοιβή σου είναι από 25-35 ευρώ περίπου, εκτός τις έρευνες για τσιγάρα που η αμοιβή φτάνει και ξεπερνά τα 50 ευρώ (δοκιμάζεις τσιγάρα).
Στις έρευνες που γίνονται για λογαριασμό μεγάλων super market κάποιες φορές σε πληρώνουν με δωροεπιταγές.
Έρευνες αγοράς γίνονται για οτιδήποτε πουλιέται η αγοράζεται πάντα με στημένες απαντήσεις για να πάρει ο πελάτης-εταιρία (που ενδιαφέρεται για να προωθήσει κάποιο προϊόν) από τη εταιρεία που διενεργεί για λογαριασμό του την έρευνα.

Και ερχόμαστε τώρα στις πολιτικές έρευνες, η τελευταία που πήρα μέρος ήταν στην περιοχή του Συντάγματος πριν από είκοσι μέρες περίπου γινόταν για κόμμα που είναι στην βουλή και έπρεπε να απαντήσω ότι στις τελευταίες εκλογές ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ (για να χτυπηθεί ο δικομματισμούς) και στις προηγούμενες ΝΔ, αν θα ψήφιζα σήμερα θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ, έχω ψηφίσει κάποτε ΚΚΕ, ότι είμαι απογοητευμένος από την κυβέρνηση και άλλα πολλά τέτοια δηλαδή πιάστο αυγό και κούρευτο.

Οι απαντήσεις είναι πολλές και συγκεκριμένες γιαυτό κρατάω σημειώσεις που τις βγάζω σαν σκονάκι για να μην μπερδευτώ...
Βγάζουμε ένα καλό "μαύρο" δεύτερο εισόδημα και έτσι όλοι είμαστε ευχαριστημένοι...

Αυτή είναι η αλήθεια για τις "έρευνες-δημοσκοπήσεις" και όσοι τις πιστεύετε κάνετε μεγάλο λάθος...
Από apneagr

No comments: