Wednesday 10 December 2008

Ομοιότητες και Διαφορές της Δικαιοσύνης

Η λειτουργία της Δικαιοσύνης

Στην Κίνα
Ο Λίου Σιάομπο, γνωστός ακτιβιστής υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, συνελήφθη από αστυνομικούς, δήλωσε σήμερα Τετάρτη στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων δικηγόρος που τον εκπροσωπεί.
Το αδίκημα: Ο συγγραφέας και πρόεδρος της λέσχης συγγραφέων της Κίνας υπέγραψε μια έκκληση να υπάρξουν περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία στην Κίνα, μαζί με άλλους 300 ακτιβιστές και διανοούμενους, στην 60ή επέτειο της.

Στην Ρωσσία
Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, ο Σέσιν κάλεσε αιφνιδιαστικά ένα δισεκατομμυριούχο του μεταλλευτικού τομέα σε μια ιδιωτική συνάντηση, για ένα ατύχημα που έγινε πριν από δύο χρόνια στις ιδιαίτερα προσοδοφόρες επιχειρήσεις του, στο Μπερεζνίκι, στην καρδιά της ρωσικής βιομηχανίας.
Ο Σέσιν είπε στον επιχειρηματία ότι έχει διαταχθεί νέα έρευνα για το ατύχημα και προειδοποίησε για βαριά πρόστιμα στην εταιρεία του, την Uralkali.
Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, γνωστός και ως βασιλιάς των ρωσικών λιπασμάτων, έκπληκτος, απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εξετάσει το θέμα και έχει απαλλάξει την εταιρεία από οποιαδήποτε ευθύνη. Είπε επίσης ότι είναι πρόθυμος να πληρώσει κι άλλες αποζημιώσεις για το ατύχημα, από το οποίο δεν τραυματίστηκε κανείς.
Όμως η ετεροχρονισμένη έρευνα, είχε ως συνέπεια την κατρακύλα της μετοχής κατά 60% από τότε που άρχισε η "έρευνα".
Μολονότι ο Ιγκόρ Σουβάλοφ (αντιπρόεδρος της Ρωσικής κυβέρνησης και αυτός) δήλωσε "ότι κανείς δεν θέλει να καταστρέψει την εταιρεία", πρόσθεσε ότι "αν μετά την επιβολή των προστίμων η εταιρεία χρεοκοπήσει, θα βρεθεί ένας νέος ιδιοκτήτης". Υποννοώντας το Ρωσσικό κράτος
Διότι ότι προκάλεσε το ενδιαφέρον του Κρεμλίνου για την Uralkali είναι τα τεράστια έσοδα της, που έφτασαν το 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια στο πρώτο εξάμηνο του 2008.
Τα κέρδη της τριπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα 550 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ με την με την τελευταία κρίση και τα υπέρογκα πρόστιμα της Ρωσσικής ετεροχρονισμένης δικαιοσύνης, η επιχείρηση είναι έτοιμη για "πούλημα".
Σημείωση:
Ο Ιγκόρ Σέσιν είναι ένας αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης που είναι έμπιστος συνεργάτης του Πούτιν από τότε που οι δυό τους υπηρέτησαν στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Πετρούπολης, στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Στην Αμερική
Ο κυβερνήτης Rod Blagojevich, του Illinois, πολιτεία της οποίας ήταν γερουσιαστής ο εκλεγμένος πρόεδρος Barack Obama και θα έπαιρνε την έδρα του στη Γερουσία, συνελήφθη σήμερα με τις κατηγορίες της διαφθοράς, ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα.
Ο κυβερνήτης Rod Blagojevich κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει την έδρα στην Γερουσία του Δημοκρατικού Barack Obama, αφότου ο τελευταίος εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, στις 4 Νοεμβρίου.
Ούτε εξεταστικές ούτε επιτροπές ούτε ασυλίες.. Τσακ μπαμ...

Στην Ελλάδα
Με ασυλία προστατεύονται οι απατεώνες του κοινοβουλίου...
Ενώ οι ύποπτοι δεν είναι δυνατόν να προσαχθούν στην δικαιοσύνη άνευ παραπομπής τους από εξεταστική επιτροπή που απαρτίζουν βουλευτές...
Ασύλληπτοι παραμένουν οι καταστροφείς των περιουσιών και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων...

ΙΑΣΩΝ

No comments: