Tuesday 9 December 2008

Ανάξιοι... Ελευθερίας

Τι δεν είναι Δημοκρατία...
Λάρισσα
Στο έλεος ομάδας αντιεξουσιαστών, έχει παραδοθεί το κέντρο της Λάρισας τις τελευταίες ώρες, οι οποίοι καταστρέφουν μεθοδικά ότι βρεθεί στο διάβα τους δείχνοντας μία ιδιαίτερη «προτίμηση» στις τράπεζες.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, όλες σχεδόν οι τράπεζες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και πέριξ της Κεντρικής Πλατείας έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες-έχουν «κατέβει» τζαμαρίες, έχουν καταστραφεί τα ΑΤΜ-ενώ μία από αυτές έχει παραδοθεί στις φλόγες, χωρίς μέχρις στιγμής να έχει παρέμβει η Πυροσβεστική

Αθήνα
Επεισόδια μεγάλης έκτασης εξελίσσονται από τις 18:00 στο κέντρο της Αθήνας, με κουκουλοφόρους να επιτίθενται με βόμβες μολότωφ σε κεντρικά καταστήματα, τράπεζες και ξενοδοχεία, στην Ομόνοια, τις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Φιλελλήνων, Πατησίων, Όθωνος και στην πλατεία Συντάγματος.
Οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να παρεισφρήσουν στο συλλαλητήριο το οποίο ξεκίνησε στα Προπύλαια με κατεύθυνση την Σύνταγμα. Στις φλόγες έχουν παραδοθεί το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων, το κατάστημα της Eurobank και τα γραφεία της Ολυμπιακής στη Φιλελλήνων. Μάλιστα, το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία της Ολυμπιακής κατέρρευσε και η φωτιά έχει επεκταθεί στα διπλανά κτίρια. Φωτιά έχει πάρει και το χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου Αθηναίων στο Σύνταγμα.
Στην Ομόνοια πυρπολήθηκαν μια πολυκατοικία επί της πλατείας και το κατάστημα Zara στην Αγίου Κωνσταντίνου καθώς και δύο καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων καθώς και Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους.

Θεσσαλονίκη
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, όπου δεκάδες καταστήματα, τράπεζες και οχήματα έχουν καταστραφεί. Φωτιά υπάρχει στο ξενοδοχείο Παλάς και σε πολυκατοικία στη συμβολή της Πλατείας Αριστοτέλους με την Εγνατία, όπου οι ένοικοι έχουν καταφύγει στην ταράτσα. Νωρίτερα, επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσε ομάδα νεαρών εναντίον του αστυνομικού τμήματος Συκεών Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό και εγκαύματα ένας αστυνομικός.

Όμως..
Είναι προφανές ότι ο φονικός θάνατος (όχι η δολοφονία, δολοφονία είναι ο εκ προμελέτης, ή η εξ ενέδρας φόνος, εν τω προκειμένω αν θέλουμε να μην κοροϊδευόμεθα, είναι φονικός θάνατος) με δράστη τον ειδικό φρουρό και ηθικούς αυτουργούς τους προστάτες των "παιδιών", την απάθεια της κοινωνίας, την ανοχή των πολιτικών, την διαφήμιση των αριστερόστροφων μέσων Ενημερώσεως.
ΕΙΝΑΙ μόνο η Αφορμή.
Η Αφορμή για μιά γενικευμένη επίθεση κατά του αστικού κράτους, κατά της ελεύθερης κοινωνίας ανθρώπων, κατά της ελευθερίας της ίδιας.
Έτσι, Λυδία λίθος της σοβαρότητος και της άξιας ενός εκάστου είναι σήμερα η υπεύθυνη ή μη συμπεριφορά των θεσμικών εκπροσώπων...
Δηλώσεις όπως:
"Στην Ελλάδα της Νέας Δημοκρατίας το να είσαι νέος ή νέα είναι κακούργημα...
Η νεολαία δολοφονείται όχι μόνο με σφαίρες..." (Δηλώσεις του Αλαβάνου).
Η "Υγειής αντίδραση είναι η σημερινή κινητοποίηση των μαθητών" (Δηλώσεις δημοσιογράφων του 9,84).
Ή η παρότρυνσις προς τους αναρχικούς: "Μην ηρεμήσετε..." (του αστράτευτου ψεύτη που υποδύεται τον εαυτό του στη γνωστή εκπομπή του Alpha με τα καρπούζια και το Nissan).
Τέλος η αυριανή γενική απεργία των συνδικαλιστικών φορέων, αποδεικνύει ότι είμεθα ανίκανοι να έχουμε Δημοκρατία...
Αποδεικνύει ότι είμεθα ανάξιοι να χαιρώμεθα των ελευθεριών που ένα Δημοκρατικό καθεστώς προσφέρει στους πολίτες του.
Οι φωτιές, οι καταστροφές είναι έργο υπανθρώπων, βανδάλων, ψυχοπαθών και ανώμαλων... Δεν είναι εξέγερσξη. Δεν είναι επανάσταση.
Είναι ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ, είναι πυρομανία, είναι ονείρωξη των δογματικών οπαδών της "επανάτασης" που χάθηκε...
Αν υπάρχουν Έληνες με συναίθηση των ευθυνών, που έχει ο πιο ασήμαντος πολίτης, πρέπει όλοι να αρνηθούν συμμετοχή σε οποιανδήποτε κινητοποίηση για οιονδήποτε λόγο επ' αόριστον.
Και οι κυβερνήτες μας, οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές, οι δημοσιογράφοι θα έπρεπε πρώτοι να είχαν δείξει την στοιχειώδη επίγνωση της σοβαρότητος της καταστάσεως.
Και το χρεώνονται όλοι αυτοί.
Οι Κυβερνήτες μας, οι Δημοσιογράφοι μας, οι πολιτικοί μας, οι συνδικαλιστές μας.
Όχι οι δειλοί με τις κουκούλες...
Αυτοί είναι αξιολύπητα όγανα, βλακείας, μίσους καταστροφής και άγνοιας...
Δεν είναι καν αναρχικοί...

ΙΑΣΩΝ

2 comments:

GIORGOS said...

Για την αδιέξοδη βία έχω πει τη γνώμη μου.
Όμως οι συγκεκριμένες δηλώσεις αντικατοπτρίζουν μια πραγματικότητα και δε βλέπω κάτι το μεμπτό σ' αυτές
(ο Αλαβάνος μπορεί να παίζει σαν πολιτικός, ό,τι παιχνίδι θέλει).
Μην υποτιμούμε τόσο τα παιδιά ώστε να τα θεωρούμε φερέφωνα των καναλιών.
Η οργή αυτή παραείναι γενικευμένη για να το κάνουμε.
Το θέμα των αστράτευτων είναι τεράστιο και εκτός απο τον αναφερόμενο,ο κατάλογος θα κάνει να κλάψουν μανούλες αν ξεδιπλωθεί.

info press said...

@@@ GIORGOs

Μα είναι πράγματι κακούργημα να είσαι νέος ή νέα στην Ελλάδα;
Μας φαίνεται πως είναι υπερβολική η δήλωση.
Δεν θα έπρεπε να κατεβάσουν τους τόνους λίγο, να μην σκοτωθεί και κανένα άλλο;
Η κατάσταση κοντεύει να γίνει εκτός ελέγχου.